Jump to content

Laakereista !


Recommended Posts

Kenen valmistajan kk- ja runkolaakereita olette virimoottoreissa käyttäneet ? Tuntuu että Mahlen laakerit ei ainakaan meidän käytössä montaa (jokkis) kisaa kestä, vaikka on suodattimet ja isot lauhduttimet. Vieläkö löytyy kunnollisia "punaisia" laakereita jostakin ?

Link to comment
Guest Keiteleen Kone

Laakerit kuluvat nopeasti mikäli öljykalvo häviää kampiakselin ja laakerin välistä, silloin laakeri saa olla mistä materiaalista tahansa ja laakerimerkki ei ratkaise ongelmaa ja vika on silloin todella harvoin itse laakerissa.

 

Toimita vaurioituneet laakerit ostopaikkaan niin tutkitaan asiaa.

 

On tullut muutamia tapauksia joissa vaurioituneet laakerit ovat olleet muun kuin Mahlen valmistamia, silloin huomautukset on tehtävä tietysti siihen ostopaikkaan mistä laakerit on ostettu.

 

Muutamissa tapauksissa ongelman aiheuttajana on ollut virheellisesti aarporattu lohko ja urilla olevat kampiakselin kaulat.

Periksi antava lohko tai kiero kampiakseli aiheuttavat myös ongelmia.

 

Yhtään Mahlen laakeria ei ole ollut joista olisi löytynyt ko:n ongelman aiheuttajaa.

Runkolaakerit on hyvä tarkistaa ennen asennusta ettei pikkulaakerin öljyuraan ole jäänyt koneistuksen aikana metallia ja käsitellä esim. STP:llä tai vastaavalla.

Link to comment

Tarkistakaa moottoria kasattaessa myös öljykanavien ja laakereiden kanavien kohdituminen oikein kun niissäkin ollut eroavaisuuksia ja asian voi korjata kasattaessa muuttaa öljykanavaa tai laakerin öljyreikiä.

 

Hyvälaatuinen ilma/öljyjäähdytteiselle oleva öljy mieluiten paksumaa ja ei synteettistä. Tilavuus kannattaa suurentaa myös 5Litrasta ylöspäin jolloin puhdasta viileää öljyfilmin pitävää öljyä olisi enemmän tarjolla kuin vakio kokoisessa VW öljytilavuudessa.

 

Pannukakku haisee niin helposti kun se öljy kiehuu ja laakerit sulaa

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...