Jump to content

KimmoH

Members
 • Posts

  2320
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KimmoH

 1. KimmoH

  Baja

  Takapäähän natsasi heittämällä 6mm paksut prikat. Nyt on iskari keskellä eikä pääse puslat muljahtamaan pois. Lapin Pultista löytyi suoraan hyllystä sopivat "shimmit". Edessä Kybit oli Thingin tukivarteen vähän turhan kapeat joten siellä "shimmattiin" sitten 4mm paksuilla prikoilla.
 2. KimmoH

  Baja

  Keulan iskari ongelma ratkesi tänään. VW:n virallisella varaosakoodilla haku tuotti kaupassa eteen KYB:n 443046 iskarin mikä istui nätisti ilman ihmettelyä ja kiroilua keulaan. Mitäs kaikkea tuonne alapäähän keulassa kuplan tukivarsissa kuuluu, mutteri ja iso iskarin prikka vai iskariprikka molemmin puolin alapään puslaa ? EMPI:n jarrupalat ovat todistettavasti Ford Tauruksen palat. Postipoika tipautti hetki sitten paketin kuistille. Kuvassa vasemmalla Fordin pala ja oikealla EMPI:n made in China pala.
 3. KimmoH

  Baja

  Okei eli se orggiksen on vulkanoitu. Tämä selvensi. Eli väsään molemmin puolin sellaiset holkit että se pysyy siinä keskellä eikä kumi pääse pullahtamaan pois.
 4. KimmoH

  Baja

  Juu, en näin tosiaan ajatellut vaan yhdellä koko pitkällä holkilla meinasin. Lisäksi nuo nippelimiehen holkit on 10mm pultille, kun tuossa IRS tukivarressa on 12mm pultti. Pitää kaivella, kyllä nuita oikeanmallisia holkkeja on jostain pakko löytyä irtona, vaikka purkaa jostain romuiskareista, jos ei muuten.
 5. KimmoH

  Baja

  En Nippelimiehen valikoimista onnistunut tällaisia holkkeja löytämään. Iskarit kun ovat "Jeepin" niin mukana tuli vain tuuma mittaiset lyhyet holkit mitkä vaihdoin millisiin mutta alapäähän pitänee askarrella jostain pidempi.
 6. KimmoH

  Baja

  Mahtaakos näitä iskarin alapään holkkeja saada jostain irtotavarana ? En onnistunut mistään sellaisia löytämään.
 7. KimmoH

  Baja

  Gabrielit (82007) saapuivat ja ovat just oikean mittaiset. Nämä kun on ameriikan ihmeet, niin puslien holkit piti vaihtaa millikokoon sopivaksi. ja sinne ne istuivat kivasti Mites IRSissä tuo iskarin alapää pitäisi olla. Kuuluuko siihen joku pidempi holkki/pusla pulttiin vai saako se elää tuossa ihan vapaasti ?
 8. KimmoH

  Baja

  Aikani googlailtuani tulin siihen lopputulemaan että kyllä se taitaa olla 99,9% varmuudella 1993-2007 Ford Tauruksen (Lincoln, Mercury) jarrupala. Mitatkin satuin löytämään ja natsaavat justiinsa EMPI:n paloihin. D610, MD610 ja F8DZ2200AA koodeilla ainakin löytyy. Autodocilla näyttää olevan 20 euroa setti joten pitää varmaan ottaa johonkin romutilaukseen joskus yksi paketti, niin voi vertailla käytännössä.
 9. KimmoH

  Baja

  Onko muuten hajua minkä vehkeen palat nuihin EMPI:n satuloihin passaa ? Onko joku ameriikan foordi vaiko joku muu ?
 10. KimmoH

  Baja

  Build one and go race it 😀
 11. KimmoH

  Baja

  Torstai iltamyöhään tuli kiirellä mitattua miten pitkät ne vetarit nyt sitten pitäisi olla että ehti black fridaynä säästämään satasia. Valmiista vetareista 16 1/4" pituinen natsasi aika liki mittauksia joten sellaiset tilattiin ja viikon päästä katsotaan miten paljon tuli mittavirheitä 😅 Tänään alkoi sitten pakkelointisavotta. Isoimmat koloset eka umpeen lasikuitupakkelilla ja siirrytään sitten hienommalla tavaralla sipistelyyn. Bussin pakkelointiin verrattuna tää tuntuu sunnuntai ajelulta 😀
 12. Pelkkille akseleille on tarve. Nivelet on jo omassa hyllyssä 😉 Ihan normi 100mm nivelet tuohon käy molempiin päihin ja omaan tulee vielä vakiota isomman liikeradan omaaavat nivelet eli päästään korkeammalle kuin vakio bussin nivelillä. Vaihteistossa on 091:sen omat laipat eli 100mm nivelelle ja navassa pyörii Thingin akselitumpit (voisi olla myös Porschen tumpit) mihin menee 100mm nivel kiinni.
 13. Ei näitä varmaan ole "valmiina" missään muualla kuin kuplassa mihin on istutettu bussin 002/091 loota. Jos osuu mittojen puolelta lähellekkin tuota, niin kaikkia voidaan harkita ennenkuin tilaan maailmalta kokonaan uudet mittojen mukaan.
 14. Olisko kenelläkään jäänyt nurkkiin pyörimään 396mm (15 5/8”) pitkiä vetareita ? YV tavoittaa.
 15. KimmoH

  Baja

  Nyt tais ihan sattumalta löytyä KYB:n iskari mikä passaa Gas-a-Just KG5538 Compressed Length (In) - 12.17 Extended Length (In) - 19.25 ja KYB:n avulla pääsi Gabrielin jäljille Gabriel Classic Shocks 82007 Part Number: GAB-82007 Extended Length (in.):18.23 Collapsed Length (in.): 11.37 vielä kun keksisi saako näitä jostain euroopasta vai pitääkö tilata jenkeistä. EDIT: Gabrielia sai paikallisen Usa varaosaliikkeen marmoritiskille tilattua halvemmalla kuin itse Summitilta tilaten 👍
 16. KimmoH

  Baja

  Tää on kyllä rasittavaa, luetteloissa ei tunnu olevan kuin murto-osa valikoimista. KYB, Bilstein, Monroe ja Koni kollattu läpi. Sitten oman lisänsä soppaan tuo kun samasta iskarista ilmoitetaan eri pituus riippuen verkkokaupasta eli ihan arpapeliksi menee ostaminen. Limebugilla olisi tällaista mikä pituutensa puolesta natsaisi mutta on vain poskettoman hintainen ja Limebug on ollut mulla jo muutaman vuoden boikotissa. JBugsilla olis coiloveria mikä pituutensa puolesta, 17.8" passaisi hienosti mutta väittäisin että aivan samaa coiloveria myy myös Mecatehcnic ja siellä ilmoittavat pituudeksi 425mm, Osakaupassa samasta iskarista ilmoitetaan pituudeksi 415mm.
 17. KimmoH

  Baja

  Tuohon tosiaan pitäisi käydä neloskoppaisen Golffin satulat ja Passatin kiinnikkeet, näin mulle vinkattiin. Uudet ei paljoa maksa joten sellaiset sitten jos Empit vuotavat nilkoille 😀 Nyt olisi taakse passeli iskarikin tiedossa kun vain keksisi mistä tuota saisi ostettua. Bilstein 5150 (F4-BF5-A194-H1), 12.3” - 18.8”. En tiedä onko valmistus loppunut tai numerot vaihtuneet kun en enää onnistunut mistään löytämään. Spaxillakin on tainnut joskus olla tarjolla 295mm - 460mm mittainen mutta sitäkään ei näyttänyt missään olevan enää tarjolla. Taakse passaisi 315mm - 450mm pituinen, lenkki-lenkki iskari. Nykyään ei taida missään saada etsittyä pituuden mukaan, joka nettikaupassa ja luettelossa tunnutaan tyrkyttävän vain automalleja minkä mukaan sitten listataan iskareita ilman teknisiä speksejä :(
 18. KimmoH

  Baja

  Nyt se seisoo omilla jaloillaan pitkästä aikaa. Tuossa kun säätelin hieman pyöränkulmia ja mittailin muutenkin että kaikki on sinnepäin niin tajusin että takapäähän on noin 40mm kapoisempi kuin keula. Tämähän tarkoittaa nyt sitä että koko vanne ja rengas kuvio meni sitten aivan kokonaan uusiksi. Taaksehan pitää saada jotain tuuman pari vakiota ulospäin leveämmät vanteet jotta näyttää silmään hyvältä. Tai vaihtoehtoisesti taakse spacerit molemmin puolin jos meinaisi käyttää samoja vanteita edessä ja takana.
 19. Hyvin mahtui 14" kolmio Mangelssit EMPIn takalevysetin kaveriksi 👍 https://volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/36782-baja/?do=findComment&comment=310709
 20. KimmoH

  Baja

  Osakaupan syysale liipaisi EMPI:n takalevysetin tarpeeksi lähelle kipurajaa joten sellainen tuli sitten hommattua. Satuloiden raudat maalasin kiiltävällä mustalla. Tähän mennessä kaikki on natsannut nätisti paikoilleen. Lopullinen totuus laadusta paljastunee sitten kun aikanaan päästään jarruja kokeilemaan. Jos satulat osoittautuu aivan sekundaksi, niin vaihdetaan sitten tilalle parempaa laatua. Mutta vastoin kaikkia ennakko odotuksia 14" Mangelssit mahtuivat pyörimään hienosti! Eli joka nurkkaan menee levyjarrujen kanssa 14" kolmio Mangelssit ilman ongelmia. Pitääköhän sitä sittenkin vielä kokeilla miltä 27-28" nappulakumit näyttävät Mangelssien päällä ja bajan alla...
 21. KimmoH

  Baja

  jep, EMPI:n mukana tullut on siis välimalli. Se on neliö mutta ilman reikää 😀 En siis muistellut väärin. Pitääpä kaivella arkistoja, jossain mulla näitä reiällisiä pitäisi olla...
 22. KimmoH

  Baja

  Olipas älyttömän hyvä tämä CSP:n palikka! EMPI lensi samantien kaapin perälle. Mahtaisikohan tuon CSP:n mukana kuulua tulla tuota lukituspulttia ? Tämän mukana ei tullut eikä näytä missään netissä kauppojen kuvissakaan pulttia olevan kuvissa mukana. EMPI:n pultilla laitoin nyt väliaikaisesti kiinni vaihteistoon mutta pitää tuohon tilalle etsiä vielä joku parempi. Eikös näissä neliön muotoisissa päissä ruukannut joskus olla reikä rautalangalla lukitusta varten vai muistelenko nyt aivan jotain muuta....
 23. Yhdellä varmasti kuplassa olleella etuiskarilla pääsin testaamaan ja se oli oikean mittainen. Se tässä vain ihmetyttää että se aiemmin testaamani oli reilusti lyhempi mutta ei kuitenkaan niin lyhyt että se olisi asennussarjalla ollut oikean mittainen. Ilmeisesti sattui vain huonolla tuurilla aivan väärät iskarit pakettiin. Samalla allekirjoittanutta myös valaistiin että alasjoustoa iskari tosiaankin rajoittaa eli kuuluukin jäädä iskarin varaan roikkumaan.
 24. KimmoH

  Baja

  Askartelin romuista ekan protoversion ohjausakselista. Vaatii tukilaakerin ja olisi muuten ihan toimiva systeemi mutta ei tuo super beetlen nivel-akseli vain natsaa tuohon mun simpukkaan. Nivelen booriosa on liian väljä simpukan akseliin nähden. Sai tällä nyt kuitenkin sen verran testattua että renkaat kääntyy ratista kumpaankin suuntaan ja mikä parasta, kabiinin puolella ei tarvinnut kikkailla ratin korkeuden tai kulman kanssa mitenkään. Mittasuhteet on nyt kuitenkin selvillä joten pitää alkaa tilailemaan sopivia niveliä passeleilla booreilla varustetuna.
 25. KimmoH

  Baja

  CSP:n palikka on nyt postissa tulossa muiden romujen seassa. Sattui löytymään kotimaisesta verkkokaupasta jopa pikkuisen halvemmalla kuin CSP:ltä 😀
×
×
 • Create New...