Jump to content

1200 kannet


Recommended Posts

Olen parhaillaan kunnostamassa 34 hv 1200 -61 moottoria. Kansiin ei voitu tehdä kunnostusta, joten etsin nyt uusia. Minulla on vuoden -70 34 hv 1200 moottori varastossa. Sopivatko tämän moottorin kannet? Ajattelin kysyä täältä ennen kuin puran moottorin.

Link to comment

Kansissa on sama poraus sylintereillä molemmissa, mutta onko imusarjan kiinnitys vielä sama, -61 on kiinteällä laipalla, veikkaan että 70 lukuiset eivät enää ole, vaan irrallisella laipalla ja isommalla imukanavalla, tosin ikinä en ole 70 lukuista 1200 konetta saanut hypistellä omin sormin, joten voin olla väärässäkin. Helpoiten katsot tuon imukanavan omin silmin, jos se mätsää, mätsää kyllä kannet muutenkin. Myös uudemmat 1300 kannet käyvät, sylinterin halkaisija on sama, mutta imusarja tosiaan erilainen, kuten kannen imukanava ja liitos myös, joten imusarjan vaihdolla muokattavissa.  Mulla on aika kasa käytettyjä 1200 kansia juurikin 61-65 väliltä, tosin kaikki niistä tarvinnee koneistamokierroksen. Löytyy myös pari tuntia käytetty kansipari, jotka uutta vastaavat, ja ovat asennusvalmiissa kunnossa paketoituna hyllyssä.

 

Sulla on kansissa vielä pyöreät keinuvipupukkien aluset, ne ovat korvaantuneet suorakaiteen mallisilla hieman myöhemmin, myös valu parantunut, tukevampaan rakenteeseen noissa joissa suorakaide keinuvipupukki. Pyöreällä pukkialustalla olevia ei juuri kannattane askarrella jatkokäyttöön elleivät ole valmiiksi todella hyvät, niissä pettää keinuvipujen pinnapultit kansista. Tähän on saanut tehtaalta laipallista pinnapultin korjaussarjaa, joita myös asenneltu kunnostusten yhteydessä vaihtokansiin.

 

Jos kannet vaihtuu uudempaan malliin, tarvitset myös pidemmät ylänurkkien pinnapultit, ne ovat tasapitkät vanhemmissa, suorakaidepukkikansissa ylänurkkiin tulevat pidemmät, imusarjan nurkille tulevat pysyvät lyhyinä, havainnekuva alimmassa kuvassa alimpana sivusta

 

 

IntakeManifoldDifferencesSP.jpg

IntakePortDifferences40vs.jpg

661309 (1).jpg

Edited by ovaaliheppu
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...