Jump to content

Tutkija

Members
 • Content Count

  703
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Kouvola

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tai tuplakaasarit hörisemään moottoriin niin on melua ihan tarpeeksi ilman musavehkeitä.
 2. Heiluriakselistossa vain auton/vaihdelaatikon korkeutta muuttamalla ja nivelperäisessä voi jonkin verran säätää aluslevyillä laakeripesän ja tukivarren välistä.
 3. Ja puolet lyhyemmät ja suoraan tilalle sattuvat pohjaanlyöntikumit löytyy ainakin farmari sierran takapäästä.
 4. Et kokeillut solenoidin isojen koskettimien toimintaa eli kaapeli toiseen paksun johdon napaan solenoidissa ja sitte yhdistät siintä solenoidin ohjausnapaan sähkön jos pyörii silloin ja vetää on starttimoottori silloin täysin kunnossa sähköisesti. Bendix ratas voi silti luistaa ja ei pyöritä moottoria.
 5. Siis mihin napaan sitä sähköä annat suoraan akulta? Solenoidin ohjausliittimeen(se ohut johto) vai paksuun johtoon joka menee solenoidin päästä startin sisään... Jos ohuen johdon liittimeen antaa suoraan akulta virtaa ja startti lähtee pyörimään on sulla bendix ratas romu siintä startista tai vipu jolla solenoidi liikuttaa sitä ratasta. Jos taas ei lähde pyörimään on soledoidi romu ja silloin jos pyörii antamalla sähköä paksuun johtoon se kertoo et itse sähkömoottori startissa on ehjä mutta kun solenoidi ei silloin vedä ei rataskaan liiku vauhtipyörän hammaskehälle. Eli solenoidilla on kaksi tehtävää,vetää ratas vauhtipyörän hammaskehälle ja kytkeä päässä olevat isot koskettimet jolloin yhdistää sähkön akulta startin sähkömoottoriin.
 6. Ei virtaa vaan jännitettä... jännite =V (voltti) virta=A (amppeeri)
 7. Ja lukuisia pienempiä eroja muun muassa vaihdekepin paikka. .
 8. Koko panta kampikammiosta irti ja korjaa kiristyspultin.
 9. Ei oo kolperoissa soikiloita liittimiä vaan kulmikas mitä kyllä löytyy vaikka motonetistä,vain vanhemmat elektroniset bosch jakajat on tuolla liittimellä mitä ei meinaa nykyisin oikein saada mistään.
 10. Lentokonemoottorissa nelosen,muissa kolmosen...
 11. On eri materiaalia mut ei paljon. Kampikammioitakin on kolmella eri magnesiumseoksella tehty. AS21 alumiinia 2%piitä1% ja loput magnesiumia AS41 4%alumiinia ja 1%piitä ja yksi vanhempi tuntematon magnesium valuseos.
 12. Sanoisin et romukoppaan kampikammio. Hyvin tuon jos korjaa eli aukaisee halkeaman ja kunnolla hitsaa kiinni pitää sen jälkeen koneistuttaa kaikki pinnat uudestaa kun lämpö vetelee kaikki pois muodostaan. Kumminkin halkeama alkaa sylinterin pinnapultin kierrereiästä mikä myötää nyt kun siinä on halkeama. Edit Jos päädyt hitsaamiseen niin siilinjärveltä Rally Corsa Shopista löydät toimivaa tig-hitsauslankaa magnesiumille.
 13. Liimativiste massa tai polyuretaani liimamassa toimii molemmat. Silikoonit ei toimi juuri missään kunnolla,ei edes täyteaineena rintarauhasen alla.
 14. Pienempi pääsuutin ja pienempi ilmasuutin ja suhde on 10 pääsuuti nta pienemmäksi niin 30 ilmasuutinta pienemmäksi et pysyy imasuutinalueella seos suunnilleen samana mitä ennen pääsuuttimen pienennystä.
 15. Jos nokkalaakeri on niin kulunnut et vaikuttaa venttiilinsäätöihin on kyllä jo moottorinkunnostuksen aika silloin.
×
×
 • Create New...