Jump to content

KimmoH

Members
 • Posts

  2448
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KimmoH

 1. Joo niin taitaakin olla. Heritagen malli taasen luvataan käyvän 71-79. Kolmeasataa ei kyllä kehtaisi tuosta kankaanpalasta maksaa... https://www.heritagepartscentre.com/eu/111867501e-headliner-for-1200-model-in-off-white-vinyl.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAADuXhqhRqdooWXo5j_y2QZs0fDva0&gclid=EAIaIQobChMIyJvQr_evhwMVNxCiAx2h1wkpEAQYBSABEgIyUPD_BwE
 2. Rautaa nää bussin orggis imusarjat on, magneetti tarttuu. Lasilla puhallettu niin näyttää köykämiiniltä.
 3. KimmoH

  Baja

  Bitumimatot olis nyt rullailtu paikoilleen.
 4. Pulttijako on pirullisen lähellä toisiaan. Imusarjassa on reunoilla sen verran vähän tavaraa että reunoille ei jääne kuin pierunkuoret, jos tuosta suoraan kairaisi reiät läpi. Jos olisi enemmän erillään toisistaan, niin sitten tuohon adapterin senkkikantaisella pultilla tökkäisi kiinni mutta nyt se ei onnistu. Jos tekis 10mm laipan, hitsais kiinni ja sitten uudet pinnapultit reunoille kaasarille.
 5. kakkonen näyttäisi olevan eli alkuvuodesta 72. Mitähän tuo 135cm tuossa stanun kattoverhoilun mitassa mahtaa tarkoittaa, ei kyllä omaan kattoon natsaa mihinkään.
 6. Mitäs raati sanoo, mahtaako tulla sutta ja sekundaa jos migillä yrittäisi tuohon nelkun imusarjan päähän hitsata laipan ? Pitäisi saada isommalla pulttijaolla olevat kaasarit kiinni. Vai yrittäisikö askarrella alumiinista adapterin mikä tulisi alapuolelta pulteilla kiinni imusarjaan ja kaasari sitten yläpuolelle adapterin pinnapultteihin.
 7. Mecatechnicin listoilla on kahta eri pituutta tarjolla 135cm ja 138cm. Tuo pidempi on 8/72 -> Pitänee mittailla vielä omaa kattoa kun en ole vielä päässyt selvyyteen että onko tämä kumpaa 72 vuoden mallia.
 8. Löytyhän näitä kun jaksoi taas aikansa kaivella https://www.mecatechnic.com/en-GB/white-vinyl-headliner-for-volkswagen-beetle-standard-08-1971-135-cm_VB28753.htm?queryID=undefined&objectID=VB28753&index=mecatechnic_en&queryString=head liner
 9. Mahtaakohan katto-osa olla mitoiltaan sama 60-luvun alussa kuin 72 ?
 10. Mikähän valmis kattoverhoilu mahtaisi olla lähinnä sitä sellaista 1200 standard verhoilua eli tulisi vain kattopeltiin ja reunat jäisivät paljaalle pellille ? Löytyykö mitään valmiita "halpismalleja" vai pitäneekö askarrella itse metritavarasta ? Ovien yläpuolelta tuli korista jossain vaiheessa projektia sheivattua loputkin kattoverhoilun kiinnikkejämät pois joten nämä peltien päälle tulevat kattoverhoilut lienevät jokatapauksessa poissa laskuista.
 11. KimmoH

  Baja

  Löytyhän ne huoranportaatkin takalasiin. Siistiä! Sopii kuin nenä päähän. James Bondillakin oli eilen illalla nelosella Lotuksessa rappuset takalasissa 😁
 12. KimmoH

  Baja

  Muuten hyvä mutta kun ei niin ei. 412:sen vivustossa tuleekin tuolta päästä vielä yli tavaraa eli ei mahdu tämäkään. Pitää vaihtaa bussin pitkät imusarjat takaisin ja alkaa väsäämään niihin 36-40 Solexeille adaptereja.
 13. Mitenkäs väki on kiinnittänyt jarruputket taka-akselin puolella, irs muutoksen jälkeen ? Eilen hoksasin että nyt kun perä on irssisetty niin jarruputkien yhdyskappaleet pitäisi saada kiinni tukivarsien kiinnikkeisiin mutta eihän mulla irs muutoskilkkeissä ollut reikiä tätä varten ja nyt tuonne väliin on hieman hankala enää mennä reikiäkään porailemaan.
 14. KimmoH

  Baja

  Sattuipa miljoonalaatikosta vastaan tällaiset tupla Solexien vivuston päädyt. Villi veikkaus on että tällaisia olisi ollut 411/412/vanhemmissa palliksissa nelkun kanssa. Nää mahtuis paikoilleen mutta nyt tartteis vivuston mikä natsaa näihin päätyihin. Mahtaisko kenenkään miljoonalaatikosta löytymään aihioksi vivustoa ?
 15. KimmoH

  Baja

  No tämäkin kävi hetkellisesti mielessä ennenkuin pään tyynyyn painoin. Tuota pienempää halkaisijaa aloin vain sitten arpomaan. Pitääpäs mallata vielä niilläkin.
 16. KimmoH

  Baja

  Tekniikka paikoillaan, samoin takahäkki ja muutkin peräpään tuet. Pääsee ihmettelemään että saako tähän rakennettua pakosarjoja ollenkaan 😅 Muuten kaikki meni hienosti mutta tässä matkan varrella 32-34 Solexien tilalle vaihtuneet 36-40 Solexit aiheuttivat sitten hieman päänvaivaa. Ei mahdu toisen puolen vivuston kiinnityspiste paikoilleen. Häkki tuli aikoinaan mitoitettua bussin pitkien imusarjojen ja 32-34 kaasareiden kanssa joten nyt ollaan sitten tässä tilanteessa. Takaisin 32-34:siin ei tekisi mieli palata joten pitää yrittää keksiä joku ratkaisu. Täytyy varmaan eka mallata miten tuo kaasari asettuisi jos tekisi alumiinista korotuspalan imusarjan ja kaasarin väliin. Toinen vaihtoehto taitaa sitten olla tuon kaasuvivun kiinnityspisteen modaus. Vai mahtaakohan 36-40:siin löytyä samanlaisia pitkiä imusarjoja mitä bussissa on 32-34:sten kanssa ?
 17. jep, just tollanen. Eilen vasta opin että tän nimi on takalasin ritilä, sen 40 vuotta olen kuullut kutsuttavan vain tuolla ostoilmoituksen nimellä 😁
 18. Ostetaan 72 kuplaan passaavat ehjät huoranportaat. YV tavoittaa.
 19. KimmoH

  Baja

  Sit vähän lomaa lomailusta ja kävin pyörähtämässä tallin puolella, kun satuin kotinurkilla olemaan. Sutaisin lattiaan vielä mattamustaa ennen kuin alan bitumimattoja liimailemaan kiinni. Fiksuhan olisi ruiskuttanut tän jo ennen pohjatöitä ja pintamaalausta mutta kun silloin ei vielä ollut ajatus kirkas, nyt mentiin tässä järjestyksessä.
 20. KimmoH

  Baja

  Eilen kotiutui loputkin kuituosat maalaamosta. Nyt odotellaan sitten sadepäiviä, niin pääsee pikkuhiljaa kasailemaan. Sivupeilien raudatkin tulivat yllätävän nopeasti Kiinasta (tosin taitaa kiinalaisilla olla nykyään kaikilla välivarasto jossain EU:n alueella kun tämäkin paketti tuli Virosta eikä tarvinnut tullailla), alta kaks viikkoa! 70€ lähimpään pakettiautomaattiin kannettuna, ei kannattanut alkaa tähän hintaa itse vääntelemään putkia ja tekemään laserleikkeitä. Ei olis tuntipalkoille päässyt 😁
 21. KimmoH

  Baja

  Lattiaan taidan sittenkin vielä vetää mustaa ennen bitumimattojen liimausta, ainakin keskitunneliin. Sellainen tuli myös eilen mieleen että paljonkohan valmiissa kuplan lattiaverhoiluissa on reunoilla ylimääräistä tavaraa. Koria kun on nostettu, niin mahtaako mikään valmis lattiaverhoilu riittää tarpeeksi ylös reunoilta ? Sit pitäis alkaa mallailemaan raitojen paikkaa. Sininen, valkoinen, punainen "Herbie" raidoitus pitäisi vielä maalata auton yli ennen kuin alan kuituosia lätkimään kiinni. Aamulla sai hakea pulveroinnista puskurin, sivuraudat ja takahäkin. Väriksi tuli RAL 9005 Jet Black satiini. Sopii mattapinnan kaveriksi ja prätkässäkin oon tykännyt tästä pinnasta. Helppo pitää puhtaana eikä ole niin herkkä naarmuille kuin kiiltävä musta.
 22. KimmoH

  Baja

  Nyt olis koppa värissä ja väriksi tuli VWn L87 mattana.
 23. Basket of Fire alkoi pukkaamaan punaista juhannuksen aikoihin. Tiukkaa mutta hyvää tavaraa, täytyy ottaa siemenet talteen. Tätä laitetaan ens vuonnakin kasvamaan.
 24. Jäänytkin päivittelemättä sitten tammikuun "kevätkylvöjen". Täällä ollaan oheisten kuvien mukaisessa tilanteessa. Kaikki paitsi tuo amppelissa roikkuva puska ovat toistaiseksi pikkukasvihuoneessa, kun muutamina öinä on pitänyt turvautua lisälämmitykseen. Hedelmää on pukannut jo pidemmän aikaa, itseasiassa osa taimista alkoi työntämään hedelmää jo ennenkuin ehdin siirtämään taimet kasvihuoneeseen. Jossain vaiheessa kesää osa ruukuista siirtyy toiseen kasvihuoneeseen. Vaikka kasvihuoneeseen siirtyminen venähti tänä vuonna melkein kuukautta myöhäisemmäksi kuin aiempina vuosina, kiitos takatalven, niin toistaiseksi näyttää siltä että kypsää chiliä päästään poimimaan reilusti etuajassa.
×
×
 • Create New...