Jump to content

DWL_Puavo

Moderators
 • Content Count

  2031
 • Joined

 • Last visited

About DWL_Puavo

 • Rank
  Sheriffi

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  T1, T2b, T3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Suoraan lainattu Traficomin sivuilta: Katsoin tästä erilaisia dokumentteja läpi, ja kaikki muutkin linkit lakiin mitä löysin, tosin hyvin pintapuolisesti hakemalla "etanoli" tai "muutos" tai ylipäätään polttoaineisiin liittyviä asioita. Eipä missään ollut mainintaa miten konversio tulee toteuttaa, tarkin äkkiseltään löytämäni määritelmä on juuri tuossa yläpuolella olevassa quotessa, sana "Etanolikonversiolaitteita". Mistään en löytänyt tämän tarkempaa. Miusta menis ihan hyvin määritelmään "Tämän auton etanolikonversiolaitteet on myynyt Mopo-Sport ja ovat malliltaan kaasuttimet" 😄 Kai tätä joutas googaamaan lisääkin, kyllä miulle 200e kelpais toista kertaa, eka oli ihan eflexfuel-laitteella tehty viime vuonna ja eri autoon, joten nekin määritelmät täsmäisivät. Hra Peruskallio oli tosiaan esittänyt etanolianturin ja ostokuitin todisteeksi, että se ohjaa Megaa. Mutta edellytetäänkö että päästöt pysyy normin sisällä riippumatta mitä polttoainetta käytetään, vähänhän tuo paksulla käy bensalla mutta eiköhän se käy kuitenkin, mutta voidaanko se vaatia todennettavaksi? Elokuussa pitäs hakea kahden vuoden leima, sehän olis pelkkää tienestiä tuen kanssa...
 2. Kas niinpä pitäisi tehdä miunkin kun olen nyt kans kesän ajanut re85:llä. Ainoa ongelma lienee se, miten todennetaan ajoneuvon muutetun etanolikäyttöiseksi. Muutoin traficomin sivuilta luettuna "Konversion hyväksymiseen liittyvät vaatimukset on annettu Traficomin määräyksessä ”Auton ja sen perävaunun rakenteen muuttaminen”. ja kun tuon dokumentin kaivoin (traficomin linkki ei toimi), ainoa vaatimus olisi että ei tule OBD-virheitä (tuskin ilmajäähyyn...) ja että muutoskatsastuksessa mitattujen päästöjen tulee täyttää ajoneuvon alkuperäiset päästönormit. Eipä sillä, kyllähän ne isommat suuttimet ja yhden bensaletkun vaihto maksoi varmaan sen mitä siitä tuesta saisi 😄 Hakemuksen kohtaan "Käytetty muutossarja" niin kai siihen voi kirjoittaa että 2 x Dellorto DRLA 45 -kaasuttimet...
 3. Ei tarvinnu painia yhtään, kun tuossa -72:ssa on jo roikotin valmiina. Oli siis ihan bolt-on kun vaan vaihtoi startin. Miun vanhassa lootassa kytkinkoppa jostain syystä startin kaulukselta sentin syvempi, muistaakseni laatikon koodi vastasi jonnekin myöhäisempään 70-lukuiseen ollen kuitenkin 002 eikä 091. Ja juu, tuossa -72 mallissa on ollut alunperin 3-osainen vaihteensiirtotanko ainakin nelostyypin kanssa, eli kaks semmoista shift coupleria jotka tulee hockey stickiin kiinni, ja välissä lyhyt tanko. Tilalla on nyt earlyn normi 2-osainen tanko johon on porattu vaan uus reikä lukituspultille, oisko se ollu just sen sentin verran. Just kävin koeajolla kun säädin vielä suuttimia, nyt 185 pääsuuttimet ja kapeakaista-lambda näyttää nätisti optimin ja rikkaan välillä. Vetää hienosti ja kyllä tuolla nyt kelpaa matkaa taittaa ja muuttokärryä vetää.
 4. Juu paikallaan on - kun vaihteeks vetarin suojakumeja piti vaihtaa samalla niin ei ollu kummonen homma se. Startti piti kans vaihtaa tavalliseen kun siinä on normaalimpi eikä syvempi kytkinkoppa. Ihmeellisen iso ero on ajossa vaikka vain tuo 10% pidempi perä. Oikein mukava painaa matkaa nyt.
 5. Projektilanka-uppaus tällekin kesälle. Mäntien palotilat ei ollu hyvä idea yhdistettynä tukkoon menneeseen tyhjäkäyntisuuttimeen, joten yhteen mäntään tuli viime kesänä reikä. Viime kesä meni siis varakoneella. Nyt kone kasattu uudelleen ilman palotilojen kasvatusta. Nokka on edelleen sama Scatin c35 jolle netissä sanotaan että staattiset puristukset pitäisi olla 8.0-8,5:1. No, miulla on nyt 10,5:1 eli piti remontin yhteydessä mennä taas virittämään. Vaihdoin polttoaineeksi e85:n. Joku jo jenkkifoorumilla sanoi että ei tule toimimaan mitenkään, liian korkeat puristukset tuolle nokalle, voi voi voi ja että etanoli on pelkästään päästöjä varten. Saman foorumin eurooppalaiset ja etelä-amerikkalaiset jäsenet olivat vähän eri mieltä. No, kone ei nakuta missään tilanteessa, ei vaikuta kuumenevankaan, ja sytkäennakkokin normaali 34 astetta + alipaine pienillä kaasuläpän aukeamilla. Vetää oikein mainiosti! Laskin suuttimet aiemmasta kombosta, kertoen virtauspinta-alan 1,25:llä, ja siitä sitten säätäen. Tyhjäkäyntisuuttimet nyt 80, pääsuuttimet 170 mutta pitää vaihtaa vielä 175-180 kun kapeakaista-lambdan mukaan menee hieman laihalle osakaasulla. Pintakaasu ja täyskaasu jo ok. Lisäilmat toistaiseksi vakiot 180 kunnes saan pääsuuttimet kohdalleen. Kiihdytyspumpun suuttimet sitten viimeisenä. Muutoin autoon on päivitetty myös n. 10% pidemmällä perällä oleva laatikko, jonka vaikutus matka-ajoon on uskomattoman suuri. Nyt kierrokset reilussa satasen vauhdissa n. 3600-3700 joka on jo oikein mukava, ja kolmosella voi kiihdyttää suoraan n. 110 vauhtiin / 5500rpm, eli toimii hyvin ohitusvaihteenakin. Persdyno sanoisi että kyllä tässä nyt se 130-140 hp on ainakin, ehkä jopa inasen enemmänkin. Mutta en silti laittaisi tähän enää c35 nokkaa, se on jotenkin laimea. Vaikka W120 ennemmin jos vanhan liiton nokilla mennään, tai sitten joku lähes vastaava mutta modernimpi FK-4x tms.
 6. Etuvilkun/parkin varaosanumero on 200 -alkuinen eli "VW-osa joka on tehty vain tätä automallia varten". Tuskin tuota vilkkua erikseen teetetty kuitenkaan on joten tuurissaan voi löytyä samanlainen tai vastaava. Vaihteiston kuori on ihan omansa ja vain tälle automallille, mutta sisuskalut ihan normi IRS. Eroa siinä on reilusti syvempi kytkinkoppa ja pidempi kytkinakseli, jotta sinne mahtuu taas vain tässä automallissa ollut syvemmän mallinen vauhtipyörä. Luulisin että tavallinen IRS-laatikko olisi sovitettavissa helpostikin jos ei tee nihilististä museopeliä. Täällä on skannattu varaosakirja ja jotain muita dokumentteja: https://www.dropbox.com/sh/0asue6cxa3pgqo5/AABK8VeGVcf-YA7kBNoTgmQAa?dl=0 Puavo
 7. Tää on ollut mielenkiintoinen ketju, koska miullakin vikainen super-kempomat 150. Sen oireiden kuvaukset ovat olleet aika hyvin netistä ja täältä löytyvien mukaiset - potikat menee vaihtoon. Siinä selkeesti se, että pienillä virroilla hitsaaminen vaikeeta, mutta paksumpi menee hyvin, ja se täsmää aika hyvin just netistä löytyvään infoon. Ja piirikorttiviat on joskus luettu, juotettiin joku vuosi takaperin uudelleen piirilevy, se ei ollu ees mikään kovin iso homma, mutta en tiedä auttaisiko se just tähän tapaukseen mitään.
 8. Ne mikrokytkimet itsessään ei yleenä mene rikki, vaan niiden juotokset. Mutta niin hemmetin ärsyttävä mekanismi purkaa, sekä itse ovi että se lukkomekanismi, että en enää toista kertaa yrittäisi korjata lukkopesää kolvaamalla.
 9. Aika vakuuttava soundimuutos oli kyllä videolla. 996 on ollu aina jotenkin hyvin nuhaisen kuuloinen vakioputkella, ilmajäähyvehkeet vakioputkellakin räyhäävät ihan eri malliin.
 10. DWL Open Air vuodelta 2020 on täten peruttu. Pahus.
 11. Omakohtainen kokemus siniraita-venajousista: Olivat katukäytössä koneessa jolla ajettiin sekalaista ajoa noin 10000 kilometriä, ennenkuin bensapumpun kalvo petti ja kiertokangen laakeri leikkasi kiinni. Toimivat moitteetta konekombinaatiossa Engle W-100, vakioista lyhennetyt työntötangot, 1,25:1 keinuvivut, cromo-retainerit, 37 imuventtiilit, 32 pakoventtiilit. Konetta kierrätettiin max. 5500, pääsääntöisesti matka-ajon kierrokset jatkuvana 3700-4200. Ei valitettavasti mittaustuloksia.
 12. Ja tyhjäkäyntisuuttimet 55-60 väliin.
 13. Ennen-jälkeen. Meinaako perhana pääsiäisen aikaan peltihommat notchbackissa viimeinkin valmistua.
 14. Koronarajoitusten suhteen toivokas kesä tulossa! Enää kaksi kuukautta! Ilolla ilmoitan, että DWL on buukannut tapahtuman pääesiintyjäksi..... KAARLE VIIKATTEEN !!! Eli kovilla ammutaan taas kesäkuun alussa Liperissä! Tervetuloa kaikki, myös uusimaalaiset jos koronanmuurit kaatuvat!
 15. Viimeisiä viedään, takaloksun hyllykin jo lähes valmis, olisko hitsaukset valmiina jo ens viikolla?!!? Ja voi kehno osas olla työläs tuommoinen aiemminkin jo jonkun hitsaama sisälokasuojan joka suuntaan kaareva kaari, sinänsä onneksi nää jää kaikki piiloon, ja tuosta loksun kaaresta vain tuo yläreunan poikkisauma sisäkaaren puolelle hiottavaksi. Sit vaan kutsumaan maalaria kylään osoittamaan että "tuosta ja tuosta vielä jos nysväät ennenku tuot korin tupaan".
×
×
 • Create New...