Jump to content

jrasi

Members
 • Posts

  445
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Viljakkala
 • Ajoneuvot
  Kupla ’72 ja Pallis ’75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jrasi's Achievements

 1. Tuossa keskiviikkona kanssaharrastajat leukailivat, että "Mikä sai ryhtymään moiseen" ja "Siinä voi tulla vielä monta yllätystä matkan varrella"... Totesin että tän kanssa ei enää voi oikeastaan tulla kuin positiivisia yllätyksiä, tässä yksi: Ostotilanteessa kuskin puolen kylki näytti tältä ja ajattelin, että tässä saa sitten vaihtaa varmaan kylkipokkauksesta alaspäin koko kyljen. Eilen sitten illalla otin pikku hiontasession ja eipä tuo nyt niin pahalta näytäkään: Ruskeat laikut on ruostetta, mutta aivan pinnassa, riittänee että antaa niille vähän teräsharjaa ja peittaa fosforihapolla, ellei innostu puhaltelemaan varovasti.
 2. Jes, kiitoksia! Hankitaan sitten jotain tuohon 3-4mm haarukkaan.
 3. Suihkin eilen hyllyssä maanneen CRC Gasket Removerin tuohon kylkeen kokeeksi ja hyvinhän silläkin lähti maali. Tarkoituksena etsiä että kuinka korkealle pitää peltiä vaihtaa. Jännästi tämä on kyllä ruostunut (tai jättänyt ruostumatta, niinkuin isäni asian ilmaisi), kun helma on kaarien välistä hävinnyt aikalailla kokonaan, mutta esimerkiksi takakaari on päitään lukuunottamatta ehjä, myös sisäpuolelta.
 4. Kun torsioputket on takana menneet aika hurjaan kuntoon runkopalkin kohdalta, niin muistaisko joku materiaalivahvuutta? Vai teenkö kirurgisen toimenpiteen ja otan koepalan ennen visiittiä rautamyymälään...
 5. Perjantaina vähän purettiin bussia. Nyt olisi tarkoitus purkaa kaikki ulkopuolinen pois ja korjata pitkittäiset runkopalkit, ne kun on hävinneet johonkin. Sitten kun pitkittäiset on ehjät, voi ruveta suunnittelemaan seuraavia askelmerkkejä. Todennäköisesti ovet ja luukut otetaan työn alle, jos ne tekisi pintamaalia lukuunottamatta valmiiksi, niin ei tartte niiden kanssa stressata, aikanaan kun koppa muuten alkaisi olemaan valmis. Kekseliäälle ei ole näemmä mikään ongelma, jos on hankkinut liian lyhyen kytkinvaijerin…
 6. Talli olikin jo hetken tyhjillään, niin aika ottaa bussi sisään. Vähän WD40 jarruihin ja vetoja…
 7. Kaikenkaikkiaan n.8h kesti, sisälämpö 89 kun otin pois, tilkka omenamehua vuokaan mukaan ja kylmälaukkuun tunniksi tekeytymään. Sitten riivintä ja liemestä sekä Poppamiehen Smoky Apple BBQ-soosista kastike ja kaikki sekaisin. Huomenna sittem paahto uunissa ja tuulensuojaan. Grillissä vasta n. viimeinen tunti meni folioituna, olis vähän aiemmin voinut, niin olisi hajonnut repiessä paremmin, kyllä nytkin hajosi, eikä ollut kuivaa, mutta AINA pitää löytää parannettavaa.
 8. Snake method testiin ja sopivasti oli citymarketissa kassler tarjouksessa. Aluksi oli turhan vähän brikettejä (kts. kuva), en saanut lämpöjä nousemaan yli 90 millään, lisäsin sitten kierroksen ja nyt kun grillissä on lävet auki, pysyy lämpö n.110. Panostin käärmeen omenapuulla ja iskin possun löylyihin. Possun injektoin suolatulla omenamehulla ja pintaan tein rubin, missä on stetsonin kaavalla lasketut määrät seuraavia: - Ruokosokeri - Paprika - Cayennepippuri - Mustapippuri - Oregano - Inkivääri - Timjami Noin tunnin välein käyn sumuttelemassa Cola-omenamehu-punaviinietikka -seoksella. Nyt on sisälämpö jossain 70 huitteilla (ei kanna Bluetooth grillistä talliin, tähän on keksittävä joku ratkaisu). Antaa vielä hetken savustua, ennenkuin koittaa foliointi ja loppukypsennys sinne 87-88 pintaan. Nyhtöä siis tässä ollaan tekemässä.
 9. Pirkanmaan Volkkariharrastajien Syyskauden avaus #5, 23. - 25.9 Tervakallio Camping, Sastamala Majoitusvaihtoehdot ja hinnat: 3h leirintämökki, 35e/vrk 4h leirintämökki, 50e/vrk 4h asuntovaunu, 50e/vrk Auto-/vaunupaikka sähköllä, 20e/vrk Majotteita rajoitettu määrä, muistakaa mainita varatessa "Pirkanmaan Volkkariharrastajat" Varaukset: info@tervakallio.com / 03 514 2720 Aamiainen 8e/hlö, varattava edellisenä iltana vastaanotosta! Vastaanotosta saa pientä purtavaa pe-la klo 10-18. Alueelta löytyy keittiörakennus, jossa katettu grilli, sekä kota, johon mahtuu reilu 10löä. Lisätietoja tapahtumasta päivitetään tänne palstalle, Pirkanmaan Volkkariharrastajien tapahtumasivulle ja Facebookiin.
 10. 2,5h savua takana, lämmöt n.120-130. Hetki sitten lisäsin nuo bataatit ja valkosipulit, saavat nekin vähän savua. Seuraavaks ribsi folioon. Toinen ribsi jäi huomiselle, kun loppui grillistä pinta-ala.
 11. Välipalaksi paketti siipiä tammisavussa ja vaimokkeelle kämppäriä, siihenkin tuli vähän savua, ei huono ollenkaan. Sitten alkaa ribsien kanssa taiteilu.
 12. Joo, nää oli spare ribs. Vähän reilu 2kg oli noi yhteensä. Kai mä koitan sen pari tuntia savustaa, sit joku ehkä tunti, puolitoista foliossa ja lopuks puolesta tunnista tuntiin vähän korkeammalla lämmöllä. Tässä on tosin se vaara, että tinasotilassalkku kun kokatessa kevenee, saattaa kokin keskittyminen herpaantua ja ajat elää suuntaan tai toiseen…
 13. Nämä meni suolavesikylpyyn, aamulla kuivaus ja rubi pintaan. Sitten päivällä Weberiin valkea, omenapuuta hiilten päälle ja possut saunomaan. Kypsennyksen aikana kostutetaan cola-omenamehu-etikka -seoksella ja valellaan edellämainitulla Poppamiehen omppusoosilla
 14. Niinhän se menee. Kyllä se kurkkujen lisääminen suunnitelmissa on, mutta pääasia että nyt kone toimii kuitenkin läpi kierrosalueen, ilman flat spotteja, ennen tuota ylärekisterissä puutumista. Tarkoitus olikin rakentaa mukava kruisailukone ja tuntuu että siinä vahingossa onnistuin.
 15. Jep, tiputin tyhjäkäynnin takaisin vakioksi, tuntui että kylmällä koneella, kun ryyppy oli pois päältä, alkoi kakomaan pintakaasulla, jos kierrokset pääsi putoamaan.
×
×
 • Create New...