Jump to content

DWL_Puavo

Moderators
 • Content Count

  2039
 • Joined

 • Last visited

About DWL_Puavo

 • Rank
  Sheriffi

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  T1, T2b, T3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 0,5mm korokerikoilla tulee vielä lähes ysin staattiset puristukset, mutta jos palotiloja avartaisi 1,5-2 cc niin yhdessä noiden puolen millin korokerikkojen kera lopputulemana olisi sujuva 8,6-8,8 staattinen, joka jopa 95:llä sopii W100 -nokalle hienosti ~32-34 asteen maksimiennakoilla, vaikka internet olisikin eri mieltä (testattu on). Kansikuvasta katsoen, materiaalia voisi helposti poistaa imu- ja pakoventtiilien reunoilta tasaten sylinteriputkeen, ehkä just ja just sopivasti/riittävästi hyvinkin helposti. Kun laitat putken paikalleen ja piirrät kehän reunoille niin helposti näkee mihin asti voi / kannattaa jyrsiä, ja hyvin tyypillisesti muotokin ja kulmatkin tulevat liki automaattisesti kohdalleen. Virtauskin paranee. Tavoitteena kuitenkin melko jyrkät palotilan seinämät, joten ei kannata laventaa "ammetta" pystysuunnassa paljoakaan. EDIT: Löysin sittenkin, viimeinen kuva on miulla olleen hyvin vastaavan casen porttaus, tosin siin oli 88mm slip-in -putket ja piirsin tarkoituksellisesti ääriviivat normi 85,5mm putkilla jos em. kaveri joskus vaihtaa takaisin ei-slipineihin.
 2. Onko niissä mekaaninen vika vai kärjetön yksikkö rikki? Ja kestikö kuitenkin vuoden hankkimisesta että ei mennyt takuuseen? Miun oma 034 tai taitaa olla nyt päässyt 5 vuoden ikään, eikä se ollut ensimmäinen DWL:lle ostettu samanlainen, eikä ole vielä yhtään jouduttu palauttamaan tai vaihtamaan. Sitä en kiistä etteikö varmasti niissäkin ole ollut ainakin joskus ihan hulluna laatuvaihtelua, kuten oli kaikissa kiinalähtöisissä vw-osissa taannoin. Just tuli samalla mieleen että yhdessä meille tullessa 034:ssa kansi ei istunut napakasti, mutta normi tarvikekansi istui hyvin, ts. runko oli siinäkin kunnossa.
 3. Miulla ei oo vieläkään pahaa sanottavaa kärjettömästä 034-jakajasta https://aircooled.fi/tuote/803/virranjakaja-034-alipaine-karjeton mutta oon toki kuullut siitä muitakin mielipiteitä. Näitä Joensuussa käytössä useita, vakiopadoista vähän enemmänkin viritettyihin. On meillä toki 123:iakin eikä niistäkään pahaa sanottavaa, paitsi hinta. Yksi kärjellinen versio oli ilmeisesti jotain eri erää tai eri alihankkijan valmistama (ei ollut varmaan edes AC:n myymä kun ei voi kaikkia muistaa), se ei ollut mekaanisesti niin uskottava sisuskaluiltaan eikä alipainekelloltaan (mm. ei niin tukeva kiinnitys) mutta toimi silti ihan hyvin.
 4. Empiirisesti testattu tosiaan eri suodattimia kokoluokassa "golf", ohjeiden mukaan kiristettynä, selvästi tiukemmalle kiristettynä, ja "pohjaan kiristettynä". Peltirakenteeltana Biltema ja WIX olivat heppoisimpia, Fram ja Bosch selvästi paksumpia kierteen ympäriltä. Pohjaan kierrettynä myös Framin ja Boscin tiiviste antautui kaikista näistä siinä vaiheessa, kun kierteen ympärillä oleva pelti antoi periksi jolloin suodatinkin löystyi. Nykyisessä järeämmässä suodatinjalassa on tiivisteen vastinpinnalla pieni harjanne, joka painuu terävämmin tiivisteen sisään ja pitää tiivistettä paremmin paikallaan. Siinä siis isompi keskireikä ja -kierre, mutta tiivistepinta samalla halkaisijalla. Silti yksi sellainenkin jo antautui, ja kun niiden suodatinten halkaisija on reilun 10 senttiä niin ne menee käsinkin varsin kireälle. Toisessa suodattimessa oli tosi tiukka ja järeä sovite sille tiivisteelle, joten se pohjaan kierrettynä on toistaiseksi pitänyt. En tiedä miksi sinne niin kiukkuinen paine kylmänä muodostuu, eikä miulla oo (vielä) mittaria paineelle. Joku paluupuolella tietenkin ahdistaa, ja kun meno- ja paluupuolen letkut ovat saman paksuiset (teräspunosta, suorat liitokset, ts. ei ahdistavia kulmia) niin ei oikein muuta tule mieleen kuin tuo maxi2 kansi. Molemmat lohkon venttiilit on käytetty auki ja männät liikkuvat pesissään hyvin, ja ovat vakiojousilla. Tsekkasin että pumpun ja lohkon kanavan kohdistuskin on oikein, ja sehän nyt tietty on muutenkin isompi halkaisijaltaan kuin kannen reiät. Näistä molemmat näkyvät olevan sellaisia, että niissä on erillinen liitos / letku liian paineen palauttamiseksi takaisin kampikammioon, eli pitäs sitten vetää erillinen ohitus/paluuletku esim. lisäöljypohjan kylkeen. Monimutkaisemmaksi menee sekin. Sinänsähän tuo ohitus ei haittaa mitään, kun kaikki laakereille menevä öljy menee kuitenkin suodattimen läpi.
 5. Tää kiinnostaisi miutakin - mulla on CB maxi2 28mm pumppu jossa sisään-ulos kannessa. Tavanomaisesta ö-suodatinjalasta pursusi normisuodatinten tiivisteet pari kertaa jos öljyt ei olleet vielä asteikolla (~60-70c jälkeen ei enää ongelmia), ja nyt tilalla oleva, huomattavasti järeämpi suodatinjalka on sekin jo yhden suodattimen tiivisteen pullauttanut. Väliaikaisesti ohitin koko suodattimen laittamalla letkun kannesta-kanteen ennenkuin sain nuo järeämmät suodatinkamat. Auttaisi varmasti jos vaan tekis normi full-flow:n mutta ei sekään välttämättä autuaaksi tässä hommassa tee, kuten todistettiin urtsipadassa 20w50 -öljyillä. Tämä kone kuitenkin läjässä ja erinomaisessa käyttökunnossa paikallaan autossa. Öljyt on jo 5W-40 eikä nyt ehkä viitsi siitä enää ohentaa, tai pitäisi olla tarvettakaan. Olemassa olevat teräspunosletkukin kävis tuohon kanteen suoraan, kun vaan rapsauttas järeämmän jalan adapterit irti. Oisko vastaavaa vaikka Mocalilla tms? Pikagooglailulla en löytänyt kuin https://www.drifthq.com/products/aviaid-filter-mount-with-regulator-010-40110?variant=30211682762799
 6. Viime kesän ajoin koko kesän ongelmitta re85:lla. Kone 2,2-litrainen T1, nokka scat c35, puristukset 10,5:1 - nettisuositus tälle nokalle 8,5:1 (dynaamiset ~9 eli bensalle turhan korkeat). Kulutus kasvanut just tuon 20-30%, doppeli menee nyt 10-13 litraa / 100km nopeudesta riippuen. Tosin nyt myös 10% pitempi laatikko kun ennen, joka varmasti laskee kulutusta. Öljyn lämmöt nousevat edelleen 110 kieppeille raskaammassa ajossa kuumalla kelillä (ts. kärriä vetäen lava täynnä), mutta normiajossa pysyttelevät 90-100 asteen välissä nopeudesta riippumatta. Aiemmin olivat ~10 astetta korkeammat, tosin välissä vaihdettu myös öljynsuodatin suodatinpumpusta lokasuojaan. Suuttimen virtauspinta-alaa pitää nostaa se ~20%, joten sen joutuu aina laskemaan, ei mene ihan suoraan "60 + 20% = 72" vaan... (en osannut kirjoittaa yhteen pötköön joten pilkotaan) pii * (60/2)^2) +20% = 3391 neliöjuuri(3391/pii)*2 = 65,7 Sama 65 tyhjäkäyntisuuttimella (joka miulla oli aiemmin bensalla) -> 71. Tämän mukaan suuttimia ei tarvitsisi siis numeroissa suurentaa ihan mahdottomasti, mutta: Miulla 45 DRLA:t nurkissa, suuttimet jopa 80 tyhjä ja olikohan 170 pää. Hieman käy edelleen laihalla matka-ajon kierroksilla (pitänee säätää lisäilmasuuttimella, voi olla että tyhjäkäyntisuutinta pitää sit jopa pienentää), ja kiihdytyspumppua pitäisi saada ehkä hieman lisää vaikka kiihdytyspumpun suuttimet ovat suurimmat saatavilla olevat, pikkuisen hetkeksi puutuu kun kaasua painaa pieniltä kierroksilta. Täyskaasulla seokset just hyvät kautta kierrosalueen eli pääsuutin sinänsä kohdallaan. Tää katottu analogisella mittarilla kapeakaista-lambdalla, joten ei tietty ole kuin suuntaa antava. Miulla 034 kiina-jakaja kärjettömänä ja Bilteman kuiva puola, ei ongelmia kipinän kanssa. Ajoitus perusennakko 10-12, ilman alipainetta max. ennakko 34-36 ja alipaineen kanssa 40-42. Ei nakuta missään tilanteessa, vastaa kaasuun napakasti (pl. edellä mainittu kiihd.pumppu-ongelma matalilta kierroksilta), varsin napakan tuntuinen kone jossa persdyno sanoisi 140-150 hp.
 7. Mie oon vaihtanut perinteisiä 150cm 45-55W putkia käytännössä vain näihin 10eur/kpl lediputkiin: https://www.puuilo.fi/teho-led-loisteputki-24w-3300lm Alle 3000 lm (mainostettuja, mitenkä pitänevät paikkaansa) putket ovat selvästi vähempi valotehoisia kuin normi loisteputket, mutta sit tuossa 3000-3500 lumenin kohdalla ne alkavat olla valaisuteholtaan silmämääräisesti tarkasteltuna vähintään yhtä hyviä. Suuri syy on varmasti siinä, että lediputket heijastaa vain alaspäin (180 asteen valokuvio), siinä missä normiputket ympäriinsä ja vaativat myös puhtaan heijastimen yläpuolelleen. Joita ne tallissa aika harvoin on. Luxit siis varmastikin samaa luokkaa vaikka lumenit pienemmät. Mutta tuo Airamin 6300 lumenin led-pötkylä on ihan superhyvä työvalo irrallaan, kun kytkee sen roikan päähän. Se kun tuottaa valoa sen verran levältä alueelta, että vaikka se jääkin esim. selän taakse, niin silti kohteeseen yleensä riittää valoa. Se on myös kevyt, ja kestää yllättävän kovia iskuja. Eikä siinä määrin häikäisekään kun pistemäisemmät valonheittimet, joiden käyttö on tippunut miulla käytännössä nollaan. On toki "haittapuolikin" - automaattimaskia pitää säätää vähemmän herkälle, kun sivusta tulee sen verran kirkasta (valoa, ei viinaa) että tuppaa menemään lasi pimeäksi. Lisättäköön vielä led-valojen nykyisin erittäin hyvä väritoisto (CRI / Color rendering index) - perinteinen loisteputki toimii varsin kapealla ja vääristyneellä spektrillä (CRI 50-60), ja led-tasoisen väritoiston omaavat loisteputket (tri-phosphor) vastaavasti hiton kalliita (tai oikeammin - ei näytä olevan enää tarjollakaan). Tuo CRI-arvo led-loisteputkille on nykyisellään yleensä 80-90 välissä.
 8. Olkoonkin että täällä keskustellaan vain ilmajäähdytteisistä volkkareista (ts.suosittelen siirtymään -> ffp.fi ), niin veikkaus ensimämiseksi korjaukseksi on öljyjen ja suodattimen vaihto.
 9. Suoraan lainattu Traficomin sivuilta: Katsoin tästä erilaisia dokumentteja läpi, ja kaikki muutkin linkit lakiin mitä löysin, tosin hyvin pintapuolisesti hakemalla "etanoli" tai "muutos" tai ylipäätään polttoaineisiin liittyviä asioita. Eipä missään ollut mainintaa miten konversio tulee toteuttaa, tarkin äkkiseltään löytämäni määritelmä on juuri tuossa yläpuolella olevassa quotessa, sana "Etanolikonversiolaitteita". Mistään en löytänyt tämän tarkempaa. Miusta menis ihan hyvin määritelmään "Tämän auton etanolikonversiolaitteet on myynyt Mopo-Sport ja ovat malliltaan kaasuttimet" 😄 Kai tätä joutas googaamaan lisääkin, kyllä miulle 200e kelpais toista kertaa, eka oli ihan eflexfuel-laitteella tehty viime vuonna ja eri autoon, joten nekin määritelmät täsmäisivät. Hra Peruskallio oli tosiaan esittänyt etanolianturin ja ostokuitin todisteeksi, että se ohjaa Megaa. Mutta edellytetäänkö että päästöt pysyy normin sisällä riippumatta mitä polttoainetta käytetään, vähänhän tuo paksulla käy bensalla mutta eiköhän se käy kuitenkin, mutta voidaanko se vaatia todennettavaksi? Elokuussa pitäs hakea kahden vuoden leima, sehän olis pelkkää tienestiä tuen kanssa...
 10. Kas niinpä pitäisi tehdä miunkin kun olen nyt kans kesän ajanut re85:llä. Ainoa ongelma lienee se, miten todennetaan ajoneuvon muutetun etanolikäyttöiseksi. Muutoin traficomin sivuilta luettuna "Konversion hyväksymiseen liittyvät vaatimukset on annettu Traficomin määräyksessä ”Auton ja sen perävaunun rakenteen muuttaminen”. ja kun tuon dokumentin kaivoin (traficomin linkki ei toimi), ainoa vaatimus olisi että ei tule OBD-virheitä (tuskin ilmajäähyyn...) ja että muutoskatsastuksessa mitattujen päästöjen tulee täyttää ajoneuvon alkuperäiset päästönormit. Eipä sillä, kyllähän ne isommat suuttimet ja yhden bensaletkun vaihto maksoi varmaan sen mitä siitä tuesta saisi 😄 Hakemuksen kohtaan "Käytetty muutossarja" niin kai siihen voi kirjoittaa että 2 x Dellorto DRLA 45 -kaasuttimet...
 11. Ei tarvinnu painia yhtään, kun tuossa -72:ssa on jo roikotin valmiina. Oli siis ihan bolt-on kun vaan vaihtoi startin. Miun vanhassa lootassa kytkinkoppa jostain syystä startin kaulukselta sentin syvempi, muistaakseni laatikon koodi vastasi jonnekin myöhäisempään 70-lukuiseen ollen kuitenkin 002 eikä 091. Ja juu, tuossa -72 mallissa on ollut alunperin 3-osainen vaihteensiirtotanko ainakin nelostyypin kanssa, eli kaks semmoista shift coupleria jotka tulee hockey stickiin kiinni, ja välissä lyhyt tanko. Tilalla on nyt earlyn normi 2-osainen tanko johon on porattu vaan uus reikä lukituspultille, oisko se ollu just sen sentin verran. Just kävin koeajolla kun säädin vielä suuttimia, nyt 185 pääsuuttimet ja kapeakaista-lambda näyttää nätisti optimin ja rikkaan välillä. Vetää hienosti ja kyllä tuolla nyt kelpaa matkaa taittaa ja muuttokärryä vetää.
 12. Juu paikallaan on - kun vaihteeks vetarin suojakumeja piti vaihtaa samalla niin ei ollu kummonen homma se. Startti piti kans vaihtaa tavalliseen kun siinä on normaalimpi eikä syvempi kytkinkoppa. Ihmeellisen iso ero on ajossa vaikka vain tuo 10% pidempi perä. Oikein mukava painaa matkaa nyt.
 13. Projektilanka-uppaus tällekin kesälle. Mäntien palotilat ei ollu hyvä idea yhdistettynä tukkoon menneeseen tyhjäkäyntisuuttimeen, joten yhteen mäntään tuli viime kesänä reikä. Viime kesä meni siis varakoneella. Nyt kone kasattu uudelleen ilman palotilojen kasvatusta. Nokka on edelleen sama Scatin c35 jolle netissä sanotaan että staattiset puristukset pitäisi olla 8.0-8,5:1. No, miulla on nyt 10,5:1 eli piti remontin yhteydessä mennä taas virittämään. Vaihdoin polttoaineeksi e85:n. Joku jo jenkkifoorumilla sanoi että ei tule toimimaan mitenkään, liian korkeat puristukset tuolle nokalle, voi voi voi ja että etanoli on pelkästään päästöjä varten. Saman foorumin eurooppalaiset ja etelä-amerikkalaiset jäsenet olivat vähän eri mieltä. No, kone ei nakuta missään tilanteessa, ei vaikuta kuumenevankaan, ja sytkäennakkokin normaali 34 astetta + alipaine pienillä kaasuläpän aukeamilla. Vetää oikein mainiosti! Laskin suuttimet aiemmasta kombosta, kertoen virtauspinta-alan 1,25:llä, ja siitä sitten säätäen. Tyhjäkäyntisuuttimet nyt 80, pääsuuttimet 170 mutta pitää vaihtaa vielä 175-180 kun kapeakaista-lambdan mukaan menee hieman laihalle osakaasulla. Pintakaasu ja täyskaasu jo ok. Lisäilmat toistaiseksi vakiot 180 kunnes saan pääsuuttimet kohdalleen. Kiihdytyspumpun suuttimet sitten viimeisenä. Muutoin autoon on päivitetty myös n. 10% pidemmällä perällä oleva laatikko, jonka vaikutus matka-ajoon on uskomattoman suuri. Nyt kierrokset reilussa satasen vauhdissa n. 3600-3700 joka on jo oikein mukava, ja kolmosella voi kiihdyttää suoraan n. 110 vauhtiin / 5500rpm, eli toimii hyvin ohitusvaihteenakin. Persdyno sanoisi että kyllä tässä nyt se 130-140 hp on ainakin, ehkä jopa inasen enemmänkin. Mutta en silti laittaisi tähän enää c35 nokkaa, se on jotenkin laimea. Vaikka W120 ennemmin jos vanhan liiton nokilla mennään, tai sitten joku lähes vastaava mutta modernimpi FK-4x tms.
 14. Etuvilkun/parkin varaosanumero on 200 -alkuinen eli "VW-osa joka on tehty vain tätä automallia varten". Tuskin tuota vilkkua erikseen teetetty kuitenkaan on joten tuurissaan voi löytyä samanlainen tai vastaava. Vaihteiston kuori on ihan omansa ja vain tälle automallille, mutta sisuskalut ihan normi IRS. Eroa siinä on reilusti syvempi kytkinkoppa ja pidempi kytkinakseli, jotta sinne mahtuu taas vain tässä automallissa ollut syvemmän mallinen vauhtipyörä. Luulisin että tavallinen IRS-laatikko olisi sovitettavissa helpostikin jos ei tee nihilististä museopeliä. Täällä on skannattu varaosakirja ja jotain muita dokumentteja: https://www.dropbox.com/sh/0asue6cxa3pgqo5/AABK8VeGVcf-YA7kBNoTgmQAa?dl=0 Puavo
 15. Tää on ollut mielenkiintoinen ketju, koska miullakin vikainen super-kempomat 150. Sen oireiden kuvaukset ovat olleet aika hyvin netistä ja täältä löytyvien mukaiset - potikat menee vaihtoon. Siinä selkeesti se, että pienillä virroilla hitsaaminen vaikeeta, mutta paksumpi menee hyvin, ja se täsmää aika hyvin just netistä löytyvään infoon. Ja piirikorttiviat on joskus luettu, juotettiin joku vuosi takaperin uudelleen piirilevy, se ei ollu ees mikään kovin iso homma, mutta en tiedä auttaisiko se just tähän tapaukseen mitään.
×
×
 • Create New...