Jump to content

Koneen vaihto


Guest eghead

Recommended Posts

alkuvaiheessa oleva,OPETTELEVA,volkkarirakentaja kyselee:ostin -74 pallokeulan raadon.Mukana tuli,myyjän mukaan,toimiva 1.6 kone.Löyty takapenkiltä romun seasta...Jos nyt kuiteski haluisin siihen,jossain vaihees,pikkusen laitetun koneen,joita tääläkin on jatkuvasti kaupan,ni mistä tiiän mikä niistä sopii k.o. kärryyn?Eli mikä kertoo mihin mikäki kone sopii?Vai käykö kaikki kaikkiin?Vai miten se ny oli??....??.....Älkää ny kauhiast naurako/pilkatko,joskus teki ootte alottanu!!! KIITTI selvityksestä viisaamille!!!!!!!!!

Link to comment

74 pallokeulaan menenee kaikki sellaiset kuplan ja nelostyypin (T1 & T4) 12-volttiset ilmajäähdytteiset koneet joissa on moottorin takakannakkeelle kiinnityspaikat. Nämä on kampikammion hihnapyörän kummallakin puolella olevissa korvakkeissa joissa pitäisi siis olla kierteytetyt reiät. Näiden tilalle voi laittaa myös erillisen öljypumpun kannen jossa on sellaiset "siivet" joihin kannakkeen saa paikalleen. -74:ssä vaihdelaatikolla on myös ylätuki (onko kaikissa malleissa?) joten tuo öljypumpun kansiratkaisu ei varmaan ole niin hazardi kuin vanhemmissa.

 

Mitä saattaa myös joutua vaihtamaan = vauhtipyörää ja kytkintä, mutta kaikki muut tärkeät kamat käy suoraan. Kuplan ilmanputsari saattaa olla liian korkea.

 

Lisäksi -74 pallikseen tarvitsee alipainetta jarrutehostimelle, ja tämä vaatii sellaisen imusarjan josta kyseinen lähtö löytyy. Alipainetta saa myös "nurkkakaasareiden" imusarjasta mutta sitä ei kyllä tule lähellekään yhtä paljoa per imari.

 

Puavo

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...