Jump to content

motti


Guest jallis

Recommended Posts

Guest jallis

eka kone kasauksessa.osia.vz-25 nokka syl.94mm kannet mangnum 42x37(miten kasaus mäntä 1,5mm sylinerin pinnasta?)entä puristus 8-9 pitääkö kannen palotilalle tehä mitään(nyt vakio)kestääkö vakio keinuvivusto tuplajouset ja onko vakio 1.0)miten mitataan mikä mittaseks katkotaan työntötankot

Link to comment

- Männän ja sylinterin välinen "dekkikorkeus" tosiaan optimi siinä 1,3 - 1,5mm

 

- Palotila pitää mitata että voi laskea tulevan staattisen puristussuhteen. Sitten mahdollisesti palotilaa kasvattaa vinguttamalla tilaa tai pienentää plaanaamalla, tai laittaa korotusshimmejä joko kanteen tai sylinterin helman alle. Jos tuo dekkikorkeus menee tavoitellulla puristuksella yli kahteen milliin niin lukemani mukaan nakutusherkkyys kasvaa ja hyötysuhde laskee.

 

- http://www.dwl.fi/wp-content/uploads/2014/02/engine.xlsTää on hyvä työkalu puristusten laskemiseen ja tavoitteen estimointiin. Alhaalla välilehdillä erilaisia käyriä.

 

- vz25 staattisten puristusten suositus on 8.0 - 8.5, mie pyrin laittamaan piirun suositusten yli

 

- vakio keinuvivusto on hyvin todennäköisesti 1:1.1 ja kestää kyllä tuplajouset

 

- Työntöntankojen mittaamiseksi tarvitaan ensin jo sylinterit ja kansi paikalleen siten että puristussuhten säätämiseksi tarvittavat operaatiot on jo tehty, ts. koneen leveys ei enää muutu. Sit vanha työntötanko keskeltä poikki, sisälle kierteet ja väliin pätkä kierretankoa -> säädettävä työntötanko. Sen jälkeen mitataan keinuvivusta "puolinosto" joka onnistuu heittokellolla. Tässä puolinoston kohdalla keinuvivun pitäisi olla mahdollisimman lähellä 90 asteen kulmaa sivusta katsoen suhteessa venttiilin varteen ja em. työntötankoon. Tämä onnistuu ihan silmämääräisesti yleensä riittävän hyvin. Mahdollisesti keinuvivuston akselin ja pukkien väliin voi joutua laittamaan myös shimmejä että keinuvivun geometrian saa kohdalleen.

 

- Varsinaisten (teräs- tai kalliiden alumiini-tankojen) katkaiseminen hienoimmillaan sorvissa, normaalimmin rautasahalla tai vaikka dremelillä. Käden vakaudesta ja silmän tarkkuudesta riippuen tarvittava päiden oikaisu ja siistiminen onnistuu hyvin penkki-nauhahiomakoneella. Huuhdo tankojen sisustat huolella esim. bräkleenillä.

 

Puavo

  • Like 1
Link to comment
Guest jallis

onko laskeettu oikein 3,14*(4,7*4,7)*6,9=478,6  dekki 1,2=8,3 kansi 60 ( 478,6+68,3/68,3=8,007) eli jäis 8. kannattaako kansia enää lähteä plaanaamaan jotta sais sen 8,5

Link to comment

Oikein on laskettu juu! Palotilalle sopiva koko tällöin olisi noin 55-56cc Jos palotilat on osapuilleen vakion muotoiset, kansia pitänee plaanata puolisen milliä. Kun kansiin on rahaa selvästi satsattu niin miusta ei toinna jättää puolitiehen.

 

Toinen vaihtoehto olisi sama 1,2mm dekki, nykyiset 60cc palotilat mutta 74mm isku :)

 

Tuota dekkikorkeutta ei kyllä mitenkään pysty etukäteen varmaksi laskemaan, mutta koesovittamalla se ratkeaa. Miulla juuri työn alla olevasta 76x90,5 -koneesta osat paikalleen sovittamalla dekkikorkeus oli 2,0mm, päädyin plaanaamaan lohkosta tarvittavan puoli milliä pois -> dekki 1,5, kansien palotila 55 -> staattinen ruttu 8,5 - 8.6:1. Koesovitukseen ei tarvitse edes hirveästi osia kiinni - kampuran kiertokanget, lohkonpuolikkaisiin laakerit ja lohko kiinni (nokkaa ym. hiluja ei vielä tarvita), sit vaan männät ja sylinterit sovittaen ja mitaten. Tässä yhteydessä on hyvä varmistaa että lohko on plaanattu oikein (94mm rei'ille pakko plaanata) että sylinterit asettuu keskenään suoraan (teräsviivaimella näkee hyvin paistaako valo välistä kun sylinteriputkien päälle sovittaa) ja että kaikki sylinterit ylipäätään sattuu samaan korkoon.

 

Puavo

Link to comment

Vakio keinuvivusto kestää kyllä mutta sokat saattaa katkeilla, eli puttikiinnitteiset vivustot vois olla hyvä juttu.

venttiilijouset on sit aika sama kevyissä koneissa et onko tuplat vai ei, seeti ja aukipaineet on on ne millä on merkitystä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...