Jump to content

Kharon

Members
 • Posts

  960
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ1/62, typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kharon's Achievements

 1. Kyllä siitä on iloa jos/kun virtalukon pohja alkaa olla vainaa eikä käynnisty. Puristuspaineiden mittaamisessakin kätevä ominaisuus. Karmannissa minulla on kun joku edellisistä oli laittanut, Kuplassa ei ole enkä ole jaksanut laittaakaan, että siihen väliin se tarpeellisuus asettuu.
 2. Kharon

  Baja

  412 ainaskin, juuri kurkkasin omasta. Minulla saattaisi jopa olla koko vivusto varaosanelkusta, vaan se on maalla, koitan muistaa etsiä kun menen sinne ensi viikolla. Varaosakasa on aika kaaos ja sen siivous on muutenkin ollut kesäloman työmaalistalla.
 3. Miten voi laturi äännellä tuolleen? :o Ihan kun laakeri olisi lakannut olemasta laakeri kun kuulat ovat lentäneet huishittoon. Jännä juttu joka tapauksessa. Tuo on onneksi paljon helpompi korjata kuin jostain syvemmältä koneesta kuuluva kolke.
 4. Joko mää olen täysin värisokea tai 'vihreä' auton tiedoissa viittaa alkuperäiseen väriin. Kauhiasti se näyttää siniseltä. Muuten kyllä näyttää hauskalta projektilta: Rullaava koppa ja konekin tulee mukana, ei ole kallis.
 5. Käynnistysrele säästää virtalukon pohjaa, se on aina hyvä ajatus. Konehuoneeseen nappula jolla saa virtaa suoraan akulta solenoidille, voipi pyöritellä konetta konehuoneesta käsin, ohi virtalukon. Valoille oma johto ja releet on aina hyvä idea ja sen on parasta olla mallia paksu (10-16mm^2 ehkä), eritoten jos on 6V sähköt. 12V pärjää vähemmälläkin. Pallokeulaan asentelin 4mm^4 johdon per lamppu, akusta polttimon kantaan asti, ja jännítehäviö oli <0,5V, vaikka oli pallokeulan verran mittaa johdoilla. Sen kyllä valoista huomasikin että ~14V tulee perille asti. Lisävalot oli myös, joten oli aika helppo releyttää samalla varsinaisetkin ajovalot. Tuossa omassa -62 Kuplassa on ~7V laturilla ja 4,2V lampun kannalla. Ihan vain vähän häviää sähköä matkalle ja lamput kuin saunalyhdyt tietty. Tuolla ei paljoa pimeällä ajella.
 6. Kurrella hyvä pointti: Ryyppy tai sen poissaolo vaikuttaa monen monta litraa sataselle, joten sen säädöt on syytä tarkistaa ekana. Ryyppy ei oikeasti tiedä koneen lämmöistä yhtään mitään ja on enempi aikaan perustuva laite, joten oikea säätö on kriittinen. (Vastus lämmittää bimetalliliuskaa joka vääntää ryyppyä päälle/pois: Ulkoilman lämpötila vaikuttaa lämpenemiseen, mutta moottorin lämpö ei.) Maantiellä ja lämpimällä koneella pitäisi mennä lähemmäs 7 kuin 8, jos matkanopeus on 80-90. Kuplan ilmanvastuskertoimella vauhdin kasvatus kasvattaa kulutusta nopeasti. 2-reikäkannet ja pict-34 -yhdistelmä on hiukan janoisempi, ainakin oman kokemuksen mukaan. Toki konekin on 1600 eikä 1200, pitäisikin olla.
 7. Talttapää ruuvimeisseli hukassa syksyn ja mistä se seuraavana keväänä löytyi? Kampiakselin hihnapyörän montusta. Olin sitten pannut sen sinne kiristeltyäni moottoripeltien ruuvit ja unohtanut että näin kävi. Kahvakaan ei ollut pahemmin kulunut, joten putsausta ja takaisin pakkiin vain.
 8. Toisen harrasteauton jarrut hiljenivät täysin äänettömiksi kuparitahnalla: Sipaisu männän ja palan väliin ja palan liukupintoihin. Liukupinnat olivat aivan ruosteessa, joten viilasin ne puhtaiksi ensin.
 9. Mulla on '62:ssa mustat kannakkeet, vaan siitä ei ole tietoja että onko nuo joskus maalattu. Se on tiedossa että koko auto on kertaalleen maalattu uudelleen ja siinä on voinut mennä samalla kaikkea muutakin.
 10. Niin hullua kuin se onkin niin lokarin ja astinlaudan välissä on tehtaan jäljiltä kumiprikka ja se on alunperin viitisen milliä paksu per pääty. Jännä ratkaisu, mutta nopea asentaa ja estää lokasuojan väpättämisen. Hyöty tiivisteestä tuossa kohdassa on +-0, kun molemmissa on alaspäin suuntautuva pokkaus ja liian tiukka väli tuossa kohdassa kerää vain hiekkaa ja siis ruostuu.
 11. Aloittaisin mittailulla kuitenkin, päästömittaus ilman sen kummempia tulostuksia ei maksa paljon mitään ja selviää että tarvitseeko korjata ja jos, niin mihin suuntaan.
 12. Yksi mitä aika helposti voi koittaa: Litran pullo bensaa takalasin alla olevaan ritilään nippusiteillä ja syöttö letkulla suoraan kaasuttimeen eli eliminoidaan bensapumppu pois kuvasta. Se, että veto häviää, viittaa vahvasti liian laihaan seokseen eli bensapulaan ihan niinkuin tuolla jo todettiinkin. Jos/kun kaasutin on puhdas. niin ei siihen oikein jää kuin bensatankki, bensalinja ja bensapumppu.
 13. Zigzagilla hyvät kysymykset, irronnut tulpanjohto tai pimeä tulppa on aika tavallinen vika, on itsellekin sattunut useammin kuin kerran. Kuumana käyvä kone syö tulppia ja tuntuu että tulppien laadustakin on säästetty sitten 70-luvun. Vanhat tulpajohdotkaan eivät aina enää ole kovin tiukasti tulpassa kiinni, irtoavat aika helposti: Hatussa on pieni jousi joka nojaa tulpan päässä olevaan kierteeseen ja huonommassa/vanhassa hatussa jousi väsyy eikä hoida hommaansa. Huonommassa tapauksessa se on kokonaan poikki ja hattu on tulpassa kiinni lähinnä pyhällä hengellä. Selviää helposti nykimällä hatusta (ei johdosta): Naksnaksnaks kertoo että johto on kiinni jossain. Joissain johtosarjoissa on tulpan päässä holkki ja tulpanhatussa holkkiin lukittuva jousi, se sanoo vain kerran naps ja usein on varsin tiukka myös.
 14. Ei välttämättä, mutta on hyvä tarkistaa että se reikä oikeasti on ~8mm läpi asti. Omasta kun mittasin niin käyttötanko oli jotain 7,94mm ja käyttötangon reikään ei 8mm poranterä (mittaustarkkuuden puitteissa tasan 8) enää edes kylmänä mennyt. 7,5mm terä meni, mutta sepä ei riitä. Eipä ollut ihme että lämpimänä jumitti pensapumpun. Sellainen takapihaviritys on sitten jos bakelliitti on turvonnut liikaa: Vaseliinia poranterään, kairaus ~4/5 pituuteen eli sen verran mitä se bakelliitti on koneen rungon sisällä, tukeva loraus öljyä päälle että mahdolliset muruset valuvat öljypohjaan ja öljynvaihto päälle. Yhtään murusta ei löytynyt öljystä eikä siivilästä, vaseliinissa oli monta, mutta onpa tuo kone vielä toiminut vuosia sen jälkeenkin, ei ainakaan mitään isoa mennyt öljykiertoon. Terää ei saa painaa, muuten on katkennut bakelliitinpää öljyn seassa. Sama ongelma kuin silloin kun sitä yrittää saada pois purkamatta koko konetta.
 15. Hauska tapahtuma ainakin tällä säällä, kiitämme järjestäj(ää/iä). Hiki tuli kun patsasteli paisteessa pari tuntia, mutta olihan siinä nesteytyspiste aivan vieressä.
×
×
 • Create New...