Jump to content

050 Jakaja


Guest ANKKA

Recommended Posts

Guest ANKKA

Kertokaa nyt tyhmälle, että rikkooko 050 jakaja koneen ilman lisäjäähdytystä. Ostin kirpun missä oli "vain herra tietää jakaja" ja sillä kone yski ja pätki kunnes lakkasi käymästä. Kaverilta löytyi hyllystä 050 jakaja missä oli accu-fire pala, ja käy kuin unelma. Kaveri varoitti ettei kyseistä jakajaa kannata pitää ilman öljynjäähdytintä, koska kuulemma 3 palaa kiinni. Kone on 1600 mitä on piristetty niin, että penkki sanoi 97hp.

Link to comment

Eipä se ehjä jakaja rikkoisi konetta liikakuumuuteen muutenkaan. Se, että 050:n ennakkokäyrä nousee nopeammin ala-keskikierroksilla kun perus-009:n, ei välttämättä ole edullista (ts. voi olla että joutuu pienentämään perusennakkoa ja tällöin maksimiennakot jäävät "vajaaksi") mutta ei se ehjää konetta kuumuuteen särje.

 

...niin ja 3. pytty siis ei-doghouse -vehkeissä käy tilastollisesti vähän kuumempana kuin muut pytyt, ja siksi sieltä yleensä hajoaa jos hajoaa (ja yleisimmin pakoventtiili). Tämä pytty myös muita kuumempana nakuttaa herkemmin jos liikaa ennakkoa - ja tämä taas on mahdollista tapahtua jos perusennakkoa liikaa ja kun 050 antaa reilummin ja jyrkemmin ennakkoa keskikierrosalueella.

 

Öljynjäähdytin koneessa on aika pakollinen ja puhallinkopan sisällä se melko varmasti sijaitsee siunkin koneessa. Sen päivittäminen doghouse-koppaan ja jäähdyttimeen ei varmasti ole huono veto, nimittäin tuo vajaat 100hp 1.6 koneesta on ihan hyvä lukema, ts. pitänee olla reippaat puristukset ja hyvin virtaavuutta. Tällöin myös lisäöljypohja ja ulkoinen öljynsuodatus ("full-flow") paikallaan jos meinaa matkaa ajaa.

 

...summa summaarum, 050 on ihan hyvä jakaja, mutta ei välttämättä ihan kaikkeen käyttöön :)

 

Puavo @ www.dwl.fi

Link to comment
Guest ANKKA

Ja vielä siitä ennakosta. Nyt 28 mutta 32 tuntuu pers tuntumalta paremmalta,mutta liika ennakostakin varoiteltiin. Auttakaa nyt OPPIPOIKAA.

full-flow löytyy muttei lisä öljypohjaa

Link to comment

Jos 32 maksimiennakot tuntuu persdynolla paremmalta kun 28, niin mie laittasin siihen väliin :) 32 maksimiennakko ei toki mitään mahdotonta ole, mutta oletettavasti korkeapuristeisessa aika siellä maksimihollilla (nokasta, seoksista, palotilan muodosta, kuun asennosta ym. riippuen)

 

Puavo @ www.dwl.fi

Link to comment
...050:n ennakkokäyrä nousee nopeammin ala-keskikierroksilla kun perus-009:n, ei välttämättä ole edullista (ts. voi olla että joutuu pienentämään perusennakkoa ja tällöin maksimiennakot jäävät "vajaaksi") mutta ei se ehjää konetta kuumuuteen särje....

 

Tästä tuli mieleen aatoksia, millä kierrosluvulla yleensä maksimiennakko on hyvä saavuttaa? Ja mikä on "hyvä" käyrä eli jos ajatellaan että matkavauhdissa kone kiertää melko pintakaasulla ~2800 rpm, paljonko maksimista pitäis olla käytössä, jotta ei suotta kerää lämpöjä/nakuta/hajoa/muuten ole haitaksi?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...