Jump to content

Ohjaus klappaa niin maan pirusti


Guest Biisoni

Recommended Posts

Guest Biisoni

Pieni mutta sitäkin ärsyttävämpi ongelma - tiellä pysyminen kuplan kanssa tuntuu aina pienoiselta haasteelta ja jonkin verran ongelma karsii myös ajomukavuutta. Eli kyseessä siis -72 mallia oleva kupla ja enää en vain keksi että miksi ohjauksessa klappia n.10 - 15cm (ratin ulkokehältä mitattuna). Kaikki kiinnitykset on tarkistettu, ohjausimpukka vaihdettu uuteen (siis tilattu ihan pakasta vedetty), simpukkaa koitettu vetää kiireemmälle, mutta se vain jäykistää ohjausta ja klappi säilyy, ohjausiskari vaihdettu uuteen, mutta ongelma edelleen samanlainen kun lähtiessä.

 

Kun rattia liikuttelee edestakaisin klapin verran ja katsoo mitä keulassa tapahtuu, niin mikään liitoskohta ei klappaa vaan näyttäisi siltä että löysyys on simpukassa? Onko tietoa näistä uusista (Airclassic merkiltään) simpukoista, että voisiko simpukka olla uutuuttaan ihan susi? Onkohan jotain mitä voisi vielä koittaa tai simpukan säädössä jotain mitä en ymmärrä? kiitoksia etukäteen!

Link to comment
Guest Biisoni

Tänään tuli koitettua taas kaikenlaista ja vanhakin simpukka tuli purettua atomeiksi, jotta edes vähän ymmärtäisin, että miten se toimii, mutta näistä huolimatta klappi on ja pysyy.. Riittääkö simpukan säädöksi pelkästään niiden päällä olevien ruuvin ja mutterin kiristely/löysentäminen vai pitääkö siinä osata tehdä vielä jotain muutakin?

Link to comment
Guest Biisoni

Ok, kiitos vinkistä. Vaikka nyt tuo saksa ei ole vahvuuksiani, mutta jos oikein ymmärsin, niin tuo säätö tehdään tuon simpukan kannen alta? Tapahtuuko säätö samalla tavalla vaikka minulla on hieman erinäköinen simpukka kuin tuossa ohjeessa (mahd. uudempi)?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...