Jump to content

Stroker tarinaa...


Guest DaFox

Recommended Posts

Guest DaFox

Olipa kerran 92 pytyillä oleva pari tuhatta ajettu rookeri. Rookeri oli melko nuori, noin parituhatta kilometriä aurinkoista suvitietä nähneenä. Kolmantena talvenaan se ei enää jaksanut odotella täysin lämpimiä kelejä vaan päätti ottaa varaslähdön sulaneille teille. -> kerännyt innostusta tähän iltaan asti.

 

Nojoo, toi alku oli ihan turhaa bullshittiä isolla B:llä.. mutta lähinnä kiinnostaa yleinen mielipide että voiko nostaja koputtaa venakoppaan jotenkuten kuulostavinaan laakeriääneltä... että niinkun ajan kanssa tiiviste painunut kasaan kun ei kerran aiemmin ole koputellut :)

 

Puoliksi jo purettuna runkomoottori eli pytyt ja kannet irti, kiertareiden laakereissa ei käsin ainakaan tuntenut välystä ja öljyissä ei muijua. Venakopassa tosin nostajan koputus jälkiä??

 

Joku voisi samalla valoittaa että mikä sopisi kiristys momentiksi vakiohin kairattuihin kansiin kun lohkossa on case-saversit ja ohuemmat pinnapultit.

 

 

Joka tapauksess tänään perseet, mutta mitä teen koneen suhteen?

 

A) Enempi palasiksi varmuuden vuoksi että saa katsottua laakerit sun muut.

 

B) Vai takaisin kasaan ja kovaa ajoa kunnes matka pysähtyy ;)

 

C) ajan vakio 1200cc:llä ja kaverit on jo perillä

 

D) ?

Link to comment

Onko sulla loiskelevy koneessa? Jos on niin voipi nokka osua siihen... Ai mistä tiän? Just kesän alus purkasin oman koneen kun kuulu just tommonen ääni joka kuulosti kuin keinu olis osunu venttiilikopan kanteen... =) Vaan oli tuo loiskelevy pompannu jotenkin sijoiltaan kun vain yksi nokan rampeista oli osunut...=) Loiskelevy lentää mäkeen tän jälkeen =). Että sellasta.

 

-MP-

Link to comment

ehdottomasti A!

silloin tulee varmuus mikä on pielessä, omasta heitin kanssa loiskelevyn vit...sin kauas....konetta kasauspenkissä pyörittelin...loiskelevy siellä kulki puolelta toiselle....en viitsin ottaa riskiä että ottais jonnekin väärään paikkaan kontaktia....

 

 

sitten seuraavaksi B, kovaa ajoa!!!!! kiva ajella kun vehje toimii kunnolla eikös vaan..???

 

+ C oot perillä ennen kavereita....(jos mä en oo mukana..heh heh...)

 

jos oot jo osan purkanut pois...ota vaan loputkin....mutta jos koneistuksia joudut tekemään, älä suosi omaa kylää....vinkki vinkki....

Link to comment
Guest DaFox
musta pitäs ensin tutkia mikä kohta ottanut vent.koppaan kiinni...ennekun purkaa lohkoa...

 

 

Hä? Venakopan jäljistä voi päätellä että kolmosen imuvenan säätöruuvin pää on ottanut ainakin joskus kines. Ei tietoa onko nyt ottanut ja aiheuttanut kolinaa?

 

Tässä koneen kimpussa on häärinyt kaksi ässää, toinen ajoi ja toisenpuolen kaasarin vivuston irtoamisen ja "laturin" valon vilkkumisen jälkeen havaitsi kolinaa.. "laturin" valo oli onneksi vaan tyhjäkäynnillä vilkkunut :) -> hinattu takas pihaan.

 

Käynnistettäessä konetta jälleen piti kolinaa, epäiltiin venoja.. ei saatu varmuutta. Ei tullut edes mieleen testata koliseeko koppaa vasten. Mukamas oltiin kuulevinaan käsin pyöritettäessä klappia ja laakerin kirskunaa.

 

Toinen purki eikä havainnu mitään vikaa vaikka itsekkin kuuli sen ihmeellisen kolinan ja käski pysäyttää heti.

 

Eli purettiin ns. ehjä kone jossa kolisee juuri ton 1302.. mainitsema loiskelevy TAI venttiilin säätöruuvi venakoppaan...

 

Ainakin aikaisemmista kolisevista koneista on ihan käsin "löytänyt" välykset jotka aiheuttaa kopinaa :)

Link to comment
musta pitäs ensin tutkia mikä kohta ottanut vent.koppaan kiinni...ennekun purkaa lohkoa...

 

 

Hä? Venakopan jäljistä voi päätellä että kolmosen imuvenan säätöruuvin pää on ottanut ainakin joskus kines. Ei tietoa onko nyt ottanut ja aiheuttanut kolinaa?

 

tuosta just karin kans juttelin...

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...