Jump to content

jrasi

Members
 • Content Count

  291
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Viljakkala
 • Ajoneuvot
  VW 1300 Typ 1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sooda on pintapelteihin hyvä, mutta ruosteisiin osiin sitten lasia tai santaa.
 2. jrasi

  VW 1300 -72

  Sitten se tallikausi alkaa, mittariin tuli 6813km, ajalla 3.7 - 3.11... Enempi pitäisi tänä talvena keskittyä tuohon taustalla näkyvään linttaan, mutta tarkennuksia ja muuttuneita suunnitelmia tälle talvelle, toimikoon myös omana checklistinä: Moottori: - Kaasari vaihtoon - Öljypumpun tiiviste vaihtoon, samalla suodatin-/ff-pumppu - Lämmönvaihtimet uusiksi - Pientä siistimistä Voimansiirto: - Vetarinkumien vaihto Sisusta: - Ovipahvit - Takapenkki - Hattuhylly - Etupenkkeihin pari pikku fiksiä Jarrut: - Levyjarrusuunnitelma haudattu tältä talvelta - Kaikkien sylkkyjen läpikäynti ja rikkinäisten uusinta, ainakin edestä vuotaa nesteet pihalle - Yleinen tarkastus ja läpikäynti, eteen uudet kengät Alusta: - Etuakseliston rasvaus - Yläpallonivelten vaihto Kori: - Koritiivisteiden uusintaa, tarkentuu myöhemmin - Kuskin sisälokasuojan korjaus - Kivipeltien asennus Varusteet: - Paremmat kaiuttimet etuoviin, sekä hattuhyllyyn kaiuttimet - Eberin kunnostus ja asennus Eiköhän siinäkin sitä jo ole, vaikka varmaan paljon unohtuikin.
 3. jrasi

  VW 1300 -72

  Etupyöränkotelossa, eli varapyörän. Eli siis sisälokasuojassa, mutta en muistanut noin monimutkaista sanaa 😁
 4. jrasi

  VW 1300 -72

  Talveksi tehtävää: - Levyjarrut eteen - Uusi kaasari, vanha alkaa olla jo niin sohlo, että ei jaksa enää sen kanssa taistella - Katsurin löytämän ruostevaurion korjaus - Lämmönvaihtimien vivustojen korjaus - Sisusta loppuun Ja kaikkea pientä, mitä ei muista tai vielä tiedä tarvitsevansa.
 5. jrasi

  VW 1300 -72

  Siinähän se kesä meni. Leimalla joutui käyttämään kaksi kertaa, ekalla kertaa setä oli sitä mieltä, että etujarruissa oli liikaa heittoa. Jarrut tuli kuntoon säätämällä kengät ja jarruttelemalla muutaman kerran kunnolla. Samalla löytyi syypää jarrunesteen katoamiseen, toinen etujarrusylkkä tihkuu hieman. Lisäksi leimalla tuli kommentti "Siellä on sitten vähän askaretta tiedossa. Yläpallonivelissä on vähän väljää ja etupyöränkotelossa on pieni reikä, mutta nämä on sitten niitä talven juttuja". Veto oli kateissa, koska ryyppy oli jumittunut päälle. Kaikinpuolin kesä meni lähes huolettomasti. Laturi kiukutteli, mutta johtui vain huonoista hiilistä. Kilometrejä on nyt tullut viitisen tuhatta ja varmaan lokakuu ajetaan vielä. Kuvasaastetta: Biffissä: Rengastiellä: Ilta-ajelulla Sastamalassa:
 6. Nuo käikäleet kun vuotaa ja aukeavat itsekseen. Niissä taisi olla läpässä joku vaahtomuovin kaltainen aine tiivistämässä, mutta oli todella haperoa ja putosi pois. Näin syksyllä olisi kiva saada kaikki puhallus tuulilasille ja kesällä olisi sandaalit jalassa kiva ajella niin, ettei nilkka pala... Eli onkos orggiksia noita joku korjannut vai pitääkö tyytyä tarvikkeisiin?
 7. Toki. Pyyhkijöiden automaattinen palautus toimii erilailla '71 ja vanhemmissa, kuin '72 ja uudemmissa. Vanhemmissa katkaisijan 0-asennossa kytketään parkkipiiriin maat, jolloin se ajaa pyyhkijät parkkiin, uudemmissa taas kytketään sinne virta. '71 ja vanhemmissa kaikki pyyhkijänmoottorin virta kulkee katkaisijan kautta, '72 ja uudemmissa taas moottorissa on yksi kuuma lanka jatkuvasti.
 8. Ei tarvi vaihtaa rattiakselia, tein vastaavan muutoksen viime talvena: 1) Ratti irti 2) Pyyhkijän viiksi irti, johtoineen päivineen. Laitoin nippusiteen pitämään vilkkuviiksen liitintä rattiakselin alla paikallaan, kun ei oikein lukitu ilman pyyhkijän liitintä. 3) Orggisratista otin torven koskettimet irti ja siirsin tuohon vanhan mallin rattiin. Omassa tosin on nyt vilkun palautus väärässä kohtaa, eli katso missä kohtaa siinä vanhan mallin ratin torvirinkulassa on se vilkunpalautuslipare ja aseta se uusi samaan kohtaan, poraamalla uudet reiät siis. 4) Ratti paikalleen ja torven piuha kiinni, säädä niillä kolmella ruuvilla torvi toimimaan oikeassa kohtaa. Nyt on helpot hommat tehty. 5) Metsästä jostain vanhemman mallin pyyhkijäkatkaisin, joka tulee kojelautaan. 6) Laita se paikalleen. 7a) Vaihda myös vanhemman mallin pyyhkijänmoottori. -TAI- 7b) Marssit kauppaan ja ostat tavallisen releen ja teet tällaisen kytkennän: Itse tein tuolla vaihtoehdolla 7b
 9. Näin toteutin. Mahtuu tulemaan hyvin tuolta ovistopparin vastakappaleen kumin välistä, 10cm kutistesukkaa jäykistämässä kaapelit ja oveen menee stopparin vierestä, siellä on tarpeeksi väljä aukko, että mahtuu liikkumaan. Pysyvät tuossa, eikä mene lyttyyn ja lisäksi hyvin huomaamaton asennus.
 10. jrasi

  VW 1300 -72

  Ihan ei leimalle keretty, kun klo 22.00 sai tiistaina auton pihalle tallista. Mutta kun oli vielä pari tuntia vanhassa täplässä virtaa, piti heittää eka koeajolenkki, tuntemukset: - Voimaa puuttuu, alakierroksilla toimii hyvin, vastaa kaasuun heti, mutta yläkierroksilla ei jaksa. Tuntuu kuin olisi ryyppy päällä kokoajan. - Ratti on pykälän vinossa. - Kylmä tuli +12C heinäkuisessa helteessä, kun unohtui laittaa kojelaudan ritilöiden taakse peitelevyt. Nokkapellistä puuttuu tiiviste, niin tuolta puhaltaa syliin kokoajan. Eli to-do: - Tarkistaa ryypyn toiminta, samalla myös tsekata sytytys, kärkiväli ja vielä kerran venttiilivälykset. - Tilkitä nuo ritilät. - Viedä leimalle.
 11. jrasi

  VW 1300 -72

  Tässä vaiheessa mennään. Tekemättä vielä: - Sähköt kuntoon, kytketty, mutta kaikki ei ihan pelaa niinkuin pitäisi. - Kone käyntiin, pumppu ei nosta bensaa, vika on todennäköisesti tankin alla kun uusin letkut ja sinne jäi vähän ylimääräistä lenkille - Sisusta nippuun, verhoilijaa on laiskottanut. - Ovilasit paikalleen. - Toinen vetarinkumi asentaa uudestaan, tihkuu öljyä. 2.7 pitäisi viimeistään leimata, eli voi olla ettei ma-ti -välisenä yönä nukuta...
 12. Eikä tässä hifiautoa tehdä, nännimankka ja blaukkarin eq-boosteri 😁
 13. Ei oikein miellytä silmää tuo kickpanel -asennus. Kaiutin mahtuu kyllä paikalleen, 4” elementti menee ovessa olevan aukon alareunaan, jolloin se ei ota ikkunaveiviin kiinni. Ja tuo reikä on tupakki-ikkunan alapuolella, ei siis lasin kulkureitillä.
×
×
 • Create New...