Jump to content

mOval

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Ulvila
 • Ajoneuvot
  Kupla -63

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mOval's Achievements

 1. Ei tällä kaiuttimella häävisti mutta tarpeeksi. Mulla saman kokoinen jbl:n bluutuuttikajari myös niin hakkaa mennen tullen tämän äänenlaadussa ja voimakkuudessa. Tässä mentiin ulkonäkö edellä.
 2. Ite vääntelin marsulle pellistä kotelon
 3. Itse vääntelin pellistä luukun muotoisen pellinpalan ja hitsasin siihen pultit jotka menee orkkis reikiin. Kilpi siihen sitten kakspuoliteipillä kiinni. Keulaan vääntelin kanssa pellista alustan samaan tyyliin.
 4. Juu ajo kunnossa on ja viime kesä päästelty! Paikallaan nyt orkkis virranjakaja palliksesta ja pöydälläkin on kunnostettu orkkis solex jota tarvisi kokeilla kun kevät saapuu. Sen verran tuli roplattua että innostuin hankkimaan as41 mallisen koneen palliksesta josta pitäisi alkaa tekemään vähän viriilimpää konetta jos tästä aihiosta on siihen. Tämä vaatiikin sitten vähän enemmän tutustumista aiheeseen ja ehkä etsiä joku koneisiin enemmän perehtynyt ”tukihenkilö”. Mutta käydään nyt keväällä ensin leimalla ja katsotaan mistä kohtaa jatketaan harrastusta!
 5. Vw performance book 25€ Air-cooled engine tutorial book 25€ I would like to buy these books.
 6. Moro, mää voisin ottaa solexin ja ton jakajan molemmat.
 7. Mulla kävi vielä lopuksi niin kun sain auton vähän pelaamaan laukes toi kiinalainen alipainejakaja totaalisesti ja auto ei meinannut ees käydä tyhjää. Pistin 009 jakajan takas jolla pelaa taas hyvin lukuunottamatta 009 ”flatspottia”. itse veikkaan omassani kiihdytyspumpun kalvon olleen pääsyyllinen ja tuon uuden jakajan aiheuttaneen lisää harmaitahiuksia. Myös bensapaine oli melkein tuplat mitä kuuluisi olla ilman säädintä. Bensan pintaa laskin myös lisäämällä prikan neulaventtiilin alle.
 8. No niin tein vielä täys putsin kaasarille paineilmalla ja kliinerillä sekä vaihdoin sen kiihdytyspumpun kalvon. Sääsin venttiilit jotka oli kyllä arvojen sisällä mutta pyrin saamaan välyksistä ihan identtiset. Samalla huomasin kun vaihdoin venakoppien tiivisteet jotka edellinen omistaja oli liimannut(tämän vuoksi en vaihtanut niitä viimeksi kun sääsin venat…) että keinu oli osunut pullahtaneeseen tiivisteeseen. Onkohan voinut jumittaa? Summa summarun auto pelaa! Vieläkin nopeasti kaasu painettessa menee vähä tukkoiseksi mutta virkoaa siitä kyllä. Tehon puute ei enää vaivaa ja vääntää todella hyvin alakierroksilla. Nyt täytyy vielä hieroa sytkää ja seosruuvia sekä kiihdytyspumppua mutta oli kyllä hymy korvissa kun pääsi kylää kiertämään taas! Kiitos kaikille jotka jaksoi ehdottaa kaikenlaista vian etsimiseksi. Hienoa että näillä foorumeilla vielä jaksaa harrastajat päivystää. Tämä oli myös hyvä ensi luotaus kyseiseen tekniikkaan vähän paremmin. Paljon tuli opittua perusasioita.
 9. Paikallaan on luultavasti empin imusarja joten kiina tavaraa sekin…
 10. Juu tsekkasin lampulla myös johto kerrallaan ja kaikki välkkyi tasaisesti. Hihnapyörässä ei ole kuin yläkuolo kolo ja ilmeisesti 7,5 asteen lovi. Tarkistin ton uudemman jakajan asentamisen yhteydessä että yläkuolo on oikeassa kohtaa ykkösen tulpan reijästä pitkällä meisselillä. Käy parhaiten tyhjää kun säätää pikkasen ohi lovesta joka on 10 asteen tietämillä. Oon merkannut 10 asteen ja 30 asteen kohdat hihnapyörään tulostetulla asteikkolapulla joka tuntuis lampun mukaan pitävän paikkansa ja säädetty nyt näihin. Kaasari on nyt vielä pöydällä ja kun pistän sen paikalleen tarkistan vielä venan välykset ja sytyksen alusta loppuun. Sitten ei pitäisi olla muuta kuin puola jota ei ole kokeiltu vaihtaa. Paruzzilla ei ollut boschin puolaa hyllyssä. Olisin senkin tilannut. Ostin myös biltemasta halvan kiekkamittarin mutta näyttää noin 1000 kierrosta liikaa joten sekään ei kaasarin säätämiseen auttanut… Nyt on viikko huilia pohjosissa ja sitten taas ropaamaan!
 11. Tuolla 2sivun yläpäässä on jo mittaustulos mutta siis aika tasan 9bar kaikki.
 12. Sama tulos vanhoilla alle 1000km ajetuilla ja uusilla tulpilla… Muutenkin tulpista on vaikee tulkita mitään kun autolla ei pääse ajamaan kunnolla. Käynnistellään monta kertaa ja rukataan säätöjä kokoajan eli aina mustat… Täytyy putsata tulpat seuraavaa testiä varten kun kerkiän laittaa kaasarin paikalleen ja kelit sallii koeajoa. Ylempänä kuva viime syksyltä uusilla tulpilla pikku testien jälkeen. 1 ja 4 sylinterit vähemmän nokeentuneet kuin 2 ja 3. Onko normaalia vai voisko venasäädoissä olla jotain? Olen ne kyllä säätänyt eikä ne kovin pielessä muistaakseni olleetkaan.
 13. Hukkasin ”yskänlääke” mittani mutta löysin 1ml mitan joka tuli pumppu pienimmälle säädettynä melkein täyteen ja täysillä vähän yli joten ilmeisesti pumppu saa olla täysillä. Vaihdoin siihen uuden kalvon. Oli kyllä selvästi ohuempi kuin alkuperäinen mutta vanha oli myös kohtuu löysä. Sai sormilla jäämään ns. Kuppi asentoon ja siitä pulpautettua ylös. Bensan pinta kammion reunasta pintaan mitattuna oli 20mm joka pitäisi ilmeisesti olla ok.
 14. Koitin imeä alipaine letkusta niin sen mukaan toimii. Tietty tästä 60e jakajasta on turha odotella liikoja... Vika on siis edelleen sama mikä oli jo 009 jakajalla jota voisi vielä kokeilla. Otan nyt vielä kaasarin pöydälle ja puran kiihdytyspumpun että on kunnossa ja mittaan bensapinnan kohokammiosta kun muutakaan en keksi. Kesäksi on näillä näkymin tulossa toisesta autosta 34pict kaasari ja alkupräinen alipaine-ennakollinen jakaja arpakoneesta jonka ostin. Mutta yritetään nyt saada tää pelamaan näillä nykyisillä vehkeillä jos mahdollista.
 15. Paikallaan on 60 tyhjäkäyntisuutin ja edellinen 55. Tuskin enää isompaa kannattaa koittaa… 98 menty aina joka bensa vehkeellä mitä on talossa ollut!
×
×
 • Create New...