Jump to content

laturin hihnapyörä kipunoi...


Guest eemeli

Recommended Posts

Guest eemeli

Hep.

 

Koneesta alkoi kuulua tosi hassu sivuääni... aiheuttajana laturin hihnapyörä, joka päätti yhtäkkiä alkaa kaivautua laturin päädystä sisään notta kipunaa sinkoaa...

 

Mikähan laturin vaihdossa meni pieleen? Vaihdettu niin, että puhallin irti ja vain laturi vaihtoon. Vaihtovirtanen bossilainen ulkoisella säätimellä kyseessä. Tää taitas sitten olla viides laturi neljän vuoden sisällä jonka kanssa on onkelmia - alkaa vierasmerkkisen asennus kiinnostaa ;-)

 

asennuksen jälkeen ei tuntunut päittäisvälystä eikä mikään ottanut mihinkään kiinni, puhallinkin pyöri aivan herkästi ja kolisematta, prikkoja sama määrä kuin ennen vaihtoakin. Ei vieläkään välystä ekalla kokeilulla tuntunut, hihnapyörän laturinpuoleinen puoliska vaan on muutaman millin siirtynyt lähemmäs laturia. Nyt niillä kahella ryökäleellä on jo niin läheiset välit, että kipunaa sinkoaa...

 

-eemeli-

Link to comment
Guest eemeli

Hep!

 

Tuo hihnapyörä joka nyt on kiinni, on tuon kyseisen laturin alkuperäinen. Otin sen tästä varalaturista lainaan kun edellinen hihnapyörä oli tukevasti ruosteessa, ja nyt sitten just ennen biffiä vaihdoin laturin oman hihnapyöränsä kaveriksi ;-)

 

Oisinkohan mää voinut unohtaa sieltä hihniksen ja lataajan välistä jotakin pois, esim. kanadan?

 

-eemeli-

Link to comment
Oisinkohan mää voinut unohtaa sieltä hihniksen ja lataajan välistä jotakin pois, esim. kanadan?

 

Et, kun muistaakseni sinne ei mitään kuulu. Onko se hihnapyörä varmasti alkuperäinen, vai laturissa aiemmin kiinni ollut (ja silloinkin väärä)?

Link to comment
Guest eemeli

Hep.

 

Juups, kyllä tuo alkuperäinen tuohon laturiin on, on peräisin luotettavalta toimittajalta kyseinen laturi siis, omasta autostaan purkanut pois, tehtaalta asti olleet nipussa. Liukurenkaat olivat vain hieman kuluneet, joten laturilla ei ole ihan kauheasti ajettukaan kaiketi, oletan.

 

Hassuinta tässä on se, että ekat 700 km meni täysin ongelmitta.

 

Harmi kyllä nyt ei ole sorvia likellä ja tarttis saada siivu pois hihnapyörän takaa - viilalle töitä taikka sitten joku rikka väliin.

 

-eemeli-

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...