Jump to content

KimmoH

Members
  • Posts

    2539
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KimmoH

  1. KimmoH

    Baja

    Imusarjoista tulikin ihan somat, vielä punainen pulveri pintaan niin ne on sitten siinä. Natsasi tuurilla bussin vakio vivustokin paikoilleen.
  2. KimmoH

    Baja

    hupsista, meinasi unohtua peilien kiinnikkeiden virittely ennen kuin ovet lähtevät maalarille. Porailin reiät ja laitoin niittimutterit paikoilleen. Sit pitäis hinkuttaa nuista peilien kiinnikkeistä maalit pois. Niissä on joku kiinanpulveri vaikka maalamattomat ostin, väri tuntuu olevan kiinni älyttömän piukassa. Muuten hyvä mutta väärä musta eikä uskalla päällekkään uutta pulveria laittaa. Toisesta sain jo suurimman osan maaleista pois, kun vuorokauden läträsin maalinpoistoaineen ja pesutinnerin kanssa, sitten toholla poltin sen mikä suostui palamaan. Sitten käkkäräpäätä ja lopuksi hiekkaa.
  3. nelkun lohkoja nämäkin ja tuosta tämän viestiketjun arpa nelkusta osineen (ilman vaihdelaatikkoa) voin satkun maksaa. Sekin on vähän yläkanttiin arpanelosesta.
  4. KimmoH

    Baja

    36-40 Solexien vivusto-ongelmaakin tuli ratkottua loppuviikosta. Protoilin sillä ajatuksella että väliin tulisi pitkät bussin imusarjat. Tällöin saisi vivuston kiinnikkeet mahtumaan oikealle puolelle. 12mm lattaa aihioksi ja nykertämään. Sitten ajettiin taas seinään. Nyt mahtuisi nätisti vivusto mutta kiihdytyspumpun tanko ottaa kiinni takahäkkiin. Meni aika millipeliksi. Käyttötanko lyhemmäksi ja vähän modasin koko kiihdytyspumpun vivustoa ja sehän tuntuisi mahtuvan paikoilleen. Geometria ja liikeradat ovat OK ainakin käsissä pyöritellen. Tsekataan vielä jossain vaiheessa paljonko se ruikkii bensaa. Jatketaan hitsailemalla imusarjat kasaan ja sitten uudelleen koesovittelua. ja aina tässä on se takaportti että laitan vakiot bussin imusarjat + 32-34 Solexit, jos nyt tää menee syteen ja saveen.
  5. Nonni, taitaa sittenkin joutua tekemään jotain. Eilen tuli viesti talvisäilytyspaikasta että bussi on valuttanut vähän bensaa lattialle. Läjä valikoituja työkaluja matkaan, arvelin että siellä on vain neulaventtiili juminut kaasarissa ja kurvailin pelipaikoille. Sehän olikin valuttanut ihan kunnolla ja sen verran pääsin käsikopelolla kokeilemaan että jostain sieltä tankin lähdön paikkeilta vuoto tulee. Äkkiä hakemaan paikallisesta bensakanisteria ja letkua mutta ei tuolta tankista ollut enää pelastettavissa kuin pari litraa :( Paremmalla ajalla nostettava perä ilmaan ja tutkittava mitä sieltä on porsinut parin viikon seisonnan aikana. Pidetään sormet ristissä että vain kumiletku, tankilta bensapumpulle, on murtunut. Sitä en ole muutamaan vuoteen vaihtanut. Jos on tankissa vika, niin sitten on keväällä odottamassa isompi remontti. On se jännä, taas kesti kesän ajot ilman ongelmia. Mitään merkkiä vuodosta ei ollut edes syyskuun lopullakaan kun kävin auton katsastamassa ja alustaakin ihmeteltiin nosturilla kahteen pekkaan inssin kanssa.
  6. KimmoH

    Baja

    Tänään vähän vielä hiottiin ja levitettiin pariin kohtaan pakkelia. Takapuoli sai jo hiontavärinkin pintaan. Etupuoli saa odottaa että saan tuon yhden saranan vielä kuntoon. Iltapäivällä postipoika oli tipauttanut laatikkoon, onko tää nyt sitten juniksen, 9mm ylikoon tappin. Vaikuttaa lupaavalle. Tatti sipaistaan pois päästä ja sitten sen pitäisi mennä täydestä kuin väärä raha. Tuo 8,5mm tappi oli aavistuksen liian väljä ja ainakin teoriassa tuon 9mm pitäisi saattaa sarana käyttökelpoiseksi. 9mm kalvain ei viikonlopulle ihan ehtinyt joten taitaa mennä ens viikolle asennus.
  7. KimmoH

    Baja

    Pari iltaa ja iltapäivää meni pakkeloidessa ja hioessa. Tuumasin että nyt saa riittää ja vetäisin välivärin pintaan. Annetaan kuivaa ja sitten taas ihmetellään mihin kohtaan lisää pakkelia 😂
  8. KimmoH

    Baja

    Briteistä www.mcgillmotorsport.com oon kaikki uniball kamat tilaillut tässä vuosien varrella.
  9. Paljon Etrassa kalvaimella oli muuten hintaa ? Mää en kehdannut lähteä Etraan edes kysymään niiden kalvaimien hintoja kun pikaisen googlailun perusteella arvelin että samalla rahalla vaikka lennän itse hakemaan kalvaimen Briteistä. Mutta joo, ei tuolta Briteistäkään aina tavara kulje nopsaan Suomeen. Kesällä yksi Royal Mailin kyytiin laitettu ulosvetäjä katosi ja parin kuukauden jälkeen paketti oli palautunut lähettäjälle ja päällä oli tarrat että sisältää vaarallisia tuotteita. Jep jep, pari metallipalaa ja pulttia on tosi vaarallinen yhdistelmä 😆 Uusintalähetys ja se oli perillä alta viikossa.
  10. Kiinanvaihtoehtojakin katselin mutta kun se on aina tuurissaan että kauanko kestää matka sieltä tänne. Välillä tulee alta viikossa, välillä saattaa mennä kuukausia...
  11. Mulle pitäisi olla tulossa nyt ihmeteltäväksi tuollainen bussin tappi, jos siitä ei asiaan ole niin olen yhteyksissä.
  12. Kerkesin jo briteistä tilaamaan omaksi. Tässä vinkiksi muillekkin. https://www.rdgtools.co.uk/acatalog/Hand_Reamers_Metric_sizes__All_High_Speed_.html
  13. Eivät näytä täältä enää toimittavan Suomeen :( Vinkkejä mistä kohtuu hintaan 9.0mm kalvain ?
  14. Kaksi saranoista muuttui priimaksi 8,5mm tapeilla mutta tuohon yhteen en ole oikein täysin tyytyväinen. Vois olla parempikin. Saranan toisen puoliskon vaihdoin jo romulootasta löytyneeseen parempaan niin sain pysty välyksen katoamaan mutta jos jostain löytyisi 9mm saranatappi, niin tästäkin tulisi hyvä. Tuleeko kenelläkään mieleen löytyisikö jostain muusta vehkeestä 9mm halkaisijalla olevaa saranatappia ? Ennenkuin alan ihmettelemään saranan holkitusta. Mahtaisikohan tästä T2:sen 9.0mm tapista saada askarreltua sopivan, onko kenelläkään tiedossa miten pitkä tuo T2:sen tappi on ?
  15. KimmoH

    Baja

    Tänään pääsi protoilemaan pitkästä aikaa ohjauksenkin kanssa, kun postipoika tipautti bussin raidetankoja pihaan. Pikkuisen kun siirtää raidetankojen sisempiä kiinnityspisteitä hammastangossa niin myöhäispalliksen säädettävä raidetanko passaa suoraan heittämällä molemmin puolin ja kumpikin puoli olisi tällöin yhtä pitkä, mikä lienee optimi tilanne. Samalla totesin että eihän ne kuplan 355mm pitkät etujarruletkut sittenkään tähän piisanneet. Jää jotain 50mm liian lyhyiksi. Joko raidetangon puolesta olka kääntyy enemmän kuin simpukalla tai sitten pituusero syntyy Thingin olka-akseleista.
  16. KimmoH

    Baja

    Nykyään on tällainen, jo useampi vuosi sitten IKH:n poistomyynnistä ostettu 4kW 200L säiliöllä oleva kompura. Riittää tällaiseen pikku puhalteluun + lasikuulapuhalluskaapille ihan OK. Toi puhalluspönttö on mallia tee-se-itse ja se mulla on ollut jostain ysäriltä saakka. Aikoinaan kimppatallissa oli keskupainejärjestelmä, sellainen mistä ei paine ja ilmantuotto lopu ikinä, niin silloin tuli puhallettua tuo mun Dodge tällä pöntöllä. Tuolla nykyisellä kompurallani en lähtisi pikku peltiosia isompia kokonaisuuksia puhkumaan. Helpommalla ja nopeammin pääsee lopputulokseen kun ottaa puhaltajan tontille kunnon vehkeillä. Bussia kun tein niin mulla oli vain kaksi pikku kompuraa yhdistettynä toisiinsa ja niilläkin puhalsi pikkuosia. Kompurat tosin huusivat kokoajan hoosiannaa mutta tulosta tuli niilläkin 😅
  17. KimmoH

    Baja

    Eilen suihkin ovien sisäpuolelle epoksit ja nyt aamutuimaan oli pintapuolen vuoro. Annetaan kuivaa, sitten saranat kiinni ja aloitetaan pakkelointiurakka.
  18. KimmoH

    Baja

    alareuna paikattu, jokohan ne peltityöt olisi lopultakin ohi tämän projektin kanssa... ja tänään sattui olemaan sopivasti rakoa sateen välissä että sain pöhisteltyä loputkin maalinjämät ovista. Listan reiät meni myös umpeen ja jos sitä huomenna pääsis laskemaan epoksit pintaan.
  19. KimmoH

    Baja

    Alareunasta hapertuneet sisäosat pois. ja paskartelin korjauspalan tuonne koloseen Olipa muuten maalia ja pakkelia pintapuolella reilusti. Lauantaina kun puhaltelin sisäpuolen niin ihmettelin että pureepa huonosti mun hiekkapuhallin, kun pintapuolelle muutamaan kohtaan tarjosin. Sunnuntai menikin sitten rattoisasti pöllyttäessä ulkopuolta. Lopulta piti iskeä rälläkkään käkkäräpää, kun mikään muu ei purrut ja vasta sillä sain ajettua ulkopinnat puhtaaksi. Alkuperäisen keltaisen maalin päällä oli reilu kerros pakkelia, jotain mustaa maalia mikä tuntui pysyvän kuin tauti pinnassa ja sen päällä vielä tuo punertava. Useamman tunnin urakan jälkeen lakaisin tallin lattialta muutaman litran hiomapölyä ja ovet kevenivät varmaan toista kiloa 😅 Jos olisin ennen urakkaa tiennyt miten paljon tavaraa tuosta pinnasta irtoaa, niin olisin suosiolla odottanut poutapäivää ja suorittanut hionnan takapihalla. Tänään jos saisi tuon alareunan korjauksen loppuun ja sitten voisi puhaltaa loputkin maalinjämät pois.
  20. KimmoH

    Baja

    Tänään nostin ovet sitruunahappokylvystä ja puhaltelin hankalimmat paikat puhtaaksi päästäkseni näkemään mahdolliset ruostevauriot. Olipa muuten pompsahtanut K-Raudassa Weberin 0.1 - 0.6 hiekkasäkin hinta. 20kg säkki oli nyt reilu 8 euroa! Viimeksi oli jotain vitosen luokkaa, kun on hiekkaa tullut haettua. Tuosta noutopihalta ollut niin näppärä aina hakea muutama säkki tarpeeseen mutta nyt tuli loppu. Kärkkäiseltä ja Puuilosta näyttää saavan alta kuudella eurolla 25 kilon säkin joten jatkossa suuntaan sinne. Toiselle ovelle ei tarvitse näyttää hitsipilliä yhtään mutta toiseen pitää askarrella vähän alareunan tiivisteuraan uutta peltiä.
  21. Kuuskoloja eilen jo ihmettelin myös mutta kun niissä on kanta aavistuksen leveämpi kuin näissä originaaleissa. Näissä alkuperäisissä 12mm ja kuuskoloissa tuntuu olevan järjestään 13,44mm. Näin pelkästään mittojen valossa voisi kuvitella että tulee näyttämään pöljältä. Pitänee kääntyä Virtasen puoleen.
  22. Mistä näitä ristipää koneruuveja oven lukkojen vastakappaleille ? Kaikki miljoonalaatikosta kaivetut nylpätty enempivähempi piloille joten uudet tai muuten vain hyväkuntoiset etsinnässä. Pitäisi olla orggismalliin ristipää kannalla eikä taltta, mitä näytti muutamassa nettikaupassa olevan kaupan.
  23. KimmoH

    Baja

    jep, 8.5mm oli oikea tie ja nyt tuli hyvät. Puristellaan nippuun jahka on ovet ensin puhalleltu puhtaaksi ja ruiskuteltu ensimmäinen kierros epoksia.
  24. Toisen kasvihuoneen tyhjäsin ja siivosin jo pari viikkoa sitten mutta toiseen jätin muutaman puskan missä oli jonkun verran raakileita. En ole käynyt tuonne edes kurkkaamassa kun tässä on useampikin pakkasyö ollut. Meinasin illalla mennä heittämään puskat mäkeen mutta siellähän oli semipunaista vaikka kuinka paljon. Keräsin talteen ja ihmetellään viikonloppuna mitä näille tehdään. Puskat saa kuitenkin viikonloppuna lähtöpassit.
  25. KimmoH

    Baja

    Nyt olis uusia sarananappeja (8.5mm ylikoko) ja kalvain. Kiitokset Virtaselle! Sit pitäis varmaan opiskella aihetta ennenkuin siirrytään saranoiden kimppuun, ei ole koskaan tullut tuollaista kalvainta edes nähtyä saati hajua miten sitä käytetään 😃
×
×
  • Create New...