Jump to content

Valojen sähköistä


Recommended Posts

Vielä kysymystä valojen sähköistä.. Kaikki toimii ja on sitä myöten valmiina rekisteröintikatsastukseen, mutta:

 

-parkkivalot edessä ovat nyt jenkkivaloumpiossa siinä, missä joillakin on vilkkuja näkynyt. Mahtaako olla katsastusmiehelle ok paikka, vai pitäisikö olla varsinaisen umpion heijastinpinnalla, kuten alunperin on ollut. Noissa Hellan H4 umpioissa vaan ei ole paikkaa kuin H4:lle, eikä viitsisi poraamaan ryhtyä, jos ei ole pakko.

 

-nuo samaiset parkit palavat jatkuvasti kun valot ovat päällä - turhaan, eikä näytä hyvältä.. Onko tuo kuplan alkuperäinen kytkentä? Miten pitäisi kytkeä, jotta parkit sammuvat kun ajovalot/pitkät syttyvät?

 

Kaitsu

Link to comment
Guest PeteT

Moro

 

Tuon edellä mainitun käytännöllisen näkökulman lisäksi on otettava huomioon myös katsastustoimea ohjaavat valaisinmääräykset, etenkin kun olet juuri menossa katsastukseen :).

 

Nykymääräysten mukaan lähi- ja kaukovalot eivät saa olla kytkettävissä ilman, että mm. etuvalaisimet (=oikea nimitys parkeille) ovat kytkettynä. Tosin voi tietysti olla, että vanhaan kuplaan voidaan soveltaa vanhoja määräyksiä, jotka mahdollisesti poikkeavat tuosta.

 

Lisää valaisinmääräyksiä: http://www.ake.fi/pdf/79-208-2004.pdf

 

P

Link to comment

Tuo olikin hyvä linkki. Lainaus AKE:n dokumentista:

 

Kaikkien valaisinten ja heijastimien tulee olla e- tai E-hyväksyttyjä kyseiseen toimintaan tarkoitettuja moottoriajoneuvon valaisimia. Sellaisessakaan autossa, jossa jollekin valaisimelle ei vaadita e- tai E-hyväksyntää, ei hyväksyttyä valaisinta saa vaihtaa hyväksymättömään."

 

Omassani on taakse vaihdettu kokopunaiset takavalot. Ilmeisesti '67:n takavalot eivät kuitenkaan ole vielä olleet e/E-hyväksyttyjä, eli ne saa vaihtaa?

 

Kaitsu

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...