Jump to content

Vääntö kadoksissa ja nykii 90 jälkeen.


Guest Satelite

Recommended Posts

Alkoi tuossa epäilyttämään kun vääntö alkoi kuplasta katoamaan ja nykii 90kmt jälkeen... tuntuu että ei bensaa saisi mutta en ole varma. Solexi kaasarina ja juuri vaihdoin tulpat (yksi oli alkanut lyömään sivusta liekkiä ja tulpan kylki oli ihmena sulanut mutta onneksi kierre näytti taskulampulla ja peilillä katsottuna ehjältä ja kyllä sinne tulppa menikin), jakajan kannen ja pyörijän ja itse johdot. Lähtee herkästi käyntiin jne ja käydä puksuttaa hyvin mutta mites tuo solex? vai mikä tuossa autossa vie tehot... hyytyy ylämäkeen pitää kirnuttaa kolmosella mutta tuntuu että sekin on välillä liikaa... tasaisella mennä puksuttaa 90kmt pitkän kiihdytyksen jälkeen mutta ei oikein enempää kun tuntuu että puhti loppuu ja nykii välillä. Missä vika?!

Link to comment

Vaikuttais tuo kaasari olevan solexin 31-4 vai mikälie se on? 4 oli vika numero. Ainiin... ei ole enää alipainesääteinen! Ennen toimi mainiosti mut nyt joku imee tehot.

Link to comment

Tulpan jälki oli vielä sellaista että itse tulppa oli sulanut mutta kierteet eivät... jossain muualla nyt lirii.

 

Neuvokaa nyt te jotka jotain ehkä aavistatte että missä lirii... ois kiva saada taas vääntö jne. takaisin.

Link to comment
Guest BugPower

joo sylinteri paskana...

 

ota auki ja kato :o

 

tulpan palat voi löytyä männän ja sylinterin välistä :P

 

eli joku niistä sylintereistä käy peukalokyydillä :R

 

kerroppas vielä minkä merkkinen tulppa oli? :)

Link to comment
joo sylinteri paskana...

 

ota auki ja kato :o

 

tulpan palat voi löytyä männän ja sylinterin välistä :P

 

kerroppas vielä minkä merkkinen tulppa oli? :)

 

Ei oo palasia veke... kylki vaan oli hieman sulanut kun oli päässy lyömään siitä pihalle... elektrodi mikälie jne. oli ihan ehjä että kyllä tuo kipinää löi :D uusilla tulpilla käydä puksuttaa ihan mainiosti. Koneessa oli muuten Ngk tulpat jotka oli ihan puhtaasti bensaa polttaneet väristä päätellen... tulpat olivat kuin uudet... yksi tulppa oli kylläkin bosch muitten seassa että johtuisko siitä tuo... tai sit oli vaan löysälle laitettu mut nyt on uudet tulpat kunnolla kiinni ja laitoin kuparitahnaa kierteiden väliin.

Link to comment
tuo vika siis tuli yhtääkkiä?

 

nyt oot vaihtanu uudet tulpat eikä pelaa sen paremmin?

 

Juuri vaihdettu kärjet tai no kärki, laitettu öljyä jakajan sinne koloon, johdot uudet, pyörijä ja kansi uusi, tulpat uudet, kokeiltu kaasaria veivata. Kärkien vaihdon tuloskesta ei ole vielä tietoa kun huomenna tuon kai saa säädettyä kuntoon... tänään ei jaksanut enää rueta tuota stroboa virittelemään tuohon kun ei tuntunut se mutikka ottavan signaalia johdon ympäriltä kunnolla.

 

Vika alkoi ilmenemään sillä että alkoi vääntö olemaan aika kadonnut ylämäissä ja ei kulje 90kmt enempää pätkimättä jne. Muuten käy ihan siististi. Jos ei nyt sytytyksen säädöllä tuo hoidu niin seuraavaksi irtoaa autosta Solexi.

Link to comment
Kurkkaa nyt kannen alle ennenkuin heität sohloksin pois.

 

Hankala kurkata kun kone on autossa kiinni ja suojapellit ym. paikallaan... tänään säädän sytytyksen kuntoon kauppareissun jälkeen... jos ei sillä selviä niin solexia aukomaan... kohokammio saattaa olla vettä tai jotain muuta täynnä. Jos ei silläkään selviä niin sitten on jossain muualla vika. Pitää putsata suuttimet ym. sellanen. Mites muuten imupuoli että voisiko jossain pieni vuoto aiheuttaa tuollaista tehojen katoamista että jos on jostain tiivisteet lähteneet autuammille teille. Kiihdytyspumppu tuntuu toimivan.

Link to comment

Tänään Harrin kanssa tuo sytytys vekslattiin kuntoon mutta oireet jatkuvat... noh kiikutan tuon ihan alan harrastajalle joka on noita 20v ainaskin rassaillut ja on kuulemma tainnut jokkistakin harrastaa niin eiköhän tuo selviä... onneksi just sain raha-asioita kuntoon niin jos tulee isompi remppa eli puolet koneesta uusiksi niin sen sijaan taidan kyseiseltä harrastajalta ostaa uuden motin mutta ei pidä vielä miettiä sen ostoa koska ei ole vielä vika löytynyt... Noh palaan asiaan kun vien tiistaina tuon hänelle tutkittavaksi. Toivottavasti tuolla nyt jotenkuten pystyisi ajamaan kodin ja koulun väliä :)

Link to comment

Juu taitaa olla tuo sylinteri jossa oli tulppa paskana rikki... ens viikolla kytkin ja kone vaihtuu kokonaan että katsoo sitten mikä vanhassa koneessa oli. Palailen ensi viikolla tämän asian suhteen. Koitan vanhalla nyt koulumatkoja kituutella että toivottavasti kestää siihen asti 3 sylinterillä.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...