Jump to content

Anssi

Members
 • Content Count

  401
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  helsinki
 • Ajoneuvot
  typ 2

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  044 972 8998

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No ei sitä paljon jaksa mutta jotain pientä edes... Hyvä tietää ettei sulla ole kannet ainakaan heti haljenneet. Mitä öljypumppua käytit? Vai laitoitko kuivasumpun? Noissa kiertokangissa on aika reippaasti sivuttaisvälystä, taitaa falskata paineita. Pakosarjan patti ei kyllä minua häiritse, aika lyhyellä matkalla se kuristaa eikä tässä olla mitään järin tehokasta moottoria rakentamassa. Virtaus on joka tapauksessa suurempi vakio lämmönvaihtimiin verrattuna 😄 Mulla on hyllyssä Ahnendorpin kuplaan tarkoitettu pakosarja, siinä putki on ovaalin muotoinen pidemmältä matkalta eikä mitään suojaputkien väistöjä, sen saa asennettua myös tönärit paikallaan (CSP väittää että ne pitää olla irti).
 2. Menee vähän aiheen vierestä mutta millä keinolla olet toteuttanut 5x130 jaon etuakselille?
 3. Totta, niinhän se nykyään taitaa olla, en ole perehtynyt uusiin määräyksiin. Osat tilasin kuitenkin vanhojen sääntöjen aikana. Nyt pitäisi sitten jyystää kannet valmiiksi. Eli vähän siloitella valua ja koettaa kohdistaa aukot, pakopuolellakin on tekemistä. Jos olisi ollut fiksu niin tämä olisi kannattanut tehdä ennen seetien laittoa, nyt pitää varoa niitä 😞 Tuo imupuolen vika taitaakin olla CSP:n imusarjoissa, reiät ovat pari milliä liian ylhäällä.
 4. Tilasin sylinterit jo viime vuoden puolella, heti tilauksen tehtyäni huomasin ettei mistään saa valmiita shimmejä tälle halkaisijalle (eli 96 tai 103 olisi helpompi). Vähän mietitytti kuinkahan leveyden suhteen käy. Sylinterit ovat pidemmät kuin vakiot mutta kampikammiosta lähti siivu avarruksen yhteydessä. No, eihän kannen ja männän väliin näköjään jää tarpeeksi tilaa, laitan kuparirenkaat niin ongelma ratkeaa. Isommalla iskulla olisikin sitten pitänyt teettää shimmit jossain.
 5. Ja toisellakin puolella mahtuu pyörimään. Kurkin sen verran sisäänkin että perun puheeni mäntien suhteen, ei siellä paljon pidempi helma mahtuisi olemaan.
 6. Tässä vielä kuva kammion yläosasta. Hyvin mahtuu ihan minimaalisella työstöllä, muutaman minuutin homma. Eli kannattaa tehdä isommalla iskulla, tää 78mm on liian helppo 🙂 Toki tässä 98x78 tilavuudessa on hyvänä puolena se että moottori on laillisen kokoinen ja sen pystyy muutoskatsastamaan.
 7. Kasasin vielä tänään huvikseni kammen. Ihan hyvin meni nippuun, koneistamon mukaan mitoissaan eikä tasapainotuksessakaan otettu kuin pieni siivu puhallinpyörästä ja toinen kammen limpusta. Ainoa miinus on että akselista puuttuu reikä sille pienelle putkisokalle, koneistamo oli kyllä merkinnyt maalilla missä asennossa vetolevy on tasapainotettu mutta merkkejähän ei näe kun moottori on kasassa. Yritin porata merkin akselin päähän, pirun kovaa ainetta tuntuu olevan mutta joku jälki sinne jäi. Nokka-akselin päittäisvälyksen laipassa on karkea työstöjälki, pitää yrittää vähän kiillottaa. Kyllä se siellä pyörii mutta välystä ei juurikaan ole.
 8. Tein kammioon vielä huohotuksen jos joskus innostuu käyttämään Porschen puhallinta tässä moottorissa. Ja tietty se piti taas putsata... no, liian puhdastahan ei voi olla. Tämä on muuten aika epäsiisti kampikammio muihin minulla olleisiin nelostyyppeihin verrattuna, paljon valujämää ja karhea pinta. Ei lähtenyt soodapuhaltamallakaan nätin näköiseksi.
 9. Autossa olevassa moottorissa on 10tkm ajetut NOS kannet 41x34 venttiileillä, ajattelin ensin käyttää niitä mutta laskin että 53-55 palotiloilla tulisi aivan liikaa puristuksia ja en raaski kairata niitä isommiksi. Ja pähkäilin että venttiilitkin ovat vähän pienet... Oettingerilla oli 914 kannet joten tilasin niistä kiinalaiset kopiot. Saa nähdä kuinka kestävät ovat, materiaali vaikuttaa erilaiselta kuin alkuperäisissä kansissa. Laskin vielä kaavalla =NELIÖJUURI((0,042*syl.tilavuus*kierrosluku)/60) sopiviksi venttiileiksi 44 imupuolelle ja pakoventtiili 0,85 kertoimella 38mm. Jos tuota kaavaa muuten kokeilee alkuperäisellä tilavuudella ja kierrosluvuilla saa bussiin koot 39/33 ja 914 kooksi tulee 42/36 eli just ne mitä tehdaskin käytti. Ja Oettinger sama homma, 588 tilavuus ja 4200 kierroksia = 42/36 Kansissa ikävä kyllä huonosti materiaalia imuaukon ympärillä, ei jää kuin 1,5 milliä tiivistepintaa kun porttaa ne CSP:n imusarjoille sopiviksi. Pystyisiköhän tuohon lätkäisemään köntin jotain kemiallista metallia tms?
 10. Seuraava valituksen aihe oli nokka... kuten tuossa edellisessä kuvassa näkyy on Webcamin akseli viimeistelemätön reunoilta, raapii varmaan tuollaisenaan nostajat piloille. Eli jouduin tekemään itse pyöristykset. Ja sitten männät... en oikein hoksaa mitä järkeä on myydä JE:n mäntiä noin matalalla helmalla? Ei kai tälläinen typ4 moottori ole nykypäivänä missään autourheilun luokassa kilpailukykyinen? Katukäytössä olisi pidempi mäntä varmaan hiljaisempi ja pitkäikäisempi.
 11. No mistäänhän ei tietenkään saa Oettingerin osia eli mennään kiinalaisilla: AA 78mm kampi+kanget ja 98 pytyt. Tässä vaiheessa olisi pitänyt vähän ajatella... eli jos teet samanlaista säästä rahaa ja tilaa 96x80 osat: lohkoa ei tarvitse koneistaa isommille pytyille ja kanget mahtuisivat pyörimään jos alalenkin nurkkaa vähän pyöristäisi. Tai pienemmän perusympyrän nokalla ei tarttis tehdä sitäkään. Webcam tekee vain 86 mallia (liian kireä minulle) pienemmällä perusympyrällä joten tilasin varmuuden vuoksi 78mm akselin. Kuvassa siis 78 akseli, tilaa vakionokkaan jää pari milliä. Kampikammion kattoon jää tilaa milli mutta tein vähän lisää.
 12. Jonkun aivopierun seurauksena päätin kasata bussiin isomman moottorin, sanotaan heti alkuun että mitään järkeähän tässä ei ole kun nykyinen 96x71 moottori toimii ihan hyvin... ainoa harmittava seikka siinä on liian kireä nokka, Schleicher 296 (saksalaisella tyylillä mitatut asteet). Huipputehot tuolla nokalla tulee jossain 5300-5500 kierroksen tienoilla eli pitkäperäisellä automaattilaatikolla on yli 100 vauhtia kun laatikko vaihtaa täyskaasulla kolmoselle mutta kierroksia silti vasta 5000. Käytännössä koskaan ei ajeta siis suurimpien tehojen alueella. Ihmettelin millaisen moottorin tekisin ja sattui löytymään tietoja Oettingerin näkemyksestä tähän aiheeseen
 13. Kuinkahan kauppa mahtaa käydä? https://www.serial-kombi.com/en-GB/split-bus-body-panels-/-inside-floor-and-wheel-tubs-t1-samba-23-windows-1960s-model-lhd-9-seater-deluxe-kit-car-for-self-build-panels-chassis-only-n325191
 14. Youtubesta tms. varmaan löytyy? Itse kasasin järjestyksessä: iso lasi, alum.lista, pieni lasi, nostin, sisälista, huopatiivisteet, lukko. On aika v-mäinen homma, ei kannata hosua... etenkin nostin on hankala saada paikalleen, se menee vain yhdessä asennossa.
×
×
 • Create New...