Jump to content

Tutkija

Members
 • Content Count

  689
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Kouvola

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jos nokkalaakeri on niin kulunnut et vaikuttaa venttiilinsäätöihin on kyllä jo moottorinkunnostuksen aika silloin.
 2. Kaikissa pituussuuntaan halkastavissa vaihdelaatikoissa on suorahampainen ykkönen ja pakki(osasynkrolaatikko) vanhemmissa kaikki välityksien rattaat on suorahampaisia(crahsbox).
 3. Painelaakeri ei ole kosketuksissa mihinkään kun kytkinpoljinta ei paineta eli jos painelaakerissa/kytkimessä on vikaa se kuuluu vain kytkinpoljinta painettaessa. Epäilen että kyseinen ääni tulee varsinaisen vaihdelaatikon yläakselin laakereista,tai ala-akselin neulalaakereista. Jostakin laakerista vähän pinta rikki milloin ääntää kun ylä-akseli ja ala-akselin välitysrattaat pyörii vapaalla ollessaan. Ja muistaakseni jotkin välityksetkin on hammaskosketuksessa toisiinsa vapaallakin eli tulee myös ääntä sieltä vapaalla ollessaan. Täysin hiljainen tuollainen vanha suorahampainen vaihdelaatikko ei ole ikinä.
 4. Alareunan raottaminen kuumentaa lisää kun imee kertaalleen lämmitettyä ilmaa uudelleen. Vw:n ilmajäähdytteinen moottori puhaltaa lämmenneen ilman takahelman alta taaksepäin ja se pyörähtää takaisin puhaltimen imuvaikutuksesta johtuen jos alareuna luukusta on auki.
 5. Tehokkaammin jäähtyy yläreuna raotettuna kuin luukku kokonaan pois,se ketale ku imee lämpöistä ilmaa takaisin takahelman alta...
 6. Cool air kittiä vaan konepellin sarantoihin niin ongelma poistuu... nimimerkillä kokemusta on kyseisestä ongelmasta. Umpiluukku ja isompi moottori kuin 1300 on tuhoisa yhdistelmä näillä lämpötiloilla,alkaa bensa kiehumaan. Ei se tehdas turhaan lisännyt aukkoja konepeltiin isommille moottoreille.
 7. Ennemminkin syynä on bensan ylikuumeneminen kuin sytytyksen puute,eli konehuone kuumenee liikaa. Wbx jakajassa on keskipakosäätöinen ennakonssätö joten ulkopuolella olevissa osissa ei ole kuin vahvistinyksikkö joka yleensä toimii tai sit ei ollenkaan.
 8. Kuinka paljon ajettu moottori? Jos paljon ajettu ja sytytystulppaan tulee kaksitahtimaista öljykarstaa on öljyrengas kulunnut loppuun kyseisen sylinterin männästä.. Siihen ei auta kuin moottorin kunnostus tai vaihdella vaan sytytystulppaa. Itsellä joskus ollut yksi vastaavanlainen tapaus paljon ajetussa vakiokoneessa.
 9. Nyt kiinnostaa et miksi öljynpainemännät ja jouset vaihtoon,kun huonolla tuurilla alkuperäiset lohkossa ylikokoa ja sellaisia uusia ei edes saa osamyyjiltä. Enkä minä ainakaan ikinä ole nähnyt niin kuluneita öljynpainemäntiä mitä ei voisi käyttää.
 10. W125 toimii tyhjäkäynnillä saakka hyvin kun nokan mainosasteet nokkakortissa on ilmoittettu 0,1mm välyksellä. Kun laittaa 0,15mm välyksen ollaan jo 290° paikkeilla.
 11. Tutkija

  Ahistaako?

  Jaa pitäisköhän alkaa vartioimaan pihalla lojuvia vaihdelaatikoita jos noin haluttuja ovat... joko ne on länsirannikolta loppumassa kun varastaa pitää jo 😠
 12. Hihnapyöräpäässä pitää olla tuo pelti joka on öljynheittolevy... ja tuo laakerin päällä oleva teräsrinkula ei ole lukkorengas vaan täyterengas laakerin ja kampikammion laakeripukin väliin. Kyseistä rengasta ei tarvitse jos on oikean levyinen laakeri kavennettuun laakeripukkiin(laakeripukki kavennetaan kampikammiosta runkolinjan kunnostuksen yhteydessä). Lukkorengas taas pitää olla virranjakajan käyttörattaan vieressä urassaan tai muuten rattaat lähtevät liikkeelle kohti pienintä runkolaakeria.. alimmassa kuvassa myös rattaitten välissä pitäisi olla täyterengas eikä viimeisenä ennen lukkorengasta niinkuin nyt on.
 13. On käytössä vielä 1,25 alikoossa rungoista ja1,50 kiertokangista.
 14. Kyse oli öljyn vaihdosta ei sitä metalliverkkoa tarvi ehjässä moottorissa puhdistella kuin korkeintaan joka viides kerta öljynvaihdon yhteydessä... Uudemmissa koneissa ei kylläkään tehtaalta lähtiessä ole ollut öljynpoistoroppua keskellä niin joutuu joka kerta aukaisemaan koko pohjan. Muuttivat sen takia kun kukaan ei puhdistanut sitä sihtiä ikinä ja silti kestivät ajaa yhtä paljon kun nykyvolkkarin moottoritkin eli noin 100000km
×
×
 • Create New...