Jump to content

Kharon

Members
 • Posts

  766
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ1/62, typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kharon's Achievements

 1. Joo, sehän on imuilman kiihdytinsuppilo, sillä on ihan syy olla sellainen kuin se on. Mutta liikaa aukeava viittaa käyttötangon säätöön, siis siihen missä termostaatti on kiinni toisessa päässä: Tarkistapa että termostaatti on kierretty tangon kierteiden pohjaan asti? Sen saa tehtyä auton altakin noin 5 minuutissa. Tai sitten termostaatti on poksahtanut ja se on pullistunut pidemmäksi kuin mitä sen auenneenakaan pitäisi olla, nimim. pari tullut vastaan.
 2. Melkein on niiin: Värjäys tahtoo haalistua iän myötä ja uusi on näkyvästi tummempi. UV syö jopa Suomen korkeudella. Toki helpottaa jos pääsee kauppaan hypistelemään uutta ja on vanha mukana että voi verrata. Ilmiö joka johti firman pakun ajovaloumpioiden vaihtoon jo 5v ikäisenä: Toiseen tuli kivi ja lasi riksräks särki, pantiin uusi ja sitten katottiin että eihän tämä vanha valaise enää mitään kun rinnalla oli uusi, piti vaihtaa sekin. "Yllättäen" kromattu muovi ei kestä ~10h päivittäistä käyttöä edes viittä vuotta. Oli Paruzzin luettelo auki, sieltä saa, mutta sehän on ihan erinäköinen, pakko vaihtaa molemmat jos edes kelpaa: https://www.paruzzi.com/fi/beetle/sahkoosat//00727
 3. Myöhäispallis tai tölkki, joo, noin arvauksena. Mutta varaosanumerosta puuttuu yksi numero, pitäisi olla 9 numeroa. Varaosaluettelo tarjoaa ylläolevalle numeroa, joka on niinkuin sinne päin, mutta ei sitten kuitenkaan. Aika jännä. 251 609 615
 4. Toinen ääni tälle, hämärä nykiminen vauhdissa viittaa bensapulaan. Mutta se voi johtua myös siitä että bensapumpun käyttötanko takertelee kuumassa koneessa. Helppo varmistaa: Kylmä kone toimii ihan OK, mutta kuuma ei. Se on nimenomaan (bakelliittiholkin) lämpöongelma tai ehkä jopa ominaisuus kun kaikilla alkaa olla niin vanhoja osia että näin käy. Omalla kohdalla myös, jo kahdesti. Siihen on 2 ratkaisua: Joko vaihtaa koko holkin tai kairaa siihen std-kokoisen reiän (~8mm), kun holkin reikä on bakelliitin turpoamisen myötä kutistunut
 5. Jostain syystä juniksen jarrut on helpompi ilmata, tuo omakin ilmaantui jarruremontin jäljiltä (kaikki osiksi ja typötyhjä järjestelmä) ihan kivuttomasti pumppailemalla pääsylinteriä. PB:ssä näkyy olevan kierteellinen adapteri ja sehän ei tähän käy kun on vain tulppa säiliössä, mutta muuten paineistamalla saa varmasti paremman lopputuloksen. Pitää keksiä jotain, vaikka uudemman mallin (jengallinen) säiliö siksi aikaa että saa ilmat pois, säiliöhän ei maksa paljon mitään.
 6. No nyt on joku puuhastellut: https://pr0gramm.com/static/5167063
 7. Otin purkista vähän puhdistavaa vahaa ja pyyhkäisin sitä kattoon ja etupeltiin. Rätti muuttui sekä siniseksi että mustaksi, ilmiselvästi pinttynyttä likaa irtosi pinnasta valtava määrä. Samalla tuli vähän kiiltoakin entisen puolimatan tilalle. Ei ihme, tuohan seisoi kylmässä puurakenteisessa autotallissa 20 vuotta eikä varmaan ole kovin ahkerasti vahattu sitä ennenkään. Tuosta myös näkyy miten siitepölykausi on parhaimmillaan täällä etelärannalla, auto on vahattu <20min sitten. Päivä pihalla ja auto kuin auto on keltainen auto. Vaan selkeästi tilaus koneelliselle vahaukselle on, kun kevyellä käsipyyhkäisyllä saa mustanpuhuvan vahausrätin. Ja erinomaisen epätasaisen tuloksen, tietenkin ... .ei ollut tarkoituskaan kuin selvittää että miten likainen tuo on.
 8. Päivällä välähti mieleen että minullahan on yksi 2-napainen jossain laatikossa ja aikani kun kaivelin niin löytyihän se. Kävin sitten hakemassa siirtolaput ja ruuvasin vilkkureleen paikalleen, nyt vilkut toimivat oikein hienosti. Mittariston merkkivalot eivät, mutta taitaa olla vika niissä eikä vilkussa, pitää selvittää. Kun kääntää virrat päälle niin syttyy vilkun merkkivalo. Noo, edes joku, pitää mittailla Vaan kun oli kerran ajolupa niin ajelin sitten kotiin ja sehän toimii seisomisaikaan nähden oikein hyvin. :) Kaasupolkimessa on kakisteleva kohta ~1/3 kohdalla (miten voi pianolangassa olla moinen) ja joko jakajan alipainekello on jumissa tai kiihdytyspumppu ei oikein anna soppaa, kun alakierroksilla kaasun painallus tuottaa köhimistä: Eikä ainakaan auta että juuri siinä kohdassa kaasupoljinkin on aika on-off. Ei se mitään, kunhan saa kierroksia niin toimii hienosti. Vetopyörästö viheltää oikein huolellisesti heti kaupunkinopeuden yläpuolella ja iskunvaimennus on hiukan epämääräinen, mutta kivasti kulkee ja on hiljainen, en minä enää muistanutkaan että Kupla vakiokuntoisena on noin hiljainen auto. Jarrut purevat oikein tehokkaasti, vähän runttaamalla saa etupyörät lukkoon ja sehän riittääkin. Ihan tasan ne eivät vielä ole, pitää naksu tai kaksi tiukata vasemmalta. Tankista tuli aivan naurettavan kiiltävä, mutta onpahan edes yksi kiiltäväkin osa. :) Sähköjohdot peittävä pahvi on vielä tallilla kunnes saadaan mittariston merkkivalot kuntoon.
 9. Pakko oli heti töiden jälkeen ottaa akku kotoa ja koeponnistamaan. Koko talven seissyt ja pensalinjakin oli tyhjä niin sai hetken houkutella käyntiin, mutta alkukakistelun jälkeen kävi taas kuin ei mitään. Käsijarru tuntui pitävän niin eikun auto pihalle ja koeajoa tekemään. Ainakin jossain on jarrut, kun soralla saa etupyörät lukkoon. :) Huomattava parannus viimevuotiseen, kylläpäs tuntui mukavalta talven ähellyksen jäljiltä. Poljin painuu tosi syvään, mutta kun jarru alkaa tarttua niin liike loppuu ja tuntuu tiukalta eikä sieneltä, taitaa olla vain säätöä vailla. Vaan nyt kun taas istui kuskin paikalla alkukesän Karmann-ajeluiden jälkeen, niin kyllä se on pieni. :o Karmannikaan ei ole mikään iso auto ja Kupla on vielä 10cm kapeampi (per puoli). Sen kyllä huomaa. Vilkkurele ei halua toimia mitenkään järkevästi, muuten oli valotkin paitsi sisävalo, pitää katsoa että onko se edes elossa. Vilkun oireita: Kun kääntää virrat päälle, syttyy vilkun merkkivalo, vaan ei mitään muita valoja. Kun sitten polkaisee auton käyntiin. vilkun merkkivalo sammuu. Auton käydessä vilkut toimivat hitaasti mutta muuten normaalisti, vilkun merkkivaloa myöden. Kun nykäisee koko vilkkureleen irti niin latauksen ja öljynpaineen varoitusvalot toimivat normaalisti. Aika jännä. Tuossa on jostain syystä kolminapainen vilkkurele ja kytkentäkaavio tarjoaa kaksinapaista, voi selittää asiaa. Merkkivalon johto voi olla väärässä nastassa sekin. pitää tarkistaa kunhan on kaavio kädessä tallilla. Töötti oli pimeä ja pissapoika ei tietenkään tehnyt mitään kun ei ole säiliö kiinni ja kaikkea pientä, mutta kulkee ja pysähtyy, se on jo jotain. :)
 10. Voimakone toimitti nipun osia, niin sain Tunturin kaasuttimen takaisin kasaan, siitä saattaisi tulla jopa ihan soiva peli tällä osanipulla (kaasuttimen osia+uudet kärjet ja ilmansuodatin). Vanha koho oli niin jumissa uimurikammiossa että ei tullut pois kuin pieninä paloina. Kanavat ja suuttimet eivät olleet tukossa kuin bensapinnan alapuolelta, ei ollut iso juttu rassailla auki. Kaikki o-renkaat olivat muuttuneet ihan kivikoviksi ja pääsuuttimen o-rengas kätevästi katkesi kahteen palaan kun yritin irroittaa sitä. Eikä ehtinyt edes 30 vuotta seistä.
 11. Tämäkin eteni pitkästä aikaa kun sain tankin takaisin maalauksesta ja nysväiltyä paikalleen. Aivan sikahieno tulikin, ihan entisöintilaatua .... enää pitää korjata tuo loppuosa autosta vastaamaan samaa. Paruzzista tullut tankin tiiviste oli joka suuntaan ainakin 10cm liian pitkä, mutta liimalla kiinni tankkiin ja ylimääräiset välistä pois niin se ei iso ongelma ollut, ihan vaahtomuoviahan se vain on. Suodatin tankin alle niin tuli letkuun iso (kokolailla vaakasuora) lenkura, mutta onhan tankin alla tilaa. On muuten ikävä paikka säätää mitään, voi hyh. Sitten kun oli tankki ja letkut paikallaan niin ruuvasin pyörät paikalleen ja putosin sen pukeilta pyörilleen .... kolme oli aika vajaita, piti täyttää. Vaan onpa taas pyörillään, pitkästä aikaa. :) Kanisterista muutamat litrat pensaa sisään ja ainakaan heti ei vuotanut mistään ulos, liitoksissa sopiva tiukkuus. Koekäyttö jäi tekemättä kun akku unohtui kotiin, jospa tällä viikolla vielä ehtisi. Jos/kun menee talliin edestakaisin ja jarrutkin löytyvät, niin pitää käydä koeajolla siirtolappujen kanssa. Silleen on käynyt ennenkin että hihnat vähän asettuvat kun on vanhat rummut ja saapi säätää uudelleen, ei ole iso juttu. Paljoa enempää ei noilla pyörillä uskallakaan ajaa, kunnon vuosikertatavaraa 12/00 paistoleimoilla. Samoja kumeja saa vielä uutenakin että ehkä laitetaan uudet samanlaiset, vanhan mallin kuviolla. Uudet sisäkumit tietty myös, niistä ei kannata säästää.
 12. Jos ei ole talli savustettu ekan startin yhteydessä niin katu-uskottavuus kärsii. :) Junis oli seissyt 20v ja kun sitten elvytin sitä käyntiin kaikkien asiaankuuluvien operaatioiden jäljiltä, niin päätettiin kokeilla sitä tankissa olleella museobensalla, sitä kun oli toistakymmentä litraa. Kyllähän se sillä kävi ihan OK, mutta savusti tallin täyteen erinomaisen pahanhajuista siniharmaata pakokaasua, joutui tuulettelemaan hyvän tovin.
 13. Karmann on matala auto, päätä saa taivuttaa aika syvään että mahtuu oviaukosta sisään.
 14. On. Ihan samalta näyttää kun ajaa nykymöhköjen kanssa samaan riviin.
 15. Mallia DCP-7065DN, noin tarkasti. Ainakin omassa käytössä on toiminut virheettömästi ja ajurit Windowsille löytyy XP/7/10 että ei pitäisi siitäkään jäädä kiinni. Ostin käytettynä yhteen skannausprojektiin ja tuo on turhan suuri pieneen kämppään, joutuu kiertoon. 45e noudettuna Espoosta, tuota ei kannata lähettää mihinkään. Tai jos ei ole autoa tms, niin voidaan tuodakin pk-seudulle, pensakuluja vastaan. Mustetta ja virtajohto tulee mukana, USB-johtoa ei (nyt on käytössä 10m johto ja tuo ei jouda). Brotherin omatkin musteet ovat kokolailla halpoja, ei ole mikään mustesuihkuhinnoittelu niissä joten halpa käyttää. Painoa kuutisen kiloa, mutta 40*40*30cm kokoa. YV tavoittaa. https://support.brother.com/g/b/downloadtop.aspx?c=us_ot&lang=en&prod=dcp7065dn_all
×
×
 • Create New...