Jump to content

Tanhis

Members
 • Posts

  8261
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tanhis

 1. 3 hours ago, Kurre said:

  Ehkäpä olen ymmärtänyt jotain väärin, mutta eikös siinä alkuperäisessä IRS takaiskarissa ole se holkki vulkanoitu kiinni siihen kumiin? Silloin se ainakin estäisi iskarin vaeltamisen kiinni kupin reunaan.

  Eli miten tämä yksi pitkä holkki toimii käytännössä?

   

  Myönnän, että siitä on aikaa kun oman 1302:n iskareita ihmettelin.

  Olet tässä ihan oikeassa ja jos iskarin oma lyhyyt holkki on ei vulkanoitua mallia pitäisi uusilla soviteholkeilla estää iskarin sivuttaisliike. Eli holkin koko pitäisi olla niin iso ettei pääse luiskahtamaan kumin sisälle. Tämä on taas vähän sellaista ajatuksenjuoksua että varmasti helppo ymmärtää väärin.

  • Like 1
 2. 4 hours ago, KimmoH said:

  En Nippelimiehen valikoimista onnistunut tällaisia holkkeja löytämään. Iskarit kun ovat "Jeepin" niin mukana tuli vain tuuma mittaiset lyhyet holkit mitkä vaihdoin millisiin mutta alapäähän pitänee askarrella jostain pidempi. 

  Taisit ajatella tätä liian vaikeasti. Ei sen holkin tarvitse mennä iskarin silmästä läpi, eli voi olla molemmin puolin iskarin olemassaolevaa holkkia. Tietty eihän ylimääräiset nippelit välissä ole mikään ideaalivaihtoehto kun tippuvat pois samalla kuin iskarinpultin ottaa auki mutta tuskin niitä kuitenkaan kokoajan ollaan pois purkamassa.

  Esim, Tästä leikkaa sopivat sovikkeet.

  https://www.nippelit.fi/1st/html/default.asp?id=34804&p_id=14223&editmode=showprod

  Alunperin iskareiden oma holkki on niin leveä että istuu kivasti tuohon iskarin koloon jolloin ulkoisia holkkeija ei tarvita.

  Tässä vielä esimerkkikuva tuosta vakioiskarista.

  https://www.coolairvw.co.uk/product/113513031n/

   

 3. 1 hour ago, KimmoH said:

  Mahtaakos näitä iskarin alapään holkkeja saada jostain irtotavarana ? En onnistunut mistään sellaisia löytämään.  

  Nippelit.fi

   

  Jos iskari on oikea niin siinähän pitäisi olla valmiina ja sopiva holkki. Tietty kaikissa tätä ei ole ja joutuu soveltamaan.

 4. 20 hours ago, Kharon said:

  Jos on unohtunut standardista niin siitä jäisi nimittäin porsaanreikä R2-LEDille, 40/45W. Kummasti alkaa näkyä moisella.

   

  Ei muutakuin e hyväksytty led umpio paikalle ja homma ok. Rapakon takana on saatavilla jo ulkoisesti vanhalta näyttäviä. Kait ne muutaman vuoden päästä alkaa uimaan näillekkin markkinoille e-leiman kanssa.

 5. 1 hour ago, metake said:

  Ei ole vintage kamaa, kilpureissa noita enempi näkyy. Compomotiven kisavanteissa nuo on tehtaalta.

  Lähetetty minun SM-S901B laitteesta Tapatalkilla
   

  Ei olekkaan mutta porukka konvertoi vintagevanteita jotka tarkoitettu holkkimuttereille vastaavan oloisilla holkeilla.

  • Like 1
 6. 10 hours ago, lasse haukkavuori said:

  Miksiköhän on vaihdetu uudempi koppa. Jos sattuu olemaan tarkka katsuri voi olla mielenkiinoista leimata vai onko säännökset muuttunu

   

  Aika moni on unohtanut että nämä autot vaihtoi aikoinaan omistajaa kopallisella kilisevää. Siinä missä on haettu vain perseensiirtovälinettä niin tuskin on ajateltu että eihän tähän paksutolpan alustaan voi laittaa pystärin koria kun siinä on erilaiset ikkunaveivit.

  • Like 1
  • Haha 3
 7. On 11/21/2023 at 10:27 AM, ovaaliheppu said:

  Jaksaisin väittää muistikuvistani kun noita museointidokumentteja joskus lueskelin, ettei museoajoneuvossa tarvitse moottorilohkon olla alkuperäinen. Melko lailla anaalimielinen tarkastaja jos tämän vaatii tarkastuksen läpäisyyn. Museoajoneuvon vaatimuksena ei ole 100% matching numbers osat...

  Toinen on että miten edes määrität mikä on oikea matching numbers kone autoon kun tietääkseni edes tehdas ei enää birth certificateen tätä merkitse.

  Tietty oikealle tontille moottorinnumero on helppokin määrittää mutta se että onko se juuri oikea on aikalailla mahdotonta jos ei ole tallessa auton alkuperäisiä dokumentteja missä moottorin numero olisi mainittu.

 8. On 11/13/2023 at 10:53 PM, P_Valtonen said:

  VW pölärit. Ei ole ilmajäähy. D n 155mm.

   

  Pelastin Naapurin ukon jäämistön Kusarille menevästä kuormasta äsken.

   

  15e kpl tai 50e kierros

   

  On niin sulosen kokoset ja hyvässä kromissa,  että tekis mieli pitää itsellä 1kpl koristeena 😉

   

   

  16999088370912880114962323501425.jpg

  Millanen kiinnitysreuna näissä on. Mietin vaan ettei olisi kolkin pölärit.

 9. 55 minutes ago, Tutkija said:

  Ja parhaan saa kun normi m8 pultin pään hioo kartioksi ja vetää kunnolla kiinni.

  Ai siis niin tiukalle että naksahtaa ;)

 10. Jos bajalla on tarkoitus ajaa niinkuin bajalla voisi kuvitella ajettavan niin silloin kannattaa varmaan miettiä max jouston rajoittimia kun iskarit varmasti ottaa itseensä jos kokoajan pohjaavat max joustossa pohjaan. Mutta jos tällä ajetaan sunnuntaisin hakemaan jäätelöä niin silloin turha asiaa miettiä.

 11. On 11/13/2023 at 5:46 PM, ovaaliheppu said:

  Ja jossain vedetään täysin silmät ummessa tai tietämättä kaikki muutokset läpi museokatsastuksesta. Aika räikeetäkin rävellystä museoautona nähty vuosien mittaan 😄  Menee se kuplankin 2 reikäkantinen, harvassa on orggiskone enää ja sinne on usein laitettu uudempaa, hieman tehokkaampaa yms. Normaalia huoltoa ja korjaamista modernimmilla palasilla.  Toki itse arvostan autoa  museokuntoiseksi sellaisena että se on alkuoperäistä lähellä, vaikka vähän aikaakin olisi nähnyt. Ei sentään uutta vastaava tai ylihyväksi tehty, jollaisena se ei tehtaaltakaan ole ollu

  Onhan näitä, siinä missä toinen tarkastaja valittaa naarmuista virtalukon ympärillä ja toiselle kelpaa uusituotanto alumiinivanteet (alkuperäinen esikuva peltinen) ja kaksivärimaalaus kuplan kyljessä.

 12. 3 hours ago, -tipi- said:

  Kumimatoillehan nuo nepparit onkin. Low lightessa ei tainnut kangasmattoja olla ollenkaan ja Kuplissa kangasta oli vaan runkotunnelissa, lämpökoteloissa ja tulipellissä.

  Juu tämä oli kyllä tiedossa, toisessa ghiassa nämä on vielä tallellakin. Mutta lähinnä muiden toteutuksia miettinyt.

 13. 13 hours ago, Kharon said:

  Noi lattian napit on oikein hyödylliset, josko tavan kangasta oleva matto ei ole niissä kiinni niin se on tuota pikaa rutussa kaasupedaalin edessä. Kokeiltu on.

  Millaisiä vastikkeita matoissa olette käyttäneet, itsella napit tallella mutta kangasmatoissa ei ole reikiä napeille.

 14. Riippu tietty museotarkastajasta. Itse sanoisin että jos moottori ulkonäöllisesti vastaa bussin konetta niin en näe asiassa ongelmaa. Mutta jos esim. ilmanputsari ei ole bussista niin se on iso näkyvä osa moottoria mikä minusta kuuluu olla oikeanlainen.

 15. 10 hours ago, KimmoH said:

  Nonni, nyt olis toimiva vaihteensiirto. EMPI:n uretaani sarjan "kiinnityspultti" porsi jo paikoilleen laittaessa joten pitää siihen hommata parempaa seppälää. Saa nähdä laitanko vielä uretaanien tilalle ihan perinteiset bussin kumitkin.

   

  image.thumb.jpeg.afbf7654f85d3aae83ac387df9babc65.jpeg

   

   

  Itse aikoinaan ostin pikku välyksellisen vaihteensiirtopuslan tilalle uuden. Palikka oli paketista pahemmin välyksellinen kuin luultavasti 40+ vuotta autossa ollut kikkare. Sipasu sikamassaa alkuperäisten kumien väliin ja siellä se on nyt mennyt yli 10 vuotta. Eli rohkeesti vaan heittämään vesilintua noilla paskoilla palikoilla ja palaute myyjälle.

 16. On 11/4/2023 at 9:09 AM, Simon Templar said:

  Eikös tuohon nyt kannattaisi ensin se kone survoa kiinni ja katella mistä leikataan peltiä poies että saa sen mosan takakannakkeen kiinni. Sit vasta alkaa ihmettelemään extra kiinnikkeitä laatikolle. Ja muista ottaa huomioon pakoputken ottama tila ja erityisesti paikka äänenvaimentimelle. Todennäköisesti joudut laikkaamaan ton taaimmaisen pellin veks.

   

  On 11/1/2023 at 3:24 PM, TeemuM said:

  Tässä oli se type 4 paikallaan kun tuli mulle ja siinä oli silloin vaan muokattu sitä type4 moottorinkannaketta niin että se tuli puskurin kiinnityksiin. Mutta silloin oli tosiaan se vaihteiston keskikannatin vielä.

   

  Mä voin katsoa seuraavaksi kun käyn hallilla että oliko tuossa vihreällä ympyröidyssä joku idea miksi siinä sellainen lirpake olisi. Muistaakseni siinä ei ole mitään ainakaan kiinni.

  • Like 1
 17. 7 hours ago, TF_Osku said:

  Juuri esim tuon halusin kuulla eli ne on kiinni vain takaa ja edestä mutta ei siltä väliltä niin toi on helppo tehdä. Miten muuten noi lämppäin vaijeri kuoret liikuukosamalla tavalla. Tuskin tulen käyttämään niitä mutta haluais jättää sen vaihtoehdon jos kumminkin se on paras versio. Yrittänyt keksiä Porschen sorsille vaihtoehtoa koska ne on just yhtä paskat kun kuplan ja peltisatsi olis kiva. Mutta haluis kummnkin hieman lämpöä huurteen poistoon syys päiville.

  Onko kellään lämppäri ehdotuksia. Se pörräs viimeks bensalämppärillä mutta se ei ollut optimaalinen. Se suhin on yks juttu ja sitten vähän vaikea pitää lämpö sopivana pienessä kabinissa. Muutui saunaksi kun kerran hönkäs.

  Mä voin myydä sulle 1½ putkella olevat uudet lämmönvaihtimet.

 18. Itse kun irssiä aikoinaan pähkäilin niin fiksuinta olisi aloittaa ei irs takarungosta ja hitsata siihen irs korvat kiinni. Silloin saat käytettyä kuplan irs lootaa vakiokannatuksella (etupää ja takapää) ja muutenkaan koneen perässä pysymistä ei tarvitse ihmetellä. Tietty nepakoneella täytyy jokatapauksessa väsätä kunnollinen takakannake joka voi olla pieni haaste t34 kanssa kun siellä takana ei oikein ole kunnon tukirakenteita olemassa.

×
×
 • Create New...