Jump to content

ikkunan tiivisteen


Guest topikettu

Recommended Posts

Mistäs ikkunasta on kyse.

 

Mutta yleisesti jos vaihtaa tuulilasin tiivisteen niin vanha kromilista käytetään uudelleen.

 

Irroituksen tekisin niin että leikkaisin mattopuukolla tai muulla terävällä vanhan tiivisteen halki ulkopuolelta että saat lasin ulos ilman suurempaa väkivaltaa.

Sitten kromilistat talteen vanhasta tiivisteestä.

Sit putsaa lasin reunat.

Asenna uusi tiiviste lasin ympärille.

Laita kromilistat paikalleen tiivisteeseen (ei pysty tekemään kun lasi on paikalla autossa)

Sitten ujutat jonkun 3mm narun tiiviste uraan jonkun voiteluaineen kanssa (fair, molykote 111, tai sitten yrität ilman)

Sit lasi hollille tuulilasin kehykeen ja sit kiskomaan naruja niin että kaveri painaa lasia samanaikaisesti ulkopuolelta.

Link to comment

uusi tiiviste myydään sen kromilistan kanssa.... ja kromilistaa ei taida saada helposti ehjänä irti kun on niin pehmeä...

 

-65 ja samanlaisen ovenrakenteen omaavissa kuplissa homma menee näin:

 

1.ovipahvi irti...

 

2. Irroitetaan sivulasi alapaasätän irti ikkunannostin kehikosta (kiinni neljällä pultilla) Ennen irroittamista liimaa lasiin teippiä noin 30cm pätkä (tällä teipillä saat kätevästi ohjattua lasia takaisin oikeaan uraan takaisin asennettaessa)

 

3.Kammetaan ruuvvimeisselillä tupakki ikkunan puoleisestä päästä nukkatiiviste hieman raolleen. tämän nukka tiiviisteen alta löytyy ristipää ruuvi joka aukaistaan.

 

4.Nukka tiivisteen alla olleen ruuvin irttoittamisen jälkeen avataan tupakki ikkunan alapään kiinniys ruuvi joka löytyy ovipahvin alta. kun nämä kaksi ruuvia on irroitettu saadaan tupakki ikkuna karmeineen irti kampeamalla sitä kohti oven takaosaa... kun tupakkiikkuna on irronnut saadaan se puojetettua pois oven sistä...

 

5. irroitetaan nukkatiiviste oven alatiivisteeseen asti yksinkertaisesti kampeamalla ruuvimeisselillä kiinnitys klipsien kodalta, joita muistaakseni 5kpl... Kiinnitysklipsit voivat jäädä kiinni nukkatiivisteeseen tai oven karmiin.

jokatapauksessa ne tarvitsee irroittaa kaikki erilleen.

 

6. nyt kun nukkatiiviste ja sen kiinnitys klipsut ovat myös irti on ikkunan ulkopuolen alariiviste ja ikkunan kromikehys irroitettavissa. Tässä hallittu väkivalta on paras vaihtoehto koska vanhaa osaa ei tarvitse sääliä. eli vanhan oven kromilistan voi puristella lyttyyn oven tiivisteen kohdalta jolloin kiinnike klipsut tulevat hyvin näkyviin... klipsut saa kammettua auki ruuvvarilla ja teräväkärkisillä tongeilla. kun klipsut on irti saa koko listan irti.

 

7. Uuden listan asentaminen on hyvä aloittaa sillä että tussilla merkkaa kiinnikeklipusjen kohdat kromilistaan ja vastaavasti oven kiinnikereikien paikat oven karmiin, tämä helpottaa paikalleen laittoa kun voi helposti tarkistaa että reijät ja klipsut linjaavat. Asettele uusi lista suurinpiirtein paikalleen ja laita tekemäsi merkit linjaan jotta klipsut löytävät oikeisiin reikiin.. asettele kaikki klipsut "hollille" ja tämän jälkeen painele ne ruuvvimeisselillä jommastakummasta reunasta alkaen yksitellen paikalleen samasta välistä mistä lasi tulee kulkemaan tiivisteiden välissä. kun klipsut ovat paikallaan tällää kromilistan yläpää kohdalleen ja kiinnitä nukkatiivisteen kiinnikeklipsut paikalleen niihin tarkoitettuihin reikiin (kromilista jää klipsujen ja karmin väliin.)

 

8.Asenna tupakki ikkuna karmeineen takaisin paikalleen ja tarkista että kromilista menee oikealle paikalleen siististi tupakkiikkunan väliin...

kiinnitä tupakki ikkun yläpään tuuvi nukkatiivisteen alle ja m10 pultti ovipahvin alle.

 

9.Painele nukkatiiviste sen kiinnitysklipsujen kohdalta ovenkarmin uraan (voimaa saa käyttää jotta nukkatiiviste asettuu kunnolla paikalleen)

 

10. Ovipahvi takaisin kiinni

 

11. viimeistele kromitiivisteen istuvuus painamalla sitä kankaalla samalla työntäen listansuunnassa ympäriinsä

 

12. ihaile uutta kivasti kimmeltävää listaa ja tuorretta tiivistettä...

 

 

Vesa

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...