Jump to content

Valojen kanssa ongelmaa..


Recommended Posts

Guest Harri Björnholm

Releen vaihto autto itsellani valo-ongelmaan aikoineen. Kurjat osat hapettuvat joskus vuosikymmenien saatossa. Valojen relehän löytyy etuluukun alta.

Link to comment
Onko vilkun viiksessä vika vai missä ku oikean puolen vilkku vilkkuu nopeemmin ku vasemman puolen? Ja pitkät ei mene pois päältä vaikka miten ränkkäis..

 

Vilkun releitä on vain yksi, se on sama rele vasemmalle ja oikealle. Vilkkumisnopeuteen vaikuttaa kuormitus: jos yksi vilkun polttimo on pimeänä, niin sen puolen vilkku vilkuttaa nopeammin. Tarkasta etu ja takavilkun toiminta. Jos ne toimii kaikki niin tarkista valon kirkkaus, jopa polttimon Wattimäärä. Pitää olla 21W.

 

Tarkista pitkien vaihtoviiksen johtojen kytkennät. (nokkapellin alta käsin, harvoin ne hajoaa viiksen päästä?)

 

Jan

Link to comment

Sitä ei juuri tule nykyisin katteltua noita auton valojen toimivuuksia kovinkaan usein. Muistan kun, pikkupoikana mun vaarilla oli valkoinen kupla ja vaarihan se kiersi aina auton ympäri ja tsekkasi tietyt jutut. Se oli silloin "vanhoina hyvinä aikoina" se.

 

Etuvilkussa yksi mahdollinen heikko kohta vois olla lokarin alapuolella kulkevat vilkun piuhat. Saattaa se lampun kantaan tulevan liittimen johtoon menevä liitos pettää. Ei vilkku toimi ja just kuvauksen mukaisesti toiseen suuntaan nopeammin tikuuttaa; sinne jossa lamppu toimimaton.

 

Yhden tällaisen tapauksen hoitelin "pielavetisesti" eli kiilasin polttiman kantaan tulevan piuhan pään väkisin paikalleen. Ei hyvä, mutta vilkkuipahan kuitenki. Etuvilkkujen pohjia, joissa ne johtoliittimet, saa näistä VW-tarvikeliikkeistä ja joiltain harrastajillakin saattaa löytyä käytettyinä tallin perukoilta.

 

Piet@ri

Link to comment

Valorele vaihdettu, kaikki liitokset käsitelty wd-40:llä ja polttimet tsekattu, kaikki oli 21w. Mutta nyt toimii vilkut, ainoastaan pitkät ei enää mene pois päältä, siis vain parkit ja pitkät toimii. Vielä ehdotuksia miten sais noi lyhkäsetkin pelaamaan? Eli nyt perusvalona on pitkät ja kun koittaa ottaa niitä pois, ni väläyttää vaan lyhkäsille, mutta eivät jää päälle..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...