Jump to content

eltore

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  PAROLA

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  0503509989

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 1974 kleinbussin takanavat vetareineen 70€ Oliko näistä kuvaa?
 2. Tervehdys, en o hirveän aktiivisesti tätä kurkkaillut joten vastaukset myöhästyneet. Pitää ruveta aktiivisemmin taas seuraamaan. Kone on toiminut hyvin ja otan kuvat mitä vaihdoin tässä parin päivän sisällä jos on vielä tarve 🙂
 3. Kiitoksia kaikille inputista ja ehdotuksista, sain vian paikallistettua ja korjattua! Ensiksi irroitin ja putsasin koneesta pistoolille menevät osat. Ihan puhaltelemalla ja päälisin puolin katselin ettei mikään ole rikki jne. Tämä auttoi syöttöön umpilangalla siten ettei enää ainakaan pätkinyt pahasti. Itse sauma jäi silti kylmäksi vaikka teki mitä. Ydintäytelangalla toimi ihan hyvin. Kokeilut tein siis 0.8 umpilangalla ja kävin hakemassa pienen rullan 0.6 ja suuttimen jotta sain vertailukohtaa. Sama homma. 0.6 langalla ja U täysillä vähän lämpesi 1mm peltiin mutta silti aika heikosti. Totesin että pakko olla silti virtaan liittyvä ongelma -> Back to square one. Ensiksi ajattelin että on muuntaja tai joku muu potikka rikki. Kaverin tuttu jolla oli samanlainen vehje ollut tallissa sanoi että jos haluaa napaisuuksia vaihtaa niin joutuu purkamaan koko koneen eli siihen ei helpolla moni lähde. Noh ajattelin että ennen kuin rupean noita muuntajia ja muita mittailemaan niin haluaisin mitata että onko se nyt oikein vai ei eli umpilangalla + pitäisi tulla suuttimelle. Vähä googlettelua että miten mitataan (mittariin dc, plussa suuttimelle, miinus "maadoituskaapeliin", liipasimesta painamalla syöttää virtaa) ja tauluun paukahti -62V eli väärinpäin. Varmistelin pari kertaa mutta niin se vain oli. Sitten vaan pariksi tunniksi tutkimaan alkuperäistä kytkentäkaaviota joka koneen kyljessä on jossa plussa on kytketty pyssylle ja seuraamaan jokaista johtoa jotka siitä lähti. Hetki siinä meni mutta löysin kohdan josta piuhat oli kytketty erilailla kuin alkuperäinen kytkentä ja vaihdoin takaisin. Johan rupes lanka lämpeneen! Napaisuuden vaihto teoriassa jakaa lämpöä 30/70 suhteella (tai 1/3 ja 2/3) riippuen suunnasta langan ja kappaleen välillä niin on nyt aivan eri peli. Se kaverin tuttava sanoi myös että aina sai hitsata täysillä virroilla ja 3mm ei mitään asiaa, luulen että silläkin oli noi väärinpäin 🙂 . KIITOS KAIKILLE, nyt voi palata projektin pariin joka ei ole edistynyt viikkoon 😄
 4. Tollasta löytyy sisältä muuten saman näköinen
 5. Tossa keskellä ydintäytelanka ja sivuilla eri asetuksilla umpilangalla räittyä. Yks mikä huomattiin oli tosiaan, että motonetista olivat vahingossa antaneet puhtaan argon pullon ar+co2 18% sijaan mikä piti olla. Se vaihtuu heti ku saavat pullon paikan päälle, mutta vaikea uskoa että olisi siitä kyse koska se pätkii ja eikä "sula" millään arvoilla. Suuttimen ostin uuden, koska se ydintäytelanka mikä koneessa oli on 0.9mm ja tuo umpilanka 0.8mm. Alusta asti ollut kuraa eli ei pitäisi olla suuttimessa ja lanka ihan perus umpilankaa sekin motonetistä https://m.motonet.fi/fi/tuote/780823/TELWIN-hitsauslanka-terakselle-O-08-mm-50-kg Tosiaan nuo käyttäytyy ja kuulostaa kuin ne olisi kahdelta eri planeetalta.
 6. Pakkohan se oli käydä viel katsomassa asiaa. Ei ollutkaan ihan heittämällä tehtävä asia. Osaako joku antaa vinkkiä että mikä pitää oikeasti vaihtaa ja mihin ja mikä on järkevin tapa. Tai jos on joku linkki, ohje tai video. En itse löytänyt mitään. Tossa tuo pyssyn osuus, siinä myös pienempi piuha kiinni mitä en tiedä mihin menee. Laitan seuraavaan viestiin toisen
 7. Se voisi selvittää paljon 😚 testaan huomenna, tänää ei enää jaksa.
 8. Hei hitsaavat ystäväni! Käytössä Kemppi Kempomat 150 joka toimii hyvin 0.9mm ydintäytelangalla ilman kaasua. Vaihdoin 0.8mm teräslangan, suuttimen ja laitoin kaasupullon kiinni niin pätkii ja räkii pahasti eikä jää kunnolla kii. Kokeiltu vanhalla 0.9 suuttimella, ilman kaasua, vaihdettu syöttöpyörän kokoa ja jarruarvoja jne jne. Ei vaikutuksia. Vaihtamalla takas 0.9 ydintäytelanka ja suutin -> no problem. Missä voisi olla vika? Ajattelin että joko vian aiheuttaa 0.9 -> 0.8 tai voiko teräslanka aiheuttaa enemmän vastusta jolloin esimerkiksi potikat voisi mahdollisesti kyykätä..? Mitä muuta fundeerasin: Onko kempeissä langanjohtimet 0.6-0.8 tai 0.9-1.2 josta voisi johtua että 0.8 aiheuttaa pätkimistä koska siellä on toi isompi, aiheuttaako edes tuollaista. Suutin on vaihdettu 0.8:ks tosin motonetin telwin suuttimella, mutta jäikö jotain muuta huomioimatta esim pistoolista mikä olisi pitänyt vaihtaa? Ei googlettamalla tullut fiksummaksi niin kokeillaan täällä Boom!
 9. Kiitokset tästä, tuo jousen kera on ainakin hyvä vaihtoehto. Kokonainen setti toimii muuten hyvin paitsi tuo nylon osasta on toinen "reuna" murtunut. 7 eurolla saa uuden plus postit.
 10. Hellou, hankkimani projektin 74 - pallokeulan sivuovi oli aika heikossa hapessa. Kaikki muut osat olen löytänyt jostakin nettikaupasta paitsi tuo kuvassa ruuvarilla osoittamani osa. Eli tuo kappale on se mikä menee sivuoven sisään ja lukitsee tuon U -raudan tiettyyn asentoon. Omassa tuo on mennyt poikki ja on umpi malli, jonkun osan löysin kyllä mikä oli kaksi osainen, mutta sopivuutta en osannut varmistaa. Onko jollain mahdollisesti tuota osaa myydä, tietää linkkiä verkkokauppaan mistä osan voisi tilata tai olisi esimerkiksi tietoa kaksi osaisten sopivuudesta? Kiitoksia jo etukäteen 🙂
 11. Kiitoksia kaikille avuista! Kävin eilen hankkimassa itselleni projektiaihion. Lisäilen juttua ja kuvia projektien puolelle kun tässä kerkiän.
 12. Mites noitten moottorit että löytyykö niitä vielä myynnissä ja missä hintahaarukoissa mennään (riippuen tietysti monesta asiasta)? Jos jollain on myös kokemuksia koneen vaihtojutuista niin kiinnostaisi paljonkin. Tehokkaampi kiinnostaisi itseä, mutta vaihteisto / kytkin ja muut jutut hieman mietityttävät.
 13. Kiitoksia tähän astisista vastauksista ja avuista. Huikea huomata, että on ihmisiä jotka haluavat jakaa omia kokemuksiaan sekä tietoa projekteihin liittyen. Tutustun tohon keskusteluun myös ehdottamasti. Tosiaan yrittänyt laskea juurikin tuota projektien kannattavuutta vs ostaa parempi aihio. Vaikka se itselle tulee ja hauska tehdä ainakin alkuun niin ruostehommat syö nopeasti motivaation ja ison määrän työaikaa. Usein kuulee että harrastehommissa oma työaika ei maksa, mutta on se aina jostain pois. Varsinkin sitä yrittänyt katsoa ja laskea, että jos aihio + osat + omatyö (vaikka halvalla) menee yli kuin parempi ostoaihio niin onko se järkevää. Sen verran uppoutunut näihin, että projekti tulee nyt tai myöhemmin.
×
×
 • Create New...