Jump to content

vm 1959 erot seuraaviin vuosimalleihin?


Guest Juke72

Recommended Posts

Guest Juke72

Kyselen varmaan tyhmiä, mutta kyselenpä siltikin... Kun perjantaina sain tuon viisysin tuohon pihalle ja oon sitä tuossa ropannu ja tutkinu vähän joka puolelta ni näyttää aika lailla erilaiselta ku edellinen johon tutustuin vähän tarkemmin, eli vm 1967. Näyttää esim. Motonetin luettelossakin olevan osat vm. 1964 lähtien, kaveri kävi pihalla tänään rupattelemassa ja sanoi, että kone ja lämmönvaihtimet on ihan erilaiset ku mitä sillä on ollu--kuuskytluvun kuplia.

 

Niin, osia kun aina silloin tällöin tarvii, niin mikä on se vuosimallihaarukka mihin tuo viisysi menee? Sopiiko uudemmat moottorit tuohon vaihdelaatikkoon? Tarkoitus ei ole pakosta vaihtaa moottoria, mutta keskusteluja lukiessani olen aika vakuuttunut siitä, että se on arpakone... Eli jos se laukeaa niin meneekö uudemman mallin moottori siihen ja jos, niin onko jotain erityistä huomioitavaa? Samoin alustan osat ym.?

 

Kiitos kärsivällisyydestä ja anteeksi ;o)

 

Jos jollain on heittää vanhoja keskustelulinkkejä niin nekin kelpaa mielellään--oppi kun ei ojaan kaada tässäkään asiassa...

Link to comment

Arvaukseni olisi että '59 menisi haarukkaan '58-'60. Tosin '60 on jo normivilkuilla kai, mutta muuten suht sama auto? En ole asiantuntija mutta tämmöstä vaikutelmaa olen saanut. Onko sulla muuten vielä poikavilkut tallessa eli ne semafoorit kyljissä?

 

Koneesta en sano mitään, arpakoneen maineessa tai ei, varmaan yhtä arpa kuin mikä tahansa muukin kuplan kone. Käytöstä kiinni. Itse pitäisin alkuperäisenä, ei mitään sekasikiöitä :D Tai ainakin säilytä se vanha kone. Vähiin käy ennen ku loppuu nääs...

Link to comment
Guest Juke72

On alkuperäiset vilkut tolpissa paikoillaan, voi olla että toimivatkin kun saan puoli autoa maadoitettua... Oli vähän heikossa hapessa kaikki maadoituspisteet.

 

Alkuperäisenä tuo pysyy muutenkin, mitään korimuutoksia ei tule--jos alkais laittaan isompaa moottoria niin sehän on loputon suo niin työmäärälle, lompakolle ku osien vaihdollekin. Tuo nykyinen kone ei kolise ja käykin suht nätisti ja tasaisesti, haju on sellanen että jostain puhaltaa öljyä läpi aika reippaasti. Siitäkin tosin selviää, jos osia on saatavilla--selviää myöhemmin :)

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest fastghia

Tehtaan korjauskirja on erikseen vuosimalleille 58-60. Takavalot ja kaiketi ovenkahvat on samat 56-61. Kone on 30hv joka loppui muistaakseni -60, jonka jälkeen tuli 34hv. Vinkkarit oli vuoteen -59, takaikkuna on sama 58-64, takaluukku 58-63, jarrut vissiin vaihtui isompiin -62 jne. Jos on rättikatto niin se pysyi -63:een. Siispä täsmällistä vastausta ei voi antaa... ja koskas se bensamittari tuli ja varatankki hävis, 61 vai 62...

 

Ja noi vaan koskien export-mallia, standard menee sitten erikseen...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...