Jump to content

Änkkäriä


Guest Mika Raussi

Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Netistä kaivelemalla löysin yhen sattuvan ja sit kasan loppuvaimentimia.

 

Pitäs löytää siis 2½" rööreillä varustettu ovaalin mallinen vaimennin joka ei oo läpivirtaustyyppinen vaan semmonen, että se oikeesti vaimentaa jotain. Silleen että meno ja lähtö on eri laidoilla. Asennus ois tarkotus toteuttaa samalla tavalla kun on nää hide-out putket tehty.

 

Niin ja jippo on, että pitää olla rosteria.

Link to comment
Tommonen kammiotyyppinen vissiin vaimentaa riittävästi ihan yksinään?

 

Samaa mietin kun on tarkoitus juuri nyt viikonloppuna väkästää pakosysteemi omaan kulkineeseen. Lähtökohtainen ajatus oli laittaa pian kollektorin jälkeen 2,5" putkeen samankokoinen, n. 25 cm pitkä läpivirtaava ja sen perään 2" kammiopönttö pyöräkoteloon hide outin tapaan. Jos oon oikein ymmärtänyt niin nuo vaimentaa voimakkaimmin vähän erilaisia taajuuksia niin lopputuloksena vois olla aika hiljainen ääni. Toisaalta jos pelkällä kammiopöntöllä on sopiva murina niin sehän on aina yksinkertaisempi juttu. Onneksi on kertynyt nurkkiin pönttöjä joilla kokeilla, on parikin erimittaista läpivirtaavaa ja pari vähän erilaista kammiopönttöä.

 

Mutta kertokaas, miten mahtaa tuo vaimenninvilla kestää jos vaimennin on heti n. 10 cm kollektorilta ja kaasut tulee suht lämpöisinä eristetystä pakosarjasta? Ostin prätkäliikkeestä paketin vaimenninvillalevyä ja oli tarkoitus siitä vaihtaa villat sellaiseen käytettyyn lyhkäiseen läpivirtaavaan. Mietin vaan että palaako ne saman tien kun kuulemma jossain crossipyörissä on joku joutunut vaihtamaan parikin kertaa kesässä villat. Kakstahtipyörässä voi kai vaikuttaa villojen öljyyntyminenkin ja jatkuvat kovat kierrokset mutta miten mahtaa olla (nelitahti =))autossa?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...