Jump to content

Kemin Karavaanari

Members
 • Posts

  1853
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Kemi
 • Ajoneuvot
  '65 Großraum

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  040 5670938

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kemin Karavaanari's Achievements

 1. Vaikka vasta irrotin vetarin rasvausta varten oli kiinnityspultit taas ajossa löystyneet ja 1 katkennut laippaan. Pultit oli hieman pyöristyneet kuuskolot johon ei oikein mikään avainkaan tuntunut sopivalta.
 2. Itsellä sama kuin linkissä mutta ihan hyvin oon ajellut vakiojakajaan laitettavalla kärjettömällä moduulillakin vuosia, kunhan ei polta moduulia pitämällä pitkään virtoja päällä ilman starttausta.
 3. Keli oli melkein yhtä kostea ku Turqulaisten leiri.
 4. Nyt viikonloppuna tuli piipahdettua 600 km mutkat Kajaanissa. Auto oli ilman ulkopuolista sähköä 44 tuntia, Pe klo 13 - Su klo 09 ja yleismittarilla mitattuna oli 140 ah hupiakun varauksesta lähtiessä vielä 60% jäljellä. Keli oli kesäisen lämmin, shortsit ja t-paita. Akkua kulutti ainoastaan jääkaappi, lämmitystä ei ole (kuin 220v lämmitin) ja ruuat hoidetaan kaasulla. Mukava kun ei ole kesäkelillä enää riippuvainen sähköstä.
 5. Mulla meni aiempi junis samoihin lukemiin. 2110, nurkkabrosolit ja 4.125 loova harvalla nelosella.
 6. Tämä kuluttaa edelleen liikaa, 12-13 litraa sataselle. Jouduin nykyseen 30/31 kaasariin laittamaan 132 pääsuuttimen jotta kyykkäys kiihdyttäessä hävisi. Palstojen mukaan yleensä käyttävät 125/127 pääsuutinta 1600 koneessa. Kombona siis 1600 type1 early bayn kone 2r kansilla, 30/31 kaasarilla, alipaine 123 jakaja. Laatikkona palliksen "091", 0,89 nelosella ja 185/65x15 rengastuksella. Korkea otsapinta-ala, raskas kattoteline vararenkain, iso 140 ah hupiakku & jääkaappi, raskaista levyistä tehty yläsänky yms ei tietenkään auta tilannetta. Ilmansuodattimena palliksen pönttö, vois korvata jälkituotantosuodattimella jos edesauttais koneen hengitystä. Mielestäni pitäisi päästä 10-11 kulutukseen. Lisäteho auttaisi jotta voisi ajaa kevyemmällä kaasulla.
 7. Mainitaan nyt tässäkin että en olisi Enontekiön Vuontisjärvellä arvannut törmääväni tällakseen keitaaseen, hiekkaa oli kuin saharassa!
 8. Käväsin tosiaan Kemistä Kilpisjärvellä testaamassa miten vetarinrasvaus onnistui ja tuntuhan tuo pelaavan ongelmitta muutenkin n. 1100 km lenkin. Frezzerin jääkaappikaan ei ollut pettymys, nakit oli pakastelokerossa kotia tullessa jäässä ja Kilpisjärvellä akun jännite laski 15 tunnin paikallaanoloaikana 12,5stä 12,4ään, samoin 14 tunnin seisonnan aikana kun pois tullessa piipahdin Levillä. Jonkin taulukon mukaan 10% kulutus akusta.
 9. Jääkaapin asennuksesta alkaen harmittelin ettei siinä ollut usb-pistoketta kännykän lataukselle. Tänään ostin vaimonkaupasta irtonaisen pistokkeen ja ruuvasin akkukoteloon. Käytettävyyden kannalta ei paras paikka mutta oli niin sopiva kolo että siihen se oli laitettava. Tuohonkin tietysti tehtaalla laitettu jatkuvasti palava sininen ledi, kuinkas muutenkaan.
 10. Uusi kaasari on toiminu aivan ihanasti 123 alipainejakajan kanssa niin huomio on keskittynyt muualle. Veto päällä alkoi alustasta kuulumaan pientä vaikerrusta niin nappasin kuskin vetarin ruuvipenkkiin, putsasin ja uudet rasvat. Ilmeisesti toissatalvena kun vaihdoin laatikon ei nähtävästi ole haluttanut läträtä tuoreiden vaseliinien kanssa. Koeajolenkin perusteella onnistunut huoltotoimenpide.
 11. Tyhmä kysymys mutta säädithän auraukset renkaat maassa ja ajon aikaiset romppeet keulapellin alla. Näissähän keulan korkeus vaikuttaa heti raidetankojen asentoon joten renkaat ilmassa aurauksia on turha säädellä ja akselin korkeuden säätökin vaikuttaa heti aurauskulmiin. Pari milliä aurausta eteen niin kulkee suoraan.
 12. No tällä 30 pict 1llä ei sitten kuitenkaan löytynyt lopulta tyhjäkäyntiä. Kun laittoi tyhjäkäyntisuuttimen pohjaan niin ei pelannut, kun löysäsi niin toimi kohtalaisesti. Suihkin myös bräleenillä kansien ja imusarjan liitokset eikä imuvuotoja löytynyt. Tilasin uuden Solex/Brosol 30/31 kaasarin ja vaihdoin paikallaan olleen 120 pääsuuttimen ensin 127,5 ja myöhemmin 132. Toistaiseksi paras säätö onnistu 132 pää, 55 tyhjä ja 65 power ja vetää ihan mukavasti. Pitää odotella että kelit lämpeää ja koittaa sitten vielä hifistellä seoksia jos siltä tuntuu. Nyt on ollut sen verran viileää ettei tahdo konetta saada kunnon lämpöihin.
 13. Tänään taas innostuin ja yritin säätää 34sta kiihdytyspumppua, ei auttanu. Art_Zilta ostin 123 alipainejakajan kylkijäisenä 30 pict 1sen välilaipalla. Aikansa ku sitä puhdistelin ni sain käymään tyhjäkäyntiä ja pelaamaan. 125 pääsuuttimella ei kyykänny enää alhaalta mutta voima ei ollut läsnä yläkierroksilla. Otin edellisestä 34sta 132 enshätään ja ku sain sillä säätöihin niin testiajolla pelas aika ihanasti. 127,5 suutin löyty yhestä kaasarista niin sitä vois kokeilla joku päivä ja kaivella suutinkätköjä oisko muita. Tyhjäkäynniksi jäi paikallaan ollut 55
×
×
 • Create New...