Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  241
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vähän viriteltiin 1200-kuutioista 34-heppaista 1384-kuutioiseksi isommilla pytyillä ja eipä tullut siinä rakennellessa mieleen että eihän sen PICT28:n vakiosuuttimet päästä tarpeeksi bensaa läpi kierroksilla kun tilavuus kasvoi melkein 20% ja kone siis käy laihalla. Ihan päättelyn tulos, ei ole mitään takuuta siitä että asia todella on niin. Vielä ei ole mitattu, mutta aika nuhaisen tuntuinen se on vielä 700km sisäänajonkin jäljiltä ja liian laihaa seosta nyt epäillään, kun sytytys on olevinaan kohdalla (kosketuskulma mitattu mittarilla ja sytytys olevinaan kohdallaan stroboskoopilla). Tosin sytytyksen säädössä on pientä ongelmaa kun hihnapyörässä on vain kaksi pientä lovea, ei lainkaan yläkuolokohdan merkkiä ja nämä on nyt vähän arvattu a) yläkuolokohdaksi, b) 7,5 ja 10 astetta eykk, c) jotain muuta, mitä? Mutta isompi pääsuutin voisi siis auttaa ja siihen kohtaan joku jo varmaan on kokeillut ja osaa sanoa että minkäkokoisesta lähdetään arpomaan? Kun joka pajalla on nykyisin lambda-anturit, niin ei ole tietty iso juttu käydä mittaamassa, vaan jos on tietoa niin saa jo ennen ensimmäistä kierrosta lähemmäs oikeata ja säästää vähän rahaa.
 2. Alkuperäiset taitavat olla peräti 12.2, mutta Tipin kanssa samaa mieltä siitä että 8.8 pitäisi riittämän ainakin vakiokytkimelle. VW on ottanut varman päälle aika monessa kohdassa.
 3. Päivitetäänpä tätäkin vähän. Keväällä piti saada ajokalusto liikenteeseen niin Karmann jäi vähän taka-alalle. Jotain pientä on puuhasteltu, asenneltu etu- ja takalasit paikalleen ja sivulasien tiivisteitä. Itse laseja ei vielä saa kun B-pilari on kromattavana ja se tulee sieltä joskus. Lattiamattoja on visioitu ja näyttäisi että Sewfineltä kyllä saisi oikeannäköiset ehtaa villaa olevat matot (niinkuin alkuperäisetkin), vaan huimalla $1200 hinnalla. Auts.
 4. Nelostyypin kone jos on niin silloin ykköstyypin kasausohjeet ovat enempi vähempi sinnepäin ja tämä on parempi: http://haysvwrepair.com/rebuilding-an-air-cooled-vw-engine-non-lego-toy-style/ Kannattaa lukea ajatuksella läpi vaikka pitkä onkin.
 5. Tuollainen tuli toisen ajokin mukana ja siitä voisi luopua josko joku muu tarvitsee enemmän. Ajattelin että siitä voisi 900 euroa saada, viimeisellä satasella vaihtaa vaikka kaikki valot uusiksi. Ihan ilmaiseksi ei viitsi luopua, satunnaista käyttöä on itselläkin aina joskus. Kuvat varastosta joten hiukka huonoja: http://kharon.suomiforum.com/www/pritchen/IMG_4550.jpg http://kharon.suomiforum.com/www/pritchen/IMG_4551.jpg Mutta tuollainen se on (mallikuva): http://kharon.suomiforum.com/www/pritchen/model.jpg Sisätilaa on pyörien päällä laatikossa ~2*2m eli mukavasti kahdelle ja aukikäännetyssä toisessa laatikossa saman verran, toki vain sokkelin päällä eli lähempänä maata. Tuo kääntyy sillä tavalla kasaan että patjat ja vuodevaatteet voi jättää sisään, helpottaa liikkellelähtöä/perilletuloa kovasti: Kansi auki ja teltta on yöpymiskunnossa. Nyt toki hiukan pölyinen kun se on ollut ladossa useamman vuoden, mutta säilytys aina avattuna ja katon alla niin ei ole päässyt homehtumaan. Ainakin viimeksi koittaessa sähkötkin toimivat, nykytilannetta en uskalla luvata ennenkuin on koitettu. Mutta eipä tuossa muita sähköjä ole kuin taka- ja äärivalot. Omamassa 200kg, kantavuus 100kg sen lisäksi, sanoo rekisteriote. CC Lappeenrannassa, mutta kulkee Espooseen (tai näiden välille) aika vaivatta. Käyn ottamassa vähän lisää kuvia ensi viikolla, kun muutenkin on tuohon suuntaan asiaa. YV tavoittaa, ei aina samana päivänä, mutta ainakin heinäkuussa nopeasti.
 6. Kharon

  -57 Ovaali

  Paha sanoa noin yleisesti, mutta meillä on junakeulassa (vakiokorkeudessa) edessä peräkärryiskarit ja ne ovat ennemmin turhan tiukat kuin löysät. Merkistä/mallista ei ole mitään havaintoja kun ne ovat perintötavaraa ja itse iskareissa ei lue mitään. Listalla onkin oikeiden iskareiden hankinta, kunhan ehditään.
 7. Viime vuonna jäi saaristokierros tekemättä töiden häiritessä harrastamista, mutta kokolailla tällainen miniversio toteutui ja se oli oikein mukava tapahtuma, oikeiden urheiluautojen omistajat eivät edes nauraneet Karmanneille vaikka ei välillä oikein vauhdissa pysyttykään, KG:llä kun mukava matkavauhti on alle satasta. Harjattula oli hieno paikka ja kun keli suosi niin se oli aika täynnä klassikkoautoja, meni kätevästi koko päivä ihmetellessä.
 8. Kiitoksia järjestäjille täältäkin. Olin kuulevinani ympäristökeskuksen pihalla tehdyn laskennan tuloksena sellaisen luvun kuin 77 autoa. Kelikin suosi, tänään onkin jo sitten ihan muuta.
 9. Hiukka aiheen sivusta: Pikku-Karmann saatu katsastettua. Pientä paniikkia tuli kun maanantaina tuli hylsy toimimattomasta toisesta takajarrusta. No eihän se toiminut kun vetarin stefa/löystynyt napamutteri oli päästänyt sen täyteen öljyä. Jarrukengät kuikkaan, kaupasta uudet ja uusi stefa hyllystä tilalle ma-iltana ja tänään uusintayritys, aivan tuurilla 20% sisään sekä takajarru että käsijarru kun uudet hihnat oli vain pantu paikalleen ja säädetty sinnepäin: "kiinni ja 2 naksua auki". Sain viimeisen vapaan katsastusajankin näyttöä varten kun eilen illalla varasin, hiukka vähemmän jännitystä näin vappuaattona saisi olla. Pitää varmaan katsastaa uudelleen elokuussa niin saa siirrettyä aikaa syksylle. Kaiken muun sainkin korjailtua jo sunnuntaina (pissapojasta paineet hukassa ja yksi pimeä parkki sulakevian takia) joten nyt ei sitten jäänyt mitään huomautuksiakaan papereihin, onnistunut suoritus ja pääsee vappuajelulle.
 10. Kharon

  -57 Ovaali

  Joo, sehän on .. hetkinen .... "jälkikäynnin estin" tms. virallisesti. Siis tukkii tyhjäkäyntipiirin kun virrat katkaistaan ettei mene seosta imukanavaan. Kuplassa jälkikäynti ei kai ole ollut merkittävä ongelma koskaan, joten aika sama vaikkei olisikaan. Vanhemmissahan ei olekaan.
 11. Bussivolkkarin ('61) ohjekirja käski säätää seoksen niin että CO on 1,5%. (Muistista, pitää vielä varmistaa josko aikoo oikeasti käyttää.). Mutta sitä perua minulla on siis joku 60-lukuinen CO-mittari jossa ainakin joku pärisee sisällä kun kytkee sähköt. En ole vielä ns. tositoimissa koittanut.
 12. Oivoi, enhän minä muista, mutta onhan minulla osoite: https://newtoncomm.co.uk/pages/vw-swatches Se jäi vähän epäselväksi että saako noita kaikkia kaikennäköisenä kudoksena, esimerkiksi tuo "charcoal square weave", joka minulla on, ei ole listalla ollenkaan. Mutta kannattaa kysyä semmoista kun haluaa, nuo kun tekevät kaiken alusta asti itse niin eihän se ole ongelma tehdä sellaista joka tarvitaan. Kumimatot ovat olio, jota ei ole nähty kenelläkään tuotannossa, äkkiseltään sanoisin ettei sellaisia saa kuin tarvikkeena/soveltamalla uudemmasta VW:stä.
 13. Oho, tulipas keskustelu. :) Mutta siis joo, täsmennetään: Autohan on saksantuonti ja siinä alunperin oli vilkkuviiksestä syttyvä seisontavalo kyljessä, juurkin nuo valko-punaiset niin kuin Metake tuumasi ja vanhoissa kuvissa näkyvätkin vielä. No, tämä kytkentä nyt hukattiin ja pantiin oranssi vilkku kun suomiautoissa vilkku siinä oli. Se on ihan suoraan etu/takavilkun rinnalla samassa johdossa että kyllähän se toimii jos vain vilkun runko saisi maadoituksen. Vaan pulttimutterikiinnitys ja uusi maali niin ei ole maakontaktia, ihan itse sähelletty. ;) Tanhiksella on oikea suunta: Viiksihärdellissä on tosiaan omat nastansa vilkuille ja vilkkuviiksestä syttyville sivuvaloille: Minä käytin vilkkunastaa kun seisontavalolle ei ole niin käyttöä. " Meillä ainakin rouvan -66 Variantissa ne sytty,kun virrat sammutettuna kääntää vilkkukatkaisijaa. " Jepp, tämä on juuri se tarkoitus ja kun virrat on päällä niin nämä eivät pala: Nimenomaan pysäköintivaloksi se on tarkoitettu. Käsittääkseni tämmöinen oli ainakin 60-luvulla Saksassa pakollinen koska sedän Opeleissa (Kadett, Rekord) oli kaikissa samanlainen kytkentä vielä 70-lukuisissakin.Niissä tosin ei ollut erillistä valoa tähän tarkoitukseen vaan toisen puolen etu/takaparkkilamppu sai virtansa vilkkuviiksen kautta. " Sumuvalot autoasetuksen mukaan sammui pitkille vaihtaessa " Näin kuuluu ollakin: Sumuvalojen releen kytkevä johto tulee lähivaloilta eikä valokytkimeltä. Siinä on vain vielä oma kytkimensä välissä, jolla saa sumuvalot pois jos ei tarvitse.
 14. Pitää katsoa joo, toki mieluummin ei koska se on sitten vähän isompi juttu kuin parin huohotinventtiilin vaihto. Kierroksilla toimii ok ja pötsäyttelykin on enemmän satunnaista kuin jatkuvaa, joten se viittaisi johonkin muuhun kuin palaneeseen venttiiliin/mäntään. Aikansa kun pitää tyhjäkäynnillä niin pudottaa kierroksia hetkeksi ja sitten taas automatiikka korjaa normaaliksi. Edellinen omistaja puhui tyhjäkäynnin säätömoottorista mutta en ole moista löytänyt, hiukka hämärä laite.
×
×
 • Create New...