Jump to content

Tanhis

Members
 • Posts

  8497
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Tanhis

 1. Peruspointti koneen säätämisessä on että kärkiväli ja sytkä kohdalleen. Sen jälkeen kun on varma ettei esim ole tulppia pimeenä, tai tulpanjohto poikki tms. sytkäpuolella. Näiden jälkeen säädetään kaasari, nyt kuulostaa siltä että joku kompensoinut kaasarin säädöillä väärin säädettyä sytkää ja silloin ainakin on kaikki päin persusta. 

  Ja jos sulla on ollut reilusti ennakkoa niin tottatoki tuntuu että on enemmän voimaa mutta samalla saat myös sen koneen tuhottua.

  • Like 1
 2. Välitanko poikki, uusi laakeri ja pukki väliin tanko uusiksi kasaan kierretangolla ja lukituspulteilla ja sitten väsäät uuden kiinnityspisteen uudelle laakerille.

   

  Kenties vähän epäselvästi selitetty, mutta toivottavasti sait asian ytimestä kiinni.

 3. 40 minutes ago, metake said:

  Mulla olisi likimain uudenveroinen 12 v tasavirtalaturi joutilaana. Tosin kuplasta mutta sehän käy tuohon yhtä hyvin..

  Lähetetty minun SM-S901B laitteesta Tapatalkilla
   

  Tarttis puhallinkoppa vaihtaa jos sen tuohon haluaisi.

  Mulla hyllyssä kuplan nos 6v laturi ja myös nos ankkuri mutta en halunnut niitä vielä suolestaa kun näilläkin paketin saa kasattua. Kuplan ankkuristahan saa kolkin ankkurin katkaisemalla puhallinpään akselin.

 4. 16 hours ago, Kharon said:

  Miten voi laturi äännellä tuolleen? :o  Ihan kun laakeri olisi lakannut olemasta laakeri kun kuulat ovat lentäneet huishittoon.

   

  Jännä juttu joka tapauksessa. Tuo on onneksi paljon helpompi korjata kuin jostain syvemmältä koneesta kuuluva kolke.

  Juu oli kyl mielenkiintoinen, laakerin häkki oli ottanut siipeensä ja kuulat pääsi liikkumaan vapaasti. Kaikki sentään oli vielä tallella.

  20240708_183157.thumb.jpg.f9d183e2c09f450b2e33c51ad8d89203.jpg

   

  Sitten alkoikin varalatureista ehjän kasaaminen. Kolme tuli purettua pöydälle. Kaikissa oli jotain sanomista ja mittailujen jälkeen parhaat jatkojalostukseen. Hyvät laakeritkin löytyi varaosalatureista mutta käyn vielä paikallisessa laakerikaupassa vierailulla jos vaikka löytyisi uudet.

  20240708_230119.thumb.jpg.cdde331d1c890d5cd00b9460423bfdb6.jpg

  • Like 1
 5. Ihan toimivia ne on kunhan kaikki on kunnossa. Jos parannuksia välttämättä haluaa tehdä niin tässä oma lista.

  ○Rele startin solenoidille.

  ○Päävirtakytkin akun viereen niin että pystyy käyttämään kuskinpenkiltä.

  ○Uusi virtajohto sulakkeen kanssa akulta nokkapellin alle ja tästä johdosta releyttää ajovalot. 

   

  Suuremmin pelkäisin moottoripaloa kuin sähköjä, uudet bensaletkut jokapuolelle ja blazecut konetilassa on hankinnat ennen kuin rupeaa sähköjä parantamaan.

   

  • Like 3
 6. 10 minutes ago, mikko k said:

  Nyt on ihan pakko kysyä että mikä tämä on ja mitä sillä tehdään?

  Väliin tulee pelti ja piikki lyö pellissä olevan kohouman vastetta vasten alapäin. Jousi palauttaa piikin ylös ja näin ollen saa tarkasti hakattua peltiä pienillä kopautuksilla niin että vaste on aina kohdallaan. 

  • Like 3
 7. 48 minutes ago, DOODAH said:

  Aski kii. Kovaa hommaa ku pultit ja jutskat on itte piilottanu. Kuukauden hukassa ollu magneetti työvaloki löyty. Oli siellä minne startti tulee. No ens kerralla jartu juttujs

   

   

  Mulla oli joskus räikkälenkki hukassa yli vuoden. Löytyi ghian moottorin yläpultin ja rungon väliin kiilattuna. Oli tosiaan siellä roikkunut mukana yhden Mantorpin reissunkin. Eli jos jotain hukassa kannattaa kurkata sieltä lootan vierestä :)

  • Like 2
  • Haha 2
 8. Onko toi takasivulasi. Jos on niin aika mäihä että sen saa rikki. Joskus koetettiin rikoittaa sellainen, kaveri kömpi auton sisälle potkaisi lasin keskell niin lujaa kun pystyi lasi popsahti ulos ja tippui tiivisteineen laittialle. Pettyneenä lopputulokseen uusi yritys toisella puolen ja kova potku lasin nurkkaan. Lasi ulos ja koppi ilmasta, ei hajonnut. Eli tosiaan ei ole helppoja hajoamaan.

 9. Jaahas saattoi olla tän vuoden ajot tässä, vein ghian varastoon kun pitäisi matkaajan kanssa lähteä reissuun ja alkoi pihasta loppumaan tila. Varastolle saavuttuani kuuntelin että nyt on vähän ylimääräistä kolkotusta käyntiäänessä. Eli kun Norjan reissu tehty matkaajan kanssa niin pitää tutkia tuleeko kolkotus venakoneistosta tai syvemmältä. Toisaaltaan tämähän tosiaan oli arpakone joka paikalleen 15 vuotta sitten meni, että ei se huonosti ole palvellut. 

   

  Toisaaltaan jos se kolkotus tulee jostain laakerista niin kenties olisi aika 69x92 padalle. En vaan tiedä kannattaako yhden öp venan '65 lohkoon ruveta rakentamaan.

   

  Toisaaltaan ajot voisi myös mahdollisesti jatkua sinisessä ghiassa paikalla olevalla koneella. Tämä vaan ei ole liikkunut sitten 80-luvun niin aika arpa olisi jos bif ja west fest sillä vielä ajelisi.

  • Like 2
×
×
 • Create New...