Jump to content

jonas

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Onko tänään tulijoita?
 2. Vuosikausia sitten oli minulla hajonnut se musta muoviosa. Ostin tarvikeosan, ja vaihdoin siitä pelkän salvan ikkunaan. Lähtee muistaakseni ohuella piikillä kiinnitystappi läpi lyömällä se metalliosa ja musta muovisalpa pakettina irti. Ei tarvitse vaihtaa koko ikkunaa tai edes irrottaa. Ikkunaan jää siis se kourumainen osa tällöin paikoilleen. Tuossa alla olevassa linkissä yhden toimittajan sivuilla näkyy kyseinen pieni reikä, jossa on ohut jousimaisesti paikalla pysyvä tappi, joka siis pitää irrottaa jotta liikkuva salpaosa irtoaa. https://www.paruzzi.com/fi/volkswagen/puskurit-(t25-ja-kupla-75-alkaen)-kori-sisusta/ovien-osat-avaimet/288/ Aloittelijanakin selvisin melko nopeasti, jos siis rikkoutuminen on vain siinä liikkuvassa osassa.
 3. 30 pict-3 ihan samaa meininkiä kuin saksalaiset viimeiset taisi olla. Ei siis vielä mitään vähäpäästöisyyksiä - mutta pakokaasut mitataan katsastuksessa, mikä oli viimeksi vähän ongelma. Katsuri oli kuitenkin hyvällä tuulella ja taisi vähän tulkita tilannetta.
 4. Ongelma lähti siis viime syksyllä, kun oli bensat öljyn joukossa. Siitä tämä pumpun vaihto lähti siis liikkeelle. Nyt en ole päässyt ajoon, niin en tiedä onko vielä murhe siinä.
 5. Neulaventtiili kyllä puhaltamalla tuntuu toimivan. Tässä on tyhjäkäyntisolenoidi ja sekin saa virtaa ja naksaa johdon irrotuksella, eli tuntuu toimivan. Voiko uusi pumppu tehdä liikaa painetta? Tai olisiko vielä muita vinkkejä?
 6. Kupla (1986-malli 1200) keräsi öljyn sekaan bensaa. Auto on ollut ajamatta pitkään, ja viime syksynä otin ajoon, jolloin bensan vuotaminen öljyn joukkoon ilmeni. Vaihdoin pumpun, ja käynnistyy ja käy oikein nätisti kun antaa vähän kaasua ja vastaa kaasupolkimen painallukseen kivasti (sikäli kuin 1200 vastaa mihinkään). Ei kuitenkaan pysy käynnissä tyhjäkäynnillä. Käy siis oikein kivasti aikansa, ihan minuuttikaupalla, mutta sammuu nostettaessa kaasu. Sitten ei meinaa käynnistyä millään uudestaan. Mikä muu ongelma voisi olla? Aukaisin kaasarin, ja neulaventtiili tuntuu toimivan, eikä näy roskia. Mutta ei ole paineilmaa säilytystallilla, eli kunnolla ei pääse puhaltelemaan paikkoja. Kaasarin tyhjäkäyntisolenoidi mietityttää, millaisia murheita sen toimimattomuus aiheuttaa? Tai voiko uudelta pumpulta tulla liian kova paine? Koetin kyllä laittaa vanhan takaisin, ja käynnistyi sittenkin heti ekalla yrityksellä, mutta ongelma pysyi. Tulpat on ihan siistit - joskin aika vanhat. Olisiko hyviä vinkkejä tarjolla? Kiitos.
 7. Olen selvitellyt bensapumppukysymystä 1986 valmistettuun 1200 kuplaan. On vanhanaikaisella tasavirtalaturilla. Tuon ikäisen auton bensapumppua ei saa avattua, joten menee uuden hankinnaksi. Hommasin yhden tasavirtalaturille sopivan, mutta sille auton alkuperäinen moottorista tuleva tappi oli liian lyhyt, eikä pumppu tietenkään pumppaa. Kuvassa uusi pumppu ja vanha rinnakkain ja kielen ulkonemaero näkyy selvästi (sikäli kuin tuossa pimeässä tallissa kuvatussa näkyy mikään). Nyt täytyy joko hankkia erilainen pumppu, jossa tappia vasten tuleva kieli on ulompana tai vaihtaa tappi pidempään. Voiko muuten tapin vain vaihtaa pitempää ilman muita seuraamuksia? Pumppujen vaihtoehtoja kotimaisilta toimittajilta katsoessani jäin miettimään, että minkä vuoksi laturin tyyppi vaikuttaa pumppuun, joka on kuitenkin ihan mekaaninen? Vaihtovirtalaturille tarjottu malli olisi ulkonäöltään vastaava kuin autossa ollut alkuperäinen - kielen ulkonemaa ei kylläkään useimpien toimittajien sivulla selvästi ilmoitettu, tai en osannut lukea. Vuosimallikin 1974 alkaen sopisi, mutta tuo laturityyppi ei täsmää. Osaako joku selittää erot siten, että vähän niukemmin moottoreitakin räplänneenä ymmärrän?
 8. Ostan 1986 Meksiko-kuplaan Suomessa maahantuonnissa lisättyyn etuvalonpesimeen releen. Sama sen ajan VAG-vaunuissa. Releen varaosanumero VW ja Audi nro 113 955 200. Hellan nro 003 321-03. Vastaukset yv tai jonas piste malmberg ät luukku piste com
 9. 1980-luvun puolivälin kupliin asennettiin maahantuonnin yhteydessä eberit site, että ottaa ilman etuluukun tavaratilan etureunasta renkaan läheltä ja pukkaa sen sitten jalkatilaan. On lähinnä mukavuuslämpöä tuottamaan. Joskus 90-luvun alussa ajelin parina talvena tuollaisella, ja ihan passeli se noinkin oli.
 10. Minusta kaikki monipuolisia mahdollisuuksia niin harrastuksiin kuin yritysmaailmaan mahdollistava toiminta pitäisi yrittää säilyttää. Voi hyvinkin olla, että näemme pienten lentokoneiden kehityksen - vaikka sitä on jo vuosikymmeniä sitten uumoiltu henkilökohtaisina atomikäyttöisinä lentolaitteina. Mahdollisuus on suuri, ja tällöin kentän purkaminen kaupunginosan alta voi osoittautua suureksi taloudelliseksikin vahingoksi, jolla on merkitystä kansantaloudelle maakunnissakin. Asia ei ole vain Helsingin oma. Ja kyllä tuon kokonaisuuden kulttuurihistoria on ihan mieletön. Käykää tutustumassa, jos vaan pääsette.
 11. Eikö kellään nurkissa? Siis vaaka-asentoinen SG-avain. Arpajaistyylillä oikeasta numerosta ja aidosta avaimesta 30€ ja postikulut päälle. Veikkauksia otetaan vastaan yv:llä. Jos veikkaa, voi voittaa.
 12. Mun originaaliavaimessani on vaakasuorassa ja sitten stanssaus SG ja kaksi numeroa. Voi olla että on ollut alkuperäisiä SG avaimia toiseenkin suuntaan, mutta näkemissäni on ollut vaakaan. Ostohalut on yhä tallella, jos löytyy sopivia.
 13. Näissä tarviketuotteissa on logo 90 astetta eri asennossa kuin originaaleissa. Ja aito olisi aina aito. Noin 1% mahdollisuus kaiketi olisi, että oma malli osuu jo hiotuistakin kohdalle?
 14. Olisiko jollakin SG-avaimia? Haaveena oikealla koodilla oleva orggisavain. Jos autossani olevalla koodilla oleva löytyy, ostan tarvittaessa lukonkin. Pelkkä avainkin kiinnostaa. Laita viestiä jonas piste malmberg ät luukku piste com, jos löytyy. Vai onkohan tällaisen tuurin sattuminen kohdalle toiveajattelua. -jonas.
 15. Löytyisikö joltakin 80-luvun Blaupunkt Stockholm R24:n käyttöohjetta? Skannauskin olisi parempi kuin ei mitään, mutta aito olisi tietysti paras. Tarjoa: jonas piste malmberg ät luukku piste com -jonas.
×
×
 • Create New...