Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  220
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tämäkin on vähän edistynyt, tiivisteitä ja listoja etsitty, vilkut ja takavalot ja sellaisia ruuvailtu paikalleen ja viritelty sähköjä eteenpäin. Sen verran on saatu sähköihin nyt eloa että kun löi akun kiinni ja pääsulakkeen (#3) paikalleen niin mikään ei savunnut ja hätävilkun nuppi vilkkuu hienosti. Auton ulkopuolella ei tapahtunutkaan sitten mitään, lamppurunkojen ja maan välistä on kontaktit hukassa kun kaikki ruuvinreiät on tietenkin maalissa, pitää putsailla. Sitten akku sanoikin että en leiki sun kanssa ja hommat siirtyivät myöhemmäksi kun mittasin napajännitteeksi enää 4V. Tuumattiin että vainaa on, kun se oli ladattu vain pari päivää aiemmin, eipä muuta kuin uusi tilalle. En ihmettele, kun hetken muistelemisen jälkeen muistin että tuo akku on pääosin seissyt 10v Karmannin mukana satunnaisesta apuakkukäytöstä ja latailusta huolimatta. Eipä akku sellaisesta tykkää. Pari pikkutiivistettä vielä puuttuu oven yläkulmista ja konehuoneen/koneen tiivisteet pitää tarkistaa, todennäköisesti niitä joutuu uusimaan. Muuten alkaa olla hyvällä mallilla noin osien puolesta, pitäisi vain kasata. Nippu pikkuosia ja takapuskurin palaset kiikutettu kromattavaksi, sitten vain odotellaan että mitä tulee ja mitä maksaa.
 2. Joo ja bussiin varmaan oikeampi väri, tavan grey (L345) kun on pakettiauton (kasten/kombi) värikartasta.
 3. Väri muuten saattaisi olla ihan vaan grey (L345) + pearl white katossa (numeroa en muista tähän hätään, oma kun on kokoharmaa). Tuossa hiukka haalistunut versio vasemmalla ja parempikuntoinen oikealla: http://kharon.suomiforum.com/www/wiima/DSCN9455.JPG
 4. Sama täältä. Kuplaankin sai tehtaalta lisävarusteena radiota (ja tietty antennia) mutta ainakin vanhemmat olivat Hirschmannin antennilla, kokolailla erinäköinen. Sinänsä hauskannäköinen antenni tuokin puuosuuksineen.
 5. Noin muuten epäillään että koko juttu oli Bernerin vaalikampanjaa ja se on haudattu samalla sekunnilla kun Berner ilmoittikin lähtevänsä pankkiin. Järkevähän se tietenkin olisi mutta ei Traficom järkeä ole käyttänyt kuin sellaisiin asioihin joista ei saa rahaa. Saa nähdä.
 6. Ideoita joita tuli mieleen tuota katsellessa: Saa toteuttaa jos tuntuu hyvältä, mutta heitelty tähän "näin minä tämän tekisin"-periaattella, eikä tarkoita sitä että olisi ainoa tai edes paras vaihtoehto. Se kun on kovin tekijästä kiinni. Nelostyypin koneeseen saa osia aika hyvin, joten sähköosat + jakaja vaihtoon niin saa 12V systeemit: koko auton muuttaminen 24 voltille on kokolailla operaatio ja vaikeuttaa ikävästi kaikkien muiden sähkölaitteiden saatavuuteen/käyttöön. Noita saa käytettynä/purkuosina, niin ei tarvitse kaikkea ostaa uutena ja budjetti pysyy kurissa. Sähköjä joutuu tekemään vähän uusiksi kun nelostyypissä on toisenlaiset johdotukset. Ei mitään kovin vaikeata kuitenkaan. Homeeseen kannattaa aluksi tarjota homeentappomyrkkyjä venekaupasta, elleivät osat muutenkin jo ole vaihtokunnossa, home sinänsä ei vielä ole paha ongelma. Haisee tietenkin kauhealta, mutta se on pääosin kosmetiikkaa ja näin kevättalvella osat voi dumpata suoraan pihalle/katokseen/pressun alle, eivät ne sen huonommiksi siellä ehdi mennä ennen kevättä eivätkä haise sisällä. Tuuletus muutenkin tekee hyvää, home ei tykkää kuivasta ilmasta yhtään. Sisäkatto hoitunee pesulla ja myrkyttämällä, sen purku on aikamoinen jumppa ja vinyyli kestää pesua kokolailla hyvin. Muuten näyttää tosi hyvältä latolöydöksi, reikiä ei näy ja ~kaikki osat paikallaan ja kovin käyttökelpoisen näköisinä. Yhdistettynä uuteen nelostyypin koneeseen oikein hyvä löytö. Öljyt (ja suodatin) muuten kannattaa vaihtaa ennenkuin yrittää pyörittää konetta, saa ainakin pahimmat kerrostumat pois koneen pohjalta. Itsehän elvytin ~25v seissyttä konetta ja vaihdoin siihen öljyt heti ekana, toisen kerran kun sain sen ekan kerran käyntiin (lyhyt päräytys), kolmannen kerran kun saatiin käymään sen verran että saatiin lämpöiseksi ja neljännen kerran ekan koeajon jälkeen. Siinä kohdassa se ei enää ollut aivan mustaa eikä siivilään jäänyt enää kovin paljoa irtohiukkasia. Sitten vielä tihennetyllä välillä 500-1000km eka kesä kunnes siivilä on täysin puhdas öljyä vaihtaessa. Vaan kyllä kannatti, mitään ei mennyt rikki ja koneella ajeltiin kilometrit täyteen, ~80t yhteensä ja 8v lisää juniksessa ja kun sitten purettiin, niin moottorin rungolle ei tarvinnut tehdä mitään, pesu vain ja vakiolaakerit sisään, erinomaisen onnistunut elvytys. Oli kyllä hyvät ohjeetkin, täältä ja Volkkariyhdistyksen sivuilta, kiitoksia avustaneille vielä uudestaan.
 7. Torilla näemmä varhaispallis ihan järjelliseen hintaan 2 tonttua. Toki ei katsastettu eikä ajokuntoinen mutta ei nyt ihan raadolta ainakaan näytä. Savitaipaleella eli Etelä-Karjalassa. https://www.tori.fi/etela-karjala/VW_T2_1972_9hengen_varhaispallis_55050666.htm?ca=18&w=114
 8. Eikös tämä muuttunut ja uudet prosenttirajat ovat alempana, muistaakseni vain 10%? Nimim, kiire 2v sitten saada KG muutoskatsastettua vanhoilla säännöillä. Dynolapulla toki saa mitä haluaa, mutta sitten on teho rekisteriotteessa merkittynä ja sitä ei saa ylittää (laillisesti). Toki väännöstä ei puhuta mitään ja pallokeulakin pitää enemmän väännöstä kuin tehosta, joten voipi kasvattaa tilavuutta varsin huoletta ja teho pysyy sallitussa rajoittamalla kierroksia. Koitin Trafin sivuilta tarkistaa mutta edes Google ei löydä yhtään mitään auton moottoreihin kuuluvaa enää, ilmailua ja veneitä kyllä löytyy. Kosmista.
 9. Kharon

  VW 1302S '71

  Hoo. 411/412 -sedanit ovat kovasti katoava luonnonvara eikä ole helppo homma kun peltejä ei saa kuin varaosa-autosta tai tekemällä itse. Muut varaosat pl. moottori/laatikko ovat vielä vaikeampia. Minullahan siis on -74 412 ja sen mukana tuli nippu 411:n osia jotka eivät siihen käy, jos tarvitset jotain niin kysele, katsotaan pinosta että onko.
 10. Tämä on se helpoin suunta lähteä. Pallokeulabussissa valoille tuli 11,8V vaikka latausjännite oli ~14V. Vanhat johdot ja kytkimet söivät jännitteet kokolailla tehokkaasti eikä sulakerasiakaan ainakaan auttanut. Suurin syy kuitenkin varmaan liian ohuet johdot jo alunperin. Sähkömiehen näkökulmasta silkkaa paukkulankaa (minä kysyin, en ole sähkömies), Valorelepari (vasen+oikea, vaihtorele lyhyt/pitkä, ohjaus vanhoista valoista) kuskin jalkatilaan pahvin taakse ja 4mm^2 johto per polttimo suoraan akulta releelle, niin saatiinkin jo melkein 14V lampulle, Valoteho koheni huimasti eikä maksanut kuin releet, liittimet, johdon ja parit 10A johtosulakkeet akun viereen. Olisiko muutama kymppi mennyt yhteensä. Kaksi erillistä relettä siksi että ei mene kaikki valot kerralla josko sulake sattuu posahtamaan ja toki virta per johto jää pienemmäksi (eli jännitehäviö pienemmäksi) kun on vasen/oikea erikseen johdotettu.
 11. Mutta päivitystä ja vähän kuvia aiemmista päivityksistä. Saatiin heijastimet takaisin pinnoituksesta ja sitten olikin kätevä kasata ajovalot ja sumuvalot. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171401.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171413.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171415.JPG Heijastimet näyttävät aika hyviltä, aavistus appelsiinipintaa verrattuna alkuperäisiin, mutta jää nähtäväksi että miten hyvin nuo oikeasti heijastavat. Näkemiseenhän noita ei juuri tarvita Suomen kesässä, pitää vain olla. Sumuvalon polttimon häikäisynestin aiheutti ihmetystä, se on polttimon yläpuolella ja suora puoli alaspäin, vaikka voisi jotenkin toisin luulla. Piti oikein tarkistaa vanhoista kuvista. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171406.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171407.JPG Auto on aika korkealla, mutta toki moottori puuttuu ja bensatankki on tyhjä ja sisustus & penkit puuttuvat, säädetään uudestaan jos/kun on tarvetta. Kuvassa näkyy auton mukana tullut sivuparkki, korvataan ihan tavallisella sivuvilkulla kun suomiautoissa sellaiset oli. Yleiskuvissa näkyy että vähän kaikenlaista on ruuvailtu kiinni. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171408.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171409.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171410.JPG Hauskasti muutaman luukun ruuvaaminen kiinni tekee autosta paljon valmiimman näköisen. Takapuskuri ja ovenkahvat ja nippu pienempiä osia vielä pitäisi kromata, mutta ei ole löytynyt mistään läheltä kromaamoa joka osaisi kromata nuo ovenkahvatkin, ne kun on ovat jotain painevalua ja hiukka hankala tapaus. Mieluusti tietenkin teettäisi kaikki kromaustyöt samassa firmassa. Akku ja sen kiinnityshilutkin löytyivät, pantiin paikalleen. Kansi on jossain hukassa, osia maalatessa se vielä oli tallessa. Löytynee kun etsitään. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171411.JPG Ruuvailin ratin viiksihärdellin suunnilleen paikalleen ja kunhan saa sen johdot kiinni niin voikin jo kytkeä akun kiinni ja testailla kaikki virtapiirit ihan oikein virtalukon kautta. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2171412.JPG Härdellin yläpuoliset liittimet ovat erinomaisen ikävässä paikassa päästä käsiksi. Onneksi tuo ei ole vielä pultattuna kiinni, saa johdot kiinni niin että näkee liittimet.
 12. Hoo, hyvä idea. Mutta uitin takaluukun tiivistettä kuminhoitoaineessa ja siitä tuli aivan käyttökelpoinen, laitettiin vanha takaisin. Etuluukun tiivistetä etsin ja ISP West näemmä myi ihan oikeatakin joten tilasin sellaisen. Ei ihme, kun profiii on sama niin äkkiäkös sellaisen metritavarasta tekaisee.
 13. Tämäkin on taas pikkuhiljaa edistynyt, ajokki saatu pyörilleen ja luukkuja (takaluukku, ovet) paikalleen. Vilkkuja ja takavaloja on myös ruuvailtu paikalleen, niihin olikin kaikki osat hyllyssä eikä tarvinnut kromailla uudelleen, niin selvisi helpolla. Tiivisteet ostettiin jo syksyllä, niitä oli tarjolla. Etuluukkuun ei ole tiivistettä ja sitä viikonloppuna ihmeteltiin että mihin se katosi, mutta kun sitten katsoin vanhoja kuvia niin ei siinä ole koskaan ollutkaan tiivistettä. Pitää hommata uusi. Profiilihan on sama kuin pikkukarmannissa, tuossa on vain pidempi, joten pienellä askartelulla selviää.
 14. Kharon

  Ahistaako?

  Ei ole enää ongelma, muutin Espoon puolelle. Täällä pihankin auraus toimii, ei tarvitse itse lapioida kuin 20cm aurausvallia auton takaa että pääsee parkkipaikan auratulle osuudelle. Jos lunta siis on paljon/auto seissyt pidempään. Ei haittaa, enemmän ahdisti koko talven mittainen vesisade muutama talvi sitten. Mutta työmaalla (Helsingin puolella) on joutunut välillä harrastamaan luovaa pysäköintiä kun virallisiin ruutuihin ei kaksivetoisella pääse, kun niitä ei ole koko talvena kertaakaan aurattu.
 15. Tilailin isoon Karmanniin takasivulasin tiivisteet, 98e/puoli ja tulee kun tulee, mutta pitää ottaa kun ylipäänsä saa.
×
×
 • Create New...