Jump to content

Kharon

Members
 • Posts

  874
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ1/62, typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kharon's Achievements

 1. Liian pienellä kolvilla ei tosiaan tule mistään mitään. Liian isoa ei oikein ole josko on termostaatti tms. vakiolämpöinen laite.
 2. Tätä on nyt vähän testattu ja ledipolttimon polttelu (~13V ja ~15W ) lämmittää säätöpiiriä (xl6009) niin paljon että se tarvitsee jäähdytyspalikan, ainakin jotain, muutamassa minuutissa. Tämä ei varmaan yllättänyt ketään. Eli etsitään tuohon ripa ja jatketaan kunhan sellainen löytyy miljoonalaatikosta.
 3. Juniksen startti pyöritti vähän huonosti ja startin purku, puhdistus ja kasaus ei oikeastaan vaikuttanut mitään, joten seuraava kohde oli sitten solenoidi ja sieltä ainakin potentiaalinen vika löytyi, kontaktinastat aivan päreinä. Yhdistävä pala (yllä) ei vielä ollut aivan karmea, mutta startille menevän pultin päässä oleva kuparipala (alla)oli saanut kipeää oikein huolella. Ihme että startti ylipäänsä vielä pyöri, tuossa ei ehjää kontaktipintaa paljoa enää ole. Viilaa, hiekkapaperia ja kiillotustahnaa ja saatiin kokolailla siisti kuparipinta taas. Reunoille jäi vähän naarmuja, mutta niin pieniä että ei edes kynnellä saa esille ja kuvan skaala hämää pahan kerran, tuohan on 1 * 2cm palanen ja kuvan suurennos kokolailla iso. Sama operaatio keskiosalle. Pieniä monttuja vielä jäi, mutta en uskaltanut paljoa viilata poiskaan, tuo on palanen jota solenoidi tuuppaa aika voimalla. Kasattuna ruuveilla ja paikallaan. Tässähän on alunperin niitit solenoidin kannessa, mutta jos/kun sitä tarvitsee vielä joskus avata, niin paljon helpompi purkaa ruuveilla kasattuna. Käytössä oli maali jo vähän kärsinyt ja purkuvaiheessa kärsi vielä lisää, pitää ehkä vielä maalata uudestaan, tulee vähän siistimmän näköinen. 30W kolvi juuri jaksoi sulattaa käämilangan juotoksia niin paljon että sai auki, pienellä elektroniikkakolvilla ei onnistunut.
 4. Kävin Partcossa ja otin pari 7e modulia. Toveri elektroniikkasuunnittelija tuumasi että jos ottaa nimellisvirran 4A niin tuo laite kestää 10min. Mutta ei se mitään, en minä tarvitse kuin 1,7A. Koekäytetään, mitataan vähän lämpöjä ja virtoja ja jos posahtaa niin isoin tappio on bensat edestakaisin. Tai ei ehkä ihan sitäkään kun tuli muutakin otettua. Raporttia tulee kunhan ehditään. Koekuormaksi löytyi H3-led -polttimo, jonka tehoksi ilmoitetaan 20W. Jos tuota kestää jonkun äärellisen ajan, niin moduli on hintansa väärti.
 5. Kuplaan uusi kattoverhoilu, Himmelservice toimitti ja tänään ploppasi postiin. Näyttää ainakin irrallisena tosi hienolta ja on palat takaikkunan alle, katon palkkeihin ja b-pilariin, ainakin jos oikein tulkkaan tuota osakasaa. Vaatii lasien irroituksen että saa paikalleen, joten ainakin tuuli- ja takalasin tiivisteet pitää ostaa uudet, ehkä sivulasit myös. Varmistuu kun purkaa vanhoja pois. Samalla saa poistettua ruosteet kehyksistä ja purku olisi ollut muutenkin tarpeen, tuulilasin alareunassa kukkasta.
 6. Kaivelin tätä vähän ja jokamiehenoikeuksia ei suoraan ole missään lainsäädännössä määritelty, mutkan kautta löytyy, mutta edes wiki ei ole osannut antaa linkkejä. Fillarointi siis kokolaillla varmasti on sallittua, vaan tilanne muuttuu heti kun pannaan moottori: Silloin meillä on moottorikäyttöinen ajoneuvo ja maastoliikennelaki nimenomaisesti kieltää moisten käyttämisen maastossa ilman maanomistajan lupaa. Pykälä 2 määrää lain koskemaan 'moottorikäyttöistä ajoneuvoa joka ei kulje kiskoilla', siis myös fillaria ja pykälä 4 sitten kieltää ihan kaiken olemisen: Liikkumisen ja pysäköinnin. Paitsi maanomistajan luvalla, tietty. Autojenkin osalta valvonta on mitä on, voisin uskoa että kukaan ei fillaristin fillaria tule kyttäämään että onko siinä moottori vai ei. Käytäntö kun tuntuu olevan se, että ko. lakia käyttää vain kaupungin pysäköinninvalvonta parkkisakkojen jakamiseen.
 7. Selailin tässä Partcon (Vantaalla, lentokentän lähellä) luetteloa ja nehän ovat ottaneet halpoja konverttereita listoille (postillakin saa). Säädettävä DC/DC 4A konvertteri alle kympillä ei ole paljon, vaikka se onkin kiinalaatua. Tuo onkin hauska purnukka, se tekee mistä vaan mitä vaan, toimii yhtä hyvin 12V -> 6V konvertterina. https://www.partco.fi/fi/teholaehteet/dcdc-jaennitemuuntimet/712-dsn6009.html 4A riittää kivasti vaikkapa Blaupunktille tai LED-ajovalolle. Tuolla hinnalla ei paljon ahdista vaikka ostaisi yhden per polttimo ja sitten onkin jo valinnanvaraa. Kiinastahan noita on saanut jo pidempään, mutta into tilata ei ole ollut kovin korkea.
 8. Eipä ole sopivaa kangasta, se katottiin jo ekana. Eikä muutenkaan pelkkä kangas auta mitään kun mitat on hukassa. Siinähän lukee 'mittojen vuoksi'.
 9. Kunnolla ja värillä ei ole niin väliä, sillä tarvitsen sen vain mittojen vuoksi '63 karmanniin: Penkkirungot ja pehmusteet ja selkänojien päälliset on, vaan istuinosien päällisiä ei ole. Joskus kauan sitten ostin kokonaiset penkit, mutta istuinosien päälliset ovat hukkuneet johonkin. Vaihdossa löytyy valkoinen käyttökelpoinen (likainen ja kulunut vaan pesu auttaa) selkänojan päällinen jos on tarvetta ... tai vaikka kaksi, kunhan saan itselleni tehtyä uudet (väärä väri nääs). Valmiina ei ole löytynyt kuin vinyylipäällysteitä, sellaisia ei laiteta ja suurin osa uustuotantokankaistakin on jotain keinokuitua, kun pitäisi olla villaa/puuvillaa. Vaikea pala. Vinkit aina kelpaavat. Yv tavoittaa, tarvitsija Espoossa.
 10. Näin vähän ajattelinkin, kiitämme kannatuksesta kuitenkin. Uusi kone on nyt jo hommattuna, pitäisi vain asennella käyttökuntoon ja se ei olekaan ihan pikkujuttu, kun vanhaa konetta on kohta 10v viritelty käyttäjän näköiseksi ja windows 10 ei enää anna säätää läheskään kaikkea. Pöljä laite.
 11. Vanha Firefox se on, siis oikein kovasti vanha, vaan se on uusin mitä tuohon systeemiin saa ja systeemiä ei voi päivittää kun rauta ei jaksa. Voisin arvata että tuohon ei ole mitään yksinkertaista korjausta olemassa. Veikkaan että tuommoiseen se kopsahtaa kuin 'TypeError: ips.controller is undefined', front_front_core.js -tiedostossa. Toinen vaihtoehto 'IndexedDB Unknown err: ActorsParent.cpp:592'.
 12. Parempiin versioihin voi syöttää mitä vaan 5-30V ja ulos tulee se 12,5V. Toimii 6-volttisessakin ja H4 jo yksinään on jo huima parannus alkuperäisiin valoihin. Alibabassa myivät moista 12 taalaa kappale ja virrankesto sellainen että tarvitaan molemmille oma. Isompiakin oli mutta ne maksoivat suhteessa enemmän. Tuohon ei vain ole URLia tallessa, haku ehkä löytää.
 13. Hellan 7" umpiota voi suositella, minulla KG:ssä on. Mutta pitää olla tarkkana että saa sen version jossa referenssiluku on 17 tai 17.5, sillä se 'normaali' versio on euromallin "sumuvalo" referenssiluvulla 12.5 ja se näyttää kirkkaan alueen 10m keulasta eikä paljon muuta. Pitkillä toimii niinkuin pitääkin, mutta silti kokolailla viraton pimeällä maantiellä, paitsi sumuvalona. Tuo oikea malli antaa ~80% valosta >40m päähän, sillä tekeekin jotain.
 14. Tasavirtanen helposti ei anna tarpeeksi jännitettä kierroksillakaan ja se sitten korostuu jännitehäviöiden myötä. Omassa KG:ssä on vaihtovirtalaturi ja jännitettä tulee kokolailla hyvin lampuille asti (12,x V) , mutta silti Bilteman LED-H4 -lampuilla sai ihan merkittävästi valotehoa lisää, suunnilleen siihen mitä H4-lampusta pitäisikin irrota, sillä samat polttimot käyttöautossa (tuhdit johdot ja releet ja akkuun 50cm ja 14,4V latausta) eivät juurikaan eroa oikeasta H4-polttimosta ("+120%" Osramin Nightbreakerit). KG:ssä ei tietty moisia ole ja kun LED generoi itse jännitteensä paikan päällä, niin erot lähtöjännitteessä kätevästi hukkuvat. Valokuviossa ei ole havaittavia eroja että hyvälaatuinen polttimo, joskin myös kallis, ~70e/pari (Biltema 42-2014). KG:n valokuuppaan tuo LED-härdelli mokkuloineen mahtui, en ole Kuplaan vielä kokeillut. Laillinenhan se ei tietenkään ole, joten aika sama sitten asennella tuo suoraan R2-kantaan adapterilla, vaikkapa tuolta: https://www.classiccarleds.co.uk/products/p45t-r2-h5-to-p43t-h4-bulb-adapte Voisi luulla että lähempääkin saa, mutta enpä löytänyt. Sitä en osaa sanoa miten paljon häikäisyä syntyy kun valoa tulee varmaan 10* se mitä vanhasta R2-lampusta, mutta toisaalta virtasta kuluu vain puolet. Vielä kun muistaa että nykyautoissa on 5-10W ledit huomiovaloina yölläkin ja nehän on suunnattu 5 astetta yläviistoon, niin ei pitäisi pikku häikäisyillä erota mitenkään muusta liikenteestä, ennemmin päinvastoin.
 15. Tämä ei nyt ollut oikein onnistunut päivitys, viestin kirjoittaminen hajosi kun ei enää ole kenttää johon kirjoittaa viesti. Työkoneen Chromella toimii (=tämä), mutta tätä ei haluaisi käyttää muista syistä.
×
×
 • Create New...