Jump to content

kuivasumppu ja suodatin


Recommended Posts

Guest Toheltaja

tuo mielestäni kans hyvä, mutta porsaan tehtaallahan tuo on aina tehty sumpputankkiin, tulopuolelle tankkiin mentäessä. Poistaa meinaan hemmetin tehokkaasti ilma öljyvaahdosta... Eli puolensa silläkin. Ei sitten tankki täyty pelkästä vaahdosta.

Link to comment

Taidan laittaa ennen tankkia koska silloin ei tarvitse tehdä mitään muutoksia lohkoon tai pumppuun.

 

Miten se muuten on Possussa toi öljyjäähdytin? Onko se aina käytössä vai temostaatin kanssa?

 

Ja mikä on pienin sumpputankki mikä vielä toimii? Rallykuplissa se näyttää tosi pieneltä (maks 5l) se mikä siinä takalokarissa on. Tosin aika huonoja kuvia ne mitä olen bonganut. Rallikuplassa ei tainut olla ulkoista jäähdytintä jos oikein muistan.

Link to comment

Porsche ilmajäähdytteisissä kutosissa moottorissa oleva jäähdytin (2.0-3.2L) on termostaatin takana. Niissä malleissa missä on erillinen lisäjäähdytin edessä, on sitä varten vielä toinen termostaatti.

Link to comment

Luin vähän lisää vanhoista rallykuplista, ja kyllä niissäkin on ulkoinen jäähdytin edessä Porschesta lainatun termostaatin ohjaamana.

 

Miten ne jäähdyttimet ovat Porschessa kytketty, painepuolella ennen lohkoa molemmat?

 

En tiedä jos tuota ulkoista tarvitsee ollenkaan, mutta olisi silti hyvä tietää miten saksalaiset insinöörit ovat asian ratkaisseet. Yksi mahdollisuus mikä on mietinnän alla on että ajaisin öljyt termostaatin ohjaamana vakiojäähdyttimen läpi. Mielestäni se vakio paineen ohjaama "termostaatti" ei välttämättä ole paras vaihtehto kun käytetään eri öljyjä, mutta tarvii vielä miettiä miten olla räjäyttämättä sitä kennoa jos kaikki kiertäisi sen kautta kuumana.

Link to comment
Guest Toheltaja

porsaissa molemmat on miun mielestä kyllä ennen tankkia... ja tankilta tulee aina suoraan lohkoon, lyhintä mahdollista reittiä. Tankki kannattaa tehdä niin että sinne mahtuu koko öljytilavuus sekä minimissä 30% tyhjää kaupan päällä vaahtoamisvaraa yms. mie oon yleensä tehny minimissään 10l tonkkia, ei se hirveesti tilaa kuitenkaan vie enempää ku joku 6 litrainenkaan.

Link to comment

Porschen ilmajäähdytteisissä kutosissa (2.0-3.2L) moottorissa oleva jäähdytin on kuten Volkkaressa. Erillinen jäähdytin edessä on siirtopumpun ja tankin välissä.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...