Jump to content

Kaipaa

Members
 • Content Count

  182
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Leppävirta
 • Ajoneuvot
  Type-1, -65, -67, -72

Recent Profile Visitors

1338 profile views
 1. Auto on katsastettu n. kuukausi sitten, katsuri ei ainakaan sanonut eikä merkinnyt papereihin mitään välyksistä.... Ja se vapina ohjauksessa ei tule aina, eikä koskaan taajamanopeuksissa, sekä mitään vapinaa ei ollut 155 leveillä talvirenkailla. Eikä tasapainoituksessa sanoneet mitään että noiden kesärenkaiden vanteet olisivat kierot tai että runko olisi rikki tms.
 2. Sain oikean puolen raidetangon pään auki siten, että avasin hieman pallonivelen mutteria, pullotunkilla nostin mutterin päästä, moska tämän pallonivelen "lenkin" toiselle puolelle ja vasaralla lyönti toiselle puolelle, hyvin irtosi. Säädöt sain avattua paikoillaan ollessa oikealta puolelta siten, että moska tämän halkaistun raidetangon kohdan toiselle puolelle ja vasaralla koputtaen toiselle puolelle, samalla irroitusöljyä tästä halkaistusta kohdasta syöttäen ja välillä raidetankoa edes takas kiertäen. Lopulta säädöt alkoi liikkumaan jolloin lisää öljyä kierteisiin. Nyt aurauskulmat säädetty hieman aurauksen puolelle (vatupassi renkaan kylkeen hihnoilla ja metrimitoilla mitaten). Renkaat tasapainotettu (edessä 185 kokoiset) pari päivää sitten, mutta siitä huolimatta välillä ohjaus ottaa n. 90 kmh vauhdissa kunnon vapinat eikä nopeuden muutos välttämättä hirveästi auta. Painoja on pitänyt laittaa toiseen eturenkaasen useita kymmeniä grammoja, mutta olivat kuulemma saaneet tasapainoon kaikki renkaat. Seuraavaksi menee varmaankin tuo ohjausvaimennin uusiksi, se näytti olevan kostea ja pohjapellin päällä näytti olevan öljyä. Mikä on ohjausvaihteen oikea kireys? Keskiasennossa vapaata vaikuttaisi olevan joku 5mm ratin ulkokehällä. Muita vinkkejä millä tuon etupään vapinan voisi saada rauhoitettua, vai onko tuo ohjausvaimentimen huono kunto joka saattaa saada etupään rauhattomaksi?
 3. Tällä lähtee raidetangon päät irti?? Entäs tukivarren pallonivelet, tämä ei mahdu niihin??
 4. Ei ole noita pallonivelen irroitustyökaluja, ainakaan vielä, eli millä saa sen kartion irti...
 5. Jeps, reilut 5mm harituksella, mutta enpä saa noita säätöjä liikkumaan... Ideoita millä nuo saa kotikonstein liikkumaan??
 6. Ok, kiitos linkistä. Tuli tuossa vain mieleen, että saisiko tuon aurauksen mitattua ihan laser etäisyysmittarilla, eli mittari renkaan sisäpuolelle vanteen reunaa vasten ja luku toisen puolen vanteen reunasta (hyvin kapeahan se reuna on, mutta...)? Tällä ei pääse ihan navan korkeudelle, mutta olisiko tarpeeksi tarkka?
 7. Nopeusmittari hajosi - 72 kuplasta ja ohjausvaimennin - 68 kuplasta, joten tämmöiset hankintalistalla
 8. Miten saisi mitattua helpoiten aurauskulmat kotikonstein kuplasta, ja mikä on asetuskulma??
 9. -72 kuplasta hajosi ko. moottori, joten etsinnässä siihen käypänen toimiva moottori. Riittää kun edes joku nopeusasetus toimii, ei tarvitse toimia tahdistus tms.
 10. Onko näistä kokemusta?? https://www.maceakauppa.fi/tuote/mekaaninen-autonosturi-1500-kg/
 11. Jäi vielä tarkentamatta, että yksin pitäisi saada tehtyä...
×
×
 • Create New...