Jump to content

Ginkaze

Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ginkaze

 1. Taas kuplan äärellä polvillaan. Tarkoitus oli tehdä ihan muuta, saatoin ehkä ottaa kevyesti tukea lataussäätimestä. Se alkoi kipinöimään reippaasti tuosta kulmasta suojakannen ja pohjan välistä. Ei kai näiden välillä pitäisi olla jännitettä? Mielestäni valokaari ei ollut tuon johtoliitoksen ja kannen välissä vaan juuri tuossa aikaisemmin mainitussa. Mitä teen ettei pala koko? Joo, putsasin jo.
 2. Kupla -66 on vailla konetta. 1300/6v ajokuntoinen kone olisi ok. Ei tarvi olla täydellinen nk. puolimoottorikin auttaa. Olisi kiva saada kupla vielä tien päälle syksyn aikana. Täysremontoitua kallista konetta en nyt etsi. Tarve Lappeenrannassa. 0405538127/Vesa.
 3. Alutönärit ne on. Saamani vihjeen mukaan taidan rakentaa vielä keinujen akselin niin, ettei keinujen sivuttainen liike ole juurikaan mahdollista. Kiitos vinkistä.
 4. Sain välillä jotain tehtyä. Koneeseen tuli uusi W110 nokka ja nostajat sekä uusi puola. Nyt käy myös tyhjäkäyntiä. Venttiilikoppien sisältä kuuluu mielestäni aika kova rapina. Venojen päissä on nuo lash capit ja säätöruuvit mallia nivel. Venttiilinvälys 0.1, alutönärit ja vipuset 1.25. Keinujen geometria shimmailtu kuntoon. Ei yletä venttiilikoppiin. Onko nämä osat tarkoitettu yhteen? Pitäiskö kokeilla alkuperäisiä?
 5. Kyllä tämä oli huono idea. Tarkoitus oli tehdä luotettava moottori ja korjata ne kolme sylinterä jotka ei enää muodostaneet kunnon painetta. Yhdessä pytyssä oli männän päällä pyörähtänyt jokin vieras pieni esine ja tehnyt jälkiä. Männänrenkaat jumissa, mutta sylinterit ehjiä. En tiedä mitä paskaa päässä pyörähti kun konetta kasatessa päätin ottaa tuon ajamattoman nokan, olisi ollut parempia vaihtoehtoja ihan samalla hyllyllä. Muistaakseni tämän nokan päätyyn on napautettu numerot 42, kertooko se jotain? Laitan moottorin auki ja vaihdan nokan. Olisiko w110 ok ja 1.1:1 vipuset. Mittailin tuosta mysteerinokasta asteet 264 (1.27 nostolla).
 6. Katsoin nokan asennon, on aivan oikein. Mittasin nokan ( keinut 1.25) tuottaman noston venttiilille 13.1mm, pitää vielä katsoa asteet niin pääsee jyvälle mikä tämä keppi oikein on. Yritän vielä jostakin haalia toisen 6v puolan ja kaikki sytytysjohdot niin sittenhän tuohon onkin lähes kaikki vaihdettu. Ohivuotokokeessa ei ilmennyt mitään outoa.
 7. Tätä mietin kovasti, mutta en keksinyt miten se voisi olla eri asteet 1 ja 3 sylinterissä. Niitähän käyttää se sama nokka? Olen kyllä aika varma, että merkit on kohdillaan. Voihan tämän testata, kaunis päivä.
 8. Kaasuttimen säädöt oli aluksi tehtaan, mutta kun kokeilin säätää ei säätöruuvit vaikuttaneet mihinkään. Tänään testaan vielä ohivuodot ja pari muuta. Taidan ottaa koneen takaisin pukkiin ja aukaista.
 9. Kannet on alkuperäiset kuten palotilan kokokin. Puristussuhde se alkuperäinen, tämä nokka vie luultavasti siitä osan. Männänrenkaat on ohjeen mukaisilla päittäisvälyksillä, ne on vielä sisäänajovaiheessa.
 10. Tallissa vietetty runsaasti aikaa. Ongelma ei ole ratkennut. Alkaa loppua vieteri ukolta. Näiden kuplien kanssa pärjäillyt aina hyvin 80-luvulta asti, nyt täysin neuvoton. Uusin idea oli laittaa kaasutin uusiksi. Ei muutosta. Käväisi mielessä ottaa kone pois ja avata uudestaan, mutta mitä sieltä etsisin. Konetta ei mielestäni pysty kasaamaan väärin niin, että se aiheuttaisi näitä ongelmia. Ainoastaan bensapaine on korkeahko (28 kPa), eikä suostu putoamaan pumpun tiivisteitä lisäämällä. Kyllä, laitan säätimen. Kaasari ei vuoda ja paine putoaa kun lämpiää (12 kPa). Tulpat vaihdettu ja katsottu piuhat strobolla. Imuvuotoja en ole löytänyt, tulppasin imusarjan lämmityskanavan. Seuraavaksi vaihtuu ehkä puola? Sytytysjärjestys 1-4-3-2. Kaikki tuntuu viittaavan kaasariin, mutta kun paikalla on ollut kolme eri mehumaijaa ja viimeisin suoraan paketista en tiedä mitä ajatella. www.youtube.com/watch?v=6rD4dDa6ruY
 11. Kiitos, täällähän on hyviä vinkkejä. Pitää taas polvistua kuplan taakse ja alkaa tekemään, toivottavasti jotain löytys ja pääsis ajeleen.
 12. Puristukset kaikissa sylintereissä tasaisesti 7.5-8. Bensanpaine pumpulta 0.3 bar. Laitoin kaasuttimen vielä osiksi ja nyt odottelen uudet osat ja taas kokeilemaan. Nämä on niitä harrastuksen huonoimpia hetkiä ja meinaa alkaa vi..tamaan. Jos tyhjäkäynti ei löydy otan tämän koneen pois ja laitan tilalle toisen, saatana.
 13. Hyvä, heti hyvä idea. Huomenna tarkistan nuo. Luulisi olevan remontoidussa kunnossa, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
 14. Do niin, F-koodin 1300 koneellinen kupla ei käy konerempan jälkeen normaalisti. Pärähtää hyvin käyntiin, mutta käy aluksi kuin puuttuisi pytty tai kaksi, nelistää. Kierroksia lisätessä käynti tasoittuu ja käy normaalin oloisesti. Kun koneen päästää tyhjäkäynnille hiljenee hetken päästä sammuksiin, tyhjäkäyntiä ei ole. Suljettu aluksi pois normaaleja ongelmia. Bensatankki on uusi sekä koko linja suodattimineen. Bensapumppu ja kaasari lähes uusia. Näillä toimi ennen remppaa normaalisti. Koneremontin yhteydessä vaihdettu uudet männät ja remontoidut kannet. Katkojankärjet sekä kondensaattori vaihdettu uusiin. Tulpat uudet, tulpanjohdot uusittu. Kokeiltu toista kaasaria, virranjakajaa, ei muutosta. Kaasutin purettu ja ultrattu reilusti, suuttimia vaihdettu. Koneen kaikki säädöt tarkistettu useita kertoja. Venttiilien välykset, ennakko, sytytysjärjestys ja katkojan kärkiväli on varmasti oikein. Metsästetty imuvuotoa jota ei löydetty. Voiko tuo imusarja vuotaa tuonne esilämmityskanavan puolelle ja vetää sieltä ilmaa? Ruiskin Startpilottia koneen käydessä imarin liitoksiin sekä esilämmityskanavaan, ei muutoksia käynnissä. Mitä tässä voi vielä tehdä? Ehkä kone pitää pudottaa vielä pois ja avata.
 15. Kynnyksen pintapelti vielä jäljellä, muut myyty.
 16. Osat on Lappeenrannassa. Lähetys onnistuu jos tarvetta.
 17. Ylimääräiseksi jääneet. Etupään sisälokasuojien alaosat 20€. Takapään puskurinkannattimet 30€. Takapään sisälokasuojien etukulmat 10€. Tunkin korvalliset 30€. Kynnyskotelon pintapelti oikealle puolelle 20€. Kaikki yhdessä 100€.
 18. Miten tähän Mattiin saa kontaktin?
 19. Hei, eikö kenelläkään ole ovea? Tiedän, että näitä on vähän, mutta sen alkuperäisen korjaaminen ei oikein nappaa. Kurkatkaapa nyt jos ovi jostakin löytyisi.
 20. Kupla -66 tarvii ruosteettoman ja ehjän oven, värillä ei väliä koska menossa maalaukseen. Nolneljänol5538127.
 21. Itse pääsin kuplieni kanssa tuosta eteenpäin kun puristelin ihan käsin etujarrujen työsylinterien yläpuolisten mäntien alle jäävän ilman ensin pois ilmausruuvin kautta ja sitten rummut paikalleen ja normaali ilmaus.
 22. Kysellään täältäkin, kupla tarvitsisi takavalojen ehjät ja alkuperäiset rungot. Auto on -66 joten valojen muoto on se soikea. 040-5538127 /Vesa
 23. Nii, kaikkihan tietysti muistaa, että auto pitää siirtää se renkaan puoli kierrosta ja ottaa verrokkimitta siitä samasta kohtaa josta ensimmäinenkin mittaus. Näin ne pyörien omat heitot ei sisälly aurauksen/harituksen mittaan.
×
×
 • Create New...