Jump to content

Kemin Karavaanari

Members
 • Posts

  1866
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kemin Karavaanari

 1. Nyt kun tässä on tullut myytyä käyttöauto ja asuntovaunukin niin periaatteessa vaihtokin johonkin edullisempaan käyttikseen tai harrastekamppeeseen voisi tulla kyseeseen. Tämän korkeakattoisen myynti johtuu kuitenkin päätöksestä hankkia tilavampi asuntoauto 4 henkiselle perheelle.
 2. Laitat alennusvaihteelliset vetarit & latat ja madallat sit hiukan että rengas suoristuu mutta auto ei madallu TAI madallat vaan nykyistä perää, siinä ne on vaihtoehdot.
 3. Ei tuohon auta kuin madaltaa lisää että vetarit tulee vaakatasoon.
 4. Myynninedistämisenä mainittakoon että eka sadan kilometrin tankkaus näytti 11 ltr sataselle joten oikeaan suuntaan on menty.
 5. Tarjotaan Suomeen ennen mahdollista ulkomaille markkinointia. 35000 eurosta voidaan alkaa tinkaamaan ja Kemistä löytyy. Keula: 4" kavennettu wagenswest pallonivelsäätöakseli. Droppiolat. Akselia nostettu rungossa 35mm. Ilmaiskarit. 40 mm nostettu ohjaussimpukka. 40 mm tubbaukset. Perä: Varhaispallon IRS sekä rummut. Teetetty "091" palliksen laatikko 0,86 nelosella. AD 2-reikänen 1600cc moottori uudella kaasarilla sekä 123 jakajalla. Säätölatat. Ulkokuori: Isommatkin tanssit kestävä kattoteline. Heinemanin vetävä vetokoukku. Komeat bermit. Sisusta: Kompressorijääkaappi isolla hupiakulla, menee useamman päivän puskassa. Alasänky sekä n. 145 cm yläsänky, vetää 2 aikuista ja 2 lasta. Fiiniä vaihdekeppiä sekä käsijarrun jatkoa. Projektiosiosta löytyy tästä lisää juttua. Jos etsit virheetöntä tai originaalia, tämä ei ole sinua varten. Ei myöskään ujoille sillä juttukaveria riittää, etenkin keski-ikäisiltä naisilta :)
 6. Tulomatkan kulutus oli edelleen 12 litraa sataselle. Vaihdoin nyt 132 pääsuuttimen tilalle 127,5 jospa hillittis janoisuutta. Keväällä tuolla kyykkäs liikkeellelähdössä mutta nyt ainakin näin hellekeleillä veti tasasesti.
 7. Aika vastaavat oireet kun sinulla ja tuli aika ykskaks. Uudet rasvat ja ollut hiljaa parituhatta kilsaa.
 8. Vetarit on molemmista päistä ihan vaan pulteilla kiinni pyörännavassa sekä vaihteistossa. Irrotus, putsaus ja rasvaus. Helppo huolto. Itse tein saman Toukokuussa kun äänsi.
 9. Lähempänä näkee fiilikset ja myös sen pääseekö töistä irtaantumaan letkaan vai vasta Pe iltapäivästä oma ajo.
 10. Kyllä nuita tukivarsia löytyy Suomenmaasta käytettynä. Laita osto-osioon ilmoitus. Nuo tapit ruukaa ymmärtääkseni olla aivan mahdottoman lujassa vaikka olisikin sokalla.
 11. Sain onneksi kaiveltua pultinjämät ihan meisselillä ulos (kuvassa jo tuloillaan). Vaihdoin kuskin puolelle vastaavat pultit mutta tähtipääkannalla jotka sai isolla räikällä väännettyä tiukkaan. Laitoin vielä varmistukseksi lukkoprikkojen lisäksi kierrelukitetta. Sama homma pitää jossain vaiheessa tehdä hantin puolellekin, vaikka siellä oli pultit pysyneet kiinni.
 12. Vaikka vasta irrotin vetarin rasvausta varten oli kiinnityspultit taas ajossa löystyneet ja 1 katkennut laippaan. Pultit oli hieman pyöristyneet kuuskolot johon ei oikein mikään avainkaan tuntunut sopivalta.
 13. Itsellä sama kuin linkissä mutta ihan hyvin oon ajellut vakiojakajaan laitettavalla kärjettömällä moduulillakin vuosia, kunhan ei polta moduulia pitämällä pitkään virtoja päällä ilman starttausta.
 14. Keli oli melkein yhtä kostea ku Turqulaisten leiri.
 15. Nyt viikonloppuna tuli piipahdettua 600 km mutkat Kajaanissa. Auto oli ilman ulkopuolista sähköä 44 tuntia, Pe klo 13 - Su klo 09 ja yleismittarilla mitattuna oli 140 ah hupiakun varauksesta lähtiessä vielä 60% jäljellä. Keli oli kesäisen lämmin, shortsit ja t-paita. Akkua kulutti ainoastaan jääkaappi, lämmitystä ei ole (kuin 220v lämmitin) ja ruuat hoidetaan kaasulla. Mukava kun ei ole kesäkelillä enää riippuvainen sähköstä.
 16. Mulla meni aiempi junis samoihin lukemiin. 2110, nurkkabrosolit ja 4.125 loova harvalla nelosella.
 17. Tämä kuluttaa edelleen liikaa, 12-13 litraa sataselle. Jouduin nykyseen 30/31 kaasariin laittamaan 132 pääsuuttimen jotta kyykkäys kiihdyttäessä hävisi. Palstojen mukaan yleensä käyttävät 125/127 pääsuutinta 1600 koneessa. Kombona siis 1600 type1 early bayn kone 2r kansilla, 30/31 kaasarilla, alipaine 123 jakaja. Laatikkona palliksen "091", 0,89 nelosella ja 185/65x15 rengastuksella. Korkea otsapinta-ala, raskas kattoteline vararenkain, iso 140 ah hupiakku & jääkaappi, raskaista levyistä tehty yläsänky yms ei tietenkään auta tilannetta. Ilmansuodattimena palliksen pönttö, vois korvata jälkituotantosuodattimella jos edesauttais koneen hengitystä. Mielestäni pitäisi päästä 10-11 kulutukseen. Lisäteho auttaisi jotta voisi ajaa kevyemmällä kaasulla.
 18. Mainitaan nyt tässäkin että en olisi Enontekiön Vuontisjärvellä arvannut törmääväni tällakseen keitaaseen, hiekkaa oli kuin saharassa!
 19. Käväsin tosiaan Kemistä Kilpisjärvellä testaamassa miten vetarinrasvaus onnistui ja tuntuhan tuo pelaavan ongelmitta muutenkin n. 1100 km lenkin. Frezzerin jääkaappikaan ei ollut pettymys, nakit oli pakastelokerossa kotia tullessa jäässä ja Kilpisjärvellä akun jännite laski 15 tunnin paikallaanoloaikana 12,5stä 12,4ään, samoin 14 tunnin seisonnan aikana kun pois tullessa piipahdin Levillä. Jonkin taulukon mukaan 10% kulutus akusta.
 20. Jääkaapin asennuksesta alkaen harmittelin ettei siinä ollut usb-pistoketta kännykän lataukselle. Tänään ostin vaimonkaupasta irtonaisen pistokkeen ja ruuvasin akkukoteloon. Käytettävyyden kannalta ei paras paikka mutta oli niin sopiva kolo että siihen se oli laitettava. Tuohonkin tietysti tehtaalla laitettu jatkuvasti palava sininen ledi, kuinkas muutenkaan.
 21. Uusi kaasari on toiminu aivan ihanasti 123 alipainejakajan kanssa niin huomio on keskittynyt muualle. Veto päällä alkoi alustasta kuulumaan pientä vaikerrusta niin nappasin kuskin vetarin ruuvipenkkiin, putsasin ja uudet rasvat. Ilmeisesti toissatalvena kun vaihdoin laatikon ei nähtävästi ole haluttanut läträtä tuoreiden vaseliinien kanssa. Koeajolenkin perusteella onnistunut huoltotoimenpide.
×
×
 • Create New...