Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  307
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Saatiin paketti ISP Westiltä viimein kotiin saakka(*). Saatiin siis moottoriin laturin hihna ja sytytysjohdot viime viikon lopulla ja kun oli sadekeliä, niin nysvättiin kone käyntikuntoon. Siitä on nyt savut saatu ja sehän käy melkein kuin uusi moottori, hämmentävää. 20s videokin on, vielä kun keksin että miten sen saa puhelimesta tähän. Kytkin kaipaa säätöä ja kaikkea pientä vielä puuttuu, mutta noin teknisesti se olisi melkein ajokuntoinen. Kaasuvivuston välitanko onkin osoittautunut visaiseksi palaksi, mutta kunhan päästään parin harrastajan kanssa puheisiin paikan päällä, niin voipi olla että moinen löytyy, pöpöjen takia on ollut yhteydenpito aika vähäistä. Samalla havaittiin että hieno uusi käsijarrukahvan kumisuojus, joka on siis sama kuin Kuplassa, ei olekaan sama kuin (samanikäisessä) Kuplassa. Voi öh: Tuossa on leveämpi vaijereiden yhdyskappale ja se ei mahdu nätisti Kuplan kumin sisään, pitäisi ilmeisesti olla uudemman Kuplan suojus. Pullistuma nyt ei suoranaisesti haittaa, mutta on se vähän hassun näköinen, joten eiköhän tuohon oikea kumi etsitä heti kun keksitään että mikä se on. Kaikkea muuta pientä tuli samalla, ovien alareunan kumiohjurit, sulakerasian kansi ja keulaan pohjaanlyöntikumeja. Samalla havaittu että pikkukarmannista samaiset kumiohjurit ovat kadonneet niin hyvin että on vain ruuvit jäljellä. Höh. Olisi pitänyt ostaa kaksi paria samantien. Noin muuten näyttää hyvältä, matot ja penkit on paikallaan, ratti toimii (töötti unohtui tarkistaa) ja kasauksen jälkeen vilkut kiukuttelevat, mutta lienee irtojohto taas, osa vanhoista liittimistä on turhan väljiä eikä oikein pysy kun/jos ropaa jotain muuta vieressä. *) Fedexille pyyhkeitä: Paketti tuli hki-vantaalle 15.5., pistin sähköpostia että miksi se seisoo siellä 28.5., kun ihmettelin että mihin se jäi ja huomasin pakettiseurannasta että siellähän se makaa. Sähköpostiin tuli vastaus.5.6. ja olin jo 2.6.soittanut ja nirinarissut että mikä nyt maksaa. Virallinen selitys oli että ei voi tehdä mitään koska ei ole paketin päällä puhelinnumeroa(!) ja paketti pitää tullata. Täysin kosmista: Nimi ja osoite oli ihan oikein. Ellet itse hoida niin Fedex ei siis tee mitään. Hieno kuriiri. Puhelimessa naristuani sain kuitenkin tullaustiedon (yksi ainoa numero jota ei voinut mitenkään toimittaa minulle pakettikortilla??) ja pääsin tullaamaan paketin. Tulli sitten kertoi Fedexille että ok ja paketti ploppasi kotiin, mutta aika huono maku jäi koko touhusta. Sellainen maku tästä jäi että minä ostan Fedexiltä "tullauspalvelun", á 50e, ja sitten he hoitavat koko homman. Sillon paketti ei makaa kahta viikkoa terminaalissa.
 2. ... kuuttakymppiä. Lienee suurempi vaara muulle liikenteelle sen takia kuin olemassaolonsa takia. Eipä kevytkärryjäkään katsasteta ja rekisteröinti taas ei kärryn turvallisuuteen vaikuta sitä sun tätä paitsi ostohetkellä. Palataan tähän jos/kun joskus joku tekee tilaston hinattavien laitteiden aiheuttamista onnettomuuksista, minä en ainakaan onnistunut löytämään moista. Todennäköisin syy on se, että niitä on niin vähän ettei kannata edes tilastoida erikseen. Trafin taka-ajatuksena on tietenkin se, että näitä ei saa hinailla lainkaan missään: Tyypillinen hinattava laite on jarruton ja painaa yli 750kg, joten sitä ei saa rekisteriin sellaisenaan, haluaa tai ei. Siis täyskielto ja jeesustellaan että pitää 'vain' rekisteröidä. Aitoa Trafia.
 3. Omalta kohdaltani näitä on nähty kompressoreina, hiekkapuhalluslaitteina ja työmaiden taukotupina, noitahan siirrellään joskus pitkiäkin matkoja ja matkanopeus on tietenkin kuorma-auton nopeus. Siinä valossa vaikkapa siirrettävä sauna istuu oikein hyvin siirrettävän laitteen määritelmään: Sen varsinainen käyttötarkoitus ei ole peräkärry, vaan joku aivan muu. Puhdas Trafin keksimä "turvallisuus"politiikka tietenkin tässä on takana: Olen aika varma että siirrettävien laitteiden aiheuttamat onnettomuudet eivät tilastoista löydy lainkaan. Joko niitä ei kirjata mihinkään tai niitä ei vain ole. Eikä tarvitsekaan, riittää että oletetaan että niitä on ja sitten "korjataan" kuviteltu ongelma määrämällä kaikki erikseen rekisteröitäväksi, saadaan rahaa ja suurin osa laitteista kokonaan pois liikenteestä, koska ne eivät täytä peräkärryn vaatimuksia. Ei näitä vahingossa tehdä vaan tarkoituksella. Poliitikasta sinänsä voi olla montaa mieltä, mutta realiteetti on se, että se ei pohjaudu yhtään mihinkään mikä olisi mitattu jollain tavalla. Joka on ainakin minulle se ongelma jo sellaisenaan.
 4. Ei riitä. Jos dollya aletaan nimittää perävaunuksi, niin se on täysperävaunu (4 pyörää maassa) ja sallittu nopeuskaan ei ole kuin osa varsinaisesta perävaunusta. Se on nimenomaan siirtoväline eikä peräkärry, näillä on merkittävä ero. Ainakin juristeriassa ellei muuten. Ei liene sattuma että 'hinattava laite' hävisi myös. Sitä kun ei tarvinnut katsastaa eikä rekisteröidä, jäi rahat saamatta.
 5. Kiitos kuvasta, minulla ei ollut tätäkään niin ei tiennyt kuin suunnilleen että mitä siihen väliin kuuluu.
 6. Väärä pää, puuttuva osa on konehuoneen puolella ja noita ei löydy edes vähän perusteellisemmalla googlailulla. Speksistä puuttui kylläkin että kummasta päästä, mutta konehuoneesta on kyse.
 7. " Uudessa tieliikennelaissa apuvaunu on kuitenkin pudotettu lakitekstistä pois. " Suomeksi: Pursiaisen peukalonjälki näkyy. Mitään teknistä syytä muutokseen ei tietenkään ole, syyt ovat puhtaasti poliittisia. Puhdasta mielivaltaa noin käytännössä.
 8. Päivitelläänpä taas, nyt on muutama kuvakin. Oven alareunan ohjurikumit eivät sitten tietenkään olleet samat kuin juniksessa, vaan pienemmät, ja kun aikamme arvottiin niin avo-Karmannista löytyi samanlaiset, päästiin ostamaan uudet. Isoimpana muutoksena on sinisiä mattoja lattiassa ja nysvätty johtoja vähän pienempään nippuun. Yksi kierros pitää vielä tehdä, näkyvät vähän liikaa edelleen. Voi kyllä olla että tehdään alumiinipellistä pieni kansi ja maalataan se korin väriin, piilottaa kivasti johtohässäkän. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P3042302.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P5042310.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P5042311.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P5042309.JPG Laturin hihna uusittu ja käsijarrukahvan kumihattu repaleisena oli hukattu jo purkaessa, ostettiin uusi sekin. Samalla havaittu että kaasuvaijerin pään ja kaasuvivuston välistä puuttuu yksi tangonpätkä, mihin lie kadonnut. Sattuisiko kellään olemaan / tietoa mistä saa? Olikin nimittäin yllättävän vaikea osa, kun kaupoista sitä etsin viime viikolla, kellään ei ollut, ei edes ISP Westillä, jolla muuten on aika hyvin kolmosen osia. Sieltä on kyllä paketti tulossa, keulan pohjaanlyöntikumit olivat ihan murusina ja sellaiset sieltä saatiin, samoin kuin tulpanjohdot. Jahka paketti tulee niin saadaan viimeisetkin johdot paikalleen, kaikki muut jo onkin kytkettynä.
 9. Aiempiin ihmettelyihin viitaten: Vasemman takalokarin vieressä oleva suorakaidereikä on (tehdas-) Ebersprächerin sisääntuloputken reikä. Se kannattaa jättää auki niin saa uuden paikalleen vaivatta. Palliksen(kaan) lämmitys ei ole mikään maailman paras. ilmeisesti sellainen autossa on ollut, jolloin pitäisi olla myös Eberin kumitassujen reiät (4*6mm reikää nelikulmiomuodostelmassa) koneen vasemmalla puolella (takaa katsottuna) lokarin takana olevassa pohjapellissä ja todennäköisesti myös Eberin pakoputken ~30mm reikä, samassa pellissä tai jossain lähellä ainakin.
 10. Kun on kädessä 60 sivua dokumenttia, jonka mukaan auto tehdään (samasta sarjatuotteesta) ja pannaan sama dokumenttinippu viranomaiselle, niin jonkun muun päätöksen saaminen samasta asiasta on puhdasta mielivaltaa ja vetoaminen "yksilöön" on vain mielivallan pimittämistä. Hallintomenettelylaissa on myös aika tiukka vaatimus siitä että viranomaisen toiminnan *pitää olla ennakoitavissa*. Pykälä, jolla ajoneuvohallinto AKE:sta asti on pyyhkinyt ahterinsa. Tämä "yksilöön" vetoaminen on tyypillinen viranomaiskyykytys, jolla vaikkapa tyyppihyväksyntätodistukset Trafi vaati runkonumeroon asti identifioituna. 100% mielivaltaa ja rikos: Sarjatuotantolaitteet eivät ole yksilöitä vaan massatuotteita. Vaikkapa CE-hyväksynnän (tai EU-tyyppihyväksynnän) kohdalla tämä on itsestäänselvyys, *vain* Traficom on pulju joka saivartelee itsestäänselvyydestä. Ei varmasti ole sattuma, vaan tietoinen kyykytyspolitiikka joka perustuu puhtaasti asenteeseen. Sitä sitten koiteaan piilotella jeesustelemalla pykälistä, täysin tietoisena siitä että pykälät eivät yksittäishyväksyntöjä koske. Tätä on seurattu AKE-ajoista asti ja systemaattinen pilkunnussinta ja kyykytys ei ole muuttunut mihinkään vaikka vuosikymmenet kuluvat. Vain selitykset vaihtuvat. Aina pitää muistaa että Traficomilla on juridinen valta hyväksyä *ihan mitä tahansa* liikenteeseen EU:ssa. Kirjaimellisesti. Sopiva ajoneuvoluokka vain ja kilvet kiinni. Siis jos halua olisi. Se, että puuttuu tekninen pätevyys ja poliittinen halu tehdä niin, on se ongelma. Britit ovatkin hyvä esimerkki päinvastaisesta politiikasta: "Jollei ajokki ole suoraan vaarallinen (muille), niin mikä ettei". Siihen taas ei paljoa tarvita: Alusta ja jarrut jotka ovat suhteessa tehoon ja jonkunlaiset valaistus/merkinantolaitteet ja kriteerinä on ajokin vaarattomuus *muulle liikenteelle*. Ei se, että kuljettaja tai matkustajat ovat "turvassa". Sellainen onkin aika jeesustelua kun moottoripyörällä vielä saa ajaa. Toki Traficom ei ole ainoa viranomainen joka jakelee täysin sattumanvaraisia päätöksiä: Kun siitä ei joudu minkäänlaiseen vastuuseen missään, niin ei ole tarvinnut tehdäkään asialle mitään.
 11. *Julkis*hallinto. Laki asiakirjojen julkisuudesta määrittelee asiat niin että ellei ole erityisiä syitä salata, niin kaikki asiakirjat ovat julkisia ja ne täytyy kansalaiselle antaa jos tämä niitä pyytää. Ei alkuperäisinä, mutta joko sähköisessä muodossa tai kopioina. AKE, Trafi ja Traficom omaavat pitkän historian jossa tällaisella pyyhitään ahteria: Ei anneta koska ei anneta.
 12. Tämäkin etenee pikkuhiljaa kun pöpöjen takia ei päästä mihinkään. Moottori saatu takaisin konehuoneeseen ja lattiamattomateriaali tuli, vaan ei tullut kuin puolet siitä mitä tilattiin. Asiasta nillitetty ja tilattu lisää, tulee kun tulee. Saatu palanen leikelty osiksi ja toimitettu ompelijalle kanttinauhoja varten. Kaikkea pientä tilailtu: Nopeusmittarin vaijeri (vanha oli poikki), oven alareunan ohjurikumit (pähkinnän tulos oli että se on sama kuin junakeulassa, jää nähtäväksi että osuuko) ja nippu pieniä pahviputkia kun vanhat olivat niin haperoita että ei voinut laittaa paikalleen. Jos/kun sähköt osuivat kohdalleen niin päästään ottamaan savut kunhan korona vähän helpottaa. Sitä tietty ei tiedä että milloin se tapahtuu, toivottavasti kuitenkin ennen kesää. Sänki saa kuitenkin kasvaa siihen asti kun etätöissä ei ole niin väliä, katsotaan mitä tulee.
 13. Joo varmasti, sama lukkohan tässä on.
 14. Sanoisin että ei, tämä vika on enemmän sitä että ovea kiinnipitävä salpa (ja siis koko ovi) heiluu kun salvan akselin ympärillä oleva alumiiniköntti ei ole enää lukkorungossa kiinni.
 15. Tästä on pari kuvaa, pannaan tänne linkki kun niitä ei varsinaisella kuvasivulla ole huonon laadun takia. Jos on lukko kädessä ja osina niin noista kyllä selviää että mitä on tehty. :) Type34-foorumilla oli pari muutakin joilla oli käynyt samoin, joten veikataan tyyppiviaksi. Yksi ainoa alumiininiitti ei ole kovin vakuuttava rakenne, en ihmettele että hajoaa. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P1122252.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P1122253.JPG
×
×
 • Create New...