Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  335
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tuliko tarkoituksella matalapuristeiset männät? Neloseenhan on/oli kolmenlaisia mäntiä kun tehdas muutti puristusta männällä, oli vissiin helpompaa tehdä se niin. Kupumäntiä (8,5:1, 412/914) ei tiettävästi enää saa mistään (olen etsinyt mutta nollatulos), mutta monttu- ja tasalakista saa.
 2. Minusta ei kuulu, hätävilkkujen nuppi vilkkuu, mutta kojelaudassa ei tapahdu mitään ellei ole virrat päällä. Voin tarkistaa kunhan pääsen taas auton luo ihmettelemään.
 3. Kuplan osalta erityisen ongelmallista joo. Karmannin osalta, varsinkin vanhempien, osalta aika arpatouhua kun varsinainen nimi on lisätiedoissa tai ei missään. Jonkunlaista suuntaa toki saa. Uudempien osalta on paljon helpompaa kun typ 14 näkyy suoraan runkonumerosta ja niitä voi sillä etsiä eikä konttorin oikeinkirjoitustaito enää vaikuta.
 4. Kytkentäkaaviojutuksi taitaa mennä, nimimerkillä ison Karmannin kytkentöjä useamman kuukauden ihmetellyt. Se on kumma miten johtohärdelli on melkoinen kun repii ensin autosta kaikki johdot pois ja sitten alkaa asennella niitä takaisin. Koitapa olisiko noista apua: https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/type3_6870.jpg https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/type3_6870_key.jpg Toinen mikä tulee mieleen, on itse mittaripurkkien (erityisesti vilkku/lataus/öljynpaine, sillä näille menee 12V koko ajan) maadoitus: Ainakin Karmannissa mittaripurkit on maadoitettu kiinnityspannan avulla kojelaudan takaseinään ja jos/kun olet maalannut senkin (niinkuin minäkin tein), niin niiltä puuttuu maadoitus kokonaan. Se aiheuttaa hassuja juttuja. Ratkaistiin tämä tekemällä ylimääräinen maajohto pannan ruuvin alta oikeaan maapisteeseen.
 5. Ryobin R18IW3 täällä. Hankintaan johtivat kokolailla edullinen hinta (noin suhteessa tietenkin) ja jokseenkin satunnainen tarve, lähinnä renkaanvaihtoa keväällä ja syksyllä ja jotain pientä siinä välissä. Ryobilla tietty noin 80 muutakin vimpainta jotka käyttävät samaa akkua mutta akkuporana edelleen muinaismuisto Bosch, kun ei se suostu menemään rikki. Se oli ensin firmalla ~10v ja se on nyt ollut minulla kohta 20v ja aina vain toimii. Vaikka on pieni akku (2Ah) niin Ryobi jaksaa vääntää yhdellä akullisella auki & kiinni noin 6-7 pyörän pultit, á 5 pulttia per pyörä. Momenttia ei ole hirveän paljon, että pyöränpulteissakin sen ensinmmäisen narskauksen saa avatessa tehdä isommilla kaluilla, samoin loppukiristyksen. Tämä oli jo ostaessa tiedossa, mutta enemmän vääntävä oli oikein huomattavasti kalliimpi. Säästää kyllä nysväystä hintansa edestä siinä välillä, ei harmita yhtään että hommasin.
 6. Nämä ovat sellaisia rajatapauksia kun ovat ison lammikon väärällä puolella, mutta saapa vähän kuvaa että mitä siellä myydään. Ja ellei muuta niin ainakin paljon kuvia, BaT -myyjät kun laittavat *paljon* kuvia. https://bringatrailer.com/listing/1975-volkswagen-sp2-2/ https://bringatrailer.com/listing/1974-volkswagen-pacomobil-snail-camper/ Muutama muukin Volkkari, mutta niitä tuolla aina on, nämä ovat hiukka harvinaisempia.
 7. Traficomin tilastoistahan noita saa, mutta haluavat rentut rahaa niistä. Volkkariyhdistys taannoin osti moisia tietoja, en tiedä onko kellään tallessa.
 8. Viimeksi meni toinen puoli että vaikea sanoa että syökö varsinaisesti. Mutta viimeksi tuli kyllä virhe, halpoja brasilianstefoja. Ensin meni toinen, muutama vuosi sitten, ja nyt meni toinenkin. Muistaakseni ostin silloin ensimmäisen hajotessa CSP:ltä pari settiä ja nyt sitten vaihdoin sen toisenkin. Saa nähdä miten käy. Tämä on tätä kun on niin laiska ettei jaksa vaihtaa molempia ikäänkuin määräaikaishuoltona. Ei ole iso juttu juttu tehdä kun rumpu on vielä puhdas ja sotkun siivoamista tässäkin oli varmaan 3/4 työstä.
 9. Hyvä yhteenveto. Mutta tässä kohdassa tosiaan epäillään a) kulunutta sisäholkkia kun tuossa(kaan) sarjassa sitä ei tullut uutta ja b) huonolaatuista brasiliastefaa (sillä sellainen siellä oli). Nyt tämä uusin on CSP:n setistä, oletettavasti vähän parempaa laatua. Mutta sisäholkin kuluneisuus on realiteetti, kulunut kiiltäväksi siitä osasta missä tiivisteen huuli pyörii ja vieressä on koskematonta osaa. Kopistelin stefan vähän eri kohtaan kuin aiemmin (-63 kannessa on melkein 5mm varaa säätää), jos nyt oikein mittasin niin se pyörii koskemattoman osan kohdalla. Päinvastoin kuin luulisi niin tiivisteen vastinpinnan ei pidä olla peilinkiiltävä, se on silloin kulunut.
 10. Käytin Karmannia katsastuksessa ja tällä kertaa vasemman takapyörän jarrut melkein nollilla (toissavuonna oikean). Ei tarvinnut kuin irroittaa pölykapseli niin vika näkyi kun napamutterissa öljyä: Stefa pettänyt. Putsasin sotkun (yöks mitä töhnää tulee jarrupöly+lootaöljystä) ja pistin hyllystä uuden stefan ja uudet jarruhihnat, mutta tökkii kun näitä menee tasaisin väliajoin. Junikseen hommasin uudet sisäholkit (holkki johon stefan huuli nojaa) ja se pitää ehkä tehdä tähänkin, ihan selvästi holkki on kiillottunut ja sellaisena helposti vuotaa. Vähentää säätöä jatkossa kovin, kyllähän näiden pitäisi kestää >20v tekemättä mitään.
 11. Vaihtelu on ollut kovaa kun ei ole osannut päättää että mitä pannaan ja/tai on saanut edukkaasti jotain mikä alle mahtuu. Omassa -63 Karmannissa on siis ollut ainakin 135/80, 145/80, 155/70, 165/70 ja 175/60(ehkä 65, on jo aikaa ni ei muista). Viimeksimainittu on jo aika donitsi. 5.60 (=vakio) olisi joko 140 tai 145/80 mutta se on hiukan vaikeasti saatava koko eli hinnakas nykyisin. Nyt on 135/80 edessä ja 165/70 takana.
 12. Hyvä kysymys. Harmillisesti ei ole tilaa ostaa varaosa-autoksi/kunnostettavaksi sillä minulla on jo yksi 412 ja tuo on pelleiltään ja muutenkin *paljon* paremmassa kunnossa kuin tuo minun autoni. Toki todella rähjäisen näköinen mutta kosmeettista. Siis tavaratilassa on *tehtaan maalit* vielä jäljellä. Kosmista. Toki tukivarret saattavat olla sököt mutta jos/kun ne ovat vastaavassa kunnossa, niin tuosta saisi ihan kelpo pelin. Moottori on se jekku ja tuon ruiskukoneen elvyttämisestä eloon on parikin verkkosivua olemassa: Se on siltä ajalta kun ruiskupurkki itse ei osannut laskea oikein mitään ja melkein kaikki tehdään ulkopuolisilla apulaitteilla ja ne ikääntyvät. Nykyruiskuissahan ei ole kuin muutama anturi ruiskuälyn lisäksi.
 13. Motonetistä jää vähän sellainen maku että kun sama yhtiö (Broman) omistaa perinteisen varaosaketjun (AD) niin Motonetistä pikkuhiljaa tehdään/on tehty halvinta kiinakrääsää myyvää halpisketjua, jonka varsinainen myyntiartikkeli on ihan muuta kuin varaosia. Oikeat varaosat Motonetissä maksavat jo käytännössä saman kuin AD:ssä. Tämä ei liene sattuma. Biltema on luisunut samaan suuntaan jo 1980-luvulla, mutta myyvät sentään (ainakin varaosina) toiseksi halvinta kiinakrääsää, melkein kaikki on käyttökelpoista.
 14. Kiitos, pitää tehdä. Sen verran puuttuu peltiä että ei ollut mitään käsitystä.
 15. Välikysymys: Pakussa/bussissa on juuri tuossa saumassa vedenpoistoreiät, onko avolavassa? Nimim. Samanlainen avolava pitäisi remontoida.
×
×
 • Create New...