Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  403
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pannaan uusi aihe kun tuollaista ei aiemmin ollut, tähän voi liittää muitakin jatkoksi. Mutta aloitetaan doppelijuniksen korilla, 39e: https://www.eurorc.fi/product/30067/teamc-volkswagen-t1-pick-up-110---touring-car-body-190mm---unpainted
 2. Karmannin osat eivät sinänsä ole kalliita ja niitä saa aika hyvin. Etulamppujen tausta on ihan vakiopaikka KG:ssä, että vaikka se onkin pelkkää reikää, niin muu osa korista voi olla vielä ihan käyttökelpoinen. Tyhjästä hylsystä auton tekeminen toki sinällään on työlästä ja maksaa rahaa, mutta KG ei ole lainkaan vaikeimmasta päästä ja ehjistä pyydetään 20-30 tuhatta, on siinä vähän varaa sijoittaakin josko hylsy ei maksa paljon mitään.
 3. Kävin katsastamassa brittiauton (-65 Vauxhall) ja sain vikalistan. Etuiskarit olivatkin vaikea pala kun ei tuohon sellaisia suoraan saa mistään. Aikansa kun kyseli ja etti ja vaikka mitä, niin selvisi että Amazonin iskarit käyvät ja sellaisia löytyikin Motonetistä. Vaan olikin takaiskari joka käy ja sekin selvisi niin että otetaan vanha irti ja sen kanssa kauppaan katsomaan. Mutta nytpä on toinen paikallaan, huomenna sitten toinen. Valitusta tuli myös öljyvuodoista (ihan syystä, sottaa härskisti kun laatikon öljypohja vuotaa) ja alapallonivelestä. Se on rasvattavaa mallia, voi olla vain kuiva. Vielä on 28. päivään asti aikaa korjata uusintanäyttöä varten ja isoin ongelma (ne iskarit) melkein korjattu, voi olla että ei tule edes kiire. :o
 4. Kyllä kyllä! Eikä kyllä sielu KG:tä kestä suolassa uittaa .... lähinnä sen suolauskauden päättymisestä on kyse.
 5. Muihin nähden aika pientä mutta nostinpa akun paikalleen ja elvytin Karmannin talviseisonnan jäljiltä käyntiin. Nyt sitten vain odotellaan ajokelejä, +5 ei oikein houkuttele, mutta jos vaikka +12 ja vähän paistetta olisi niin sitten kyllä. Saa nähdä.
 6. Hyvätkin prässit tahtovat olla tällaisia. Tähän mennessä olen eläessäni tavannut yhden joka toimi sillä tavalla kuin pitäisi, joka kerta, ja se oli paperitehtaan kunnossapidossa ja oli ilmeisestikin maksanut tuhansia markkoja uutena. Ammattikäytössä kyllä oli koko rahan arvoinen myös. Omalla kun juniksen etuakselia rasvasin niin 800g vaseliinia meni, ehkä 4/5 sinne minne pitikin ja toki läpipumpattuna että vanhaa, aika rujon näköistä vaseliinia tuli tietty melkein yhtä paljon ulos.
 7. Joskus, jo ennen tätä ketjua, on tullut tapeltua juuri näiden kanssa useammin kuin kerran. Mutta CSP:n stefoilla on öljytkin pysyneet siellä missä pitää ainakin talviseisonnan yli, totuushan selviää kun ottaa sen ajoon, toivottavasti jo ennen vappua.
 8. Suur-Saimaan ympäriajo on peruttu tältä vuodelta. Sen piti olla heinäkuun viimeinen viikonloppu. Kertoo lähinnä siitä että rokotusten aikataulu on lopultakin kovin epävarma, 2022 sitten uusi yritys.
 9. Kharon

  T1 -58

  Totta ja hitsi, tiesinkin että niitä on, en vain muistanut enää.
 10. Kharon

  T1 -58

  Joo, 12-volttista tarvitsee oikeastaan kahteen asiaan: poppikoneisiin ja halogeenivaloihin. Muuten aivan sama vaikka olisi 6V sähköt, jopa puhelinta saa ladattua sopivalla (12V) sytkärilaturilla kuudesta voltista. Ohuita 12-volttisia latureita on ollut myös generaattoreissa jnpp. olleissa teollisuusmoottorissa, minullakin on yksi -56 -mallinen. Tuo on todennäköisesti 25A malli kun sen ei ole tarvinnut antaa virtaa kuin sen verran että starttiakun saa täyteen ja lataussäädinkin on tavallista yksinkertaisempi.
 11. Ei ole mahdoton homma sovitella lukkoja virtalukon avaimeen (nimim. tehty on) mutta toki nysväystä paljon enemmän kuin pelkkä vaihto. Tämä siis noin teknisesti mahdollisena vaihtoehtona, sitä on paha täältä käsin sanoa että onko se järkevä.
 12. Fertania vedetty bussivolkkarin pohjaan >>5v sitten, edelleen se on musta niistä kohdista joista se mustaksi silloin jäi kun ei tuolla talvella ajella. Pitäisi vetää uusi kierros, muutama uusi kohta on ruostunut. Fosforihapon (eli ns. happomaalin) reaktio on tunnettu ( rautaoksidi + fosforihappo -> rautafosfaattia + vettä ) ja rautafosfaattihan ei välitä vedestä tuon taivaallista, järvimalmia kun on. Pysyy myös kokolailla hyvin kiinni ja ruosteen hiomisen jälkeen jos/kun jää montun pohjalle ruostetta niin tuolla sen saa stabiloitua niin että pysyy. Heikko happo, ei pure puhtaaseen peltiin oikeastaan lainkaan, joten sen voi joko pestä pois tai jättää pohjamaalin alle. Sen ostaminen ruosteenmuuntoaineena vaan on kallista kun sitä saa ihan sellaisenaankin, viimeksi ostin Rainbowin kalkinpoistoaineena, 0,5l pullo 3e tms. ja 10% fosforihappoa. Toimii, kokeiltu on. Tuosta sitten vähän jyrkempää jos haluaa itse lantrailla: https://www.ikh.fi/fi/fosforihappo-85--1l-laimennettava-uph001 Tuon viskositeetti on ihan veden luokkaa, joten vanhan liiton tekniikka on uittaa pari liivatelehteä sekaan, jolloin tulee mukavaa hyytelöä, joka pysyy pystypinnassakin kiinni. Sitruunahapolla tai elektrolyysillä sitten ruosteita pois, fosforihappo ei ruostetta liuota, joten se on stabilointitavaraa jäännösruosteen taltuttamiseen.
 13. Kiitämme lohdutuksen sanoista. Keväällä nähdään että mitä saatiin kun saadaan auto nosturille ja päästään koputtelemaan pellit läpi vasaran kanssa. Korjattavaa on, mutta se on vielä epäselvää että onko pohja ihan pitsiä vai onko vielä pelastettavissa. Pihalla maassa makoilemalla sivusta katsottuna näki ainakin sen että isoja reikiä ei näy ja papereista selvisi että ruostesuojaus on tehty vuoden vanhana Suomessa (muuttoauto) ja uusintakäsittely 5v myöhemmin, joten lähtökohta on paljon parempi kuin sellaisesessa johon ei ole tehty mitään.
 14. Kyllä. Tehdas onkin kyllä liimannut ne niin että pysyvät, vähän liiankin hyvin josko pitäisi maalausta varten saada pois.
 15. Tuota painonappihärdelliä kauhistelin jo silloin kun tuota omaa etsin, mutta (ainakin) -65:ssa onkin jo tavallista mallia olevat kytkimet, nuo toimivat ihan moitteetta vieläkin.
×
×
 • Create New...