Jump to content

Melko erikoinen sytytysvika?


Guest Jussinbussi

Recommended Posts

Guest Jussinbussi

Ainakin minulle.

Laitoin bussiin uuden petronixin kärjettömän alipainejakajan. Ei käy. Sytytyksen kun säätää kohdilleen ja tietysti järjestyksen, auto hurahtaa hetkeksi käyntiin. Tämän jälkeen sahausta ja paukettelua. Sitten tarkistaa sytytys ennakon lampulla niin mitä ihmettä. Lampun mukaan näyttäisi sytyttelevän ihan missä sun sattuu ja kaikki vähimmin ennakko merkkien kohdalla..????

No.

Ajattelin että jakaja olisi sitten susi ja päätin koittaa vanhaa autossa kiinni ollutta ja hyväksi havaittua orkkisjakajaa. Sama vika.. jakaja kiinni , johdot oikein, ennekko oikein, hetken hurahtaa ja sitten loppuu. Tämän jälkeen ennakon tarkistus ja näyttää ihan päin persettä.

 

Ja mikä kaikkein erikoisinta niin moottoria käsinpyörittäessä virrat päälle sillä petronixilla auto paukkui ja jopa yritti käynnistyä ihan käsin hitaasti pyörittämällä, hyvä ettei ollu nakit välissä.

 

Auto oli syksyllä täysin ehjä ja ajokunnossa ennen kuin vaihdoin jakajan, siis sen vanhan hyväksi todetun tilalle petronixin. Voiko tämä kärjetön jotenkin hajoittaa puolan? Oma järki loppuu..

Ongelman ratkaisuun johtanut vihje oikeuttaa neuvojaa saamaan allekirjoittaneelta 0,5l pullon esim. Leijona viinaa tai vast.

Pokaalin luovutus esim. Bif tms.

-Jussi

Link to comment
Guest Jussinbussi

Tämä ongelma selätetty. Kiitos JM:lle. Jakaja(t) ei tosiaan ollut pohjassa kuin sen hetken kun pyöräytti moottorin tulille. Tämän mahdollisti laadukas TAIWANISSA tehty "kromattu" jakajan pidike joka ääriasennossa kiristettynä ei kiristänyt jakajaa riittävästi vaan se pääsi hyppäämään pois paikoiltaan. Ja aina kun ennakon oli tarkistanut oli jakaja luonnollisesti pohjassa.

Mutta nyt kulkee hyvin.

JM voi tulla lunastamaan palkintoviinat Bug in Fin tapahtumassa East border Klaukkala, Loppi, Outokumpu häiriköiden leiristä jossa Jussin Bussi majailee.

Kiitos.

Ps. Åkelle uusi numero laitettu yyveenä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...