Jump to content

Pyry

Members
 • Posts

  143
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Vantaa
 • Ajoneuvot
  T1 1963, BMW R80

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pyry's Achievements

 1. Arviolta 70-100 v vanha Fischer-merkkinen sorvi projektikuntoisena. Tarvitsee ainakin toimivan voimanvälityksen moottorilta.Ollut alunperin valta-akselivetoinen, jossain vaiheessa muutettu (huonosti) toimimaan sähkömoottorilla. Iso 3-vaihemoottori mukaan. Aloin rakentamaan tähän hihnavetoista vaihteistoa, mutta projekti jäi kesken. Vaihteiston hihnapyörät olemassa (kiilaurat pitäis tehdä), moottorilta vaihteiston akselille pitäisi rakentaa joku vetotapa.Sopii hänelle jolla on jo kaikkea (mukaanlukien toinen sorvi, jolla voi valmistaa puuttuvat osat).Konesyöttö toimii (kun asentaa vedon), teränsyöttö toimii, kärkipylkkä toimii. Kolmileukapakka mukaan. Pari palikkaa johteille lisälaitteita varten.Kärkiväli jotain 1,5 metriä tai yli. Kitapalan saa irti jolloin isokin kappale pyörii.Painaa pirusti, siirtäminen vaatii isoja ukkoja ja parit pumppukärryt. Hintapyynti 500 € ja jotain Volkkariprojektia voi tietty tyrkyttää vaihdossa... Sorvi Vantaalla, kellarissa eli ei voi esim. nostaa kyytiin vaan täytyy työntää (loivaa) luiskaa ylös. 050 - 59831 seiska yks
 2. Pyry

  Typ 1 1963

  Ei ole, pelkkä t-liitin ja letkut molempiin ilmansuodattimiin. Ehkä pitäisi olla. Edellisessä moottorissa oli toi huohotinputki mallia sylkee ylimääräisen öljyn maahan, mutta päätin nyt olla käyttämättä sitä mm. ympäristösyistä. Ledivalot eivät myöskään ulkonäöllisesti sovi 60-luvun autoon mainittavan hyvin.
 3. Pyry

  Typ 1 1963

  Sain vähän sisäänajoa suoritettua moottorille viemällä kuplan talvisäilytykseen 600 km päähän. Nyt taitaa olla joku 900 km tolla koneella. Alle löytyi tosi vanhat 155R15 Hakkapeliitat - tuolla Kainuussa todellakin oli jo lunta. Asensin samalla Motonetin halvimmat lisäpitkät (19,90 €) (https://www.motonet.fi/fi/tuote/483917/Lisavalosarja-Sirius-kaukovalosarja-H3-o116mm) joista oli oikeasti jopa jotain apua. Ainoa ilmennyt ongelma oli pieni öljyvuoto moottorin takaosassa. En oo varma tuleeko öljy hihnapyörän takaa vai jostain laturin jalan tai öljytäytön alueelta. Tutkin asiaa keväällä kun on vähän paremmat ilmat. Tää saattais liittyä jotenkin mun huohotusletkuviritykseen myös... Öljy oli toki vähän ohutta tällä reissulla, 10W30. (Kuvasta erottuu just miten öljy on sotkenut noi pahviputket.)
 4. Partcolta 3,3 ohm vastus, nyt pyyhkijöillä on melko sopiva nopeus. En mitannut toteutunutta jännitettä (liian vähän käsiä). Toi moottorin vaihto olis varmaan oikea ratkaisu pitkässä juoksussa.
 5. Pyyhkijäkoneisto oli mulla äsken pöydällä ja irtoakulla testatessa kaikki toimi siinä ihan hyvin, 12 voltilla meni hyvää kyytiä ja tollasen vastusmötikän kanssa hitaammin. Ehkä kokeilen uutta tollasta vastusta (on vuodelta 2006) tai etsin jostain vaikka 3 ohm version. Edit: eli nopeus ei siis juurikaan muutu on sitten pyyhkijät paikallaan tai ei, vivusto ei tuntuis vaikuttavan käyntinopeuteen eikä myöskään vaikuta mitenkään huonolta.
 6. Sähköpuolta ymmärtämätön harrastaja kysyy: onko joku saanut 12V autossa tollasella jännitteenalentajamötikällä 6V tuulilasinpyyhkijöitä toimimaan järkevällä nopeudella? Mulla aina olleet vähän hitaat. Nyt kun aloin tutkimaan asiaa niin tiputtaa jännitettä vähän liikaakin, johonkin 4 volttiin. Onko mulla vaan huono vai onko ne kaikki tollasia? Perjantaina pitäis lähteä siirtämään kuplaa talvisäilöön (600 km) ja lupaa vähän räntäsadetta matkalle, mietin että saisko pyyhkijät jotenkin liikkumaan vähän kovempaa.
 7. Pyry

  Typ 1 1963

  Kiitos kysymästä! Se on BMW R80/7, vm 1985. Ostin sen pari vuotta sitten vähän ajettuna (120 tkm) toiselta omistajalta. Jänniä laitteita. Tossa on alkuperäiset osat moottorissa, kurkkasin sylinterien sisään ja kaikki näytti ihan uudelta. Nokkaketjun vaihdoin kun oli koppa auki, vielä silläkin ois ajellut. Alakerta kestää kuulemma puoli miljoonaa. Ulkonäköä oon vähän muokannut omaan makuun sopivaksi: apurungon rakensin fillarin ohjaustangoista (cromoa) ja cowlin yms. osia vääntelin pellistä. Äänenvaimennin myös kokeellinen ja omavalmiste. Projekti jatkuu yhä.
 8. Pyry

  Typ 1 1963

  Leimalle piti vaihtaa jarrurummut, -letkut ja pyöränsylinterit kun ei etujarruja meinannut löytyä. No nyt on, ja parin vuoden leimakin. Otettiin kuvaushetki kuplan ja volkkariharrastusta haittaavan ilmajäähybokserin kanssa.
 9. No niin, kiitos osallistuneille, ratkaisin ongelman lintsaamalla töistä ja käymällä KK:lla. Huomenna leimalle uusin jarruletkuin, jos vaikka jarrudyno olis myötämielinen.
 10. Juu, oon sieltä hakenut tavaraa ehkä 15 tai 20 vuotta. Juha on viime aikoina vissiin availlut joskus yhden aikaan ja se ei oikein toimi mun tän viikon aikataulujen kanssa. Nykyaika ku on niin kiireistä ja kaikki pitäis saada heti.
 11. Eiköhän niitä siellä oo, mun aikataulujen takia vaan olis sekatavarakaupat kätevämpiä. edit: Joku 440 mm lähempänä totuutta, 480 on varmaan ihan hyvä kaventamattomaan keulaan. Kysyin läheiseltä Fixukselta eikä sielläkään pysty hakemaan mitoilla muuten kuin penkomalla varastoa.
 12. Haussa jarruletku paksutolppaan, eteen. Vissiin joku 480 pitkä ja m10 kierteet. Mötönetistä ei taida löytyä, oisko tietoa sopisko vaikka joku Bilteman letku? Pitäis olla niinku heti, jostain syystä.
 13. Pyry

  Typ 1 1963

  Otin ton olka-akselijumpan vielä uusiksi, uusilla kiinalaisilla olka-akseleilla. CB:n droppiolka ja kiinalainen, ei kauheen vaikeeta päätellä mistä on otettu mallia. Kiinalaisessa on toi levymäinen osa pari milliä ohuempaa kamaa, muuten ainevahvuudet suunnilleen samat. Nopealla mittauksella näytti siltä että kiinalainen levittäis raideväliä muutaman millin enemmän. Laitoin vähän maalia ettei heti ruostu. Uudet sidepultit ja kaikki.
 14. Pyry

  Typ 1 1963

  Otin nyt olkatapit työn alle ja keksinkin mielestäni aika hyvän tee-se-itse-tekniikan niihin. Vanhat puslat pois, niistä ulkomitta (22,15 mm jos muistan oikein) ja uudet samaan mittaan. Sorvin puutteessa käytin porakonetta ja lattaviilaa. Oon jostain dyykannut käytetyn 18 mm H7 -kalvaimen tätä tarkoitusta varten ja nyt pääsin testaamaan sitä. Ohjuriksi löytyi sopiva pätkä putkea. Lukkopihdeillä vääntäen tää mun kalvain teki reiästä väljän, onneksi oli pari harjoituspuslaa ja kaikenlaisia hiontalaitteita, kuten nauhahiomakone, joiden avulla säädin kalvaimen tekemään reiästä oikean kokoisen. Mulla ei ole mittalaitetta tollaselle reiälle, mutta varmaan aika lähellä 18,0:aa nyt. Kiinalainen olkatappi on mitaltaan 17,95 ja vanha VW vähän paksumpi, ehkä 17,98. Mutta mulla ei nyt silti ole välyksettömiä olka-akseleita. Koska: 15 vuotta sitten ostamani CB:n olka-akseli on mennyt olkatapin kohdalta väljäksi. Kannattaiskohan toi holkittaa (toinen puoli OK) vai ostaa satasella uudet madallusolat? Laatu epäilyttää - kaikki on nykyään paskaa. Toisaalta koneistamon meininki epäilyttää myös. Tässä kuitenkin kesäinen kuva kuplan kyljestä. Säätöpalat yläasennossa katsastusta ennakoiden.
 15. Pituus ja korkeus 175 mm, leveydellä ei niin väliä. Mulla taitaa olla toi: https://www.puuilo.fi/akku-45-ah-54324 (navat väärinpäin, ei oo haitannut)
×
×
 • Create New...