Jump to content

Anssi

Members
 • Posts

  487
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  helsinki
 • Ajoneuvot
  typ 2

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  044 972 8998

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Anssi's Achievements

 1. Aloitetaanko keskustelu aiheesta "tehtaan ohjeen mukaan talkkia, ei missään nimessä rasvaa" :D
 2. Ettei vaan olisi uretaanipuslat turvonneet niin että jousitus jumittaa? Tai pallonivelet asennettu väärin (ura pitäisi osoittaa auton ajosuuntaan)?
 3. Bussin nykyisessä moottorissa on kuplan termostaatti, kestää tosi kauan lämmetä joten tähän voisi laittaa alkuperäisen 85-90 asteessa aukeavan. Nelostyypin termostaattia ei itseltä löydy ehjänä ja netissä kaupiteltavat ovat ihan mielisairaan hintaisia, esim. Vintage VW Thermostats (awesomepowdercoat.com) Saksalaiselta keskustelupalstalta löytyi vinkki että Fiat 500/126 termostaatti aukeaa samassa lämpötilassa kuin alkuperäinen, kiinnitystä pitää vähän muokata mutta hinta on sen verran halpa että voi vähän nähdä vaivaa: huimaavat 12,76 € 😆 Thermostat wie Original in verstärkter Ausführung F / L/ R (fiat500-fischer.de) Eli kiinalaisten osien lisäksi saadaan tähän vähän italialaista sekaan.
 4. Sisälaakerin saa kyllä sorvaaja tehtyä mutta ainakin täällä on valmiina https://www.bus-ok.de/T2b-Metallbuchse-fuer-Traghebel-ab-871-Verglnr-211401321A-B-Eigenprodukt
 5. Ikävä kyllä nuo ovat pilalla, laakeritkit pitää ainakin tarkastaa ja luultavasti vaihtaa.
 6. Joo en minäkään ottaisi jousia ulos ellei ole aikeissa tehdä säädettävää akselia. Apusimpukan korjaussarjaa asennettaessa voi lyödä uudet paikoilleen vanhalla akselitapilla.
 7. Ei se alakulma kyllä ihan sama ole, muoto on vähän pyörempi takavalon/akkuhyllyn kohdalla. Ehkä leivottavissa paikalleen. Katsoin että jo on alaosankin hinta noussut, 70 euroa tuollainen pieni pellinpala... en kyllä ostaisi kun ei edes sovi suoraan paikalleen. Osta koko brassikulma ja myy jollekin junikseen tuo yläikkuna? Complete rear corner up to rain gutter, left, Brazilian bus, cut in half also as top 1950-7/1963 or bottom 8/1971-7/1979 211813355BRAZ (serial-kombi.com)
 8. Tämä oli jäänyt odottelemaan käynnistystä, nyt lähti talli alta ja laitoin hätäpäissäni moottorin jo myyntiinkin... päätin kuitenkin koekäyttää. Vähän kiireellä ja huonoissa olosuhteissa joutui tekemään mutta näköjään tuollaisen voi käynnistellä lattialla kakkosnelosten päällä. Ihan hyvin tuntui toimivan. En uskaltanut käyttää kuin 10 min kun pelkäsin että momentinmuunnin leikkaa kiinni ilman kunnon voitelua eli nokka-akselin sisäänajo vain puoliksi tehty.
 9. Mulla on droppiolat+säätöakseli ja lattoja käännetty. Oli aiemmin matalampi mutta mielestäni vasta tällä korkeudella voi ajaa moottoritienopeuksia eikä tarvitse varoa kaupungin töyssyissä. Ja kyytiin voi lastata tavaraa ja ihmisiä eikä silti heti raavi lokasuojiin. Hammastanko-ohjauksella varmaan saisi matalammaksi siten että pystyisi ajamaan motarillakin lujempaa, alkup. simpukalla nousee raidetangot pöljään kulmaan ja matalaprofiiliset renkaat pahentaa tilannetta - puuskaisessa sivutuulessa tulee jännikakka housuun.
 10. Jos Keiteleen Koneesta ei löydy niin classic partsillakin on, mulle tuli tuolta Kolbenschmidtin laakerit Camshaft bearings (volkswagen-classic-parts.com) Katoitko muuten nokka-akselista kuinka hyvin laakerin päittäisvälyksen vastinpinta on koneistettu? Ainakin Webcam:in akseleissa se on todella karkea, hionta jäänyt täysin tekemättä. Syö laakerit pilalle jos laitat moottoriin sellaisenaan.
 11. Voi olla että ovat, mutta se on ihan arpapeliä... milloin autoon on viimeksi vaihdettu jarrunesteet? Jos siitä on jo useita vuosia on jarruneste imenyt vettä ja satulat ovat tod. näk. aika kehnot. Itse ostaisin suosiolla uudet, kuten sanoit sen säästyvän ajan voisi käyttää johonkin muuhun.
 12. Kyllä se kannattaa irti ottaa tai ainakin puhdistaa kunnolla, puhalluksessa menee hiekkaa jousiputkien sisään (laakereihin). Ja tosiaan ruostetta voi piilotella korin ja akselin välissä. Apusimpukan puslat joudut 99% todennäköisyydellä vaihtamaan, voi tehdä auton allakin mutta helpommalla pääsee jos akseli on irti. Älä osta sitä halvinta korjaussarjaa tähän, parempikaan ei ole pahan hintainen. Samoin pallonivelet, työläät vaihtaa joten ei kannata säästää. Vetoakseleissa samaa mieltä Ketsan kanssa, jos otat ne irti ja pyyhit sen verran rasvaa pois että näet ovatko kuluneet ei ole pakko vaihtaa uusiin, peset vaan puhtaaksi ja rasvaat uudelleen. (Empi muuten yllättäen ei ole tässä se huonoin vaihtoehto, teettävät akselit ilmeisesti USAssa)
 13. Toi lyijyn lisääminen bensaan on mielenkiintoinen tarina, etanolihan olisi toiminut yhtä hyvin puristuskestävyyden lisääjänä mutta GM ei voinut patentoida sitä eivätkä kemiantehtaat kuten DuPont olisi saaneet tarpeeksi voittoa. Ilmassa leijuva lyijyhän sitten siirtyi isoissa kaupungeissa suoraan ihmisten verenkiertoon ja väitetään että USAn suurkaupunkien väkivalta johtui tästä, porukalla oli jatkuva lyijymyrkytys päällä... väkivaltarikosten määrä kääntyi laskuun kun lyijystä luovuttiin. Lead–crime hypothesis - Wikipedia
 14. Olka-akselit, jarrulevyt, palat ja satulat ovat 71-72 erilaiset: palat ovat ohkaisemmat ja satula kapeampi, kiinnitys olkaan on pienemmillä pulteilla.
×
×
 • Create New...