Jump to content

Ruuvi-irroitusvinkki


Recommended Posts

Tuli taas tapeltua katkenneen ruuvin kanssa... Uusi kikka tuli kokeiltua siinä samassa.

 

Eli: Vastakierretapit ovat mitä ovat. Kaikki jotka ovat yrittäneet sellaisilla varmasti tietä miten siinä käy :( Kokeilin porata reiän ja sitten naputin siihen torx-kärjen. Torx kärki kannattaa hioa kartioksi jotta menee helpommin reikään. Plussana on ettei laajenna ruuvia samalla tavalla kun vastakierretappi. Toinen hyvä puoli on että jos/kun katkee niin katkenneen torxin saa helposti irti jos on läpireikä ja pääsee naputtamaan takapuolelta.

 

Onhan ne "LEGO-akselit" vielä paremmat ruuvinirroittamiseen, mutta torxkikka on paljon halvempi setti (2,20 /10kpl Biltemasta).

Link to comment

Hyvä ja paljon käytetty kikka. Mä pätkin yleensä kuusikoloavaimen pätkiä ja lyön niitä reikään.

Sit se mutta.

Sen kuusiokolo/torx avaimen pää pitää ennemminkin hioa smirgelissä ihan tasaiseksi, tai jos mahdollista jopa koveraksi. Sillon se lastuaa mennessään, eikä turvota ruuvia yhtään.

Porattu reikä pitää olla kuusiokolon avainvälin kokonen.

Samanlailla toimivia neljönmallisia katkenneen ruuvin irrotus työkaluja on kyllä myytävänäkin. Nekin on hiottu nimenomaan niin että lastuavat mennessään. Taidat just legoilla tarkottaa niitä neljömäisiä.

Link to comment

Kiva etten ollut ainoa joka on keksinyt tuon. Kikka siis luultavasti toimii :) Täytyy vielä kokeilla tuota teroituskeinoa joskus.

 

Ne mainitsemani LEGO-akselit ovat muistaakseni 6-"piikkiset", siis torxmalliset. Aika matalat piikit niissä on suhteessa akselin halkaisijaan. Liikkeissä en ole nähnyt ja kesti kauan löytää googlella, mutta löytyi lopuksi.

 

http://www.thetoolwarehouse.net/shop/AP-9447.html

 

Sarjassa näkyvät mutterit sopii akselin päälle jotta siitä saa kunnon otteen. Juju on siinä että mutteri on aika pitkä ja siinä on ote akseliin vain keskellä jolloin akseli vääntyy pidemmällä matkalla eikä mene katki niin helposti. Itselläni valitettavasti ei ole tuollaista sarjaa, mutta sedälläni on ja on toiminut joka kerta kun olen lainanut.

Link to comment
Guest Tero Vesterinen

Nyt taisi ratketa toi ovien irroitus juniksesta. On pari kirosanaa päässyt ja muutama tupinki kärynnyt niitten ruuvien kanssa äheltäessä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...