Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  377
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Puhtaasti värikoodilla sekoittamalla tulee vähän sinnepäin kun vanhaa maalia paikkaa, joten alkupeärinen lähtökohdaksi ja automaalarin pakeille niin saa lähemmäksi oikeata. Toki riippuen siitä että mitä lysti saa maksaa.
 2. Hyvin toimii, nimim. kokeiltu on. On samalla käynnistysvaiheen voitelukin kunnossa kun on asennusrasvaa joka puolella.
 3. Toisaalla oli maininta että saattaa olla tavallista löysemmät venttiilijouset kun generaattori ei kierrä kuin 1200 kierrosta. Pitää ottaa irti ja varmistaa, kovin vakion näköiset ne ainakin silmämitalla olivat. Ruuvitkin aukesivat kun mätkin niitä ihan oikealla taltalla ja vasaralla: Olivat sen verran pehmeätä tavaraa että kova taltta puraisi ruuvinkannan reunaan kiinni ja vaikka kanta muuttui erittäin pahoinpidellyn näköiseksi, niin molemmat jäljelläolevat aukesivat. Mainota.
 4. Runkonumero taitaa olla se kriittisin, pelkällä tyyppikilvellä ei tee paljon mitään kun se on vaan niitattu kiinni. Kun runkonumero on noinkin huonosti näkyvä, niin melkein pitäisi kiikuttaa koko raato konttorille, pyytää uusi runkonmero johonkin ehjään kohtaan ja konttorilta paperi että se on virallista työtä eikä ihan itse tehty. Sen kaveriksi Kansallisarkistosta historiatiedot että voipi osoittaa että se on joskus ollut Suomen rekisterissä. Samalla selviää vanha kilpi. Helpottaa elämää paljon (=vähentää byrokratiaa) jos on viimeiseltä rekisteriin merkityltä omistajalta luovutustodistus Junis on siitä hyvä peli että melkein mitä vaan saa uustuotantona, joten paljon muuta ei sitten tarvitsekaan. Rahaa ja aikaa, molempia palaa paljon. Mitä enemmän osaa itse tehdä, sitä vähemmän tarvitsee rahaa ja päinvastoin: Peltihän ei maksa mitään tässä kohdassa, se on se pellin vääntäminen oikeaan muotoon joka maksaa/kestää. Juniksen pellit ovat suurelta osin aika yksinkertaisia, joten itse tekevän kuluksi jää lähinnä hitsauksen kulut. Siis peltivalmiiseen koriin. Sitten pääsee etsimään tekniikkaa ja sähköosia, se on ihan oma osastonsa.
 5. Tämmöisenkin on näemmä joku nysvännyt: https://i.imgur.com/yG01uSV.jpg
 6. Tämä kävi nyt kiukuttamaan sen verran että piti ajella tallille ja lampun kanssa ihmetellä ja sieltähän se pultinkanta löytyi, aivan kuin vwagen sanoi. Kiitoksia! Toki pultinkanta oli samaa mattavihreää kuin muukin koppa ja hiukka hämärä talli mutta olisi se silti pitänyt nähdä. Hohhoi. Sitten kun irroitti niin puhallinkoppa nousi vaivatta lattialle, ihan niin kuin pitääkin. Koitin samalla suojapeltien ruuveja isolla ruuvimeisselillä, toiselta puolelta aukesi molemmat, toiselta puolelta toinen ruuvinkanta halkesi ja toinen vain nylppääntyi kelvottomaksi, ei lämmityskään auttanut. 50% siis onnistui. Pitää poistaa loppukin kanta, ottaa pelti pois ja vaikka porailla katkenneet jämät pois.
 7. No onpas. Se kyllä selittäisi, mutta aika sokea saa olla että ei näe mutteria keskellä seinää. Mutta ei olisi sekään ensimmäinen kerta: Kun ei osaa etsiä niin ei löydäkään/näekään. Tuo nokka-asia on mukava uutinen, tarkoitus on tehdä tuosta autonmoottori ja minulla on melkein kaikki osat valmiina, tieto vain säästää koko laitteen purkamiselta. Kannet ja sylinterit pitää ottaa pois, yhden sylinterin ja mootorirungon välistä on vähän tihkunut öljyä joten uusi tiiviste ei ainakaan haittaa ja tuleepa samalla tarkistettua että miltä kone näyttää sisäpuolelta. Tehtaan jäljiltä tuo muuten varmasti on kun on vain 232h käyttötuntimittarissa, ~15 tuhatta kilsaa 60 km/h keskivauhdilla. Toinen hauska juttu: Kaikki M8 mutterit 14 millin avainvälillä. Jo 60-lukuisissa on 13mm, sittemmin standardikoko. Aika jännä.
 8. Sama vimpain, eri nimi. Tai ehken käännetty vaan.
 9. Joo, Traficom sai viimein muutettua (viime/toissavuonna kait) tietojärjestelmänsä niin että mopot ovat omassa merkkiavaruudessaan (vrt. moottoripyörät) eivätkä samassa autojen kanssa. Tämä tietty vapautti huomattavan määrän vanhoja tunnuksia autokäyttöön takaisin.
 10. Minulla on siis -56 teollisuuskone (122..) ja tuosta nyt pitäisi saada puhallinkoppa pois. Päädyistä ruuvit pois, termostaatti alapuolelta pois, laturi irti laturinjalasta ja varmuuden vuoksi irti puhallinkopastakin eikä koppa liiku mihinkään. On niin tiukassa että tulee koko kone lattialta mukana jos nostaa enemmän. Ei ole näkyvisti ruosteessa ja suojapeltien kaikki ruuvit aukesivat ihan kiltisti, ei pitäisi olla ruosteessakaan. Onko tuossa vielä sylinterien päälipeltien alla ylimääräisiä kiinnikeitä verrattuna Kuplan koneeseen? Alapuoliset pellit ja suunnilleen kaikki muutkin ovat irronneet tähän asti tosi vaivatta että joku nyt kanittaa. Päälipellit ovatkin se toinen ongelma, imukanavien vieressä olevat ruuvit eivät lähde mihinkään edes lämmitettynä, mitähän sitten? Minkähänlainen nokka-akseli tuossa on? Generaattorin kone kun on ja generaattori on antanut 10kVA ulos, niin koneesta on varmaan otettu vähän toistakymmentä kW vakiokierroksilla että on saatu sopivasti 50Hz kolmivaihetta ulos, ~3000 rpm.
 11. Itse uutinen: https://www.jamsanseutu.fi/elamanmeno/art-2000007714199.html Mutta yksi tuttu on sukua tuolle Sieväselle ja tuumasi että siellä on nyt kauppa täynnä vanhaa tavaraa ja leski tuumasi että tulkaa hakemaan pois, halvalla lähtee kaikki mitä on. Kun tuolla on varaosia 60-luvulta asti niin ihan varmasti on Kuplaan sopivaa tavaraa. Ongelma toki on että minä en tunne ketään noista paikallisista, mutta eiköhän täältä löydy joku joka tuntee? Huonoin vaihtoehto tietenkin on että koko varasto menee kaatopaikalle kun tila pitää saada tyhjäksi.
 12. Pikatestihän on vanha tuttu: Bensaa imukanavasta sisään (tai vaihtoehtoisesti kansi nurin ja palotilaan). Josko se ei vuoda äärellisessä ajassa (tunti?) mihinkään niin tiiviys on arpakoneelle ihan riittävä. Yleensä vuotava venttiili ei pidä yhtään ja bensa valuu samantien läpi.
 13. Sain viimein mopottimenkin tankkiin uuden maalin ja tarrat. Ei mennyt edes kymmentä vuotta. Jospa ensi kesänä ehtisi putsata kaasuttimen ja katsoa että tuleeko kipinää. Jos tulee niin sittehän pappatunturi jo toimiikin, se ei ole turhan nirso. http://kharon.suomiforum.com/www/tunturi/PC222601.jpg
 14. Ihan ehta lanssikin oli myynnissä: https://www.nettiauto.com/volkswagen/kleinbus/11819315 Tuplapaarit nähty ensimmäistä kertaa edes kuvissa.
 15. Pistetäänpä yksi hiukka harvnaisempi heti alkuun kun sattui linkki silmään: https://www.thedrive.com/news/36295/this-dash-mounted-coffee-maker-is-likely-the-rarest-volkswagen-accessory-ever
×
×
 • Create New...