Jump to content

Kharon

Members
 • Posts

  918
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ1/62, typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kharon's Achievements

 1. Pallisprojekti sai pipiä männystä ja tuohon olisi helpompi vaihtaa koko katto ja etuovet kuin ruveta korjaamaan vanhaa, joten jos on joku piharaato mistä tuommoisia löytyy, niin täällä olisi tarvitsija. Rahaakin saa mutta ei hirmuisen paljoa, sääsöbudjetilla mennään. Tarvitsija Espoossa ja YV tavoittaa.
 2. Koneprojekti seisoo kun noita suojapeltejä ei saa uutena enää mistään, kyselläänpä täältä. Kunnostuskelpoisetkin käy, nuo ovat sen verran arvokkaita että kannattaa korjata. Lämmönvaihtimia/pakoputkia saa mutta olipa kullan hinnalla (á ~250), josko vähän halvemmalla löytyisi käytettyjä. Rahaakin kyllä maksetaan, ei ilmaiseksi tarvitse luopua. Tarvitsija Espoossa ja YV tavoittaa.
 3. Makaavalamppuiseen on aika huonosti, pitäisi ensin viritellä joku Rossi-tyyppinen kehys ja sitten std-7" käy,vaikkapa tämmönen: https://www.kahlekuningas.net/Led-umpio-7 Pikainenkin haku löysi jo useampia E-hyväksyttyjä 7 tuumaisia, joten pystäriin saa aika helposti, toki kiinnityksen saa viritellä ihan itse. 6-volttisina noita samoja tietenkään ei löydy kun se on museokamaa nykyisin. https://www.jj-parts.fi/index/tuote/halo-7-led-headlight-unit/ https://www.jussinmaki.net/ajoneuvovalaisimet/led-ajovalo-5-7-upotettava-10-30v/p/1605-5010/ Ainakin toistaiseksi 6V R2 LED -polttimot ovat kiinatuotantoa ja laatu sen mukaan, toisaalta ~8e kpl-hinnalla voisi joskus kokeilla: https://www.ebay.com/itm/255047203961 Valokuvio ei varmasti ole kummoinen, mutta ei se kovin kummoinen ole muutenkaan. Mopojen ja skootterien valot ovat tyypillisesti 25/25 tai 35/35W ja bajonettikannalla (BA20d), ei tähän tarkoitukseen käy. Tuon voi lukea niin että vanhemmassa kun '68 saa olla mikä polttimo (tai valaisin) tahansa. Ei silti, mikä tahansa nykyinen umpio antaa paremman valon kuin se vakio 6V tuikku ... ja todennäköisesti paremmin suunnattuna myös. Alkuperäisen heijastimen tilalle vaan 'joku umpio' ja näkyvyys kohenee.
 4. H4 modifioituna R2-kantaan on tietty laiton, ei semmosia saa olla, vaan ei tarvitsekaan, kuten linkistä näkyy ja voi käyttää ihan laillista R2-polttimoa. Kauhiasti kyllä näyttää H4-lampulta, mutta ei ole kun tehdas niin sanoo. :) Osram on kuitenkin sen verran tunnettu valmistaja että ei ala katsarikaan kinastella niiden lampuista.
 5. Hoo, hyvä löytö. Vielä kun noita olisi 6V versioina myös (etsin, en löytänyt). Vanhan liiton meininkiähän on se, että silpaistaan H4-lampusta vähän korvia pois kannasta ja hoplaa, se käy R2-kantaan ihan kiltisti. Toki tämä on virallisempi tapa tehdä sama asia ja Osram kokolailla varmasti on tarkistanut että lamppu noudattaa R2-standardia. Mutta tästä sitten mopo karkasi pohdintaan että onko R2-standardi määritellyt valotehoa tai polttimotyyppiä mitenkään, sehän on jeesuksen aikainen standardi eikä varmasti ole osattu ajatella että sähköteho ei suoraan enää sanelekaan valotehoa. Jo halogeenista tulee enemmän, HIDeistä ja LEDeistä puhumattakaan. Halogeenilamppu tietenkin on hehkulamppu niinkuin alkuperäinenkin, ei pitäisi olla ongelma edes kotimaiselle katsastusmiehelle. Jos on unohtunut standardista niin siitä jäisi nimittäin porsaanreikä R2-LEDille, 40/45W. Kummasti alkaa näkyä moisella. Koitin etsiä standarditekstiä, mutta huonolla menestyksellä: Ainoa mitä löytyi, oli polttimon mekaaniset mitat ja tässä kohdassa ne eivät auta yhtään, pitäisi olla joko polttimotyyppi (vaikkapa hehkulanka) tai valovirta joka polttimosta saa tulla (kandelaa siihen aikaan). Tai varmistus siitä että standardi ei sano kummastakaan mitään.
 6. Modernisointiprojekti tai vanha koppa on vain ruostunut liikaa tai on vaikkapa sattunut olemaan paperiton auto josta on jäänyt ehjä kori kolarissa ruttuun menneen tilalle. Todennäköisin syy on kuitenkin lahovika.
 7. Kuplan osalta ovat aika tarkkoja kaikesta, kun siihen melkein kaikkea kaupasta saa eikä tarvitse itse tehdä, mutta moottorista riittää kunhan on alkuperäisen tyyppinen ja niitähän ei montaa erilaista sitten enää ole, laturi/ laturin jalka ja imureikien määrä kannessa varmaan suurimmat. Mutta toki tämäkin on parin paikallisen museotarkastajan näkemys, tulkinnanvaraa aina on. VW:n vaihtokonesysteemin jäljiltä harvassa enää alkuperäistä konetta on ja kovin usein vaihtokoneeseenkin on jäänyt stanssaamatta alkuperäinen numero, joten ei ole mitään numeroa. Syntymätodistukseen saa moottorinumeron jos sen on älynnyt hakiessa ilmoittaa ja se täsmää siihen mikä tehtaan rekisterissä on, muuten ei. Minä en viitsinyt edes yrittää koska tiesin että kone on vaihdettu. Arkistossa tiettävästi on haku vain runkonumeron perusteella ja siitä tietty pääsee moottorinumeroon ja muihin tietoihin, mutta toisinpäin ei onnistu.
 8. Bensalämmitin (Eberihän se on) olisi tarjolla kuluttajaystävälliseen hintaan 0e: https://www.tori.fi/pohjois-savo/VW_kupla_lammitin_121259866.htm?ca=8&w=1 Ongelma vain on että pitää hakea ja täältä rannalta Keitele on kovasti kaukana, ei pääse itse hakemaan. Toivottavasti joku pelastaa talteen, ei näitäkään liikaa ole.
 9. Eiei, sehän on akkuveden tislausta varten.
 10. Noi lattian napit on oikein hyödylliset, josko tavan kangasta oleva matto ei ole niissä kiinni niin se on tuota pikaa rutussa kaasupedaalin edessä. Kokeiltu on.
 11. Kunhan saadaan kasaan. 🙂 Alustava tavoite on että -24 Suur-Saimaan ympäriajoihin ehtisi (kesäkuun lopulla), mutta saa nähdä.
 12. Katos, kiitoksia. Meilläkin jokunen kuva on mutta harvoinpa sitä omaa autoa tulee kuvattua. Hannun -66 siinä edellä, letkassa ajeltiin.
 13. Viime viikonloppuna ol aikaa ja energiaa tehdä tällekin jotain, edettiin siis tyhjästä hylsystä kuvien osoittamaan kuntoon, ei paha. Isoimmat osat olivat johtosarja. jarruputket ja etuakselisto. Jarruputkien läpivientikumeissa meni pieni ikuisuus, kauheata nysväystä. Vaihdelaatikon asennus paikalleen jäi tekemättä kun vaihteensiirtotangon uudet sulkapallot olivat hukassa. Uudet osat eivät auta kun niitä ei löydy mistään. Höh. Tappioiksi tähän mennessä yks takavalon ennestään halki ollut lasi, joka asentaessa mureni lopullisesti. Vaan paikalliselta harrastajalta saatiin sopuhinnalla ihan ehjä lasinen lasi tilalle, hyvin kävi.
 14. Ensin tallin siivous ja sitten tallin täyttö. Aika täyteen tulikin, vaan kaikki mitä piti, mahtui sisään ja ovikin meni vielä kiinni. Autotetris oli suunniteltu etukäteen, ei tarvinnut kuin toteuttaa.
 15. Talvi lähestyy, kalusto pakattu talliin, hyvä tuli. :) Sen verran tiukka paketti tuli että kummallekaan ei talven aikana tehdä paljon mitään, ei ole tilaa. Akut sentään sain pois.
×
×
 • Create New...