Jump to content

Pellin tekoa


Guest Mika Raussi

Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Nyt pitäs sit seuraavaksi tehä nurkkapalat lavaan. Kopin takaseinään ne on joskus tullu väännettyäkin, mutta mie en muista enään miten mie täsmälleen sain moiset aikaa. Ja nää tulee muutenkin vähän erilaiset.

 

Vinkit tekemiseen ois oikeen tervetulleita, ettei tarvii turhaan tuhota suuria määriä peltiä ja aikaa.

 

Muoto siis tämä:

post-360-13888358203506_thumb.jpg

Link to comment

Leikkaisin ensin pahvista "suoran" pellin mallin jonka sitten sillä e-pyörällä mankeloisin kuvan mukaan. Ensin sinisten viivojen mukaan sitten punaisten viivojen mukaan.

 

Jätä vähintään 5mm ulkoreunasta työstämättä jotta pelti taipuu toivottuun muotoon.

 

4989.jpg

Link to comment
Guest Mika Raussi

Näin mie jo yhtä palasta hieroinkin. Totesin kuitenkin, että tein sovitusjigin vituiks ja leikkasin pienen aihion, eli siinäpä se sitten. Alapyöräkin pitää tehä vähän suorempi.

 

Sitä mie vaan mietin, että saankohan mie edes pelkällä englanninpyörällä tuota menemään. Hakkaisko sitä sit vasralla ekaks keskelle venytystä hiekkasäkin päällä?

 

Saattaa saada paremman kuvan tosta kun kuvittelee miten se pelti taipuu pyöristykseksi kahen tämmösen profiilin välille. Toi ylämutikka tietty pois.

post-360-13888358203894_thumb.jpg

Link to comment
Guest Mika Raussi

No onnistuhan se vaikka vähän epäilytti vielä eilen. Hitosti autto se oikeenlainen alapyörä. Tosta vielä yläpätkä tulikin sitten tehtyä suikaleista ja englanninpyörällä tasaseks.

post-360-13888358204373_thumb.jpg

Link to comment
Guest Mika Raussi

On se hienoa joo!

 

Ei tuokaan ihan muodossaan oo vielä, mutta siintä pitää huolehtia sitten kun sitä rupee laittamaan tohon lavaan kiinni. Siihen se sit asettuu.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Ei biffissä vielä valmista oo, mutta Old Timeriin tänä vuonna varmaan ilkee ajella keskeneräselläkin. Ei tossa kuitenkaan mitään ylitsepääsemättömän suurta urakkaa enään ole.

 

Toi lava pitäs tietty tehä valmiiks. Sit keula laittaa kunnolla. Saranoida ja rakentaa kunnollinen lukitus. Penkit pitäs tehä ja kallistuksen vakaajat. Siinä se suurinpiirtein sit oliskin. Tietty verhoilu ja ovet pitää tehä, mutta eiköhän tuo ens vuoden pihviin sitten ala olemaan valmista. Kunhan jossain välissä osais päättää sen värin! Hemmetti päälle kolme vuotta, eikä oo vieläkään kunnollista ideaa!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...