Jump to content

Kharon

Members
 • Posts

  893
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ1/62, typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kharon's Achievements

 1. Kuulee jo paikallaan kun painaa vasenta takakulmaa alaspäin, mutta ajosa erityisen ikävä kun se tietenkin voimistuu vauhdin myötä. Kumihan se on eikä tuolla jousituksessa oikein ole kuin jousitangon/latan kumit ja iskunvaimentimen kumit. Onko kokemuksia ja miten sadaan kuriin? Iskunvaimennin kumeineen on alle 2v vanha, latan kumit varmaan tehtaalta asti.
 2. Ettei olisi käynyt klassinen ja joku kenkien jousista väärinpäin? Käy tosi helposti ja kun /jos on vanhan mallinen rumpu jossa on vahvikevalua sisällä, niin jousipa ottaa kiinni. Siitä jää pieni jälki rumpuun, näky hyvässä valossa kun ossaa etsiä.
 3. a) hapettuneet liitokset / sulake matkalla b) säätöä vailla Viimeksi kun oli samanlainen tilanne niin töötti haukkasi 10A suoraan akusta ja sen pitäisi ottaa 4-5A, ei ihme ettei enää paikallaan toiminut. Säädön ja sulakkeen putsauksen jälkeen toimi hienosti. Tuosta kuvia ja selitystä: http://kharon.suomiforum.com/www/horns/
 4. Pannaan vielä valkosivugummit kuvan kera, kauden -23 aluksi.
 5. Parin viikon pähkinnän jälkeen investoin sitten valkosivurenkaisiin, Kontion Whitepawit tulee Kuplaan. Hintaeroa 20mm valkosivulla olevaan Nankangiiin melkein satanen per gummi, joten kyllä siinä mietittävää oli, mutta vastineeksi 64mm valkosivut. Luotetaan siihen että noilla pärjätään seuraavat 10v niin vuosihinta jää siedettäväksi.
 6. Kiitämme, yksi Vitour tilattu Kuplan vararenkaaksi. Sama ongelma oli itselläkin että ei gummi mahdu varapyörämonttuun. 70 valkosivusta on edullisen puolella.
 7. Vanhan mallin vaihde ei mennyt osiksi muuten kuin purkamalla se kokonaan ja sitten olikin helppo purkaa laakeri pois putkesta. Ei ollut huonossa kunnossa, vain likainen, ja putsaus & rasvaus auttoi. Takaisin putkeen meni sopivalla hylsyllä naputtelemalla, ei ollut tiukka sovite. Purku oli muutenkin tarpeen, ulostuloakselin stefan kohta on niin huono että siitä ei olisi uudellakaan stefalla tullut tiivistä mitenkään, pitää hioa ja sehän ei onnistu kunnolla kuin irtoakseliin. Töötin johtokin oli kovin kärsinyt, tässä kohdassa oli helppo vaihtaa uusi johto. Tulipa samalla tarkistettua että miten kulunut itse vaihde on ja hädin tuskin havaittavaa kulumaa näkyy/tuntuu. Ratin väljä on tullut nivelistä ja ehkä vaihteen säädöstä, pitää säätää irrallaan ennenkuin kasaa sen autoon.
 8. Niin ja vastaus oli täsmälleen siihen. Irroitat lampun johdon käämistä ja panet lampun ja käämin väliin vilkkureleen, ihan niinkuin ohje, joskaan ei kovin selvästi, sanoo. Josko ei B-tolppaan mahdu, niin kuin ilmeisesti ei mahdu, niin haaroitus jossain aiemmin ja lampulle menevä johto vilkkureleen kautta.
 9. Tavallinen 2-napainen vilkkurele väliin? Sehän toimii juurikin lämmittämällä bimetalliliuskaa läpi menevällä virralla eikä siis tarvitse edes maakontaktia. Ainoaksi arvailun kohteeksi jää että riittääkö virta lämmittämään sitä tarpeeksi, mutta toinen lamppu rinnalle johonkin niin hyvin toimii.
 10. Minulla oli hiukan vanhemmat tulpat kuplassa kun niissä vielä oli valmistusmaana W. Germany. Mutta tallissakin tapahtui: Käynnistin Kuplan ja otin sen liikenteeseen, kyllä on kivaa taas. Ihan kesäinen olo tuli ja kuvakin löytyi:
 11. Ko. muttereilla on muuten tapana löystyä itsestään, ainakin tuplakaasuttimien kanssa. Nimim. 2 kertaa vetänyt momenttiin viime kesänä kaikki 4 mutteria ja syksyllä oli taas imuilmavuoto molemmissa. Pitänee laittaa nylockit kunhan saa tiivisteet vaihdettua. Kaasuttimien tukeminen jotenkin puhallinkoppaan ei varmaan olisi huono idea, varmasti ainakin osasyy asiaan, kaksikurkkuiset kaasuttimet ovat painavat.
 12. Tässä autossa on niin pitkälle tiedossa olevaa historiaa että museorekisteröinti ilman muuta on se kannatettava vaihtoehto. Omaan silmään sattuu puskureiden huono kromi ja kattoverhoilu, etupenkin saattaa saada puhtaaksi kotikonsteja tehokkaammalla pesulla. Mutta se ajatus on että ei museotarkastaja pure eikä tarkastuksen hintakaan varmaan ole suuri este. Ajoneuvon historia Traficomilta (edelliset omistajat) ja paperinen rekisteriote mukaan ja näyttämään tarkastajalle. Ainakin omalle kohdalle sattui oikein ystävällisiä miehiä, vaikkakin tarkkoja, ja sain pitkän vikalistan hyväksyttyynkin autoon. Listaa on tässä lyhennelty viime kesästä asti, kyllä se ehkä joskus lyhenee nollaan asti. Omalla kohdalla meni enemmän tai vähemmän vahingossa läpi, en odottanut että näin käy vaikka suomiauto olikin: 440t mittarissa näkyy joka puolella kunnostuksista huolimatta. Huonoimmassakin tapauksessa saa listan siitä että mitä pitää tehdä ja sitten on helppo arvioida että kannattaako. Minusta tietenkin kannattaa, en minä muuten sellaista ehdottelisi. Museostatus tietenkin helpottaa myyntiä myös. Jos 30 päivän aikarajoitus haittaa niin se on museovakuutuksen aikarajoitus ja ei koske autoa joka on tavallisessa liikennevakuutuksessa. Minulla on sellainen kun tuo on kesällä päivittäin ajossa muutaman kuukauden. Ei ehkä pitkään, kun muitakin kesävehkeitä valmistuu, ja silloin tuokin taitaa siirtyä museovakuutukseen. Isoin etu oli katsastusvälin kasvu 4 vuoteen, vero-ja vakuutusedut muutaman satasen vuoteen kun auto on vain kesäkäytössä, ei edes kahta tankillista bensaa (tuossa on iso tankki ja kulutus sen mukaan). Tuonkin auton suurin kustannus on varastointi, hallipaikka maksaa ympäri vuoden.
 13. Nyt ahistaa, suorastaan kyrsii. Joku prkl epärehellinen sielu varasti katalysaattorin käyttöautosta ja nyt on sitten 55cm tyhjää keskellä putkea. Samalla tietty paskoi lambdan johdot ja varasti senkin. Sahasi vielä niin edestä, että putki on osittain mutkasta katki, korvaaminen suoralla putkella vaatii vähän säätöä, mutta ihan putkettomanakaan ei kehtaa ajella. Taloyhtiön parkkipaikalla pe-la -yönä, aika hiljaista on ollut kun ei ole kukaan huomannut vaikka A-D -rappujen ikkunat ovat suoraan parkkikselle, minun omani mukaan lukien. Samalla havaittu että Motonetin putkimuhveista puuttuu kaikista kuvat ja siellä on ainakin 4 eri termiä samanlaisesta putkesta, voi prkl! Bonuksena Hannuksen myymälään pääsee julkisilla niin että kävelee viimeiset 15min, koska 111 ei mene lähemmäs tästä suunnasta, eli siis pummaamme kyydin naapurilta. HSL reittiopas ei tietenkään osaa kertoa mitään sellaista reittiä jossa ei tarvitsisi kävellä, vaikka vaikkapa 124 menee aika läheltä, kun 124 ei mene täältä kautta ja 111 menee. Kätevästi voin vaihtaa 111-> 124 Tapiolassa. Siis ensin varttitunti toiseen suuntaan. Ei riitä että joukkoliikenne toimiii vähän huonosti, HSL reittiopas ei osaa kertoa edes sitä osuutta joka toimisi, kun kävellenkin pääsee. Tokihan diagnoosi katin katoamisesta ja putken koosta piti tehdä parkkipaikalla hangessa kun ei tuo auto nyt ole oikein ajokuntoinenkaan. Arvaan jo että kerään koko sarjan ja havaitsen että juuri sitä muhvia (2" pultattava), jonka olisin tarvinnut, ei juuri tässä myymälässä ole. Ei ole harvinaista Motonetin kohdalla. Kas kun verkkosivun kuvaukset ovat puutaheinää eikä ole kuvia, niin tarkista siinä sitten myymälän saldo jotenkin: Joitain on ja joitain ei.
 14. Purkautuva putki tuli 2/61 ja meillä on 10/60, ei purkaudu. Tuossa on hiukan väljää, mutta likainen ylälaakeri tässä on se murheenkryyni, väljää voi vielä ainakin vähän säätää.
 15. Koko ohjausvaihde putkineen on tuossa lattialla ja ylälaakeri rohisee ikävästi kun putsasin vanhat vaseliinit siitä pois, varmaan hiekkapölyä ja ties mitä vuosikymmenien kökköä sisällä ja ajattelin että puran sen, putsaan kuulat, rasvaan ja laitan takaisin, vaan nyt näyttääkin siltä että se ei ole purettava ja pitäisi irroittaa pakettina .... vaan milläs se on kiinni ja saako sitä ylipäänsä pois purkamatta koko vaihdetta paloihin? Laakerin tukiholkin (ja jousen) sain kalastettua pois, mutta itse laakeri ei tunnu liikkuvan mihinkään. Ainakin näyttää siltä että rattiputki on kokolailla kiinteästi vaihteessa kiinni eikä varaosaluettelokaan anna niille omaa numeroa, joten pitäisi purkaa koko vaihde että saa varsinaisen tangon vedettyä alakautta ulos?
×
×
 • Create New...