Jump to content

Jarmo Lummi

Members
 • Content Count

  868
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Vsa

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Näyttelyyn kuulemma ehtii vielä ilmoittautumaan joten sinne vaan paljon harrastemateriaalia
 2. Moro. Kiinnostaa kyllä. Nyt vaan se kuinka kulkeutuisi lähemmäs? Pitänee kysellä jos jotenki kulkeutuis?
 3. Erinomaista näyttää olevan varovaistakin testausta suorittaen vaan kyllähän aikakortti jo hyvää tulostakin vaikkei enkkoja.
 4. Setrab tai jotain muuta hyvää öljynjäähdytintähän VW kone kaipaa lisäksi
 5. Alle 11sek moottorin speksithän on yksinkertaiset hyvän suunnittelun ja erinomaisen toteutuksen hedelmiä unohtamatta vaihteiston välityksiä sekä alustan ja korin toimivuutta joilla siirretään sopivilla renkailla teho rataan. 84 x 94, SF tyyppiset kannet hyvin viilattuina 46 / 38 + IDA : t 44sisäkurkuilla, steppi pakosarjalla. FK48 nokalla + 1,5 keinuilla teräs työntötangoin ..... hyvä sytytys antaa kipinää Race bensalle 13,5 puristuksillakin ... täysvälitetty aski spoolilla ja kunnon veetareilla yms... Mitäs jos iskua pidentäis, kannet oiski 48 / 40 venoilla, puristusta 14-15 välille, pro stockkereissakin käytettyä Race bensaa ( olikoha C16 happirikasta? ), suorasytytys tai hukkakipinä, ruisku .... tai iiisot kaasarit .. Kilpamoottorihan lähdetään rakentamaan rahakukkaroon katsomalla, sen jälkeen katsotaan mistä korista tekee, osakasa tulee hommata vaihteistoa ja muitakin kilkkeitä myöden sen mukaan mitä kukkaro antaa myöden. 14sek kiihy VW on jo ihan hyvää meininkii ja siitä si parantaa.
 6. Ovaalin A tolppa kuskinpuoli vasemmanpuoleisella ohjauksella olevasta kiinnostais. Katostakin sais olla palaa ja alaspäin eli koko A tolppa hakusessa. 56 takavalotkin ois ehkä haussa ja muutakin kun saa latolöydön purettua ja kartoitettua. YV kiitos
 7. Ookoo siis hajoita ja hallitse 😃 joka miäshän täälä vw boxerista vaparina 200hv ottaa ja varsinki takapyöräteholta. No mutta itse asiaan jotta jos se 300hv on tavoitteen niin varmaan sellasta HX30 Holsettia voi piestä kunnolla 😃 Tai no Garretilta ja borgwarnerilta löytyy mahtavia kuulalaakeroituja jotka herää hyvi 😃 No mitsun ahtimia hyviä löytyy myös joilla heräämistä järkevästi. 400hv si tarviikin paljon muutakin kun 225hv 350Nm aikoinaan kesän tai kahden en muista ajeluilla hyvillä tuennoilla 8 lootaa antautui eli joko hyvillä osilla 091 lootaa tai Rino kuoriin hyvillä osilla kunnon lootaa, perämurikkaa, vetoakselit ..... Tee varmanpäälle minimi 1,5mm dekillä ( kuparirenkaat painuu myös eli varmanpäälle ) 94 wisecot kestää ahtoo, laadukkaat sylinteriputket kestää ja ne kannattaa satsata. kunnon H profiilit VW kauloilla 69 laadukas vastapaino kampiakseli + 5,5" kiertokanget ja kaikki tasapainottaen kestää kierroksia joilla taas saadaan voimaa myös ahtamalla sen 400-500hv. Mitä pitempi kampiakseli sitä enemmän vaatii kaikelta muultakin kun ahdetaan. Huippulaadukas 78 vastapaino on rock rock ja 82 isompaan ku menee niin pro tavara kestää ja tai vanhanliiton harvinaisuudet jos löytyy VW kauloilla yms... jos kerran hevosvoimiakin haetaan niin FK44 tai 45 ja 1,3 tai 1,4 pautterin keinut sekä pitkillä rosterivenoilla kannet joissa vaikka K800 venajouset yms..44-46 imut .. 40 pakoset jne jne Holset HX35 Super on hyvä valinta tai 40 super ...
 8. Katuauto, tehotavoite? No jos jotain ajatusta niin yhdellä 50-60mm läppärungolla hoitaa turbon kanssa kaasun annostelun boxerikonees helpostikkin ja saatavuus hyvä ( vähemmän liitoksia ja ei synkro ongelmia yms. ) Nuo suuttimet kuulostaa aikassuurilta ja pienemmilläkin pärjäis jolloin huomattavasti helpompi tyhjäkäynti ja alakierroksilla pelata. Cossussa muistaakseni 500cc suuttimet jotka vakio 3bar paineilla riittää muistaakseni 300hv mutta polttoaineenpainetta voi nostaa jolloin sumu hienompaa ja itekki ajellu 4-5bar polttoainepaineilla ja hyvällä sumulla saanu toimiin alapäässä pienemmätkin suuttimet ookoo kuten 400 ja 500. Ruisku ja sytty ja ohjaus hyvää näemmä. Kansille pikku viimeistely jollakin joka osaa ei tarvi älyttömyyksiä, kunnon jouset jotta ei kellu venttiilit paineen tullessa kehiin. Hyviä katu turboja löytyy monelta myynnissä ja ku ostaa sellaisen missä ei vesijäähyy niin ei tarvi välttämättä niitä ylimääräisiä juttuja kehitellä ( Syyläreitä, pumppuja, linjoja jne ) Termari öljynkierrossa jees. pop of venttiilit välijäähyn kummallekki puolen tekee toimivuutta. Tuplien imusarjoihin suuttimen paikat ja jatkoksi pienet kiihysuppilot joihin jotku 1,5-2litraiset painekotelot. Hyvä järkevän kokoinen pakosarja siis ei liian paksua sisählkasialtaan ( 35-38 ) niin virtausnopeutta ja snurra pyörähtää helposti. Syttyjärjestyksessä putket kollektori laippaan jos 1 osainen laippa ahtimessa. Ei kannata liian suurta turboo jos tehotavote 200 niin kannattaa sellasta millä tuotto max vaikka 300 niin herää hyvin ja mukava ajella. Yksi osainen pakopesä riittää pitkälle ) ( yllättävän pieni kevyt tuottaa jo 300hv jolla kestävää 200hv katuajoon ja 200-300Nm ). Sisäinen hukkaportti ( ahtimessa kiinni oleva ) toimii hyvin pitkälle ja ei vaadi erillisiä kikkailuja mutta ulkoinen myös tarkka ja 35-40mm koko riittää jo hurjan pitkälle. Kuparirenkaat sylintereis on jees. Aina unohtuu jotain mutta tässä taas ajatuksia Ainahan joku tietää paremmin ku muut mutta nää nyt oli noita jotain kokemuksia vuosien varrelta..
 9. JPM kannet ms 230 neitseelliset 94 männille ja jos sellaset keikku pukkisetit pauttereille niin ookoo kiinnostaa. Nuo muutkin tavarat vielä kiinnostaa.
 10. Laakeri Centteri Vaasa ( jos vanhaa varastoo vielä niin oli joskus osumia ) Vuorenmaa Vaasa, Fintos Vaasa, mustasaaren puolellakin oli hydrauliikkaa myyvä joku ..
×
×
 • Create New...