Jump to content

Maalaustekniikasta


Guest beta

Recommended Posts

Guest beta

Löytyykö täältä ammattimaalareita, tai harrastelijoita jotka osaisi neuvoa ruiskumaalauksen saloihin?

 

olen yrittäny opetella tuota ruiskumaalaushommaa muutamien osien kanssa, ja pinnan laatu alkaa olla jo ihan ok. Kyseessä vesiohenteinen metallimaali, johon lakka päälle. Sellainen asia vaan häiritsee, jos maalia ruiskuttaa märän kerroksen lopuksi, näyttää siltä että (vaikka itse pinnasta tulee tasainen) itse väristä ei tule tasainen eikä jotkut maalin komponentit levity tasaisesti, sillä pinta näyttää läheltä tarkasteltuna hieman rakeiselta, eli väri ei ole aivan tasalaatuinen. Niinkuin pintaan olisi pudonnut pieniä pisaroita.

 

En tiedä ymmärtääkö tästä selityksestä mistä on kyse, voisin varmaan yrittää laittaa jotain kuvaa, jos löytyy joku joka osaa neuvoa. Nyt olen oikaissut siten, että olen maalannut viimeiseksi ohuen harsokerroksen joka ei tule märäksi asti, ja vasta sen jälkeen lakan. Tuo on peittänyt värin epätasaisuuden, mutta olisi silti kiva oppia tekemään tuo oikein.

Link to comment

Olet toiminut aivan oikein."Harsotus"tasoittaa pinnan.Vesivärien kerrosten täytyy antaa kuivua kunnolla,ennen seuraavaa kerrosta.Joillakin valmistajilla se on 2 märkää kerrosta ja se on siinä.Toisilla se on 2 märkää ja ns.kontrollikerros eli harsotus.Tietysti jos on huono peitto,niin kerroksia täytyy lisätä.Ja joka kerroksen väli,kannattaa antaa kunnolla kuivua.Kuivuessa värisävykin muuttuu radikaalisti.Ja lakkaa vedetään vasta täysin kuivalle pinnalle,koska maalipinnasta haihtuu meidän ilmajäähymiesten kammoksumaa VETTÄ.Vesi tekee jänniä ilmiöitä jäädessään lakan alle.Toivottavasti tästä on jotain apua harjoituksiin.

Link to comment

Joo, just noin on tullu tehtyäkin. Tekisi vaan mieli oppia jotenki saamaan tuolla viimeisellä märälläkin kerroksella tuosta sävystä tasainen, kun maalasin käyttöautosta joitain osia, niin jos viimeisen kerroksen harsottaa, tulee lopullisesta metallinhohdosta paljon säihkyvämpi, kuin jos tuo viimeinen pinta olisi märkä. Eli metallikiteet tulee jotenkin paremmin esille harsottaessa. Muutenhan tuo ei haittais ja jos koko auton maalaa niin tottakai, mutta vanhan pinnan seasta tuo meinaa vähän erottua.

 

En tiedä onko ruiskussa säädöt jotenkin pielessä, vai pitäisikö olla pienempi suutin (nykyinen taitaa olla 1.5), kun tuntuu että pisarakoko jää maalatessa liian suureksi. Näkee hyvin viuhkan reunoilla, että pisarat on aika suuria. Kyseessä hvlp ruisku, painetta on ollut noin 0,7-1,0 bar.

Link to comment

Jos yläsäiliöruisku,niin 1,5 suutin on aika iso.Tee koeruiskutuksia isommalla paineella ja ohenna väriä enemmän,niin pisarat saattaa hävitä.1,3 suutin saattais olla parempi.Sen viimeisen kontrollikerroksen tarkoitus on saada metallit oikeaan asentoon eli tasaisesti.Jos ne on sikinsokin,se ilmenee pilveilynä.Metalli ja helmiäisvärien korjaaminen samanlaiseksi viereisen osan kanssa on haasteellista,joskus jopa mahdotonta.

Link to comment

Joo yläsäiliöruiskuhan tuo on, sellanen hintaluokkaa 150e. Voiko vesipohjaista maalia ohentaa ihan vesijohtovedellä, vai pitääkö siihen ostaa maalinvalmistajan oma ohenne?

 

Voiko tuota sävyeroa yrittää poistaa sillä tavalla että vesihioo viereisen osan mataksi ja häivyttää reunan massalla ja lakkaa tämän jälkeen viereisen osan yli asti?

Link to comment
Guest Mika Raussi

Juu tollain saa häivytettyä oikeen hyvin. Metallihoihdoilla pitää aina vetää toi puolikas kerros ennen lakkaa. Märässä kun suorakaiteen muotoset metallihileet asettuu hiukan valuessaan samaan asentoon paikoitellen ja siitä tulee se pilveily.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...