Jump to content

Tanhis

Members
 • Content Count

  7042
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Rauma
 • Ajoneuvot
  '62 & '65 t-34 '58 ambulanssi, 411 custom, '69 klipper

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hitsimuttereilla ja ruuveilla laittaisin kiinni, siksi kyselin kun se olisi fiksumpaa tehdä ennen maalausta. Myös reunan vahvistaminen toisella pellin palalla olisi fiksua, mutta ei pakollista.
 2. Mut eiks toi oo nyt väärinpäin kasattu. Vai hämääkö kuva tuossa reunan viisteen suunnasta. Esim.
 3. Mites meinaat säätöluukut kiinnittää.
 4. Käsitykseni mukaan jos on spacereihin tuv laput että ne autoosi kelpaavat niin silloin ei pitäisi olla katsurilla mitään nokankoputtamista.
 5. Se on ihan hitsaajasta kiinni saako hitsattua palan kiinni ilman että ottaa kiinni alla olevaan palaseen. Ja isot pojat on sanoneet että nuo klunssit saa lyötyä lämmityksen jälkeen akselin päästä auki, mutta itse sitä mieltä että on suurempi riski saada akseli vinoksi ennen kuin tuo klunssi antautuu.
 6. Tuo VW kierrätysmerkki jyrsimättömässä numeropaikassa yleensä tarkoittaa ns universaali kampikammiota missä on takakannakkeen paikat ja type 3 öljytäyttö ja yleensä myös normaali öljytikun paikka. Eli samaa kampikammiota on voitu käyttää kaikkin mahdollisiin kone/ajoneuvo komboihin. Pura nyt ensiksi osiksi ennen kuin mitään tuomiota teet mistään osasta. Ja palliksessa ei ole ollut t3 koneita lainkaan vaan ne on kolkkien specialiteetteja.
 7. Ei ne ole vaikeita irrottaa lämmön kanssa. Mutta lämpöä sitten kanssa tarvitsee jonkunverran kun lämmitettävää massaakin on.
 8. Olkatappi ei ole säädettävissä kuin pituus suunnassassaan eli jos siellä on klappia niin täytyy laittaa uudet puslat ja kalvaa oikeaan mittaansa.
 9. Näyttäisi olevan sama tuote kuin JP:llä
 10. Eiköhän 3d tulostetut metallitkin tule olemaan arkipäivää muutaman vuoden päästä. Esim nyt testaillaan jo hiilikuitukomposiitista printattuja kiertokankia. https://tiremeetsroad.com/2019/11/21/tuners-claim-their-carbon-fiber-connecting-rods-for-evos-can-handle-3000-horsepower/
 11. Tää on kyllä aika kaukana orkkiksesta vaikka varmaan paikalleen sopii. Esim orkkis pikkulämmönvaihtimet lähtee tämän kanssa pois.
 12. Toinen olisi heti ajoon eli sen suuri plussa on että voi koeajaa ja todeta missä kunnossa se oikeasti on. Toinen saattaa olla huippukuntoisen näköinen ulkopuolelta ja sisustasta. Mutta miksi se on jäänyt seisomaan 10v sitten onko mahdollisesti kone tai laatikko paskana tai jotain muuta. Jarruihin menee helposti muutama satanen väkisin että saa takaisin hyvään käyttökuntoon. Bensaletkut ja kaasarin korjaussarja on myös melko välttämättömät auton uudelleen ajoon saattamiseksi. Tietenkään unohtamatta akkua ja muut perushuolto-osat ottaa myös nopeasti jokusen satasen jolloin kyseisen auton hintakin nousee yhtäkkiä, ja tuskin 10 vuotta seisoneet renkaatkaan ovat huippukunnossa. Mutta pääperiaate kun rupeat kuplaa ostamaan niin osta räpeltämätön eli isoja plussia on alkuperäinen maalipinta (vaikka vähän kauhtunutkin) ja hitsaamaton koppa. Hyviä kohteita mitä kannattaa tarkastaminen aloittaa on helmakotelot, akun alunen, varapyöräkotelon pohja, etupyörien takaa kopan alareuna, takapyörien etupuolelta kopan alareuna ja takapuskurin kiinnikkeet. Rikkinäisen koneen/vaihdelaatikon saa korjattua nopeastikkin, mutta se vain ottaa rahaa, tyyliin loota 500€ tai vaikio kone 500-1500 riippuen kuinka paska on lähtökohta. Kun taas ruostekorjauksissa on yhtäkkiä koppa irti pohjalevystä ja jos ei itse tee kustannukset karkaa heti useisiin tuhansiin. Tietenkin onhan ruostepaikat voitu korjatakkin, mutta jos hitsisaumat näyttää pulunpaskalta niin kannattaa ehkä unohtaa kyseinen yksilö. Myös hyvä kysymys on että onko sulla paikka missä laittaa autoa kuntoon, aika vittumaista nimittäin ruveta tekemään remppoja pihalla tähän aikaan vuodesta. Ja kun näin vanhoista puhutaan niin myös joku katos olisi hyvä olla auton päällä, kun nämä ei ole ihan yhtä tiiviitä kuin nykyautot.
 13. Itse päätynyt siihen lopputulokseen että käytetyn/huolletun ammattikoneen saa about samaan rahaan kuin uuden kiinakoneen.
 14. CE merkinnän voisi myös laittaa, kun sehän on loppeleissä vain valmistajan lupaus 🙂
 15. Se akselissa kiinni oleva apusimpukka tai mikä L.rauta nyt onkaan. Tarkista ettei siinä ole klappia ja välissä oleva rasva voi antaa sen mielikuvan että se on ihan kunnossa.
×
×
 • Create New...