Jump to content

Tanhis

Members
 • Posts

  8261
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tanhis

 1. Olisko mennyt jalat ja tuumat sekasin. Mut tosiaan mene ja tiedä.
 2. Tanhis

  Baja

  Olet tässä ihan oikeassa ja jos iskarin oma lyhyyt holkki on ei vulkanoitua mallia pitäisi uusilla soviteholkeilla estää iskarin sivuttaisliike. Eli holkin koko pitäisi olla niin iso ettei pääse luiskahtamaan kumin sisälle. Tämä on taas vähän sellaista ajatuksenjuoksua että varmasti helppo ymmärtää väärin.
 3. Tanhis

  Baja

  Taisit ajatella tätä liian vaikeasti. Ei sen holkin tarvitse mennä iskarin silmästä läpi, eli voi olla molemmin puolin iskarin olemassaolevaa holkkia. Tietty eihän ylimääräiset nippelit välissä ole mikään ideaalivaihtoehto kun tippuvat pois samalla kuin iskarinpultin ottaa auki mutta tuskin niitä kuitenkaan kokoajan ollaan pois purkamassa. Esim, Tästä leikkaa sopivat sovikkeet. https://www.nippelit.fi/1st/html/default.asp?id=34804&p_id=14223&editmode=showprod Alunperin iskareiden oma holkki on niin leveä että istuu kivasti tuohon iskarin koloon jolloin ulkoisia holkkeija ei tarvita. Tässä vielä esimerkkikuva tuosta vakioiskarista. https://www.coolairvw.co.uk/product/113513031n/
 4. Tanhis

  Baja

  Nippelit.fi Jos iskari on oikea niin siinähän pitäisi olla valmiina ja sopiva holkki. Tietty kaikissa tätä ei ole ja joutuu soveltamaan.
 5. Usa valon sisälle led umpio niin ei kärsi ulkonäkökään niin hirveästi.
 6. Ei muutakuin e hyväksytty led umpio paikalle ja homma ok. Rapakon takana on saatavilla jo ulkoisesti vanhalta näyttäviä. Kait ne muutaman vuoden päästä alkaa uimaan näillekkin markkinoille e-leiman kanssa.
 7. Ei olekkaan mutta porukka konvertoi vintagevanteita jotka tarkoitettu holkkimuttereille vastaavan oloisilla holkeilla.
 8. Kantsii kysyä facebookin vintage vanteet ryhmästä.
 9. Aika moni on unohtanut että nämä autot vaihtoi aikoinaan omistajaa kopallisella kilisevää. Siinä missä on haettu vain perseensiirtovälinettä niin tuskin on ajateltu että eihän tähän paksutolpan alustaan voi laittaa pystärin koria kun siinä on erilaiset ikkunaveivit.
 10. Toinen on että miten edes määrität mikä on oikea matching numbers kone autoon kun tietääkseni edes tehdas ei enää birth certificateen tätä merkitse. Tietty oikealle tontille moottorinnumero on helppokin määrittää mutta se että onko se juuri oikea on aikalailla mahdotonta jos ei ole tallessa auton alkuperäisiä dokumentteja missä moottorin numero olisi mainittu.
 11. Kun ottaa mittanauhan käteen ja katsoo kuinka pitkä on 155mm hokasee heti että eihän nämä tosiaan ole kolkin pölärit.
 12. Millanen kiinnitysreuna näissä on. Mietin vaan ettei olisi kolkin pölärit.
 13. Tanhis

  Baja

  Ai siis niin tiukalle että naksahtaa ;)
 14. Jos bajalla on tarkoitus ajaa niinkuin bajalla voisi kuvitella ajettavan niin silloin kannattaa varmaan miettiä max jouston rajoittimia kun iskarit varmasti ottaa itseensä jos kokoajan pohjaavat max joustossa pohjaan. Mutta jos tällä ajetaan sunnuntaisin hakemaan jäätelöä niin silloin turha asiaa miettiä.
 15. Onhan näitä, siinä missä toinen tarkastaja valittaa naarmuista virtalukon ympärillä ja toiselle kelpaa uusituotanto alumiinivanteet (alkuperäinen esikuva peltinen) ja kaksivärimaalaus kuplan kyljessä.
 16. Juu tämä oli kyllä tiedossa, toisessa ghiassa nämä on vielä tallellakin. Mutta lähinnä muiden toteutuksia miettinyt.
 17. Millaisiä vastikkeita matoissa olette käyttäneet, itsella napit tallella mutta kangasmatoissa ei ole reikiä napeille.
 18. Riippu tietty museotarkastajasta. Itse sanoisin että jos moottori ulkonäöllisesti vastaa bussin konetta niin en näe asiassa ongelmaa. Mutta jos esim. ilmanputsari ei ole bussista niin se on iso näkyvä osa moottoria mikä minusta kuuluu olla oikeanlainen.
 19. Tanhis

  Baja

  Itse aikoinaan ostin pikku välyksellisen vaihteensiirtopuslan tilalle uuden. Palikka oli paketista pahemmin välyksellinen kuin luultavasti 40+ vuotta autossa ollut kikkare. Sipasu sikamassaa alkuperäisten kumien väliin ja siellä se on nyt mennyt yli 10 vuotta. Eli rohkeesti vaan heittämään vesilintua noilla paskoilla palikoilla ja palaute myyjälle.
 20. Mä voin katsoa seuraavaksi kun käyn hallilla että oliko tuossa vihreällä ympyröidyssä joku idea miksi siinä sellainen lirpake olisi. Muistaakseni siinä ei ole mitään ainakaan kiinni.
 21. Raumalta löytyisi puskuri toiseenpäähän, en kylläkään muista kumpaan. Palaan asiaan.
 22. Äkkiäkös ne muokkaa sopivaksi, eli aloittaa tyhjästä.
 23. Mä voin myydä sulle 1½ putkella olevat uudet lämmönvaihtimet.
 24. Itse kun irssiä aikoinaan pähkäilin niin fiksuinta olisi aloittaa ei irs takarungosta ja hitsata siihen irs korvat kiinni. Silloin saat käytettyä kuplan irs lootaa vakiokannatuksella (etupää ja takapää) ja muutenkaan koneen perässä pysymistä ei tarvitse ihmetellä. Tietty nepakoneella täytyy jokatapauksessa väsätä kunnollinen takakannake joka voi olla pieni haaste t34 kanssa kun siellä takana ei oikein ole kunnon tukirakenteita olemassa.
×
×
 • Create New...