Jump to content

Tietokonetta autoon... Datan keruu vaivaa...


mick

Recommended Posts

Moi!

Mie tässä pikku pieruissa taas järkeilen asioita. Näin kaverillani sellaisen Via Epia tms konepaketin, oli rakentamassa olohuoneeseen media-pc:tä siitä. Todella pieni emolevy, integroituna lähes kaikki. Ja koneella pyörii dvd:t, avit ja muut.

 

Tuommonenhan olisi ihan näppärä autossa. Ja siitä lähti loppumaton ajatusprosessi liikkeelle.

 

Minulla on 24 parista kaapelia, jonka ajattelin jokatapauksessa liittää osaksi Kuplani johdotusta. Takapenkin alle kytkentälaatikko, johon tulisi kytkentäpaikkoihin johdon toiset päät, ja toiset päät tulisi sitten etupellin alla olevaan kytkentälaatikkoon.

 

Nyt jos tuollaisen mini-koneen kasaa autoon, niin kai siihen kannattaisi samalla laittaa myös moottorilta datoja? Kierroslukuantura tietenki, lambda olis näppärä kans. Lämmöt kansista ja öljystä, jännite, lataus/kulutus virta ja sitä rataa... Ajatuksissani olen nyt päässyt siihen pisteeseen, että mietin minkähänlaisella lisä-hässäkällä nuo datat voisi viedä tietokoneelle? Ja jonkinlainen softakin varmasti pitäisi metsästää, koska itsellä ei varmasti riitä taidot moisen koodaamiseen...

 

Ajattelin laittaa jonkinlaisen näytön kiinni siihen koneeseen, johonkin kohtaa kojelautaa. ahdasta voi tulla... Ehkä jopa taustapeilin alueelle? No kuitenkin, sillä koneella voisi siis soittaa musiikkia, ja ehkä katsoa myös dvd:tkin...

 

Ei kellään sattuisi jo olemaan vastaavanlaista viritelmää käytössä? Tai tiedättekö ketään jolla olisi?

 

Jos sen datan keruun koneelle voisi hoitaa usb:llä, niin läppärihän kävisi myös...

 

Mutta hei kaikki on vielä suunnitteluasteella, ja varsin teoreettistä toistaiseksi! Jospa sitä talvella pimeinä tunteina saisi jotain aikaiseksi, heh :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...