Jump to content

Kharon

Members
 • Posts

  623
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ1/62, typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kharon's Achievements

 1. Ei. Toinen 54 (arvaamme että 54d) menee kohtaan missä on jatkuva sähkö, siis nimenomaan ei katkaisijaan (eikä edes virtalukon kautta välttämättä). Sen voi myös jättää kokonaan kytkemättä jos haluaa, vanhemmissa moottoreissa ei ole parkkitoimintoa lainkaan eikä siis ko. johtoakaan. 31b on maajohto ja toinen 54 tulee katkaisijan lähtöön. Katkaisijan toiseen nastaan tulee jatkuva (tai virtalukon kautta) sähkö. -65 kytkimessa on kaksi nopeutta ja siksi enemmän nastoja, mutta sitähän tämä vanhempi moottori ei osaa.
 2. Vaan pannaanpa muutama kuva ettei ihan tekstiksi mene. Tankki sellaisenaan ja tankin korkki uitettuna fosforihapossa ja kiillotettuna, tuli ihan hyvä. Se oli aloittaessa aivan mattapintainen, tukeva kerros hapettumaa päällä. Tankin päällipuoli on selkeästi musta alunperinkin mutta näyttää ihan siltä että pohjapuolella on ollut joku vaaleampi väri. Toki voi olla likaa ja savea, pitää pestä kunhan pensan käry vähän laantuu. Vaikka on vain korkki auki niin tuo tuoksahtaa parvekkeella aika vahvasti. Katsotaan nyt että miten pitkään.
 3. Hyvä huomio tämäkin. Noo, irtotankki on nyt että on helppo mitata kabiinin etuseinästä törröttävä putkenpää ja tosiaan, jarrunestesäilön letku oli aivan triviaalia panna kiinni kun letku ja putki olivat suorastaan tyrkyllä akselin päällä. Ilman tankin irroittamista olisi jäänyt kyllä haaveeksi. Pumppupatentti toimi kuin junan vessa, 2 10l pänikkää tuli täyteen alta aikayksikön ja sitten pumppu horikin jo tyhjää. Tyytyväisenä nykäisin tankin irti kiinnityksistä ja sitten alkoi kuulua lorinaa lattialta. Tankin pohjassa oleva letku oli niin hapero että taipumisen sijaan se menikin katki ja tietty alkoi lorottaa kaikkea lattialle. No, sain vadin alle, ei tullut ympäristökatastrofia, mutta sotkua tuli. Katalasti tankissa olikin monttu keskellä ja täyttöaukosta pudotettu pumppu ei saanut sitä tyhjäksi, kuutisen litraa jäi. Aina ei mene kuin strömsössä täälläkään. Vaan tulipa vahvistettua idea siitä että tankin alla oleva letku on hyvä vaihtaa uuteen. :) Kun tankki kerran on irti ja pohjapuolelta ruosteessa niin kiikutetaan hiekkapuhallettavaksi ja maalattavaksi, onpa siisti pitkän aikaa taas. Pitää vielä sitä ennen pestä ja hapottaa sisältä. Kivempi käsitelläkin kun ei lemua bensalta niin pahasti.
 4. Hyvä vinkki mutta minullapa on sellainen jo. :) Eli siis ostin korjaussarjan missä on se lähtöputki, mutteri ja suodatin. Pelkkä suodatin on tosiaan riskisijoitus, se mutteri saattaa olla niin kiinni että pitää halkaista, ettei käy niin että se kierreosa irtoaa tankista, jolloin ongelma kasvoikin rikkinäistä mutteria paljon suuremmaksi kerralla.
 5. USA- kytkimestä voi käyttää vain sen osan mikä menee etuvilkuille ja siitä haaralla myös taakse, silleen se eurokytkimessä toimii. Siis kaaviossa musta-valkoinen ja musta-vihreä johto. Musta-vihreä kiertää kaaviossa hätävilkkupurkin (J1) kautta mutta sitähän ei tuossa ole, joten se tulee suoraan vilkulta kytkimelle. Musta-vihreä-valkoinen on käyttöjännite ja se on sama kuin vanhassakin ja tulee vilkkureleeltä (J). Muitahan ei sitten tarvitakaan. Auttoiko yhtään?
 6. Putsasin jarrunestesäiliön, pistin uuden letkunpätkän ja huopapalan alle. Jarrunestesäiliön saaminen takaisin onkin sitten hauska juttu, putken ja letkun liitos on juuri akselin/raidetankojen päällä ja tankki pahasti tiellä, pitää purkaa, kun tuonne ei vaan saa käsiä mitenkään väliin. Tuleepa putsattua tankki ja vaihdettua tankin pohjassa oleva suodatin ja letku samalla. Piti rakennella toisen auton bensapumpusta paketti jolla saa tankin tyhjäksi, tuossa kun on tankki puolillaan kun en syksyllä muistanut että se pitää tyhjätä. Paketti on mallia 'pudota säiliöön' ja Kuplan tankissahan on iso reikä katossa, mahtuu kivasti siitä sisään ja pumppu puhkuu ~3l/min, ei kestä kauaa että on kanisteri täysi.
 7. Kaikkea voi olla, mutta ihan ensimmäisenä kannattaa kokeilla kepin siirtämistä muutamalla millillä eteenpäin (jos tulee vaikeuksia ykkösen ja kolmosen kanssa niin meni liikaa). Kepakolla on tapana siirtyä pikkuhiljaa jos/kun sen kiinnityspultit eivät ole momentissa ja niillä on tapana löystyä kun vaihdekeppiä ränkytetään aika usein ja joskus vähän voimallakin. Tussilla tai teipillä merkki siihen missä se on nyt, muuten noin pieniä siirtymiä on vaikea nähdä ja keppi on kovin nirso oikeasta kohdasta. Nimim. koettu on, kahdessakin autossa. Jos sekään ei auta niin joudutaan vaihdelaatikon sisään, se vaatii työtä ja rahaa. Mutta tavallisin vika on vaihdekepin väärä kohta.
 8. Joo ja kun auto on tallissa pukeilla niin kaikkea mitä ei tarvitse tehdä pohjapuolelle on aika helppo kuitenkin tehdä.
 9. Hiukka edistystä välillä: Sain vanhan pitkän jarruputken pois autosta ja uuden tilalle, se menikin paljon helpommin kuin uskoin. Kumit tietenkin ihan muusina, pitää uusia. Vanha putki irtosi etupäästä nätisti holkista, takapäässä holkki kiinni putkessa niin hyvin että putki kierteellä siinä kohdassa kun lopulta irtosi. Ei mennyt kuitenkaan poikki että ei se hirmu huono vielä ollut. Onpa nyt uusi kuitenkin. Sensijaan oikean etupyörän putken saaminen jarrupääsylinteriin kiinni tuotti ärräpäitä ja ähellystä, taivutteli miten vaan niin ikinä ei ollut putken kulma juuri kohdallaan, joten holkki ei mennyt kierteelleen, eikä tietty sylinterin nurjalle puolelle nähnytkään mistään mitenkään. Toista tuntia ähelsin sen kanssa ennenkuin sattui putki oikeaan kulmaan ja sain holkin kiinni. Piti jo irroittaa se jarruletkustakin että saa pyöritellä. No, sen kun sai niin sitten ei enää ollutkaan ongelmia, putket kasaan ja mutteritervaa liitoksiin. Jarrunestesäiliön otin irti putsausta varten kun siellä oli jotain epämääräistä mustaa mujua sisällä ja letkunpätkä säiliöstä putkeen näytti erittäin epäillyttävältä, pitää uusia. Yhteenvetona todetaan että jarruihin jäi jarrunestesäiliö, 3 pyöräsylinteriä (purettuna ja tarkastettuna), rummut ja nippu pikkuosia rumpujen sisään, muuten on kaikki uutta.
 10. Kyllä. Mikä tahansa kirjettä isompi UK:sta on nykyisin kymmeniä puntia. Aika vahvasti on stopannut ostokset sieltä kokonaan kun järjestään rahti maksaa enemmän kuin osat. Tulli ja ALV vielä päälle niin sattuu lompakkoon jos on ihan pakko ostaa sieltä.
 11. Kaikkea pientä taas. Pöpö iski (ei kuitenkaan korona, tästä selvisi helpolla) ja piti juniksellekin tehdä jotain, niin tämä vähän seisoi. Pitkän jarruputken mitta etsitty varaosaluettelosta (~220cm) ja käyty hakemassa uusi tilalle sekä etsitty sisältä reiät joista sen kuuluisi mennä ulos. Vanha putki on vielä paikallaan, taitaa olla helpoin purkaa paloina pois. Pitää vain ensin puhaltaa tyhjäksi niin ei ole jarrunestettä pitkin lattiaa. KK:sta löyty musta käsijarrukahvan kumi, vanha kun meni murusiksi irroittaessa niin jotain piti saada tilalle. Tuolla pärjää kunnes joskus löytää oikeanvärisen ... tai edes selviää että mikä se oikea väri on.
 12. Jos/kun on kone on kiinni Kuplassa niin yleensä kaasutinta ei saa irti imusarjasta (sisäpuolen pultit kaasarin ja puhallinkopan välissä ja muutenkin ahdasta) vaan koko paketti irti kannesta ja sitten pöydällä osiksi. DellOrtoista (ja kopioista) saa kyllä tärkeimmät suuttimet irti purkamattakin niitä kokonaan irti, ilmanputsari vaan pois ja siinä keskellä jo näkyvätkin.
 13. Saksasta saapi kokonaisia helmoja. Ei ole halpa mutta kun omaan projektiin asenneltiin niin ne olivat niin hyviä että eipä tarvinnut sovitella. Kun niiden ympäriltäkin oli peltiä kateissa niin ehjällä kynnyskotelolla helpotti kovasti niidenkin paikkaamista. Hirmu etsintä oli että missä se osoite oli mutta oli se sähköpostiarkistossa vielä: jurgen<type34@telenet.be> 2018 hintoja: rocker Right site 300€ heating channels 500€ (tämä taisi olla parihinta, 2 peltiä molemmin puolin, mutta tuon voi Jürgeniltä varmistaa.) sparewheel bucket 650€ special order Rear corners 200 inner wings front 180 + ship Ihan kaikkia osia ei käytetty vaan paikattiinkin autossa kiinni olevat, joten vaikkapa etupyörän edessä oleva pelti taitaa löytyä hyllystä, irtoaa kyllä sopurahalla. Pitää vielä tallilta varmistaa josko kiinnostaa. Harmaita paloja tuosta ylläolevasta listasta: http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P1130636.JPG
 14. Omapainon suuruista jarrullista kärryä, ei kokonaismassan. Juniksessa siis suunnilleen 1100kg. Siihen kyllä pieni vaunu mahtuu ja hiukka viritellyllä koneella jaksaa vetääkin. Tätä on jouduttu pohtimaan monta kertaa milloin missäkin yhteydessä.
 15. Kharon

  Baja

  Tuo on sennäköinen paketti että etupyörät nousevat ilmaan kun sen laskee pyörilleen. ;) Taitaa silti olla optinen harha.
×
×
 • Create New...