Jump to content

tear droppiin lasia


Recommended Posts

Eiks ton ikäsissä ollu jo e-hyväksynnät? Heijastimet ainakin haluavat jos tajuaa puuttuvan, taitaa tosin mennä huomautuksella. Tutulle kirjoittivat ihan otteeseen asti heijastimien puutteen. Auto oli vanhempi kuin '72.

Link to comment
Eiks ton ikäsissä ollu jo e-hyväksynnät?

 

Muistaakseni ei, jos oikein muistan, niin takavalojen e-hyväksyntä tuli pakolliseksi vasta 70-luvun lopulla tai jotenkin muuten käsittämättömän myöhään. Ja muistaakseni etuvalojen vuodesta -73 alkaen. Saatan kyllä olla väärässäkin...

 

 

Heijastimet ainakin haluavat jos tajuaa puuttuvan, taitaa tosin mennä huomautuksella.

 

Kaverin -66:een vaadittiin heijastimet, en tiedä kuinka vanha pitää olla ettei vaadittais.

 

 

onko nuo lailliset?

 

Onko sillä jotain väliä...

Link to comment

Hieman muisti pätki, mutta suunta oli oikea...

 

Netistä löyty seuraava tieto katsastajat.com sivuilta:

 

¨Lähi- ja kaukovalot tulee olla E-hyväksytyt 1968 lähtien, muut valot ja heijastimet 1983 lähtien¨

 

Tämän kirjoittaja oli varmistanut asian vielä katsastuskonttorilta, joten asia lienee pykälän luotettavampi kuin noilta "katsastajat.com" -sivuilta saatu vastaus ;)

Link to comment

Toi onki hyvä muistaa.. mutta kai niille takavaloille jotain rajotuksia on ollu ennen e-hyväksyntöjä? Oliko noissa ollu joku muu hyväksyntä ennen tota? Meinaan ei varmaa inssi tykkää hyvää jos rupean jotain ledipatteria itse tonne väsäämään :)

Link to comment

Tää nyt on tällasta essonbaaria, mutta ei sillä periaatteessa ole mitään sanomista, kunhan värit on lailliset. Taaksepäin kun näyttää, niin läpi pitäis mennä.

 

Itsellä oli viimeksi leimalla teardropit joissa polttimot oli korvattu nipulla ledejä... Minkäänsorttisia heijastimiakaan ei vaatinut.

 

Sitä en sitten tiedä mitä sanovat jos lähdetään oikein avaruusrakettilinjalle ja lätkitään valot ihan minnepäin autoa sattuu, esim vierekkäin katolle tai kuraläppiin =)

Link to comment

Valojen väritys ja sijoittelu on kyllä laissa määritelty, ei siinä mitään. Lähinnä jostain iskostunu päähän jotta noissa vanhemmissaki oli johonki standardeihin pohjautuvat vaatimukset vaikkei e-hyväksyntöjä tarttenkaa olla? Tai sit se oli vaan jonkun katsastussedän jupinoita.

Link to comment

Katsastajan käsikirja sanoo näin:

 

suoritettuihin rakenne- ym. muutoksiin sovelletaan katsastushetkellä

voimassaolevia määräyksiä ellei LMp (799/98) auton rakenteen

muuttamisesta tai LMp (332/92) moottoripyörän ja mopon

rakenteen muuttamisesta muuta edellytä.

Link to comment
Toi on tiedossa mutta ne 70-luvun alussa olleet lakipykälät eivät. Lampun polttimon vaihto ei taida mennä rakennemuutoksen piikkin.

 

Jos sen vaihtaa erityyppiseen, niin kuuluuko se noihin "rakenne- ym. muutoksiin"? Ei taitais -67 kuplaankaan kelvata ite väsätyt xenonit, tai sitten kelpais.

Link to comment

No esimerkkinä vaikka kun olin katsastamassa omaani, totesi inssi siinä että ei taida nykypykälien näkyvyyskulmat etuvaloissa täyttyä, mutta kuulemma 70-luvulla ei ollut samanlaisia säännöksiä joten kelpasi. Etuvalot ei olleet alkuperäset kuplan umpiot vaan korinvaihdon yhteydessä asennetut ihan erilaiset fiiun umpiot. Toi mun tapaus oli kyl varmaan poikkeus tai inssin oma tulkinta.

 

Haluaisin lähinnä tietää oliko ennen e-hyväksyntöjä jokin muu standardi mikä piti täyttyä valaisimien yhteydessä, xenonit on sit asia erikseen, ei niissä ees oo ton ajan hyväksyntöjä.

Link to comment
Haluaisin lähinnä tietää oliko ennen e-hyväksyntöjä jokin muu standardi mikä piti täyttyä valaisimien yhteydessä, xenonit on sit asia erikseen, ei niissä ees oo ton ajan hyväksyntöjä.

 

Ymmärrän kyllä yskän. Toi mun oli hiukan kärjistetty esitys siitä, että asiat voi tulkita monella tavalla. Ajasta ennen e-hyväksyntää en tiedä, mutta kai niissä jotain säännöksiä oli?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...