Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  248
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. B-pilarit ja ovenkahvat saatu takaisin kromauksesta, hyvät tulivat mutta sillä toki oli hintansa. Asennellaan paikalleen talven mittaan. Alustavasti kevääksi ajoon, siihen mennessä saadaan varmaankin puuttuvat korin osat paikalleen, etsittyä oikeat lattiamatot jostain, kytkettyä puuttuvat sähköt ja niputettua kone. Sitten pääsee ihmettelemään että mitä kaikkea tohinassa unohtui.
 2. Kun tämä on hiukka tylsää ilman kuvia, niin pannaanpa kuvia lasien kera ja vähän lisääkin saatiin, lamput keulaan ja takapuskuri kun tuli kromauksesta niin se vähän sinne päin paikalleen takapäähän. Heti nayttää jo enemmän autolta eikä projektilta. :) http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P7241805.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P7241806.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P8212023.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P8212024.JPG Etupelti vähän irvistelee keulakuvassa kun uusi tiiviste on kovin paksu, säädetään kunhan tiivisteet vähän asettuvat.
 3. Ei näemmä ollut isompia vaikeuksia katsastuksessa kun kovin tutunnäköinen mies BIFfistä löytyi autoineen. Hyvin kävi.
 4. Jepulis. Kun juniksen omat ovat hehkutuikkuja (tai mitä tähän nyt tuleekin, halogeenit? aka 2*20) niin katolle jää vielä 60. Sillä saa aika hyvän lisäpitkän.
 5. Aika lähellä oli jo valmiiksi, vähän hierottu lähemmäs kymmentä astetta (kun 95e:llä ajetaan), katsotaan josko vaikuttaa jotain. Toki 98-oktaanistakin voisi kokeilla, vähemmän viinaa (ehkä) seassa joten seokset on paremmat. BIFfiin lähdössä että matkaa on, tuleepa kokeiltua sekin.
 6. Kiitämme, pitääpä kokeilla. Tätä mietittiinkin, mutta tosiaan tuo alipaineletkun irroitus ja tukkiminen jäi tekemättä ja sillälaillahan ei ainakaan oikeata tulosta saa. Voipi hyvinkin olla poskellaan oleva sytytys joka tuota puhdittomuutta tekee.
 7. Hieno väri, onko alkuperäinen? Muistelen että tuollaisia vaaleansinisiä oli mutta ne mitä nyt näkee, ovat niin haalistuneita että en kyllä osaa sanoa, kuvasta vielä.
 8. Vähän viriteltiin 1200-kuutioista 34-heppaista 1384-kuutioiseksi isommilla pytyillä ja eipä tullut siinä rakennellessa mieleen että eihän sen PICT28:n vakiosuuttimet päästä tarpeeksi bensaa läpi kierroksilla kun tilavuus kasvoi melkein 20% ja kone siis käy laihalla. Ihan päättelyn tulos, ei ole mitään takuuta siitä että asia todella on niin. Vielä ei ole mitattu, mutta aika nuhaisen tuntuinen se on vielä 700km sisäänajonkin jäljiltä ja liian laihaa seosta nyt epäillään, kun sytytys on olevinaan kohdalla (kosketuskulma mitattu mittarilla ja sytytys olevinaan kohdallaan stroboskoopilla). Tosin sytytyksen säädössä on pientä ongelmaa kun hihnapyörässä on vain kaksi pientä lovea, ei lainkaan yläkuolokohdan merkkiä ja nämä on nyt vähän arvattu a) yläkuolokohdaksi, b) 7,5 ja 10 astetta eykk, c) jotain muuta, mitä? Mutta isompi pääsuutin voisi siis auttaa ja siihen kohtaan joku jo varmaan on kokeillut ja osaa sanoa että minkäkokoisesta lähdetään arpomaan? Kun joka pajalla on nykyisin lambda-anturit, niin ei ole tietty iso juttu käydä mittaamassa, vaan jos on tietoa niin saa jo ennen ensimmäistä kierrosta lähemmäs oikeata ja säästää vähän rahaa.
 9. Alkuperäiset taitavat olla peräti 12.2, mutta Tipin kanssa samaa mieltä siitä että 8.8 pitäisi riittämän ainakin vakiokytkimelle. VW on ottanut varman päälle aika monessa kohdassa.
 10. Päivitetäänpä tätäkin vähän. Keväällä piti saada ajokalusto liikenteeseen niin Karmann jäi vähän taka-alalle. Jotain pientä on puuhasteltu, asenneltu etu- ja takalasit paikalleen ja sivulasien tiivisteitä. Itse laseja ei vielä saa kun B-pilari on kromattavana ja se tulee sieltä joskus. Lattiamattoja on visioitu ja näyttäisi että Sewfineltä kyllä saisi oikeannäköiset ehtaa villaa olevat matot (niinkuin alkuperäisetkin), vaan huimalla $1200 hinnalla. Auts.
 11. Nelostyypin kone jos on niin silloin ykköstyypin kasausohjeet ovat enempi vähempi sinnepäin ja tämä on parempi: http://haysvwrepair.com/rebuilding-an-air-cooled-vw-engine-non-lego-toy-style/ Kannattaa lukea ajatuksella läpi vaikka pitkä onkin.
 12. Tuollainen tuli toisen ajokin mukana ja siitä voisi luopua josko joku muu tarvitsee enemmän. Ajattelin että siitä voisi 900 euroa saada, viimeisellä satasella vaihtaa vaikka kaikki valot uusiksi. Ihan ilmaiseksi ei viitsi luopua, satunnaista käyttöä on itselläkin aina joskus. Kuvat varastosta joten hiukka huonoja: http://kharon.suomiforum.com/www/pritchen/IMG_4550.jpg http://kharon.suomiforum.com/www/pritchen/IMG_4551.jpg Mutta tuollainen se on (mallikuva): http://kharon.suomiforum.com/www/pritchen/model.jpg Sisätilaa on pyörien päällä laatikossa ~2*2m eli mukavasti kahdelle ja aukikäännetyssä toisessa laatikossa saman verran, toki vain sokkelin päällä eli lähempänä maata. Tuo kääntyy sillä tavalla kasaan että patjat ja vuodevaatteet voi jättää sisään, helpottaa liikkellelähtöä/perilletuloa kovasti: Kansi auki ja teltta on yöpymiskunnossa. Nyt toki hiukan pölyinen kun se on ollut ladossa useamman vuoden, mutta säilytys aina avattuna ja katon alla niin ei ole päässyt homehtumaan. Ainakin viimeksi koittaessa sähkötkin toimivat, nykytilannetta en uskalla luvata ennenkuin on koitettu. Mutta eipä tuossa muita sähköjä ole kuin taka- ja äärivalot. Omamassa 200kg, kantavuus 100kg sen lisäksi, sanoo rekisteriote. CC Lappeenrannassa, mutta kulkee Espooseen (tai näiden välille) aika vaivatta. Käyn ottamassa vähän lisää kuvia ensi viikolla, kun muutenkin on tuohon suuntaan asiaa. YV tavoittaa, ei aina samana päivänä, mutta ainakin heinäkuussa nopeasti.
 13. Kharon

  -57 Ovaali

  Paha sanoa noin yleisesti, mutta meillä on junakeulassa (vakiokorkeudessa) edessä peräkärryiskarit ja ne ovat ennemmin turhan tiukat kuin löysät. Merkistä/mallista ei ole mitään havaintoja kun ne ovat perintötavaraa ja itse iskareissa ei lue mitään. Listalla onkin oikeiden iskareiden hankinta, kunhan ehditään.
 14. Viime vuonna jäi saaristokierros tekemättä töiden häiritessä harrastamista, mutta kokolailla tällainen miniversio toteutui ja se oli oikein mukava tapahtuma, oikeiden urheiluautojen omistajat eivät edes nauraneet Karmanneille vaikka ei välillä oikein vauhdissa pysyttykään, KG:llä kun mukava matkavauhti on alle satasta. Harjattula oli hieno paikka ja kun keli suosi niin se oli aika täynnä klassikkoautoja, meni kätevästi koko päivä ihmetellessä.
×
×
 • Create New...