Jump to content

Tanhis

Members
 • Posts

  8461
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tanhis

 1. Tanhis

  YBA-8

  Toimiskohan siellä tämmöne.
 2. Lue minun postaamat kuvat läpi, niissä sama/parempi tieto kuin tuossa samban opuksessa.
 3. Ehkä se jäin kalliista pääsylipusta kiinni.
 4. Käytännössä isoin ero noiden kaasareiden kanssa on että 32 on vielä se tappi kurkun keskellä mistä ilmanputsarin saa ruuvattua kiinni. Uudemmissa se tappi on korvattu erilaisella kiinnityksellä. Korjaussarja on käytännössä sama kaikille pdsit kaasareille mitä volkkarissa ollut alunperin.
 5. Parking brake on käsijarru ja N asennossa öljy kiertää eritavalla kuin Laatikon P (parking)-asennossa.
 6. Lähdetään siittä että miten mittasit atf tason.
 7. Ihan nyt lähtökohtana jopa tehtaan ohjeetkin sanoo että sytkä aina ekana 100% säätöihin ennen kuin kaasarin säätöihin edes kosketaan.
 8. Onko kärkiväli ja sytkä säädetty milloin.
 9. Suojaputki säädetään tiivisteiden kanssa sellaiseksi että suojaputki vetoakseli sisällään omalla painollaan juuri ja juuri tulee alas. Vetoakseli kiristyy renkaan päässä laakerin ympärille ja laakeri taasen kiristyy laakerikannen ja vetoakselin suojaputken väliin. Jos laakeri pääsee liikkumaan vetoakselin suojaputken ja laakerikannen välissä se voi aiheuttaa kolinaa. Tämän pystyy shimmaamaan koneen päittäisvälyksen säätöprikoilla. Vaihdelaatikon päässä ei pitäisi kauheasti kolisevaa olla kunhan vetoakselin pyrstö ei kovasti pääse liikkumaan leveimpään suuntaan, ja tosiaan se suojaputki shimmattu oikein. Joku muu saa tarkentaa, kait sieltäkin voi jotain meteliä kuulua.
 10. Moottorin oikea alapelti irti. Siellä termostaatti suojaputkien alla. termostaatti irti ja koettaa toimiiko läpät jouheasti pikku tangosta. Sitten termostattii testaukseen ja kiehuvassa vedessä pitäisi aueta. Jos nämä molemmat ok niin ruuvaa takaisin ja unohtaa. Jos välttämättä sen termostaatin haluaa poistaa niin sitten väsää jonkun viritelmän läppien aukipitoon, läppiä ei kannata poistaa koska toimivat myös ilmanohjaimena.
 11. On tää nyt hurjaksi mennyt, 20 vuotta sitten perjantai aamulaivalla tulleet Suomalaiset sai odotella että portit avattiin. Nyt bugrun facebook sivusto kertoi että eka on jo jonossa keskiviikkona.
 12. Et ole ainut kenelle näin käynyt. Tämä tapahtuu ehkä sen takia kun kolkin hihna/puhallinpyörän momenttia (94-109 lb.ft.) ei ole momenttilistoillla ja jos sen kiristää kuplan momenttiin (29-36 lb.ft.) on se auttamatta liian löysässä.
 13. Tarkista nyt että konetta pyöritettäessä että kaikissa keinuissa on välys ja että välys max 0.15 Oikeastaan ainut millä tuon saa pieleen on laittamalla liian iso välys että venttiili ei painu tarpeeksi auki (aikalailla mahdoton rasti) Tai sitten on niin tiukka välys että ventiili ei sukeudu.
 14. Puolan ei kuulu lämmitä oleellisesti käytössä. Minusta tuo kuulostaa puola tai sytytysyksikkö vialta. Eli jos siellä olisi kärjellinen sytytys niin epäilisin viallista konkkaa tai rikkinäistä tai vääränlaista puolaa myös ennakkolevyn maadoituspiuhan tarkastaisin. Nyt kun siellä kärjetön niin sinne ei oikein jää muita mahdollisuuksia kuin rikkinäinen kärjetön yksikkö, toisaaltaan nämä yksiköt yleensä toimii tai ei toimi eli välimuotoa ei ole. Tai sitten puola voi edelleen olla rikki/ vääränlainen ja tämä voi hyvinkin oireilla kuumana ja kun se jäähtyy alkaa se taas toimimaan.
 15. Aa no sit pitää katsoa toista sivua, nuo 412 saattoi kanssa olla kirjassa
 16. Vähän jännitti miten värivalinnat meni mutta lopputulos ei ole lainkaan pöllömpi.
 17. Tuossa nuo osavertailutaulukot, mikä ikäinen biili sulla oli valmistusnumeron mukaan.
 18. No kyllähän tuossa sitten on katsottu jo, mä kaivan sen osanumeroiden vertaustaulukon kotona kirjasta kun samban linkki oli mennyt pimeäksi. Sytkän voit tietty säätää myös staattisesti lampulla oikealle tontille. Entäs ruiskun kärjet oletko putsannut ja varmistanut ettei ne ui öljyssä, tämä oli omassa iso ongelma eli ei antanut tasaista ruiskutusta kun ruiskun kärjet oli öljyiset. Ja myös kaasuläppä muistaakseni piti olla yhteensopiva ecun ja paineanturin kanssa kun niissä eri toimintoja vuosimallien mukaan. Ja kun sain kaikki kuntoon niin taisi mennä useampi setti tulppia säätäessä kun ne kastui aika helposti. Eli varmista vaikka stobolla että kaikki pytyt saa tasaisen välkkeen muuten se ei tosiaan toimi. Niin ja se jännite pitää olla kunnossa myös startatessa se kun voi tehdä myös sen että startti pyörii mutta ecu ei saa tarpeeksi virtaa katkoakseen suuttimia.
 19. Juu saa portilta, ennakkoon ostetuille oma jono sisälle.
 20. Tietty voihan siellä olla myös lisäilmaluisti jumissa mikä aiheuttaa ilmavuodon. Ja tietty se koko paketti on aika säserä toimimaan ja kaikki pitää olla just eikä melkein kunnossa että kaikki toimii. Oletko verranut osanumeroita yhteen että kaikki osat ovat komboon sopivia. Oletko lämpöanturin mitannut että näyttää oikein, sekin voisi aiheuttaa liian rikkaan seoksen jos näyttää mitä sattuu. Niin ja mihis asteisiin sun ennakko säädetty. Ja bensanpaine (28psi) ja lataus (13,5V-14,5V) on varmaan varmistettu että on oikealla tasolla.
 21. Olisko mps rikki. Onko imuvuodot tutkittu kun niitä letkuja menee siellä pitkin ja poikin, taisi yksi olla vittumaisesti imusarjan allakin. Ideana siis jos siellä imuvuoto niin mps voi tulkita paineen ihan joksikin muuksi.
 22. Ilmastointiteipillä otin valmiille pinnalla eksyneet seitit pois ja käsistä putsaaminen ei ollut ongelma.
 23. Furniture clinic nahankorjaussarjalla tuon väsäsin kuntoon kun käyttiksen penkin korjauksesta oli jäänyt aineita yli. Koetin jopa kuosin kopiontia kuumaliimalla mutta en saanut kopsattua valmiiseen pintaan.
 24. Vähän saattoi seitittyvä liimakin haitata tekemistä mutta pintakuosi sentään pysyi puhtaana. Laserleikatut pohjavanerit tuli muistaakseni Belgiasta ja pajan nettisivutkin oli kaiverrettu vanerin taakse. Oven yläreunan pehmusteet meinasin verhoilla kokonaan uusiksi mutta taas aikataulu rupesi ahdistamaan niin pikku välttävä vinyylikorjaus tuli väsättyä ettei vaahtomuovi paista läpi. Ensiviikolla pitäisi sitten keksiä miten oven sisäosien reijät saa umpeen ettei uudet pahvit ole heti kosteana. Myös yksi oven alareunan kromilista puuttuu mikä voi olla mielenkiintoinen löytää. Ehkä pitää miettiä jotain universaalilistaa molemmille puolille.
×
×
 • Create New...