Jump to content

Kharon

Members
 • Content Count

  298
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  typ14/63, typ2/61, typ34/65, 412/'74, typ26/'75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kun on kädessä 60 sivua dokumenttia, jonka mukaan auto tehdään (samasta sarjatuotteesta) ja pannaan sama dokumenttinippu viranomaiselle, niin jonkun muun päätöksen saaminen samasta asiasta on puhdasta mielivaltaa ja vetoaminen "yksilöön" on vain mielivallan pimittämistä. Hallintomenettelylaissa on myös aika tiukka vaatimus siitä että viranomaisen toiminnan *pitää olla ennakoitavissa*. Pykälä, jolla ajoneuvohallinto AKE:sta asti on pyyhkinyt ahterinsa. Tämä "yksilöön" vetoaminen on tyypillinen viranomaiskyykytys, jolla vaikkapa tyyppihyväksyntätodistukset Trafi vaati runkonumeroon asti identifioituna. 100% mielivaltaa ja rikos: Sarjatuotantolaitteet eivät ole yksilöitä vaan massatuotteita. Vaikkapa CE-hyväksynnän (tai EU-tyyppihyväksynnän) kohdalla tämä on itsestäänselvyys, *vain* Traficom on pulju joka saivartelee itsestäänselvyydestä. Ei varmasti ole sattuma, vaan tietoinen kyykytyspolitiikka joka perustuu puhtaasti asenteeseen. Sitä sitten koiteaan piilotella jeesustelemalla pykälistä, täysin tietoisena siitä että pykälät eivät yksittäishyväksyntöjä koske. Tätä on seurattu AKE-ajoista asti ja systemaattinen pilkunnussinta ja kyykytys ei ole muuttunut mihinkään vaikka vuosikymmenet kuluvat. Vain selitykset vaihtuvat. Aina pitää muistaa että Traficomilla on juridinen valta hyväksyä *ihan mitä tahansa* liikenteeseen EU:ssa. Kirjaimellisesti. Sopiva ajoneuvoluokka vain ja kilvet kiinni. Siis jos halua olisi. Se, että puuttuu tekninen pätevyys ja poliittinen halu tehdä niin, on se ongelma. Britit ovatkin hyvä esimerkki päinvastaisesta politiikasta: "Jollei ajokki ole suoraan vaarallinen (muille), niin mikä ettei". Siihen taas ei paljoa tarvita: Alusta ja jarrut jotka ovat suhteessa tehoon ja jonkunlaiset valaistus/merkinantolaitteet ja kriteerinä on ajokin vaarattomuus *muulle liikenteelle*. Ei se, että kuljettaja tai matkustajat ovat "turvassa". Sellainen onkin aika jeesustelua kun moottoripyörällä vielä saa ajaa. Toki Traficom ei ole ainoa viranomainen joka jakelee täysin sattumanvaraisia päätöksiä: Kun siitä ei joudu minkäänlaiseen vastuuseen missään, niin ei ole tarvinnut tehdäkään asialle mitään.
 2. *Julkis*hallinto. Laki asiakirjojen julkisuudesta määrittelee asiat niin että ellei ole erityisiä syitä salata, niin kaikki asiakirjat ovat julkisia ja ne täytyy kansalaiselle antaa jos tämä niitä pyytää. Ei alkuperäisinä, mutta joko sähköisessä muodossa tai kopioina. AKE, Trafi ja Traficom omaavat pitkän historian jossa tällaisella pyyhitään ahteria: Ei anneta koska ei anneta.
 3. Tämäkin etenee pikkuhiljaa kun pöpöjen takia ei päästä mihinkään. Moottori saatu takaisin konehuoneeseen ja lattiamattomateriaali tuli, vaan ei tullut kuin puolet siitä mitä tilattiin. Asiasta nillitetty ja tilattu lisää, tulee kun tulee. Saatu palanen leikelty osiksi ja toimitettu ompelijalle kanttinauhoja varten. Kaikkea pientä tilailtu: Nopeusmittarin vaijeri (vanha oli poikki), oven alareunan ohjurikumit (pähkinnän tulos oli että se on sama kuin junakeulassa, jää nähtäväksi että osuuko) ja nippu pieniä pahviputkia kun vanhat olivat niin haperoita että ei voinut laittaa paikalleen. Jos/kun sähköt osuivat kohdalleen niin päästään ottamaan savut kunhan korona vähän helpottaa. Sitä tietty ei tiedä että milloin se tapahtuu, toivottavasti kuitenkin ennen kesää. Sänki saa kuitenkin kasvaa siihen asti kun etätöissä ei ole niin väliä, katsotaan mitä tulee.
 4. Joo varmasti, sama lukkohan tässä on.
 5. Sanoisin että ei, tämä vika on enemmän sitä että ovea kiinnipitävä salpa (ja siis koko ovi) heiluu kun salvan akselin ympärillä oleva alumiiniköntti ei ole enää lukkorungossa kiinni.
 6. Tästä on pari kuvaa, pannaan tänne linkki kun niitä ei varsinaisella kuvasivulla ole huonon laadun takia. Jos on lukko kädessä ja osina niin noista kyllä selviää että mitä on tehty. :) Type34-foorumilla oli pari muutakin joilla oli käynyt samoin, joten veikataan tyyppiviaksi. Yksi ainoa alumiininiitti ei ole kovin vakuuttava rakenne, en ihmettele että hajoaa. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P1122252.JPG http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P1122253.JPG
 7. No jopas. Itsellä ei ole tarvetta kun tuo nykyinenkin toimii, mutta olisihan sitä hiukka helpommalla päässyt jos olisi vain vaihtanut uuden tilalle. Pitääpä autotarvikkeesta kysellä.
 8. Nysvättiin ämyri kiinni ja kyllä sieltä jotain kohinaa kuuluu vaikkakin hirmu hiljaa. Puolimetrinen johdonpätkä ei oikein toiminut antennina, pelkkää kohinaa tuli silti. Tuota peruslaturijuttua pitää kokeilla, luurillehan ei mene kuin ~5V joten se voisi hyvinkin toimia.
 9. Jotain on taas tehtykin. Sivulasit, ovilasit ja ovien lukot saatu kiinni, monen päivän nyhräys ja hermojasyövää touhua. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2292300.JPG Sain viimeisenkin mittarin (aka merkkivalonipun+bensamittarin) paikalleen ja bensamittarihan näyttää jotain mikä on ainakin sinnepäin. Varoitusvalot ja vilkut toimivat vielä eli onnistunut asennus.Hauska ilmiö tuli, kun bensamittarin saa näyttämään täyttä laittamalla valot päälle :) Mutta kytkentäkaaviota kurkkimalla vika selvisi samantien, bensamittarista puuttuu maadoitus kun tuhkakupin ruuvinreiässä ollut maajohto on nyt irti kun tuhkakuppi on paikallaan ja mittarin taustavalo yrittää maadoittaa itseään bensamittarin kautta. Pitää tehdä maapiste jonnekin kojelaudan taakse ja vetää nuo kaikki maajohdot siihen. Nysvättiin samalla radio kiinni ( Blaupunkt Frankfurt, suunnilleen 60-luvun puolivälistä) ja siihen tuli sekä valo että virran merkkivalo, hyvältä näyttää. Antenni ja kaiutin puuttuvat, joten vielä jäi jotain tekemistäkin. Hauskat banaaniplugit ämyrille ja antennille, mutta 5-piikkinen DIN linjaliitäntänä. Ei ole kyllä mitään tietoa siitä että saako siitä liinjaliitannän uloskin. Sisäänmeno näissä yleensä on toiminut, saa kätevästi luurin kiinni ja sitten on vaikkapa internet-radio kojelaudassa.6V sähköillä toimiva USB-laturi olisi mukava laite tähän kohtaan, internet-radio ei kovin pitkään puhise pelkällä akulla. http://kharon.suomiforum.com/www/ghia3/P2292301.JPG Kojelauta näyttää tosi hyvältä nyt. Kojelaudan alla olevaa johtonippua on yritetty runtata kasaan koko aamupäivä tänään, vähän se kutistui, mutta ei ole kyllä hyvä vieläkään (kuvat eiliseltä). Samalla saatiin sisävalo eloon, ei siinä loppujen lopuksi ollut muuta vikaa kuin maadoituksen hukkuminen maaliin.Nostettiin samalla ohjauspylväs kiinni kojelautaan ja heti tuli paljon valmiimman näköinen. Ratti vielä puuttuu. Sisävalo olikin suunnilleen viimeinen sisällä oleva sähkö joka puuttui, ulkopuoliset sähköthän tehtiin jo syksyllä. Kone ja koneen sähköt tietty vielä ovat irti (koneen päästä), mutta vahvasti voiton puolella ollaan. Jarrunestesäiliön putkilähtöön tarvittavat osatkin löytyivät, saadaan sekin nppuun. Noita etittiin hyvän aikaa mutta kyllä ne siellä lopulta olivat (mutteri+putkenpätkä+kumiholkki).
 10. Osalaatikkokokoelman kasaamista helpottaa pirusti josko on tehnyt 3 samanlaista aikaisemmin, on edes tieto/muistikuva siitä että mikä mikäkin laatikosta käteen tuleva osa on ja mihin se kuuluu. Tai on omasta takaa/netistä kuvia siitä että miten se olikaan taas nipussa. Se ensimmäinen on aina se vaikein.
 11. Tämähän olikin hyvä linkki sillä 60skgmats:illa on *kumimattoja* jotka näyttävät tosi hyviltä. Noita ei ole nähty tähän mennessä missään muualla tarjolla. (Voi toki olla että on, en vain ole nähnyt): https://www.thesamba.com/vw/gallery/pix/1999917.jpg Lisätään vielä yksi kun tuolta yksi mattosetti juuri tuli: Newton Commercial (UK) https://newtoncomm.co.uk/ - oikeannäköistä materiaalia mutta värivalikoima ei ole kovin suuri: hiilenharmaa on varsin hyvän näköistä ja oloista, mutta tuoksahtaa uutena vahvasti muoville. Seikka jota ei esitteistä näe. :)
 12. Taisi mennä jo, mutta vanteen malli ja kupupöläri vahvasti viittaavat viisipulttiseen, sikäli mikäli se Kuplan akseli on.
 13. Älkääs nyt, minullakin oli 80-luvun lopun japanilaisia käyttöautoina välillä ja suurin vika jokaisessa oli se, että ne pahalaiset ruostuivat puhki heti >20v ikäisinä. Toki kuluvat osat kuluivat kun mittarissa oli kakkosella ja kolmosella alkavia numeroita, mutta varsinaisia vikoja oli todella vähän ja kulutuksetkin (maantiellä) 6 ja 7l välillä. Öljynvaihto aina välillä ja lisää vettä jäähdyttimeen riitti vuosihuolloksi aika usein. Halpaa kyytiä vaikka mukavuus nyt olikin korkeintaan keskitasoa. Moisia ei enää vaan tehdä, kun niillä ei saa tähtiä kolarikokeista. Vastineeksi toki omapaino oli 700-jotain kiloa, eikä >1200 niinkuin nykyautoissa.
 14. Laturi tosiaan, eihän sen musta kuulu olla. Erityisen hauska kun juuri on pöydällä omaan NOS -laturi. Tarvitsee hiukan uusia rasvoja heti >50v jälkeen, vaikka muuten onkin hyvässä kunnossa. Pikkunippelit menivät kokonaan ohi havaintokynnyksen, kun tarkastelukohteena tähän kuvauskierrokseen oli lähinnä matot, jos/kun muuta näkyy niin se on vahinko, pl. johdotukset ja antenni. Radiolle on T-haara jo alkuperäisessä johtosarjassa(tupakansytkärin johdossa), joten se ei tarvitse kuin yhden liittimen/johdon. Tuo teipillä niputetty sotku on ajovalojen johtoja (keltainen/valkoinen) ja vahvasti näyttää siltä että alkuperäinen valorele on hajonnut ja teippinipun sisältä löytyy korvike + sen johdotukset. Ei tosiaan kovin nätti asennus, siitä olen samaa mieltä. Meillä onnekkaasti kaikki alkuperäiset releet olivat toimintakykyisiä niin ei tarvinnut viritellä mitään. Muutama kyllä puuttui, mutta niitäkin löytyi kun etsi. Kaukovalovilkussa on väärä rele, mutta vanhaa mallia kuitenkin, niin ei kerrota kellekään. Mutta sulakerasian sijoitusta tuli kyllä kirottua moneen kertaan, voi ääh. Olisi ollut *niin helppoa* panna se jalkatilan kattoon/rintapeltiin niin että johdotukset ovat kontin puolella, á la Kupla. Kojelaudan alla johtojen kanssa nyprääminen tuotti erinomaisen ikäviä työasentoja.
 15. Yleisasultaan räpeltämätön. Mitään 100 pisteen entisöintiä ei yli 50 vuotta vanhasta autosta löydy kun se kuitenkin on ollut käytössä. Jos tarkoitat sähköjohtoja niin tuollainen sätös se on tehtaaltakin, nippusiteet ovat toki tuoreempaa perua. Mutta mitään lokeroa tai kantta johtojen peitoksi ei ole eikä ole koskaan ollut, miten lie sitten ollut niputettuna alunperin. Veikkaisin ihan vain narua, joku niputus siellä on täytynyt olla. Vertailin tuossa kuvia tehtaan esitteisiin, eikä äkkiseltään satu mitään sinkittyä, joka olisi nyt maalattuna, silmään, olisiko esimerkkejä?
×
×
 • Create New...