Jump to content

tyyppi3

Members
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tyyppi3

 1. Moro Tuommoiset olis, ei häävit, mutta jos et parempia löydä. Takaraudatkin saattais löytyä.
 2. Se luisti oli irti ja herkistelty. Niitä isoja letkunpätkiä imukanavien ja kokoojaboksin välillä en löytänyt uusia, mutta oli ne kyllä tiukkoja ja sisäpinnaltaan ehjiä, vaikka ulkopuolella karvat vähän hapsotti. MAPin letku on uusittu. Jakajaan tuli uusi O-rengas, mutta ruiskun kärkiä en ottanut ulos (pikkasen kokeilin vetää, mutta arvelin jotta eipäs särjetä kumminkaan, kun ei ollut tarkkaa käsitystä rakenteesta).
 3. Kiitos! Aina oppii uutta kilpiasiastakin. Täytyypäs käydä konttorilla "reklamoimassa" ja pistää uudet tilaukseen, ovat kumminkin ihan kohtuullisen hintaisia (6.5e/kpl, jos oikein tulkitsin trafia).
 4. Niinpäs se tuntui pitemmältä kuin alunperin. Saako noita erimittaisina?
 5. Mekaaninen on. Kompuutteri ja MAP ovat C-versiota. Latausjännite täytyykin tarkistaa, mutta pensanpaine on 2bar. Paljollako olisit valmis myymään sen tehdassäätöisen? Se voisi olla paras vaihtoehto.
 6. MAP-anturia pitäis säätää. Se vuoti ja purin sen. Siinähän on parilla sisäkkäisellä kierteellä se karan ruuvi, ja niillä voi säätää tyhjäkäynnin ja kuormituksen seosta. Nyt se on korvakuulolla säädetty, ja aika hyvin pelaa, mutta hiukan arvelluttaa, jos täyskaasulla olisi liian laihalla.
 7. Tähän tultu, eli kilvet sai taas ruuvata eilen kiinni😅 Kiitokset palstalaisille hyvistä vinkeistä, ohjeista ja neuvoista! Reilu 2v vierähti, mutta hetkeekään en vaihtaisi pois😥 Ruisku kaipaa vielä hienosäätöö, mutta isolla mittakaavalla kaikki pelaa.
 8. Oli 21w ja ehjät, mutta kumminkin uudella polttimolla alkoi toimiin normaalisti. Kiitos Tanhis vinkistä, nyt vilkuttaa, ja voi alkaa järjesteleen johtoja paikalleen.
 9. Piti olla, mutta tarkistetaanpas kumminkin.
 10. Niimpäs kävi, että vilkut ja vilkun merkkivalot alkoivat toimimaan tuolla hpa:n kytkennällä. Vielä on sellainen omituisuus, että vilkuttaa vasemmalle nopeasti ja oikealle normaalisti. Jotain häikkää saattaa olla kyllä hätävilkun katkaisijassa. Sitä kun vähän käpälöi, saattaa rele alkaa surista, eikä vilkut toimi. Purin ja putsasin sen eilen illalla, mutta vika jäi. Täytyy tutkia lisää.
 11. Kiitos linkeistä ja vinkeistä. Mulla on tankkimittariston pohjassa valmiiksi maajohdolle paikka, joten sen osalta homman pitäisi olla kunnossa.
 12. Juttu on juurikin noin, eli vanhassa releessä (nelinapainen myös) oli KBL-liitin ja vilkun merkkivalolle tulee jatkuva +, kun virta on päällä. Kuuluukohan merkkivalon vilkkuakaan, jos virrat on pois? Kytkentä on Kharonin linkkaaman mukainen muilta osin, paitsi etu- ja takalamput + vilkkulamput on jostain syystä https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/type3_1600TL_67.jpg Kiitos, kokeilen tuota viikseen kytkemistä. Täytyy silti laittaa alkuperäinen rele hakuun.
 13. Syksy saa, mutta TL ei vielä liiku. Sevverran on kumminkin edistystä, että kone on kasassa ja paikallaan, loksut, ovet ja ikkunat myös. Sisustus on vähän vielä puutteellinen, kun jämähdin sähkövikaan. Mistä mahtaa johtua vilkun kummallinen käytös? Testejä * akun navoilla jännite 12.7 V (uusi akku ja täyteen ladattu, tosin halpis yleismittarilla, parempi on hankintalistalla) * Virrat pois asennossa (siis avaimella virtalukosta) - hätävilkku normaali ja vilkun merkkivalot ok - Oil & Gen merkkivalot pikkasen kirkastuu vilkun tahtiin *Virrat päällä - Oil & Gen merkkivalot ok - hätävilkku päällä vilkut palaa koko ajan, mutta vilkun merkkivalot ei ollenkaan - viiksestä vasemmalle kääntäen vasemmat vilkut palaa koko ajan, sama oikealle, vilkun merkkivalo ei pala + vilkun merkkivalon johto irti - viiksestä vasemmalle kääntäen vasemmat vilkut vilkkuu nopeasti - viiksestä oikealle kääntäen oikeat vilkut vilkkuu normaalisti - vilkun merkkivalo ei pala (tietysti, kun johto irti), Oil & Gen merkkivalot himmenevät hiukan vilkun tahtiin - hätävilkku normaali, mutta Oil & Gen hiukan himmenevät vilkun tahtiin + Oil & Gen merkkivalojen johdot irti - Virrat pois asennossa hätävilkku normaali, paitsi vilkun merkkivalot ei pala - Virrat päällä asennossa hätävilkku palaa koko ajan, ei vilkun merkkivaloa - Vasen & oikea suunnissa vilkut palaa koko ajan, mutta merkkivalo ei Piti hommata heti alkuun uusi vilkun rele (https://www.paruzzi.com/fi/type-3/sahkoosat/vilkut-ja-suuntaviitat/4685/) , kun vanha kärähti (oli oikeella etuvilkulla johdot ristissä). Lisäksi kaikki bensamittariston polttimot on uusia 12V/2W. Kaikki maadoituspisteet on putsattu kirkkaalle pellille ja palaessaan vilkut ovat kyllä kirkkaita (eivätkä parkit tai jarruvalot pala vilkkujen kanssa). Nyt alkaa oleen omat konstit käytetty, osaako joku sanoa, mikä on mennyt pieleeen?
 14. Niinhän se tietysti on. Toivottavasti käypänen lohko löytyy, vinkkejä otetaan vastaan.
 15. Lievää edistystä. Verhoilut meni paikalliselle räätälille (Sinistra), joka lupasi hommailla tarpeet ja varmaankin myös asentelee paikoilleen, kun on kumminkin alan ammattimies. Jarrutkin alkoi löytyä. Kannet ja pytyt meni myös paikalliselle verstaalle hoitoon. Isompi propleema taitaa olla nyt moottorilohko. Siinä on ollut alusta alkaen säröjä siimapyörän päädyssä vasemmalla ylhäällä (öljykanavan seinämässä), eli tihkuttaa läpi. Aikoinaan tuota korjattiin metalliverkolla ja kemiallisella metallilla, mutta näytti siltä, että lämpötilan vaihtelu on saanut sen ainakin reunoiltaan irvistelemään. Yritin tuota tiivisteliimalla parannella, mutta lieneekö kumminkaan pitkäaikainen ratkaisu. Sattuisiko olemaan nurkissa ehjää kolkin lohkoa? Eli kolmepulttinen takarautakiinnitys, kahdella öljyventtiilillä ja öljytikun putki alhaalla laippaliitoksella kahdella ruuvilla (lieneekö nuo tarpeelliset speksit). Laitanpa vielä ostopalstalle ilmoituksen. Jos ei tuollaista lohkoa löydy, laitan riskillä tuon hiukka ramman takaisin ja toivon parasta.
 16. Kiitos Tero87, eli sain hyvän pukin lainaan tuosta 1/2 km päästä.
 17. Onko kellään ylimääräistä moottoripukkia (myydä/vuokrata/lainata/lahjoittaa) joko lattialle tai ruuvipenkkiin?
 18. Päivitellääs vähän. Nyt on koppa ja pohjalevy nipussa, ja aina kun on aikaa on tullut johtoja, jarruja, irtokilkkeitä ym ruuvailtua paikoilleen. Ei se kovin nopeaa hommaa ole kumminkaan, tahtoo aika mennä osien haeskeluun, kun ei oo niin järjestelmällinen luonne🤓. Jarruneste tuntuu aika vaikeasti valuvan säiliöstä. Onkohan siihen jotain kikkakolmosta, vai pitääkö vaan valutella eri suunnista ja pumppailla ankarasti? Kattoverhoilu varmaankin menee vaihtoon. Kyllähän se muuten kohtuullisessa kunnossa on, mutta kun pitää joitain kohtia (C-pilareiden jälkiasennus ilmanpoistoreiät vedettiin tukkoon) paikkailla, jää kellastuneeseen vinyyliin nähden varmasti värieroa. Mottia ajattelin purkaa sen verran, että kurkkaa kansien alle. Se on kumminkin hyvästä ajokunnosta 15v sitten pitkäaikaispysäköity, eikä pitäisi olla pahasti väljistynyt. Moottoripukki voisi olla hyvä, täytyypä laittaa OSTO-palstalle viestiä. Jospa sen vielä saisi kesäksi ajoon ... (ensi)
 19. Löytyykö muuten tietoo, minkä milliset reiät on alimmaisen listan kiinnikkeillä. Mulla ne on hitsattu joskus umpeen, mutta jos tekis uudet niin niistä vois kotelosuojaa suhauttaa ulommaiseen koteloon (joka ei oo lämpöputken kotelo). Samoin sen listan paikka pitäisi arvata suunnilleen oikealle korkeudelle.
 20. Kyllä hyvin hönkii, kun on noin kirkkaat lasit😎
 21. Kyllä termostaatit on. Juurikin ihmettelin, että mihin säätöön ne pitäisi vetää. Haynesin kirjasta löytyi, että kiinniasentoon +1 kierros paljetta venytykseen. Tää on varmaankin huoneenlämmössä
 22. Kiitos vinkeistä. Täytyypä testailla. Luulen kumminkin, että luotan pelkkään maaliin. Tyyppi3ssa on kumminkin isommat lämmönvaihtimet kuin kuplassa ja se ehjänä hönkii aikas kuumaa.
 23. Joo, vetelin massaa tiivisteen alapintaan, ja sopivasti se tuntui pidättävän kumia paikoillaan. Tuuppasin pohjan pihalle, ja nostettiin koppa sisään. Tarkoitus olisi vielä maalarilta "unohtuneita" paikkoja tiivistellä ja uittaa koteloihin jotain maalia (kotelosuojaa ei varmaankaan kannata harkita, kun lämpöputki hohkaa kuumaa vieressä).
×
×
 • Create New...