Jump to content

6V lataus ongelma


Recommended Posts

6V latausvalo palaa värvöttäen ja oikenpuoleinen kärkipari kipinöi vimmatusti https://picasaweb.google.com/100165292843498342225/Kupla52#5973907428839599618 , kuvassa valojohto irroitettu mutta sillä ei vaikutusta muuhun kun latausvaloon.

 

auto käy vaikka akunkengän irroittaa eli hän luultavammin lataa.. latausrele on uusi,  nämä on ensimmäisiä käynnistyksiä yli 40:een vuoteen eli uusissä sähköissä saattaa olla joku kytkentä virhe. Muuten kaikki sähköt toimii kuten pitääkin.

 

I

 

Link to comment

Sulla on ilmeisesti uudempi latausrele kuin -52?

 

Tuosta -67:n sähkökaaviosta saa viitteitä siitä miten lataussäädin tulisi kytkeä, ilmeisesti se kuitenkin on oikein kytketty? Onko maadoitus kunnossa? Laturi ei välttämättä maadoitu kunnolla ilman erillistä maajohtoa. Kokeile laittaa vaikka apukäynnistyskapeli akun miinuksen ja laturin rungon väliin ja koeta poistuuko ongelma.

 

1967 sähkökaavio: http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/bug67.jpg

1952 sähkökaavio: http://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/4_52bug.jpg

Link to comment

startin perään samaan liittimeen menee laturireleeltä tuleva ja eteen lähtevä pääsyöttö mittaristoon,  tuossa -52 kuvassa ne on eri liittimessä?  Mottorin maa on kunnossa mutta kokeilen vielä tuota lisämaata. Releen kärjet sulaa jos kipinöinti ei rauhoitu,   6V on huono lataamaan mutta sieltä täytyy tulla jotain koska auto ei sammu kun akun johdon irrottaa. Startti ( huhta ) ja rele ( hotmats) on ajamattomia.

 

Edittiä!!  kävelin talliin kiukustuneen näköisenä , laitoin mekkivalon johdon kiinni ja räjäytin voimakoneen tulille.  Kaikki toimii, kärjet ei kipunoi  ja valo ei pala,  lataa kierroksilla 7-8... Tämähän on kuin Njepr llä ajais...

Edited by eekoo
Link to comment

startin perään samaan liittimeen menee laturireleeltä tuleva ja eteen lähtevä pääsyöttö mittaristoon, tuossa -52 kuvassa ne on eri liittimessä?

Kyllä ne on tuossa -52:n kaaviossakin samassa liittimessä (nasta 30) vaika näyttääkin että olis eri. Siis jos tarkoitit tuota startissa olevaa liitintä?
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...