Jump to content

vanne- ja rengaskysymys


Guest eemeli

Recommended Posts

Guest eemeli

Hep!

 

Mites noi vanteen/renkaitten mitat oikeen menikään?

 

Eli tartteeko kuplaan 185/65 15 takapyöriä sovitellessa kiusata katsastusinssiä vai mikä oli rouhein pyörä minkä saapi taakke laitella ilman paperisotaa?

 

Ilmeisesti kuitenkin mahtuu, niukin naukin, vakioloksujen alle?

 

Tuo ei taida enää mennä, ainakaan laillisesti, vakiovanteelle?

 

Millaiset vanteet noille tarttis? Jos moisia löytyy saa tarjota, lähinnä kiinnostaa ihan normaalit peruspeltivanteet kuplan nelipulttijaolla. Ei tartte olla ihan priimat, semmoset saattas jo hypätä silmään tästä kokonaisuudesta... =)

 

Saako muuten aluvanteita tuunata paremman näkösiksi? (viila, pora, yleisjyrsinkone tms apuvälinein) Ei oo tarkotus tehdä, kun hommaa olis kuitekin yli järjen, mutta noin ajatuksena vain, että kuis pykälät menee.

 

Yhdessä saksalaisessa urheiluautossa näin sellaset vanteet, joiden ilmatila oli integroitu kuskin korvien väliin... kumia oli varmaan 1-2 tuumaa paksulti max yli vanteen reunan, eikä näyttänny olevan etes vanteessa sisäänpäinmuotoa minne ois pikkusen ilmaa suhauttanu. Noi on varmaan niitä puhkeemattomia, joissa vanne ottaa baanaan kiinni ennenkuin renkaan urasyvyys alittaa 2 mm =)

 

-eemeli-

Link to comment
Guest Harri Björnholm

Enpä lähtisi aluvanteita jyrsimään hirveästi ihan rakenteellisen kestävyyden takia. Kiillotusta tms. pinnalle korkeintaan. 175/70 ei ole ainakaan ollut mitään huomauttamista aluvanteilla.

Link to comment
Guest eemeli

Hep!

 

Pitääpä mittailla mitä löytyy omasta takaa.

 

Lienee vanteissa jotain merkintöjäkin, vai onko?

 

Nyt poissa kotoa, niin ei pääse heti tutkailemaan.

 

-eemeli-

Link to comment

Liikenneministeriön päätös auton rakenteen muuttamisesta 23.10.1998/779:

10 § Vanteiden ja renkaiden muutokset

 

1. Autoon asennettavat vanteet eivät saa merkittävästi lisätä pyöränlaakereihin tai ohjauslaitteisiin kohdistuvia rasituksia verrattuina auton alkuperäisiin vanteisiin. Vanteiden vaihdon seurauksena auton kunkin akseliston raideväli saa muuttua enintään 30 mm alkuperäiseen verrattuna, ellei auton valmistaja muuta ilmoita. Vanteiden on asennusmitoiltaan oltava pyörännapaan sopivat. Vanteita, joissa on soikeat, eri jakoympyröille sopivat pultinreiät, ei saa käyttää. Vanteiden tulee olla auton akselimassoille ja teholle sopivat.

 

2. Auto on muutoskatsastettava, jos:

a) vanteen nimellishalkaisija poikkeaa alkuperäisestä yli 26 mm; tai

b) renkaan leveys poikkeaa alkuperäisestä yli 30 mm.

3. Renkaan ulkohalkaisijaa ei saa suurentaa enempää kuin 51 mm eikä leveyttä enempää kuin 102 mm alkuperäiseen renkaaseen nähden. Jos renkaan ulkohalkaisijaa suurennetaan, on nopeusmittarin näyttämä tarvittaessa korjattava.

4. Auton pyörännavan ja vanteen väliin ei saa asentaa sovituskappaleita.

5. Autoon saa vaihtaa sen rakenteellisesti sallitun suurimman nopeuden edellyttämää nopeusluokkaa alemman nopeusluokan renkaat. Vaihtaminen on sallittu ehdolla, että autoon vaihdettavat renkaat ovat vähintään nopeusluokkaa Q (160 km/h) ja että auton suurimman rakenteellisen nopeuden edellyttämää nopeusluokkaa alemman nopeusluokan kesärenkaista on ohjaamossa kuljettajalle helposti näkyvään paikkaan pysyvästi kiinnitetty kilpi tai tarra, josta selvästi ilmenee suurin sallittu renkaiden rajoittama ajonopeus.

Link to comment
Guest Toheltaja

itte katsastin tossa pari viikkoa sitte asiakkaan -66 kuplan, ja alla oli sonderin ulospäin levittävät 356 kopiot 5,5 leveenä 185/65/15 nakeilla. Mahtu kivasti lokareiden sisään edestä ja takaa. Otteessa merkintä 155R15 Mitään ei sanonnu... Ja pakkohan siihen jotku oli laittaa ku auton omat vanteet oli pulverimaalattavana.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...