Jump to content

hanski.

Members
 • Posts

  1936
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hanski.

 1. mulle tuli vihreenä ja lähti aikanaan vihreenä. sisältä taisi olla sininen, alkuperäisväri? turusta taisin silloin ostaa, kaarinasta. muistikuva on kuplan koneesta, mutten ole enää ihan varma. toimiva laite, hyvä ajaa, mutta joku entinen omistaja oli tehnyt peltityöt vähän kovalla kädellä.
 2. rekkari näytti kovin tutulta, sama vanha auto taitaa olla edelleen henkissä! kuva vuodelta 2008.
 3. tai sitten teet itse sopivan? netistä löytyy paljon mallikuvia.. esim: http://www.fincars.com/projekti/sikkikone/
 4. ketä on noita käyttänyt ja hyväksi todenneet, ihan valmistajan nimeä esille/ mistä kannattaa ostaa? onko tuota "hyvää" tavaraa saatavana ihan pensselimaalina? eli juuri tuohon pistehitsauskohtaan.. edit: volvolle siis, kiitos kari! http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/16981-ruosteenestoa/
 5. toi merkkaa paljon, vaikka onkin kovan hintaset osat!
 6. taitaa olla sama avo. ei ole mun auto, vaikka tuolla kesällä yhden hääkuljetuksen hoidinkin..
 7. tuohon kaasuttimeen vaihdettiin korjaus sarja ja mielestäni kaikki paikat puhdistin läpi. nyt kuitenkin vuotaa bensaa tuolta kiihdytyspumpun tiivisteen välistä.. kaasarin toisella puolella tuon ison tulpan alla, oli sellainen pitkällä kierteellä oleva jousikurmitteinen suutin? jonka taisin kiertää niin syvälle kuin se menee, mihin se vaikuttaa? se kun taisi olla ylempänä alunperin..oisko vika siinä? kone ihan vakio 1300 -73. tavallinen bensapumppu lohkon päällä.
 8. ensin tietenkin perusasiat kohilleen, eli sytytyksen säätö, venttiilien säätö jne.. miten tuo oikeaoppinen säätö menikään tuohon kaasutin malliin? kyseessä ihan vakio 1300 -73 kone.
 9. http://www.neoretro.fi/ tuolta löytyi nopeasti suoraan hyllystä ja hyvällä palvelulla! kiitos ari!
 10. 1300 -73 kupla, josta laturin laakerit loppu, pitää kamalaa jyrinää.. saako jostakin tuohon uusia laakereita? laturin vaihtamalla pääsisi helpommalla joo, mutta nyt kyseessä täysin alkuperäinen, hyvin pidetty auto ja vanhan korjaaminen olisi omistajan toivomus.
 11. hieno projektikertomus ja hyvät kuvat!
 12. en tiedä saako tuolta, mutta tuota on moni kehunut, kannattaa kysyä: http://restorationpanels.com/Home.php
 13. jos kenno sattuu hajoamaan, polttaa varpaat, kun kuuma öljy valuu päälle. itsellä vastaava systeemi, mutta kenno varapyöräkotelon pohjalla. kesäautossa toimiva. ei ole riippuvainen moottorin kierroksista, eikä tule hajuja konehuoneesta ohjaamoon..
 14. vanhemmissa malleissa vaihdelaatikko on kiinni korissa etupäästä ja moottorissa takatukipalkki, jonka varassa koko paketti on. uudemmissa on kuvan kaltainen palkki, johon saa vaihdelaatikon jäämään kiinni, kun koneen ottaa pois. (kuvassa vm.75 paku). onko tuo uudemman palkki hitsattuna koriin kiinni vai pulteilla? onko kukaan laittanut tuota uudemman mallin palkkia varhaispalloon?
 15. pääsylinteri ostettu motonetista? ja tiivistekumit kaikki varmasti oikein päin?
 16. ja samassa paikassa toinenkin myynnissä: http://www.nettiauto.com/volkswagen/kle ... radisecars
 17. http://www.nettiauto.com/volkswagen/kle ... radisecars entisöity kleinbussi.
 18. vanhan kleinbussin historiaa ajattelin selvitellä, ihan mielenkiinnosta vaan, missäpäin suomea kulkenut, montako omistajaa on ehtinyt olemaan jne.. asiaa vielä sen paremmin tutkimatta, trafille soittamaan, vai löytyykö joku hieno sähköinen palvelu tähän hommaan? kuten sanoin, en ole trafin sivuja vielä ehtinyt tutkia, täältä yleensä löytyy tietäjiä, joilta löytyy heti tietoa.
 19. itse kun puhaltaa, saa just sellasen kuin haluaa. ja samalla saa sen tekemisen ja harrastamisen ilon. riippuu puhalluskaluston tehosta, käyttäjän taidoista, mutta hommaa voi nopeuttaa vielä pesemällä esim. tinnerillä ne massan jämät pois, jotka lastaraaputuksen jälkeen jää pintaan. kaikki helposti irtoava maali ja ruoste kannattaa myös hioa etukäteen pois, ennen puhallusta, jos haluaa nopeuttaa puhallukseen kulutettua aikaa.. kompurasta pitää löytyä ilmantuottoa riittävästi, muuten tuosta ei tahdo tulla mitään. itsellä on 4000 litran tuotolla/min ja 7 kilon työpaineella oleva. hyvin on riittänyt. vedenerottimia kannattaa käytää, vaikka useampaakin . pintapeltejä jos haluaa puhaltaa, kannattaa aloittaa varovasti, ettei pelti pääse taipumaan.
 20. onko tuo jotenkin harvinaisempi malli, tehtaan lisävaruste vai mikä lienee.. kiinnitin huomiota noihin avattaviin pieniin sivuikkunoihin vasta, kun aloin tilaamaan ikkunan tiivisteitä. tosin entinen omistaja on kyllä vaihdellut ikkunoiden paikkoja, kuskin puolella pieni tuuletusikkuna on takimmaisen sivuikkunan yhteydessä ja hantin puolella sama ikkuna löytyy liukuovesta. onko alkuperäinen paikka takimmaisten kohdalla? muistanko oikein, valmistekyltistä pystyisi lukemaan, missä varusteissa auto on aikanaan lähtenyt tehtaalta? jos mitään merkitystä, liukuovi on vain hantin puolella, eli mikään läpijuostava malli tää ei ole..
 21. soot oikias moon vääräs. kyllä se kolmas numero tosiaan on 8 tuossa valmistekyltissä, joka on hantin penkin takana! (onko korissa jossakin muualla vielä valmistenumeroa lyötynä?) tehtaan mittapiirustukset kelpaisi kyllä kiitos! voin sulle hiukan vaivanpalkkaakin tuosta hyvästä maksaa! ilmoittele kun saat kopioitua.
 22. heti junakeulan jälkeen seuraava korimalli kyseessä, ensimmäisiä varhaispalloja mitä on tehty. rekisteriotteen mukaan tosiaan vm-67. tarvitaan korin tarkkoja mittoja, oviaukkojen koot, runkopalkkien mitoitusta jne.. peltihommia on paljon tiedossa, kori menee nyt seuraavaksi grilliin pyörimään hiekkapuhallusta varten. nyt olisi hyvä tarkistaa vielä mittoja, jonka jälkeen teen oviaukkoihin ja korin sisälle jäykistepalkit telineessä pyörittelyn ajaksi, ettei mikään pääsisi vääntymään.. sambasta nuokin varmasti löytyy, kun vaan osaa etsiä.. kiitos!
 23. varhaispallon 13-osainen rakenteluohjelma: http://www.youtube.com/watch?v=jH45PRyAx4Q
 24. on. http://www.kompressorikeskus.fi/raepuha ... tteet.html >raepuhalluskaapit>midi5 tuolta löytyy midi 5 puhalluskaappi, joka on ollut mulla n 5 vuotta käytössä. leikkasin vaan kaapin päädyn auki ja kanttasin 1.5 pellistä lisää pituutta. saumat tiivistettiin sikakitillä ja 6mm pulttiliitoksilla. tukeva tuli ja täysin tiivis. mahtuu hyvin kleinbussin etuakselia pyörittämään yms. isompaa osaa. hyvin on toiminut. oikein säätää puhalluspaineen ja hiekan suhteen, näkyvyys on ok ja puhdastakin tulee.
 25. tuolla vanhaa keskustelua aiheesta: http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/8233-toimiva-kierrättävä-hiekkapuhalluslaite/
×
×
 • Create New...