Jump to content

Eikka

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eikka's Achievements

 1. Onko nuo vääntösauvat keskenään identtiset vai onko yksilöitä? Toisin sanoen joutuuko esijäykkyyden säätää molemmin puolin yksilönä jotta saa perän samalle korkeudelle keskenään? Löysäsin nyt nuo latat ja ovat keskenään samaan esijäykkyyteen kyllä säädetty, mutta oikea puoli on paino pyörillä 1,5 cm alempana kuin vasen. Sauvat on alkuperäiset ja asennettu oikeille puolilleen.
 2. Takapenkki hakusessa kuplaan. Istuin osa sekä selkänoja. -73 kupla, Kävisköhän siihen muun vuosimallin penkit myös? Värillä ei niin väliä, eikä priimakaan tarvitse olla. Homeessa tosin ei tarvis olla. Mielellään keski-Suomi / Pirkanmaa alueella. Einari 0451175318
 3. Vanhat lokarit ja myös korin pintaa hitsattu siihen malliin, että lokareiden istuvuus ei ihan viimisen päälle. Ei viitsisi tiivistettä väliin laittaa, ku jää ikävästi rakoja, jossa kosteus muhii kuitenkin. Onko ihan huono idea, jos lokarit väliin laittaa hyvää tiivistemassaa kauttaaltaan, ettei jää huokosia ja sauman ulkopinnan vetää lasikuitukitillä päältä korin ja lokarin muotoja mukaillen. Tulisi yhtenäinen pinta. Ruostetta ei jää mihinkään, kaikki on hitsattu ja puhallettu.
 4. Missä vaiheessa z bar kuuluu ottaa kontaktiin? Pari 100kg ukkoa takapenkille?
 5. Vapautin jousilatat ja vääntösauvan jännityksestään ja mittailin rullamitalla jousilatan päästä etäisyyttä iskarin kiinnitys pisteeseen, tämän jälkeen vasta vedin booreilta kokonaan jousilatat irti. Keulaahan ei vissiin pysty vakio osilla muuttamaan?
 6. Onkohan tossa taka vääntösauvat nyt väärillä booreilla. Mielestäni laitoin juuri kuin ne olikin ja oli taistelua, kun koppa oli vielä irti. Z bar ottaa jo kontaktiin vaikka ei oo auto vielä ees kasassa saati kuormattuna. Etupää ei jousta auton painosta yhtään. Kevythän se keula on, mutta ei sinne ny hirveesti lisää painoa oo tulossa.
 7. Tommosen ratkasun tein. Ei välttämättä paras/muutenkaan mitään hyötyä, mutta tukee alapeltejä hyvin. Kaikenlaisia ratkaisuja googlesta löytyi, mutta mitään valmista peltiä ei juurikaan tarjolla. Tarkotus oli enempikin tilkitä, mutta alkoi mietityttää, että lämmittääkö tuo j putki liikaa moottoriinpäin kun jää vähän pellin sisään. Jätin sitten vähän harvaksi.
 8. Hommataan siis orkkistyyliset alapellit ja kaikki muutkin vakio pellit paikalleen. Termarin kyllä jätän pois, en usko että kesäautossa on tarpeen, ei haittaa vaikka lämpenee hitaammin. Uskaltaako ne läpät jättää kokonaan pois vai jätänkö paikalleen aukiasentoon? Helposti vois kuvitella, että vois poistaa kokonaan, mutta vaikuttaako johonkin virtauksiin? En kyllä usko vaik ei mitään kokemusta näistä vehkeistä.
 9. Kuplan moottoripellit on nyt työn alla ja tarttes vähä varmisteluja muutamaan asiaan. Termostaatin taidan jättää pois? Termarin ohjaamat läpät lukitsen auki asentoon vai voiko ne läpät jättää kokonaan pois? Puhallin kopasta leikkaan ja tulppaan lämmityksen lähdöt. Pellit on muuten hyvässä kunnossa, mutta alapellit on lahot. Tarviiko niitä alapeltejä välttämättä? Ja jos tarvii, niin tilaanko alkuperäisen nalliset vai jotkut muut? 1600 vakiokone. Tommosia "better cooling" malleja näyttäs myös olevan? Etupelti myös on jostaan syystä rutussa ja tekis mieli jättää pois, en nää itse sille mitään tarvetta?
 10. Uudet, käyttämättömät runkolaakerit std,std/22 ja veivin laakerit std. Männänrenkaat 2,2,5 85,5 uudet. Kuplan koneeseen 70€ sisältää postit Einari Lindberg Jämsänkoski 0451175318
 11. Noihin halkaistaviin ei käsitykseni mukaan laiteta mitään mössöjä sauman väliin vaikka youtuben opetusvideoilla jotkut laittavatkin? Mutta kuinkas tiivis nuista halkaistavasta mallista oikeasti tulee tai tarvii tulla? Oon nyt laittanut pari motonetin kumia kiinni ja en niitä tiiviiksi saa. Kumia kun puristelee niin jostaan kohtaa saumoja kuulee kun ilma tulee läpi. Eihän siellä mitään paineöljyä sisäpuolella toisaalta menekään, onko kyseessä enemmänkin pölysuoja ja toimii tuommoisenaan? Toisen sitten asensin silikonilla, mutta ei siitä sen kummoisempi tullut. Myseessä motonetin kumit 5,90€ febi bilstein. Aircooledissa 25€ samat. Onko nuo spesiaalikaupan tismalleen samat kumit sitten paljon laadukkaammat kun maksaa kauppiaalle kovat katteet? Sauman pultit olen kyllä asentanut isoilla prikoilla ja järkevällä kireydellä, siitä ei ole homma kiinni. Alusta on myös irti korista, joten työskentelyn hankalaluudestakaan ei ole kyse.
 12. Sopivien käsijarruvaijereiden löytäminen tuntuu olevan mahdotonta. Kupla -73 swing akseli. 1300 korinen. Motonetti ja paikallinen kivijalkaliike möi mulle molemmat 1770mm pitkät, ovat aivan liian pitkät, joku 40-50mm. Kupla erikoisliike möisi 1759mm, joka sekin mun mielestä olisi liian pitkä, jos vertaa noihin 1770 pituisiin. Onko tässä nyt jotain hämärää vai enkö vaan osaa tai tajuu?
 13. Onkos noi etuakselin ureraanipuslat mistään kotoisin? Niitä on muutamaa eri mallia. Mustaa, punaista, 1 osaista, 2 osaista ja pelkkiä ulompia joilla korvataan pelkät neulalaakerit. Ilmeisesti neulalaakerit on pitkäikäisemmät, mutta ei näillä nyt niin paljon kilometrejä kerry. Orkkis laakerit on vähän huonona sekä tukivarsien laaketipinnoissa myös pientä sanomista. Noi uretaanipuslat olis edullinen ja helppo ratkasu ja uskoisin ettei tukivardien pienet kaakeripinnan kulumat haittaa.
 14. Noita puslia kun saatavana A-laatua, B-laatua ja uretaanisina. Mitä niistä kannattaa laittaa, vai onko suurta väliä mihkään? Täys kunnostus menossa kuplaan ja vehje kokonaan purettuna. Suojakannet tietysti lahonneet ja tarvii uusia. Vanhoissa puslissa ei mitään vikaa WD40 putsauksen jälkeen, saattaa olla etten vaihda. Mutta jos vaihdan niin mitkä sinne kannattaa valita?
 15. Kuinka paljon tuota etuakselia uskaltaa mennä itse korjaamaan/modifioimaan? Tarkoituksena sinänsä ei ole modata vaan kunnostaa ehjäksi. -73 mallinen. Ne päädyissä olevat iskari tolpat vai mitkä lie ovat sen verran alapäästään ja myös yläpäästään heikot, että haluaisin rakentaa ne kokonaan uusiksi ihan alhaalta ylös asti. Saa nuo vanhatkin tilkittyä ihan ok kuntoon, mutta mieleläni rakentaidin kokonaan uusiksi esim. 40x80 putkesta tai muuta vastaavaa. Ei silloin tulisi paikatun nämöinen eikä jää mitään ruosteita kotelon sisäpinnoille. Kyse ei ole siitä ettenkö hyvää saisi aikaan, vaan siitä mitä katsuri sanoo. Ei kuitenkaan tule orkkiksen näköinen. Laadukas kyllä mutta itsetehty.
×
×
 • Create New...