Jump to content

Tanhis

Members
 • Posts

  8497
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tanhis

 1. Jarrupoljin pitäisi palautua jousen kanssa ylös. Eli lähtisin etsimään vikaa itse polkimen liikkeestä ja mahdollisesti rikkinäisestä palautusjousesta. Myös polkimen pusla voinut ryytyä kiinni polkimen akseliin mikä aiheuttaisi kuvaamasi ongelman.
 2. Olet nyt eksynyt ilmajäähdytteisten foorumille. Suosittelen ffp.fi tai muita vesivolkkareihin keskittyvää sivustoa. Mutta silti voin antaa veikkauksen että jokin laite mikä hihnan reitillä on laittaa vastaan.
 3. Voithan aina laittaa vähän pidemmän jarruletkun irs varren ja kovien putkien väliin niin ei ole enää niin nuukaa mistä se letku kulkee.
 4. Molemmat perustelut oli sellaisia että välttämättä ei osu kohdalle lainkaan peruskäyttäjälle.
 5. Peruspointti koneen säätämisessä on että kärkiväli ja sytkä kohdalleen. Sen jälkeen kun on varma ettei esim ole tulppia pimeenä, tai tulpanjohto poikki tms. sytkäpuolella. Näiden jälkeen säädetään kaasari, nyt kuulostaa siltä että joku kompensoinut kaasarin säädöillä väärin säädettyä sytkää ja silloin ainakin on kaikki päin persusta. Ja jos sulla on ollut reilusti ennakkoa niin tottatoki tuntuu että on enemmän voimaa mutta samalla saat myös sen koneen tuhottua.
 6. Etukehän lovi suurella todennäköisyydellä 7,5⁰ ja tuo takakehällä oleva pyöreä kolo ykk.
 7. Tanhis

  Baja

  Välitanko poikki, uusi laakeri ja pukki väliin tanko uusiksi kasaan kierretangolla ja lukituspulteilla ja sitten väsäät uuden kiinnityspisteen uudelle laakerille. Kenties vähän epäselvästi selitetty, mutta toivottavasti sait asian ytimestä kiinni.
 8. https://www.24hshop.fi/kotielektroniikka/tv-varusteet/tv-seinatelineet/seinakiinnike-jbl-charge-3-4-5-jbl-flip-4-5-6-laitteille?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw4ri0BhAvEiwA8oo6F07cxtFM1fjaW3Rh8ml5tXOVEOop3TC-eFcvf-k4zmSVtLg0u2_5bhoCmNYQAvD_BwE
 9. Noille jbl pötkylöille on ihan kaupallinen pidike myytävänä. Kiinnitys jousikuormitteinen.
 10. Uudet laakerit paikalla, ja sitten pitäis vaan käydä törkkäämässä autoon takaisin.
 11. Tarttis puhallinkoppa vaihtaa jos sen tuohon haluaisi. Mulla hyllyssä kuplan nos 6v laturi ja myös nos ankkuri mutta en halunnut niitä vielä suolestaa kun näilläkin paketin saa kasattua. Kuplan ankkuristahan saa kolkin ankkurin katkaisemalla puhallinpään akselin.
 12. Juu oli kyl mielenkiintoinen, laakerin häkki oli ottanut siipeensä ja kuulat pääsi liikkumaan vapaasti. Kaikki sentään oli vielä tallella. Sitten alkoikin varalatureista ehjän kasaaminen. Kolme tuli purettua pöydälle. Kaikissa oli jotain sanomista ja mittailujen jälkeen parhaat jatkojalostukseen. Hyvät laakeritkin löytyi varaosalatureista mutta käyn vielä paikallisessa laakerikaupassa vierailulla jos vaikka löytyisi uudet.
 13. Kolina löytyi, laturi pääsi pelästyttämään. 20240708_145654.mp4
 14. Ihan toimivia ne on kunhan kaikki on kunnossa. Jos parannuksia välttämättä haluaa tehdä niin tässä oma lista. ○Rele startin solenoidille. ○Päävirtakytkin akun viereen niin että pystyy käyttämään kuskinpenkiltä. ○Uusi virtajohto sulakkeen kanssa akulta nokkapellin alle ja tästä johdosta releyttää ajovalot. Suuremmin pelkäisin moottoripaloa kuin sähköjä, uudet bensaletkut jokapuolelle ja blazecut konetilassa on hankinnat ennen kuin rupeaa sähköjä parantamaan.
 15. Väliin tulee pelti ja piikki lyö pellissä olevan kohouman vastetta vasten alapäin. Jousi palauttaa piikin ylös ja näin ollen saa tarkasti hakattua peltiä pienillä kopautuksilla niin että vaste on aina kohdallaan.
 16. Uusi hitsaushärveli tuli tänään tilattua. Katotaan onko rahansa arvoinen vai huti. https://m-eur.vevor.com/stud-welder-c_10074/vevor-stud-welder-dent-repair-kit-3-kw-spot-welder-dent-puller-6-welding-modes-p_010322764211 Ei ainakaan korkealta tule tiputtua jos ei olekkaan hyvä.
 17. Ei ihan ekasta kuvasta auennut että pisteoikaisijaa olit väsäämässä.
 18. Mulla oli joskus räikkälenkki hukassa yli vuoden. Löytyi ghian moottorin yläpultin ja rungon väliin kiilattuna. Oli tosiaan siellä roikkunut mukana yhden Mantorpin reissunkin. Eli jos jotain hukassa kannattaa kurkata sieltä lootan vierestä :)
 19. Onko toi takasivulasi. Jos on niin aika mäihä että sen saa rikki. Joskus koetettiin rikoittaa sellainen, kaveri kömpi auton sisälle potkaisi lasin keskell niin lujaa kun pystyi lasi popsahti ulos ja tippui tiivisteineen laittialle. Pettyneenä lopputulokseen uusi yritys toisella puolen ja kova potku lasin nurkkaan. Lasi ulos ja koppi ilmasta, ei hajonnut. Eli tosiaan ei ole helppoja hajoamaan.
 20. Itsellä toistaiseksi tasapainoitus onnistunut paikallisessa luottoliikkeessä ilman adaptereita. En sitten tiedä että onko ns. väärin tehty jos vanne keskitetään koneeseen isoviis jaon keskireijästä.
 21. Jaahas saattoi olla tän vuoden ajot tässä, vein ghian varastoon kun pitäisi matkaajan kanssa lähteä reissuun ja alkoi pihasta loppumaan tila. Varastolle saavuttuani kuuntelin että nyt on vähän ylimääräistä kolkotusta käyntiäänessä. Eli kun Norjan reissu tehty matkaajan kanssa niin pitää tutkia tuleeko kolkotus venakoneistosta tai syvemmältä. Toisaaltaan tämähän tosiaan oli arpakone joka paikalleen 15 vuotta sitten meni, että ei se huonosti ole palvellut. Toisaaltaan jos se kolkotus tulee jostain laakerista niin kenties olisi aika 69x92 padalle. En vaan tiedä kannattaako yhden öp venan '65 lohkoon ruveta rakentamaan. Toisaaltaan ajot voisi myös mahdollisesti jatkua sinisessä ghiassa paikalla olevalla koneella. Tämä vaan ei ole liikkunut sitten 80-luvun niin aika arpa olisi jos bif ja west fest sillä vielä ajelisi.
 22. Perusperiaate vanhojen volkkarien listojen kanssa on että ne laitetaan tiivisteeseen ennen kuin lasi laitetaan paikalleen koriin.
 23. Ei toi pitkäkattonen sattumalta olisi myynnissä?
×
×
 • Create New...