Jump to content

Tanhis

Members
 • Content Count

  7615
 • Joined

 • Last visited

About Tanhis

 • Rank
  Fuck google, ask me!

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Rauma
 • Ajoneuvot
  '62 & '65 t-34 '58 ambulanssi, 411 custom, '69 klipper

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No mut on entisöityjä ja sitten on "entisöityjä". Vähän sama kun on museoautoja, entisöityjä museoautoja ja museokilpiin saatuja autoja. Tietty noi vaiheistoaisat kannattaa kaivaa kokonaan auki vaikka olisivat kunnossakin sen verran kivasti kökköä keräävä rakenne että ruostuu sisältäpäin.
 2. Niin siis kaikki kavennetut aluvanteet mitä nähnyt niin ei niihin mitään eri kehää ole vaihdettu. Tietty jos on kasattavat vanteet niin sitten stroori on eri. Eli käytännössä on sorvattu sopiva määrä materiaalia välistä pois ja sitten hitsattu takaisin yhteen. Ihan alumiinin materiaalivaihteluidenkin takia on varmaan helpompaa hitsata samasta vanteesta olevaa materiaalia yhteen kuin kahdesta eri materiaalista olevaa. Tietty näppärä sorvari voisi kenties sorvata jonkunsortin puristesovitteisen lipan katkaisukohtaan ettei kaikki voima tule hitsaussaumalle mutta jonkun asiasta enemmän tietävän pitäisi tämä laskea tai mallintaa.
 3. Ja tässä tulevaisuuden pähkäilyihin https://www.thesamba.com/vw/archives/manuals/type3_parts_book/
 4. Ensivuonna varmaan mainostetaan samaan aikaan ollutta kg jaoksen miitiä vähän paremmin jos vaikka joku muukin innostuisi.
 5. Vaiherikas oli BIF reissu. Tankkasin Raumalla ja koetin laittaa autoa käymään ja starttasi kivasti mutta sammui kun irrotti avaimesta teki tätä muutaman kerran ja mietin että mikähän nyt ja lähdin ajamaan. 20km ajettu ja huomasin että nyt ei oikein ylärekisteri toimi kunnolla ja ihan kun paukuttaisi vähän putkessa kun koettaa antaa lisää kaasua. Pysähdyin parkkikselle ja auto sammui itsestään, kone normilämmöissä ja ei mitään ulkoista näy mikä voisi ongelman aiheuttaa. Kurkkasin että akun kengät kunnolla kiinni kun olivat just olleet irti ja kaikkki sielläkin ok. Starttailin uudestaan ja totesin että vikana on virtalukossa ja se toimi tietyssä asennossa niinpä matka jatkui. 50km eteenpäin ja virtalukko ajattelin että satasen vauhdistahan olisi hyvä pätkäistä sähköt täysin ja olla hetken pois ja sitten palata. No kaasarithan eivät lopeta toimintaansa vaikka sähköt katkeisikin ja hemmetillinen jysähdys putkessa joka myös muutti auton käyntiäänen eli jotain hajosi pakopuolelta. En tätä sitten enempää jäänyt pähkäilemään kun mitäs sille olisi voinut reissussa tehdä. 10km eteenpäin ja virrat katosi kokonaan niin että pääsin nilkuttamaan bussipysäkille jossa virtalukon pohjaa rämpäämällä sain kaikki toimimaan niin että pääsin ajamaan Ruovedelle jossa kaupan pihalla ei starttia löynyt enää virtalukosta niin mäkistartilla liikkeelle ja tapahtumaan. Paikanpäällä leirin pystytys ja virtalukon tutkiminen ja näytti että mikään ei hajonnut vaan virtalukon pohja oli irronnut prässäyksisään ja ei näin ollen ollut enää yhteydessä virtalukkoon. ~4h remontti rattiputki ja kaikki siihen liittyvät johdotukset irti ja takaisin ja kaikki taas kunnossa. Kotona sitten tuli vielä tutkittua putkea tarkemmin ja vaimenninhan sieltä oli levinnyt. Tästä loppupeleissä selvittiin muutamilla pistehitseillä ja samalla tuli paikattua muutama muu pikkureikä vaimentimesta. Kotimatka menikin niinkuin nämä reissut yleensäkin bensaa tankkiin ja ajoa. Kg miittikin tuli kurkattua bif yhteydessä.
 6. Muutamia suomisondereita kun katsonut missä kattoa myöden mätää niin kyllä siinä tulee mietittyä että kumpi on helpompaa vaihtaa koko katto vai ruveta paikkailemaan yksittäisiä reikiä sieltä täältä ja tiedostaen että siellä on varmasti kaikissa koteloissa yllätyksiä kun kaikkea ei kumminkaan tule avattua. Ja uudessa tietenkin kohdistamiset ja sopivuuden tarkastamiset mutta jos omistaa kunnon pistehitsin niin aika nopeaa kokoamista voi tietyiltä osin olla.
 7. Niin no jos aitojen edes jotenkuten kunnossa olevien 23 ikkunaisten maailmanhinnat alkaa järjestään pyörimään yli 50k niin kait tuossa voi olla markkinarako.
 8. Oliskohan mulla ollut ghiassa eka punahattunen 7 vuotta kunnes ja muutaman kerran sen sain täysin tyhjäksikin kun olin jättänyt valot päälle. Sen siirsin sen toimivana toiseen autoon mikä lähti eteenpäin ja siinä akussa ei siis ollut silloin mitään vikaa. Seuraavalla meni neljä vuotta kunnes oli puolen talvea syväpurettuna maalaamossa kun olivat jättäneet valot päälle tai muuta tyhmää. Tämä syväpurettu kesti sitten vielä yhden kesän ajot ilman ongelmia mutta talvella säilössä kuoli lopullisesti tai no ainakin omaan makuun kuoli lopullisesti virtaa se vielä otti vastaan ja näytti sitä pitävänkin mutta vitutuksissani ostin uuden. Eli tosiaan kun kaikki kunnossa väittäisin että kyllä punahattunen 10v kestää jos ei vain päästä täysin tyhjäksi pitkäksi ajoiksi.
 9. Niin no maanantaisinhan ne niitä sääntöjänsä muuttavat. Eli jos reitti vihreä scc viikon maanantaina niin se on sitä myös sunnuntai illalla. Ja eihän se viikko määrä rokoitteesta nyt niin selkeä ollut kun sen kävin tarkastamassa
 10. Jos helmat haperot ja menossa vaihtoon niin sitten ainakin oviaukkojen alas etu ja takapään välille tuki ja auton puolelta toiselle ristiin tuki. Tietty mitä enemmän sitä tukee ristiin rastiin niin sitä paremmin se tulee säilyttämään muotonsa.
 11. Tanhis

  Sini -66

  Kantsii sit akun vaihdon jälkeen vahvistaa yleismittarilla että akku oikeasti lataantuu niinkuin pitääkin.
 12. Niin no voi toi perusjamppojen raacinkikin loppua aina nopealla aikataululla jos rapakon takana saadaan esitys läpi mikä kieltää käytännössä kaiken auton virittämisen millä voi olla vaikutusta päästöihin. Esim californiassa taidettu jo ottaa käytäntöön säännös missä auton päästömittauksessa tarkistetaan onko eculla alkuperäinen ohjema vai ei. Mutta täällä peräpohjolassa voi olla että 20 vuoden päästä autolla pitää olla museokatsastus että sillä saa ajella 4€/litra 95E40 bensalla.
 13. Jos nyt oman nuoruuden 316->325 bemarin kanssa prosenttien laskuista mitään jäänyt mieleen niin 2000 luvun alussa jarruista meni vielä prosentit ja tämä muuttui sitten jossainvaiheessa ettei jaurruista ja muista turvalaitteista enää mene prosentteja ~2010??. Mutta jos nyt prosentit 0 niin eikös se mene niin että jos autoon ruvetaan jotain muutoskatsastuksen alaista vielä muuttamaan niin prosentit lasketaan konttorilla uusiksi. Tietenkin todistaakseen mitä on alkuperäisestä autosta jäljellä olisi todella hienoa että tallella olisi alkuperäisestä muutoskatastuksesta jotain notuleja jäljellä mutta nämä taitaa olla aika harvinaista herkkua. Mutta se on selvää että jos katsuri rupeaa jotain prosenttijuttuja epäilemään niin melkein kannattaa keskeyttää katsastus ja käydä konsultoimassa jotain muuta konttoria.
 14. Niin no mikäs sitä estäisi tänäkään vuonna, yks porukasta ottaa pitämättömän sairaslomapäivän ja menee potemaan sitä torstai illalla Ruovedelle mukanaan muutama keppi ja huomionauhaa. Tietty itse en tälläisestä toiminnasta koskaan ole pitänyt varsinkin jos ylenpalttisen iso mesta on varattu ns. huippupaikoilta mutta niin kauan kun tilaa on muuten hyvin ja kaverit tulee mestoille suht ajoissa niin miksipä ei.
 15. Olisko jossain moottoripyörien jarru sovelluksessa mahdollisesti sopivia kun niissä oon nähnyt banjo-jarruputki liittimiä. Ja siis en tiedä yhtään sopisiko edes kierteet.
×
×
 • Create New...