Jump to content

DWL_Puavo

Moderators
 • Content Count

  2025
 • Joined

 • Last visited

About DWL_Puavo

 • Rank
  Sheriffi

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  T1, T2b, T3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tää on ollut mielenkiintoinen ketju, koska miullakin vikainen super-kempomat 150. Sen oireiden kuvaukset ovat olleet aika hyvin netistä ja täältä löytyvien mukaiset - potikat menee vaihtoon. Siinä selkeesti se, että pienillä virroilla hitsaaminen vaikeeta, mutta paksumpi menee hyvin, ja se täsmää aika hyvin just netistä löytyvään infoon. Ja piirikorttiviat on joskus luettu, juotettiin joku vuosi takaperin uudelleen piirilevy, se ei ollu ees mikään kovin iso homma, mutta en tiedä auttaisiko se just tähän tapaukseen mitään.
 2. Ne mikrokytkimet itsessään ei yleenä mene rikki, vaan niiden juotokset. Mutta niin hemmetin ärsyttävä mekanismi purkaa, sekä itse ovi että se lukkomekanismi, että en enää toista kertaa yrittäisi korjata lukkopesää kolvaamalla.
 3. Aika vakuuttava soundimuutos oli kyllä videolla. 996 on ollu aina jotenkin hyvin nuhaisen kuuloinen vakioputkella, ilmajäähyvehkeet vakioputkellakin räyhäävät ihan eri malliin.
 4. DWL Open Air vuodelta 2020 on täten peruttu. Pahus.
 5. Omakohtainen kokemus siniraita-venajousista: Olivat katukäytössä koneessa jolla ajettiin sekalaista ajoa noin 10000 kilometriä, ennenkuin bensapumpun kalvo petti ja kiertokangen laakeri leikkasi kiinni. Toimivat moitteetta konekombinaatiossa Engle W-100, vakioista lyhennetyt työntötangot, 1,25:1 keinuvivut, cromo-retainerit, 37 imuventtiilit, 32 pakoventtiilit. Konetta kierrätettiin max. 5500, pääsääntöisesti matka-ajon kierrokset jatkuvana 3700-4200. Ei valitettavasti mittaustuloksia.
 6. Ja tyhjäkäyntisuuttimet 55-60 väliin.
 7. Ennen-jälkeen. Meinaako perhana pääsiäisen aikaan peltihommat notchbackissa viimeinkin valmistua.
 8. Koronarajoitusten suhteen toivokas kesä tulossa! Enää kaksi kuukautta! Ilolla ilmoitan, että DWL on buukannut tapahtuman pääesiintyjäksi..... KAARLE VIIKATTEEN !!! Eli kovilla ammutaan taas kesäkuun alussa Liperissä! Tervetuloa kaikki, myös uusimaalaiset jos koronanmuurit kaatuvat!
 9. Viimeisiä viedään, takaloksun hyllykin jo lähes valmis, olisko hitsaukset valmiina jo ens viikolla?!!? Ja voi kehno osas olla työläs tuommoinen aiemminkin jo jonkun hitsaama sisälokasuojan joka suuntaan kaareva kaari, sinänsä onneksi nää jää kaikki piiloon, ja tuosta loksun kaaresta vain tuo yläreunan poikkisauma sisäkaaren puolelle hiottavaksi. Sit vaan kutsumaan maalaria kylään osoittamaan että "tuosta ja tuosta vielä jos nysväät ennenku tuot korin tupaan".
 10. Tässä notsin korissa alkais olla viimeiset peltihommat viimeinkin edessä, johan tätä on useampi vuosi satunnaisesti hitsailtu ja pari viime talvea ahkerammin. Oisko peltityöt kuosissa jopa jo viikonloppuna, uho päälle! Tämäkin kohta oli sinällään täysin ehjä, mutta sisäloksun kaari oli hitsattu rumasti väärään paikkaan, ja tuo koko kaari oli sisällepäin aivan kuhmuilla ja muutenkin rumasti tehty. Aika piiloon toki nuokin paikat jää (suurimmaksi osaksi lokasuojan alle ulkoa, verhoilun alle sisältä) mutta kun on lähdetty nysväämään niin sit nysvätään. Ja ai että oli ihanaa kun sain erittäin reipasta massanpoistoapua, lastalla ja kuumailmapuhaltimella, vingulla + teräsharjoilla, rälläkällä, käsin tonkien useampi ilta, semmoista pehmeetä öljymäistä massaa oli useampi kilo. Sit vaan viis litraa bensaa maskit päässä ja muutama tunti rättihommia ja johan kelpaa ihmetellä minne löytyi lisää reikiä.
 11. Kaverin notsikolkin toinen takakulma kuvassa melkein valmis (sittemmin viimeistelty), toinen puoli 90-luvun museotyyliin korjattu, ja sittenpä sieltä tuijottaa armoton laikka-Puavo. Vois tää ruveta hissuksiaan valmistumaankinpäin. Onneksi Anu sai jotain sentään eteenpäin, ainakin kilo tiikerimassaa raaputeltu etukontin pohjalta.
 12. Jos joku tarttee niin miulta saa vastaavan edukkaasti tämän mallin paloruiskukoneen muokkaamattoman imusarjan, kaasarin ja 6V laturin jalkoineen. Alkuperäistä magneettoa oli jo muokattu. 😀
 13. Tyhjäkäyntisuuttimeksi 60-65 jossa on virtauspinta-alaa reilun parikymmentä prossaa enemmän kun tyypillisissä pienemmän koneen 50-55 tyhjäkäyntisuuttimissa. Pääsuuttimeksi menisi 135-140 samoilla spekseillä noilla 28 sisäkurkuilla. Puavo
 14. Meidän tallissa oli ollut autokorjaamo parikymmentä vuotta, lattia jotain betonitasoitetta. Hinkkasin semmoisella hauskasti villiintyvällä hiomakoneella ja hiomakivellä korkeintaan vaan pintaa auki kun ei se oikein syönyt, ja jos näytti vähänkään rasvaiselta niin sitten vähän enemmän. Jotain teollisuushenkistä, epäilyttävän hajutonta ja siksi pelottavaa rasvanpoistoainetta (teki todellakin mieli pitää aerosolimaskia naamalla) kului joku 7-8 litraa. Sit epoksi päälle, ja se on pysynyt kyllä oikein hyvin. Kieltämättä joistain kohti se on kulunut pois ikäänkuin olisi ollut "rakkuloita", mutta ei niitäkään kohtia niin montaa. Kymmenkunta vuotta se on nyt lattiassa ollut. Vastaavasti mietittiin että pitäskö vetää uusi tasoite, mutta ei se lattia pesun ja hionnan jälkeen niin huonolta näyttänyt. Ja epoksi siksi että se maksoi noin satasen koko lattiaan, vastaava esim. Solmasterin pinnoitteella olis ollu luokkaa tonnin.
 15. Mie en ole käyttänyt - ja tuossa lokasuojassa tosiaan sauma tuppasi karkaamaan riippumatta miten leveä rako oli, kun ei siinä ihan 100% tervettä peltiä tuossa alareunassa ollut missään. Mutta sen kyllä huomaa, että jos molemmat pellit just saman paksuisia ja kaikessa just se millin rako ja migi säädetty oikein, ja vielä riittävä valaistus ja lukulasit hitsimaskissa: ei tarvitse kyllä taustalta täyttää ja sauman hiominenkin paljon vähäisempää.
×
×
 • Create New...