Jump to content

Ketsa

Members
 • Posts

  3398
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ketsa

 1. LFP on kyllä litiumkemia (lithium ferrophosphate). Mutta siinä ei ole nikkeliä ja kobolttia, joista erityisesti jälkinmäisen puuttuminen tekee siitä paljon vähemmän ihmisoikeuksia rikkovan kemian... Ja toki pienenee siinä tulipalonkin vaara.
 2. Osui vasta omiin silmiin vallan hyvä akkutarinasi. Näitä LFP kennoja löytyy raskaamman kaluston puolelta ja ilmeisesti jotain patentteja on vanhentunut ja sen seurauksena odotetaan Kiinalaisia LFP akullisia autoja saapuvan kohta euroopan markkinoillekkin.
 3. Mielestäni hauskin kohtuuhintainen vesi-vw kokeeksi myyntiin taloremontin lisärahoituksen toivossa. - vm. 2005 eli viimeinen pre-(epäonnistunut) facelift vuosimalli - 1,8 litrainen 150hp 20v turbo tiheävälitteisellä vaihdelaatikolla, eli sama tekniikka kuin aikalaisessa GTi kolffissa - Suomiauto, saattaa olla ainut uutena Suomeen tuotu 1.8T avonypykkä.., - Ajettu vain 134tkm, itselle tuli 60tkm ajettuna vuonna 2015 - Parhaat varusteet mitä näihin on saanut raksittua (mustat nahka sport penkit, sähkökatto, vakkari, 17” vanteet, tuulisuoja takapenkin paikalle, katon suojapussi, stereot,…). - Hyväkuntoiset ja kohtuu tuoreet Good Yearin kesärenkaat - Runsaspintaiset Hakkapeliitta 4 talvirenkaat, taitaa olla yhtävanhat kuin auto :) - Parempi kiertätysventtiili (dumppi), muuten vakio-osilla - Ei ole ajattu missään vaiheessa longlife öljynvaihtovälillä - Voimaahan 1.8T:stä saa kohtuurahalla satoja hevosvoimia, mutta hauskan pirtsakka ja hienosti vääntävä tälläisenäänkin - Vetokoukku asennettu joku kesä sitten mikroautoiluharrastuksen vuoksi, eli tällä vetää vaikka asuntovaunua. - Etupuskurin lakka on lohkeillut, joten se pitäisi maalata, jos ulkoasun haluaa ihan maiskis kuntoon - Halutessa mukaan A3 18T:stä purettu vaihteisto ja jotain muuta osaa, lisärahasta vaikka mukaan isokanavainen AGU moottoriaihio Valmiiksi loppuunasti tingitty hinta as it is nyt talvilevolla tasan 8000€ tai vaihtoehtoisesti öljyt vaihdettuna ja tuoreella leimalla 8500€. Ja sijaitsee Ruovedellä. Myynnissä täällä siihen asti, kunnes ehdin maalauttaa etupuskurin, jonka jälkeen menee yleisempään myynti merkittävästi korkeammalla hinnalla. Yhtettä saa rivaatilla, sähköpostilla ketomaki(miukumauku)gmail.com, tekstarilla/whatsappilla/soittamalla 17 - 21 välisenä aikana o4o-41o31o4 Kuvat otettu tänää talvisäilytyspaikkassa.
 4. Onko ihan perusjutut, kuten tulpanjohdot vaihdettu tai muuten varmistettu?
 5. Petteri pöllähti vapuksi kylään lonkeropackin kanssa. Otin lonkerot kaniin ja vedin miehen pajalle… Aikaiseksi saatiin kiinnike hammastangolle, raidetangot, melkein valmis ohjausakseli ja etuiskarien kiinnityspisteet vaiheeseen hyvin heftattu. Saas nähdä pitääkö käyttääkkin tän kesän maalausaika tämän härvelin runkoon :) Niin ja käytiin mun pystärillä vappuajelulla Haapasaaren parkkikselle ja takaisin. Ei ollut muita liikkeellä :)
 6. Paitsi jos ilma on jo sekoitettuna öljyyn? Itse ole pitänyt lisäöljypohjan yhtenä etuna juurikin sitä, että öljyn pintaa ei tarvitse pitää vakiokorkeudella ja sen seuraksena siihen vatkaantuu vähemmän ilmaa.
 7. Sulle osui se nokka aihioksi, joka vahvistaa säännön, että ovat kaikki kuluneet paskaksi.
 8. Niittien reiät porattu oikean kokoisiksi ja tehty jyrsinterässä upotus pultin kannalle. Itselle tuli yhden osakasan mukana tämän näköiset versiot.
 9. Uusia pulttikiinnitykseen tarkoitettuja saadatavilla joka VW vauhtiputkasta ja orkkiksistakin noita on muutettu niittikiinnitteisestä pulttikiinnitykseen soveltuviksi.
 10. Esim. CB Performancen hytikkanokat ovat kolmipulttisia, eli tarvitsevat varhaisemman kuplan rattaan.
 11. Minä olen tuon ymmärtänyt niin, että ei ole olemassa mitään "kaasuautoasentajia", vaan tuolla tutkinnolla viitataan sellaiseen putkariin, jolla on luvat kaasujärjestelmiä asentaa. Eli laadun takaamiseksi tuokin homma pitää tehdä itse ja sen jälkeen löytää joku paperillinen se hyväksymään :)
 12. Ei kokemusta, mutta ilmajäähytölkkiin olen tuollaista hiljaisuudessa harkinnut. Menisikö vaan sillä, että olisi jokin moderni jakaja, johon voisi heittää lennosta toisen ennakkokäyrän?
 13. Aika kaukana Suomen lainsäädännöllä siitä, että on vain laikattu katto pois. Samalla ajatusmallillahan voisi todeta hyvin monesta juniksesta, että miten se arvoa nostaa, jos on vain ruostereiät hitsattu umpeen... Mutta, joo, laikka-avot ei kuulu Suomen vw sceneen, kuten ei myöskään korinvaihtoavot, niinhän se menee. En tosin olisi yllättynyt, että ajatuksen takana olisi ollut aikoinaan orkkisavojen arvoa pönkittämään pyrkineet harrastajat :)
 14. yksi tuttu saapisti käytti sinkkikylvyssä 900 finlandian. Oletettavasti tuossa mestassa on täytynyt olla jokin allas maalin ja muun moskan poistoonkin.
 15. Juuri tällä viikolla oli taassa hankalaa. Ostin euroopanvarastolta osat ja niihin tuli laskulle Suomen 24% alv. DHL:ltä tuli sitten kysely, että tullaatko itse vai maksatko lisää, että he tullaavat. Trackeriä kun katsoi, niin UK:sta paketti lähtenyt matkaan, mutta koukannut Saksan kautta Suomeen. DHL ei tietenkään voinut tehdä mitään, koska vika oli lähettäjässä. Lähettäjä tietysti ihmetteli, että tehdäänkö näitä Suomen päässä niin vähän, että eivät osaa... Sitten olikin mennyt jokin valtakirja Heritagelta DHL:lle, jossa vakuuttivat vastaavansa veroista. Mitä opin tästä? Jos Heritagella hinta on vain vähän halvempi kuin oikealla EU toimittajalla, niin jätän jatkossa Heritagelta osat ostamatta ja vältän nämä kuviot...
 16. https://www.uniball.fi/cgi-bin/webio2kauppa?Työkalut-&-hitsaustarvikkeet/Tig-langat/TIG-lanka-magnesium-2mm&naytasivu=683&id=0&saitti=rallycorsa Tuolla lisäainelangalla olen paria lohkoa hitsannut.
 17. https://youtube.com/c/DreamEV Ihan katteltava kanava, jolla puuhasteltiin kohtuu vaatimattomilla työkaluilla teslan moottori ilmajäähybussiin. Välillä on vähän suotta pitkään kuvattu yksinkertaista tai epäoleellista tekemistä, mutta näitä voi onneksi kelata 😎
 18. Eiks 1303 tullut markkinoille vasta 70-luvun puolella, joten ei tuo -69:stä voi olla...?
 19. Laitatko aftermarket ohjaimen vai siirrätkö kaiken leafista? Amerikassa oli tehty tölkki, jossa oli kaikki tarvittava tekniikka siiretty Leafistä ja toimi ok vaikka herjasi esim. Puuttuvia turvatyynyjä.
 20. Ja Jussille pitää soittaa, kun se ei notku netissä, eikä myy valokuvia 🤣🤣
 21. Multa löytyisi kokonainen tölkistä pois purettu BA6 hintaan 100€. Toki arpakapistus, koska ei ole käytössä ollut ainakaan vuoden 2009 jälkeen.
 22. Just kattelin wbx tölkistä irtipurettua tehdasasennettua lämmitintä ja siinä on samannäköinen käyttökytkin. Pyöritettävä x-määrä napsuja, eli säätää tehoa.
 23. Mulla on oma kaapeli akulta, jonka päässä on sitten kaikennäköistä jälkeenpäin asenneltua (lämmitin, bensapumppu, lisävalot, popit, jne).
 24. 1.9 wbx:ää on kahdella eri lohkolla. Uudempi käytännössä sama kun 2.1 wbx:n lohko.
×
×
 • Create New...