Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  254
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zephyrikös se siinä on kuvassa? Siitä kun viimeksi on nähty moinen muualla kuin kuvastossa, onkin aikaa jo kokolailla.
 2. Aiemmasta jutusta jäi kuva tallista kun ei sellaista vielä ollut, täyteen tuli minunkin tallini. http://kharon.suomiforum.com/www/412/PA122126.jpg Vaan nyt on mukava odotella kevättä, kalustolle on kuiva ja lämmin paikka. :)
 3. Joo, tasainen puoli alaspäin ja liimalla/jollain kiinni niin ei karkaa kun nostaa koria paikalleen. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P3200701.JPG Tuosta vähän näkyykin että miten se tuli, liima alapuolella ja yläpuoli jätettiin tyhjäksi kun ei tuolla ole tarkoitus talvella ajella.
 4. Viimeisen 20v aikana Kuplien hinnat ovat nousseet kuin hississä että jos on ostanut hyvän Kuplan 20v sitten, ajellut ja pitänyt kunnossa, niin nyt myydessä ei ainakaan tappiolle jää. Rakentelusta olen samaa mieltä, omaan makuun rakennettu auto ei yleensä sen arvoa nosta, vaan ennemmin laskee. Paitsi tietenkin jos löytää ostajan joka on täysin ihastunut, sillon tilanne on toinen. Toki kunnossapito maksaa, mutta halvempaa se Kuplan pitäminen kunnossa on kuin monen muun auton. Sonderbussit alkavat olla siinä hintaluokassa että jos ostaa raadon 10 tonnilla ja korjaa sen niin jää vielä jotain käteenkin. Splititkin ovat jo kymmenissä tuhansissa, ainakin museokuntoiset. Sinänsä harmillista, budjetti ei kummankaan ostamiseen veny mitenkään ja oma Kastenikin on noussut niin paljon (17v aikana) että välillä hirvittää ajella sillä, kun eihän sitä mikään vakuutus korvaa todellisesta arvosta (siis toisen osapuolen, kasko toki korvaa sovitusta arvosta josko itse sössii). Oikea aika ilmajäähdytteisen ostamiseen oli tietenkin 1980-luvun alkupuoli, minäkin maksoin ajokuntoisesta ja leimatusta -66 Kuplasta 600 markkaa, suunnilleen viikon nettopalkka kesäharjoittelijalle. Sitten joskus myöhemmin rahapulassani myin sen, ei pitäisi tehdä sellaista. Sonderbusseja olisi saanut parilla tonnilla, siis markkaa. Ei vaan osannut ostaa vaikka rahaakin olisi aina välillä ollut, vaan ostin moottoripyörän. Toki Nokian osake samaan aikaan olisi ollut vielä parempi investointi. Jälkiviisastelu on sellaista. 2000-luvulle tultaessa Sonderit olivatkin jo kymmenissätuhansissa vaikka markoista olikin kyse, kovaa vauhtia menossa Karmannin ohi hinnoissa ja nyt ammattimiehenkään viikkonettopalkalla ei saa Kuplaa enää, menee koko kuukausipalkka. Juuri tänään katselin kun Nettiautossa joku pyysi ihan latolöydön näköisestä -66 Kleinbussista 32 000 euroa, se oli jotenkin jo optimistista. Entisöidystä sonderista olisin voinut vielä tajuta, mutta ihan tavallisesta (arpakuntoisesta?) bussista se on kovin paljon. Saa nähdä meneekö boomi ohi, kun talous aikanaan taas sakkaa ... viimeksihän näin kävi 90-luvun alun lamavuosina. Realiteettihan on että junakeula on kokolailla brutaali laitos: Pyörille nostettu peltipurkki jossa on mopon "moottori" tuuppaamassa vauhtia. Käyttöautona tuo olisi aivan kamala, mutta aurinkoisena kesäpäivänä kun ajelee kotoa rannalle ja takaisin (5km) niin tunnelma on kohdallaan ja sitähän ei saa rahallakaan mistä vaan.
 5. Kerrankin ei ahdista: Harrastekalustolle saatu lämmin talli ja autot & moottoripyörä saatu sullottua talliin. Ennen ensimmäistä lumisadetta (täällä etelässä). Eipä ole vuosiin tapahtunut. Bonusyllärinä käyttöautokin tuli katsastettua ilman että tarvitsi korjata, taas saa ajaa ensi kesään asti. Rasti seinään. Volkkari siitä mukava harrasteauto että yhden auton talliin (vähän isonpuoleiseen,3,70m leveä) menee kaksi Volkkaria rinnakkain ja kulu per auto tipahtaa merkittävästi. Hiukan jumppaa vaati että pääsi autosta ulos ikkunan kautta, kun ovesta seinään oli alle 10cm eikä ikkunastakaan paljoa yli 20cm. Karmannissa on onneksi isot ikkunat ja kaareva kylki, Kuplasta ei olisi onnistunutkaan. Tosin se on kapeampi koko auto että olisi ehkä päässyt jopa ovesta ulos. Kuten tuosta saattaa arvata niin tallissa ei mahtunut tekemään muuta kuin nostamaan akun konehuoneesta pois, vaan ei ollut tarkoituskaan: Pääasia on että on lämmin talli talveksi. Autojen takana on vähän toista metriä tyhjää pituussuunnassa, siinä voi jotain pientä tehdä. Mutta hylly osille ja vähän lattiaa renkaille yms. riittää hienosti.
 6. Onko oikein neliveto säädettävillä iskunvaimentimilla? Toveri harrastajalla on sellainen ja kestoaihe on että haluaa tietää muitakin joilla on.
 7. B-pilarit ja ovenkahvat saatu takaisin kromauksesta, hyvät tulivat mutta sillä toki oli hintansa. Asennellaan paikalleen talven mittaan. Alustavasti kevääksi ajoon, siihen mennessä saadaan varmaankin puuttuvat korin osat paikalleen, etsittyä oikeat lattiamatot jostain, kytkettyä puuttuvat sähköt ja niputettua kone. Sitten pääsee ihmettelemään että mitä kaikkea tohinassa unohtui.
 8. Kun tämä on hiukka tylsää ilman kuvia, niin pannaanpa kuvia lasien kera ja vähän lisääkin saatiin, lamput keulaan ja takapuskuri kun tuli kromauksesta niin se vähän sinne päin paikalleen takapäähän. Heti nayttää jo enemmän autolta eikä projektilta. :) http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P7241805.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P7241806.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P8212023.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P8212024.JPG Etupelti vähän irvistelee keulakuvassa kun uusi tiiviste on kovin paksu, säädetään kunhan tiivisteet vähän asettuvat.
 9. Ei näemmä ollut isompia vaikeuksia katsastuksessa kun kovin tutunnäköinen mies BIFfistä löytyi autoineen. Hyvin kävi.
 10. Jepulis. Kun juniksen omat ovat hehkutuikkuja (tai mitä tähän nyt tuleekin, halogeenit? aka 2*20) niin katolle jää vielä 60. Sillä saa aika hyvän lisäpitkän.
 11. Aika lähellä oli jo valmiiksi, vähän hierottu lähemmäs kymmentä astetta (kun 95e:llä ajetaan), katsotaan josko vaikuttaa jotain. Toki 98-oktaanistakin voisi kokeilla, vähemmän viinaa (ehkä) seassa joten seokset on paremmat. BIFfiin lähdössä että matkaa on, tuleepa kokeiltua sekin.
 12. Kiitämme, pitääpä kokeilla. Tätä mietittiinkin, mutta tosiaan tuo alipaineletkun irroitus ja tukkiminen jäi tekemättä ja sillälaillahan ei ainakaan oikeata tulosta saa. Voipi hyvinkin olla poskellaan oleva sytytys joka tuota puhdittomuutta tekee.
 13. Hieno väri, onko alkuperäinen? Muistelen että tuollaisia vaaleansinisiä oli mutta ne mitä nyt näkee, ovat niin haalistuneita että en kyllä osaa sanoa, kuvasta vielä.
 14. Vähän viriteltiin 1200-kuutioista 34-heppaista 1384-kuutioiseksi isommilla pytyillä ja eipä tullut siinä rakennellessa mieleen että eihän sen PICT28:n vakiosuuttimet päästä tarpeeksi bensaa läpi kierroksilla kun tilavuus kasvoi melkein 20% ja kone siis käy laihalla. Ihan päättelyn tulos, ei ole mitään takuuta siitä että asia todella on niin. Vielä ei ole mitattu, mutta aika nuhaisen tuntuinen se on vielä 700km sisäänajonkin jäljiltä ja liian laihaa seosta nyt epäillään, kun sytytys on olevinaan kohdalla (kosketuskulma mitattu mittarilla ja sytytys olevinaan kohdallaan stroboskoopilla). Tosin sytytyksen säädössä on pientä ongelmaa kun hihnapyörässä on vain kaksi pientä lovea, ei lainkaan yläkuolokohdan merkkiä ja nämä on nyt vähän arvattu a) yläkuolokohdaksi, b) 7,5 ja 10 astetta eykk, c) jotain muuta, mitä? Mutta isompi pääsuutin voisi siis auttaa ja siihen kohtaan joku jo varmaan on kokeillut ja osaa sanoa että minkäkokoisesta lähdetään arpomaan? Kun joka pajalla on nykyisin lambda-anturit, niin ei ole tietty iso juttu käydä mittaamassa, vaan jos on tietoa niin saa jo ennen ensimmäistä kierrosta lähemmäs oikeata ja säästää vähän rahaa.
 15. Alkuperäiset taitavat olla peräti 12.2, mutta Tipin kanssa samaa mieltä siitä että 8.8 pitäisi riittämän ainakin vakiokytkimelle. VW on ottanut varman päälle aika monessa kohdassa.
×
×
 • Create New...