Jump to content

Onkos pinnapultin vaihto kova homma?


Guest Valtsu

Recommended Posts

Guest Valtsu

Kierteet siellä kai on lohkonkin päässä ja jollain lukitteella kiinni? Lähteekö ihan vääntämällä vai tartteeko tohon jotain kikkaviitosta? Entä uuden paikalleen laitto?

Link to comment
Kierteet siellä kai on lohkonkin päässä ja jollain lukitteella kiinni? Lähteekö ihan vääntämällä vai tartteeko tohon jotain kikkaviitosta? Entä uuden paikalleen laitto?

 

 

Varmaan tarkoitat niitä kannen pitkiä pinnapultteja?

 

Ulkopäähän laitat kaksi mutteria ja kiristät ne toisiinsa, sitten avaimella väännät pinnapultin ulos. Uudemmissa lohkoissa on teräksiset kierreholkit lohkossa joiden sisälle pinnapultit menee. Ne tulee joskus mukana lohkosta ulos. Sitten sun täytyy keksiä tapa saada ne irti pinnapultista.. sama tuplamutterikikka toimii. Nyt vaan laitat mutterit siihen holkin ympärille myös.

 

Asennus: Putsaa kierteet esim. jarrucleaner sprayllä *kuivaksi* ja puhtaaksi öljystä ja muusta moskasta. Samoin uuden pinnapultin kierre. Sitten taas tuplamutteri ulkopäähän ja lukitenesteen kera kierrät pinnapultin kiinni lohkoon. Älä kiristä hampaat irvessä, vain sen verran että se "pohjaa" tai alkaa kiristymään selkeästi. Siitä voit ehkä varttikierroksen vielä mutta ei "niin että prkl varmaan pysyy".

Lukite kyllä pitää sen paikoillaan. Liika kiristäminen voi vaurioittaa lohkoa.

 

Jan

Link to comment
Eräs guru on joskus ohjeistanut että pinnapultteja ei saa vetää pohjaan vaan jätetään niin että kierrettä näkyy hiukan. Tiedä sitten onko perää mutta näi olen tehnyt ja toiminut on.

 

 

Jos ne kiristää kovin tiukalle pohjaan, niin ne alkaa "puskemaan" lohkon laakeripukkeja altapäin. Eräälle nimeltämainitsemattomalle (MITO, köh köh) harrastajalle oli osunut juuri tällainen tapaus, laakeripukki murtunut.

Selvisi kun arpakonetta purettiin.

 

Jan

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...