Jump to content

Typ-4 koneeseen edullisia vaihtoehtomäntiä


Recommended Posts

Vinkki:

 

Jos sullon Typ-4 2000ccm kone remontissa ja männät pitäs vaihtaa, niin Wasser 2,1'n mäntä on hyvä korvike.

- WBX on puristekorkeudeltaan n2mm korkeampi. Mittasin että typ-4'n alkuperänen dekkikorkeus on sen verran vähän vähän että sorvissa lyhennetämätön WBX mäntä napsaa valitettavasti kanteen kiinni.

- Plussaa on että molemmissa sama 24mm m-tappi, WBX männänrenkaat on järki hintaisia (heti hyllystä noita on ollu esim KK-kaupasta n.45e/kone). Lisä-boonuksena noita vanhoja mäntiä on liikenteessä ajoittain runsaasti (esim meikäläiseltä olis nyt 30e/4kpl hintaan)

 

Miinuksena on julma palotila wasser männän päässä. Katso kuva alta :/

Kuvan Typ-4 palotila on n.15ccm ja WBX n.35ccm. Toki 2mm madallus pienentää WBXn palotilaa, mutta jää se kuitenkin n tuplaten nepan mäntään nähden.

post-78-13888361650852_thumb.jpg

Link to comment

Laskitko petteri mihin puristussuhteeseen päästään wasserin männillä 2,0 nelkussa, vai jäädään vaikka mitä tekis Gene Bergimäisiin lukemmiin.

 

Mietin vaan, onko toi mäntä vaihtoehto ollenkaan, jos nelkun kannesta pitää höylätä puolisen senttiä pois jotta puristussuhde riskirajalla olevalla dekillä päättyy alkuperäisen nurkille. Itse ede edes tiedä pystyykö nelkun kantta noin paljoo madaltamaan ja jos pystyy, kopiseeko sitten ventiiilit mäntiin jne...

Link to comment
Laskitko petteri mihin puristussuhteeseen päästään wasserin männillä 2,0 nelkussa, vai jäädään vaikka mitä tekis Gene Bergimäisiin lukemmiin.
Laskin joutessani, jotta alkuperänen puristussuhde on (ilman liekkirangasta) n. 1 / 7,4......Wasser männillä tippuu arvo => 1 / 6,4

Onko tarpeeksi Berggiläistä ARTO'lle? :)

 

 

Mietin vaan, onko toi mäntä vaihtoehto ollenkaan, jos nelkun kannesta pitää höylätä puolisen senttiä pois jotta puristussuhde riskirajalla olevalla dekillä päättyy alkuperäisen nurkille.
4mm kun höyläät, niin saat vanhanmallisen kannen toisen pakosarjanpinnapultin palotilasta läpi, joten höyläämistä en suosittele :)

 

Jos rutistusten karkaaminen pelottaa, niin 1900'n männässä on puristekorkeus 3,5mm suurempi => enemmän sorvattavaa päästä => pienempi palotila => enemmän puristusta. Pikku wasserin männillä vaan heikompi saatavuus :/

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...