Jump to content

Tanhis

Members
 • Posts

  8400
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Rauma
 • Ajoneuvot
  '62 & '65 t-34 '58 ambulanssi, 411 custom, '69 klipper

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tanhis's Achievements

Fuck google, ask me!

Fuck google, ask me! (1/1)

 1. Olen muistaakeni joskus nähnyt tästä sen VW korjauskirjan ohjeen missä mitat. Omasta kirjastosta se kirja puuttuu eli jos joku viitsisi penkoa ja ottaa kuvan korikirjasta niin saisi suoraan pisteen tälle keskustelulle. Edit: vanhojen sijainti verrattuna uudempiin löytyi helposti https://www.thesamba.com/vw/archives/manuals/techbulletins/e12.php enää tarvittaisiin vain uudempien tehdas lokaatio tai jos löytyy suoraan vanhat niin se tietty ideaali
 2. Eihän se toisinpäin ole ongelma eikä mikään, tähän on ihan valmiskin tuote myytävänä. https://mooreparts.com/products/empi-8932-dipstick-conversion-adapter-kit-vw-type-3-case-to-type-1-case
 3. Palliksen koneessa ilmeisesti universaalilohko. Muute voi olla vähän haastavaa saada öljytäyttö ja tikku toimimaan.
 4. Aika hyvää todistetta alkaa olemaan että omaiset saa edunvalvonnan piiriin.
 5. Näin kerran koristelistan paikalle jälkikäteen laittaneena voisin sanoa että huomattavasti nopeammin pääset kun otat vain sen lasin uusiksi irti. Pitäisi vielä irrota aika helposti kun just laitettu paikalleen.
 6. Tanhis

  Pallo

  Lähtökohtana voisi lämmitykseen todeta että jos kone näyttää sellaiselta öljystä ja hiekasta kasatulta kakulta ja ylä ja alaosan erottavat pellit/tiivisteet ei ole tallella ja bonuksena vielä vuotava pakoputki niin varmasti saat katkua kabiiniin. Taasen jos kaikki on paikallaan ja ehjää niin silloin ei asian kanssa ole mitään ongelmaa ja vaikka sitä lämmitystä ei 99% ajasta tarvitsisikaan niin se 1% se on aikalailla pakollinen.
 7. Uusi harrastaja ei tiedä sinun ja tunnetun Kemiläisen jokamiesharrastajan riidoista ja tuskin materiaalitekniikan diplomi-insinööri kiinnostuu koneen vilkaisusta. Eli näiltä ei kannata apuja kysellä. Ei kaikki ole velhoja mutta perusjutut saa tehtyä aika hyvin myös itse vaikka vähän peukalo olisikin keskellä kämmentä. Sitten kun oma pakki on tyhjä kannattaa lähteä etsimään tietämystä muualta. Esim nyt ihan lähtökohtaisesti kannattaisi lähteä perusjuttujen kanssa liikkeelle. -Bensaletkujen vaihto -Ventiilien säätö -Kärkien tarkastus (vaihto) ja säätö -tulppien vaihto -pyörijän ja virranjakajan kannen vaihto -tulpanjohtojen tarkastus ja tarvittaessa vaihto -Sytkän säätö -Kaasarin toiminnan tarkastus ja säätö Nämä on mielestäni sellaisiä remppoja että jos ikean hyllyn saa kasattua niin nämä saa tehtyä ohjeiden kanssa. Ja hommaan tarvittavat työkalut maksaa about sen verran mitä tunti korjaamolla. Jos näillä ei saa pakettia toimimaan niin seuraavaksi tekisin puristuspainemittauksen ja mittauksen tuloksesta riippuen mahdollisesti kaasarin/ kaasarien uudelleen rakennuksen.
 8. Luuleman että tuon kun kiertää muutamalla stepillä myllytyskoneella läpi niin tasoittuu värierot ainakin vähän.
 9. Ei tosiaan jalkamieheily ole mikään ongelma oikean joukkoliikenteen omaavassa suurkaupungissa. Mutta jos stressittömästi meinaa lähteä tapahtumaan niin mielummin jättäisin sen vajaan tunnin joukkoliikenteellä suhaamisen pois viking vs. tallink. Sitten taas jos Helsingistä lähtisi tallinkilla niin extra 2h suuntaansa ajamista vs Turku. Toisaaltaan Helsingistä Tallinkilla lähtiessä tukholman päässä huomattavasti vähemmän aikaa käytettävissä 10-16:45 kuin viikkarilla Turusta 6:30-20:00
 10. No juu ja taitaa finlinesilläkin päästä, mutta tämä lisää vähän haastetta jos meinaa ilman autoa tulla.
 11. Mietin että pitäisikö käydä tämäkin tapahtuma kurkkaamassa tänävuonna. Taisi vaan kaatua siihen että Turusta ei tällähetkellä ole mahdollista tehdä päivä Tukholmassa risteilyä.
 12. Martelius/ Laitila myi yhdessävaiheessa ns. aihiosarjaa. Sarjassa oli kollektori ja kasa j-putkia.
 13. On käymisen arvoinen tapahtuma. Keli on oikeastaan tämän tapahtuman ainut kompastuskivi, Reposaari on avomeren vieressä ja tuuli voi olla aika kokemus jos huonosti sattuu kohdalle.
 14. Kantsii koettaa pyyhkäistä pölttoöljyllä tai tinnerillä jos saisi sellaisen läikän aikaiseksi mistä pystyisi mittaamaan. Läpikiiltoväri kuitenkin kysymyksessä niin pikku pinnan hinkkaaminen ei vaikuta tulokseen.
×
×
 • Create New...