Jump to content

KimmoH

Members
 • Posts

  2099
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KimmoH

 1. KimmoH

  Baja

  Kuskilla olisi taas peltiä jalkojen alla.
 2. KimmoH

  Baja

  Eilen illalla jarrupolkimelle syntyi stoppari.
 3. KimmoH

  Baja

  Syvennyksen polkimille päädyin tekemään näin 😅 Olihan niitä tarjolla valmiilla montullakin kohtuu hintaan, lisäksi tämä klinkkerholmin tekele oli yllätyksekseni paksumpaakin (reilu millistä) kuin mun aikaisempi korjauspala ilman monttua polkimille. Se aikaisempi pala oli niin veltto/ohut että tuli jo tuumailtua muutenkin että mahtaakohan mennä tennari läpi... 15mm piti laikata päästä pois ja sehän sopi kuin nenä päähän.
 4. KimmoH

  Baja

  Paikka tai pari päivässä, jospa se siitä joskus valmistuu
 5. Leima tuli haettua taas pariksi vuodeksi. Samalla kun auton alla oltiin, niin todettiin että alapallot voisi vaikka vaihtaa tulevan talven aikana. Vintiltä löytyi muutama alatukivarsi ja hyllyssä sattui olemaan palloniveliä joten fiksasin tukivarret valmiiksi, niin ei talvella tarvitse kuin nypätä vanhat irti ja työntää uudet tilalle. Saakohan muuten näitä pallukan palloniveliä mistään rasvanippaversioina ?
 6. KimmoH

  Baja

  Iltapuhteiksi liimailin etunurkan kasaan. Vielä muutama sata kohdetta jäljellä 😅
 7. Omaan vedin epoksin, dinitrolin päälle maalattavan kiveniskumassan kauttaaltaan pohja/rengaskotelot ja sitten kiiltävä musta temadur päälle. Hyvin on kestänyt jo kahdeksan kesää.
 8. KimmoH

  Baja

  Etunurkan piiloon jäävät osat tuli virkattua kasaan. Seuraavaksi peltiä päälle ja iso reikä umpeen.
 9. Tämä on ilmeisesti siis pelkkä kytkin- ja jarrupolkimen stoppari ? Saako näitä irtona mistään vai virittelenkö vastaavan tuohon etuosan uustuotanto lattiapeltiin ? Samalla hoksasin että alkuperäisessä lattiapellissä oli syvennyspokkaus jotta kytkin- ja jarrupoljin mahtuvat liikkumaan. Korjauspellissäni ei tietenkään ko. poteroa ole joten onko näitä polkimia olemassa erimoisia eli sellaisia mitkä eivät poteroa kaipaa vai pitääkö tässä alkaa leikkelemään peltiä ja virittelemään siihen syvennystä vai mitä raati suosittelisi ?
 10. Sunnuntain pokaalikahvit ja perusteet nautittiin Tikkutehtaalla Teeleidin tiloissa. Paikalle saapui ilahduttavat 14 autokuntaa. Hyvä me! Muutama räpsy Tikkutehtaalta.
 11. KimmoH

  Baja

  Niin joo, etenihän tää kesällä kuitenkin sen verran että yhdellä reissulla bussin peräkärryyn nostettiin priimakuntoinen etuakselisto 😄
 12. Bussia on tullut pääasiassa vain tankattua vapun jälkeen. 5900 kilsaa kelattu jo tälle kaudelle mittariin. Desi öljyä tonnilla ja 9,4L/100km 95E10:iä keskikulutuksella menty. Ennen juhannusta vaihdoin vetarin suojakumit, kun olivat aivan tiensä päässä. Elokuun puolivälissä säädin takajarruja pari napsua piukemmalle kun tuntui ettei käppäri ottanut enää niin hyvin kuin voisi ottaa. Hyvä tuli pikku säädöllä. Pariin vuoteen ei ole tullutkaan jarruihin koskettua! Samalla kun auton alla makoilin, totesin että takarenkaat alkoivat olla semi sliksit. Joten perä ilmaan ja hakemaan uutta kumia alle. Eiköhän tässä kausi jatku vielä kuukauden tai pari. Tänään kävin hakemassa jo päästölapun, kun puolessa kuussa pitäisi käydä konttorilla hakemassa lisää ajoaikaa. On tuo vakio kone vain kova, menee päästöistä heittämällä läpi. Itseasiassa olisi mennyt kirkkaasti läpi jopa 1986 jälkeenkin valmistettujen päästöistä.
 13. KimmoH

  Baja

  Kesä meni pöristellessä ympäriinsä eri harrastepeleillä joten tallissa ei paljon ehtinyt aikaa viettämään. Tänään oli aika palata takaisin Bajan pariin ja jatkoin siitä mihin kesäkuussa jäätiin. Rälläkkä ja vinku lauloi aikansa ja etuosan lattia alkaisi pikkuhiljaa istua paikoilleen. Mikäs on varttuneempien harrastajien suositus polkimien kiinnityspisteen fiksaamiseen. Paskartelenko vain orggista vastaavan kiinnitysmutterin lattiapellin reikään vaiko jotain muuta ?
 14. Kesäriennot alkavat olla ohi joten laitetaampa kuukausitapaamiset taas käyntiin. Sunnuntaina 4.9. juhlistetaan vuoden jaos pokaalia vanhalla Tikkutehtaalla Vaajakoskella, klo 18:00-19:00 kahvi/tee + munkkitarjoilu osoitteessa Tikkutehtaantie 2 40800 Vaajakoski. Laitetaan Volkkarit riviin ja otetaan ryhmäkuva!
 15. FVWA Keski-Suomen VWenetsialaiset vietettiin lämpöisessä ja aurinkoisessa kelissä Häyrylänrannassa Konnevedellä. Viikonlopun aikana paikalla kävi reilu 30 volkkaria, tavattiin tuttuja ja tuntemattomia, saunottiin, uitiin, pelattiin pelejä, kisailtiin eri lajeissa, syötiin, juotiin, naurettiin paljon, katsottiin elokuvaa ja lauantai iltana VW väkeä tanssitti J. Vehkala & Louskuttajat. Ensi vuonna uudestaan! Kilpailujen voittajat: Bussihyppely lapset 1. Niilo 2. Emilia 3. Juho Erityispalkinto meni Ailalle (alle 1v), pomppi radan isosiskon avustamana Bussihyppely aikuiset 1. Markku 2. Hannu 3. Marko V Uimahyppykisa lapset 1. Emilia 2. Juho 3. Oiva Uimahyppykisa aikuiset 1. Marko V 2. Marko O Paras leirivalaistus kiertopalkinto siirtyi leiriin EKJ-83 Muutama räpsy tapahtumasta Erityiskiitokset yhteistyökumppaneille Jyväskylän Autotarvike, Lommox Vauriokorjaamo, Mierontie Oy Hotelli-Ravintola, Häyrylänranta - Konneveden Satama
 16. Tulevana viikonloppuna vietetään VWetsialaisia ja tapahtumassa on ihmeteltävänä myös uusi VW Crafter retkeilyauto Carsportin sisustalla.
 17. Mulla yks tollanen lakkas takavuosina johtamasta sähköä kesken kiihdytyksen motarille. Vähän säikäytti kun bussi hyytyi siihen paikkaan. Nappasin pois välistä ja taas mentiin. Toiseen harrastepeliin laitoin viime vuonna, kun meinas palaa koko paska. Siinä tuo "pääkatkaisija" on pelannut moitteetta vaikka sitä sännöllisen epäsäännöllisesti roplataan.
 18. Aamupala 9,70€/hlö HUOM!!! Jos olet tulossa aamupalalle la-su, niin ilmoitathan ennakkoon ke 24.8. mennessä osoitteeseen keski-suomi@fvwa.fi , niin tietävät Ravintolassa varautua yleisöryntäykseen. Sisältönä esim. leikkeleet, juusto, suolakurkku, tuorekurkku, tomaatti, pekoni, nakit, keitetyt kananmunat, puuro+kiisseli, vaalea leipä, paikallinen Mannisen ruisleipä, pieni makea, kahvi/tee. Hinta 9,70 / hlö
 19. Elokuun eka sunnuntai lähestyy mutta samalle päivälle 7.8.2022 sattuu Forssan harrasteajoneuvo Pick-Nick ja olemme pitämässä VW lippua korkealla tapahtumassa. Tulkaahan poikkeamaan! https://www.pick-nick.com Pidetään elokuun kuukausi tapaaminen VWenetsialaisissa Häyrylänrannassa Konnevedellä 26.-28.8.2022 https://fb.me/e/3pXfAUk4J
 20. Update, ohjelmaa päivitetty.
 21. FVWAKS esittää VWenetsialaiset 2022 26. - 28.8.2022 Paikkana jo tutuksi tullut Häyrylänranta Konnevedellä. Ohjelma: Pe 26.8. Leiriytyminen 18:00 Walk-In movie 20:00 (koko perheelle sopiva, ota oma jakkara mukaan) Sekasauna 20:00 - 23:00 La 27.8. Aamupala 08:00 -10:00 Bussihyppely 13:00 Uimahyppykisa 15:00 Sekasauna 16:00 - 20:00 20:00 alkaen iltaohjelmaa Walk-In movie (koko perheelle sopiva, ota oma jakkara mukaan) Livemusiikkia Paras leirivalaistus kilpailu Su 28.8. Aamupala 08:00 - 10:00 Palkintojen jako 12:00 Ruokaa ja juotavaa tarjoilee satamaravintola https://hayrylanranta.fi Aamupala 9,70€/hlö HUOM!!! Jos olet tulossa aamupalalle, niin ilmoitathan ennakkoon ke 24.8. mennessä osoitteeseen keski-suomi@fvwa.fi Matkailuauto/-vaunu 18 eur/vrk (SFC 16 eur/vrk) + 5 eur/hlö/vrk. 7-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi. Sähkö sisältyy hintaan. Telttapaikka 5 eur/vrk + 5 eur/hlö/vrk. 7-vuotiaat ja nuoremmat ilmaiseksi. Leirintä varaukset numerosta 014 551 274 Jos herää muita kysymyksiä niin yhteyden saa sähköpostilla keski-suomi@fvwa.fi tai puhelimella 0405153442/Kimmo Menossa mukana: Jyväskylän Autotarvike Lommox Oy
 22. Tuolla 2019 vuonna kirjoitetussa vastauksessa taisin kehuskella että kumeilla oli silloin vedetty neljä kesää. Viikko sitten heitetty reissu oli sitten viimeinen pisara ja toiselta puolen kumi retkahti kokonaan eli 6 kesää taisi näillä sitten mennä. Kolme muuta kumia oli viittä vaille palasina myös. Keväällä näitä vielä tuijottelin ja arvelin että kyllä ne vielä yhden kesän kestää. Hyllyssä oli jemmassa setti Topranin kumeja joten ne sai nyt mennä molemmin puolin paikoilleen. Topraneja taidettiin tässä ketjussa aiemmin haukkua mutta nämä haisi ja tuntui ihan kunnon kumille. Toisin kuin jotkut nimettömät mitä mulla oli kanssa hyllyssä. Katsotaan kauanko kestävät.
 23. Alumiinilista on ollut jo tovin hyllyssä mutten ole vieläkään raaskinut porata vesikouruun reikiä sen kiinnityksen. Mutta eilen sitten hain kokeeksi Biltemasta kaksoiskiskoa ja sehän istui pallukan vesikouruun kuin nenä päähän. Menee yläkautta sujauttamalla kouruun ja lukittuu tuohon piukasti. Purku onnistuu kääntämällä ja nostamalla lista pois urasta. Katos kun on piukattu naruilla maahan, niin kourun muodosta johtuen lista ei pääse nousemaan ylös vaikka tuuli kuinka puhaltaisi katoksen alle. Kolmesta kaksoiskiskosta sai tarpeeksi materiaalia että katoksen ja vesikourun välin saa tiiviiksi jolloin sieltäkään ei vesi lorise sisään vaan pakenee vesikourua pitkin jompaan kumpaan päähän autoa. Helppoa ja nopeaa, eikä tarvinnut porata yhtään reikää!
 24. Onko sulla jo "korotuspala" siellä kepin alla ? Muuttaa vakiokepin käytettäväksi ;)
 25. KimmoH

  Baja

  Tästä se ajatus lähti 😅 Tää vois olla jatkossa edullinen tapa liikkua... Ei siinä taas mennyt kuin pari minuuttia, kun vain sai otettua asiakseen. Vähän siistimistä ja jos sitä sitten liimailis korjauspalan paikoilleen.
×
×
 • Create New...