Jump to content

Tutkija

Members
 • Content Count

  711
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Kouvola

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Keiteleen kone Oy on ainakin ollut,mut jos et meinaa yli 6000rpm kierrättää moottoria ei kannata vaihtaa. Alakierrosalueen toiminta huononee tuossa kaasutinmallissa yllättävän nopeasti kurkkua suurennettaessa johtuen hajoittajan karkeasta rakenteesta.
 2. Kanttiladan moottorin kampuran kuva tuubissa. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
 3. On sit muuten hengenvaarallinen,noinpäin kun olkaakselit ovat ohjaus ei palaudu vaan päinvastoin imaisee oikein käännettyyn suuntaan. Samaten caster ja kpi kulmat ajamisen kannalta aivan päin peetä,puhumattakaan mitä tapahtuu kun akselisto joustaa. Tuollainen käännetyn akselin viritys oli muutama vuosi sitten keväällä kokemäellä kuplakuhmu jokkiskisoissa. Ei tullut menestystä eikä kopiointia kun sillä ei yksinkertaisesti pysty ajamaan.
 4. No 0,40mm pienemmäksi en kyllä edes yrittäisi saada katkosväliä,voi muuten kuumana turvota välys pois ja alkaa ahdistamaan.
 5. Vaihteen päälläpito jousen ja kuulan porauksen reikä. Uudemmissa vahdelaatikoissa tuo muoviseostulppa on vaihdettu alumiiniksi mutta aivan yhtähyvin toimii reikä täyteen polyuretaanimassaa tai liimatiivistemassaa tai rtv silikonia kun vaan ensin rasvanpoistajalla puhdistat öljyn pois.
 6. Siellä varapyöränkotelon pohjassa sitten pitää olla reikä mistä poistuu pohjalle kertynyt vesi,sellainen siellä on alunperinkin.
 7. No ihan varmasti kaikki kulmat pielessä tai ainakin jotain muuta mitä autonvalmistaja on suunnitellut kun akseliputkia muutettu lähemmäs toisiaan.
 8. Tai tuplakaasarit hörisemään moottoriin niin on melua ihan tarpeeksi ilman musavehkeitä.
 9. Heiluriakselistossa vain auton/vaihdelaatikon korkeutta muuttamalla ja nivelperäisessä voi jonkin verran säätää aluslevyillä laakeripesän ja tukivarren välistä.
 10. Ja puolet lyhyemmät ja suoraan tilalle sattuvat pohjaanlyöntikumit löytyy ainakin farmari sierran takapäästä.
 11. Et kokeillut solenoidin isojen koskettimien toimintaa eli kaapeli toiseen paksun johdon napaan solenoidissa ja sitte yhdistät siintä solenoidin ohjausnapaan sähkön jos pyörii silloin ja vetää on starttimoottori silloin täysin kunnossa sähköisesti. Bendix ratas voi silti luistaa ja ei pyöritä moottoria.
 12. Siis mihin napaan sitä sähköä annat suoraan akulta? Solenoidin ohjausliittimeen(se ohut johto) vai paksuun johtoon joka menee solenoidin päästä startin sisään... Jos ohuen johdon liittimeen antaa suoraan akulta virtaa ja startti lähtee pyörimään on sulla bendix ratas romu siintä startista tai vipu jolla solenoidi liikuttaa sitä ratasta. Jos taas ei lähde pyörimään on soledoidi romu ja silloin jos pyörii antamalla sähköä paksuun johtoon se kertoo et itse sähkömoottori startissa on ehjä mutta kun solenoidi ei silloin vedä ei rataskaan liiku vauhtipyörän hammaskehälle. Eli solenoidilla on kaksi tehtävää,vetää ratas vauhtipyörän hammaskehälle ja kytkeä päässä olevat isot koskettimet jolloin yhdistää sähkön akulta startin sähkömoottoriin.
 13. Ei virtaa vaan jännitettä... jännite =V (voltti) virta=A (amppeeri)
 14. Ja lukuisia pienempiä eroja muun muassa vaihdekepin paikka. .
 15. Koko panta kampikammiosta irti ja korjaa kiristyspultin.
×
×
 • Create New...