Jump to content

jtor

Members
 • Posts

  53
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pori
 • Ajoneuvot
  Kaksi- ja nelipyöräisiä

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jtor's Achievements

 1. Varapyörän kotelon pohjan korjauspelti, type 1 sopiva. 25 euroa. Löytyy Porista. jussi.tormala(ät)gmail.com tai yv.
 2. Myydään takaoven tuulenohjain. Ollut mukana tulevilla kiinnikkeillä kiinnitettynä vm. 1988 VW Caravellessa. Tuote on saman aikakauden lisävaruste. Asennettiin em. autoon jo 80-luvun lopulla. Pituus 137 cm. 50 euroa. Löytyy Porista. jussi.tormala(ät)gmail.com tai yv.
 3. Jarruputkisarja, 6-osainen. Tuotteen tarkemmat koodit näkyy kuvassa. Avaamaton paketti. 25 euroa. Löytyy Porista. jussi.tormala(ät)gmail.com tai yv.
 4. jtor

  Ahistaako?

  Mun hitsauskone lähti huollosta 11.11.2021 Lahdesta Poriin. Paketti meni pk-seudulle ja jäi sinne. Seurantanumerolla näkyy, että on Helsingissä, mutta tarkempaa paikkatietoa ei löydy.
 5. Tuuripeliä näyttää tuo tullaus olevan muidenkin kohdalla. Mulle tuli jenkeistä vauhtipyörä ohi tullin, kun taas seuraavalla kerralla venttiilin nostajat jäi tullin haaviin. Molemmissa paketeissa suurin piirtein sama arvo.
 6. Tilasin maanantaina sumujen saarelta autonosia tuohon brittiharrasteeseen. Sieltä kun niitä nyt sattuu saamaan jostain syystä edukkaimmin. Hintaa osille tuli yhteensä 244 puntaa. Veroja näistä ei tietystikään britteihin tullut. Tähän rahti sitten vielä päälle. Maksoin tänään niistä ALV:t 24 % + tullit keskimäärin 3,5 %. Tuo tullimaksuhan vaihtelee riippuen osasta, kuten tuolla aiemmin olikin jo mainittu. Korin osissa se oli korkein. ALV:it ja tullit maksoin tilausvahvistuksen mukaisesti, jossa valuuttana oli punta. Maksut määräytyi punnan tämän päivän kurssin mukaisesti. Kurssit ovat nyt menneet siihen suuntaan, että osakasa olisi tänään maksanut euroissa noin 20 euroa enemmän, kuin maanantaina. Ihmettelin ALV:n suuruutta verrattuna siihen, mitä olin laskenut sen olevan. Tuo valuuttakurssin muutos selitti asian ja summa täsmäsi. Rahtimaksusta ei mennyt ALV:a.
 7. Myydään alla olevan listan mukaiset uudet VW T2 osat. Nämä on aikoinaan hankittu vm. 1976 Kleinbussiin. Listassa osat Paruzzi koodeittain ja kappalemäärittäin. Osien hinta Paruzzi-kaupassa noin 173 euroa yhteensä. Tämä paketti noudettuna 125 euroa yhteensä. Myös postitus onnistuu, jolloin postikulut lisätään hintaan. Löytyy Porista. O4O73728II tai yv.
 8. Onko tällainen nokka-akseli tunnistettavissa tuon päässä olevan 42 merkinnät mukaan? Kyseessä siis Type 1 moottorista irrotettu nokka.
 9. Neljä kappaletta otsikon mukaisia vanteita, joissa päällä 185/60-14 renkaat. Kaksi vanteista on VW leimalla ja kaksi KPZ leimalla. Hinta koko setille 140 Euroa. Löytyy Porista. O4O73728II tai yv.
 10. Kaksi Kuplan rattia ylimääräisenä. Ratti 1, äänimerkin painikeraudan kanssa, 20€ Ratti 2, ilman äänimerkin painikerautaa, 10€ Porista löytyy ja mahdolliset postikulut lisätään hintoihin. O4O73728II tai yv.
 11. jtor

  VW -58

  Ajokausi avattu. Lataus pelaa vihdoinkin kunnolla. Kiitos Åkelle latureista, joista sain kasattua yhden hyvin toimivan. Starttimoottori tuli myös vaihdettua parempaan, toimivampaan. Syksyn viimeisenä ajopäivänä hajonnut kytkin päivitettiin uuteen talven aikana ja moottoriin tehtiin perushuoltoa. Nyt on sitten uusi pieni ongelma. Aina välillä kun painaa kytkimen pohjaan, alkaa kuulua ihmeellinen ulina koneesta. Kun kytkintä hieman päästää pohjasta ylöspäin ääni vaimenee. Osaako joku kertoa johtuuko ääni kytkimestä, kaikki osat siinä on uusittu ja mielestäni se ei ole painelaakerin ääni, vai onko koneessa oleva päittäisvälys äänen aiheuttaja? Päittäisvälystä on aika paljon. Ääni alkoi vasta kun moottori oli lämmennyt.
 12. Sen verran vielä haluan myös kommentoida tähän, että jos hyvän haluaa itse tehdä niin ei siihen kauheasti oikoteitä ole. Se purkaminen on vaan hiton paljon helpompaa ja nopeampaa kuin esim. hitsaaminen ja osien viimeisen päälle kunnostaminen. Itse ainakin nostan hattua niille määrätietoisille ja kärsivällisille henkilöille joilla riittää intoa ja osaamista purkaa, kunnostaa/rakentaa ja kasata laitteet viimeisen päälle. Itseltä se ei enää nykyään tunnu onnistuvan, vaikka halua olisikin. Aiemmin laitteet tuli sentään myös itse kasattua. Onneksi silti aina välillä ne omatkin projektit etenevät ja joskus jopa ihan huimaakin vauhtia. Ja omalle autollehan saa tehdä ihan niin kuin itse katsoo parhaaksi. Eikä sitä tiedä riittääkö innostusta tehdä laitteet loppuun saakka ellei koskaan yritä mitään.
 13. Hyvä aihe ja täysin samaa mieltä aloittajan kanssa. Iän myötä viisastunut sen verran, että kaikkea ei aina tarvitse purkaa, vaan kannattaa antaa olla yhtenä kappaleena jos vaan mahdollista. Korjataan tarvittaessa ja asetetaan ajaminen harrastuksen päätavoitteeksi. Viime viikolla juuri myin yhden pahvilaatikoihin purkamani kaksipyöräisen pois. Toivottavasti ostajalla on enempi aikaa kasata se takaisin liikenteeseen. Yksi bussi on odotellut inspiraatiota jo vuodesta 2009 saakka, mutta se onkin yhä yhtenä kappaleena. Ja kaikesta huolimatta vieläkin löytyy kaksi osiksi purettua projektia nurkista, no toinen on ehkä jo ensi kesänä ajossa.
 14. jtor

  VW -58

  Nyt on vihdoinkin latausongelmat selätetty tai ainakin siltä tuntuu. Vanha akku ei sitten ottanut enää virtaa vastaan. Vaihdoin akun, vika ei korjaantunut. Tämän jälkeen puhdistin hapettumat laturilta startin kautta akulle menevän johdon liittimistä. Vika ei korjaantunut, hieman kylläkin lataus parani. Tämän jälkeen otin metsälöytö koneestani lataussäätimen ja vaihdoin sen autossa paikalla olleen tilalle. Homma alkoi toimia. Nyt lataa. Vähän jäi mietityttämään oliko säätimessä sitten vika? Säätimeltä mitattuna kuitenkin näytti lataavan. Jälkeenpäin tuli vielä sellainen mieleeni, että säädin oli todella löysässä laturin päällä. Kysymys, maadoittaako säädin laturin runkoon? No, pääasia on, että nyt toimii ja ajot jatkuu. Mustat kilvetkin saapuivat ja kyllähän ne pukee autoa huomattavasti paremmin kuin valkopohjaiset.
×
×
 • Create New...