Jump to content

jrasi

Members
  • Posts

    595
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Profile Information

  • Paikkakunta
    Viljakkala
  • Ajoneuvot
    Kupla ’72 ja Pallis ’75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jrasi's Achievements

  1. 70-luvun kuplassa taitaa olla jo diagnoosipistoke konehuoneen vasemmassa yläkulmassa, sieltä saa konetta pyöritettyä hyppylangalla. Mut konehuonestarttausominaisuus on ihan jees, kun esim. kaasaria säätää, ettei tarvi jokaisen sammumisen jälkeen juosta hyttiin starttaamaan. Kupla on kuitenkin pitkä auto, tulee hiki juostessa.
  2. Elikkäs, kone kun menee uusiksi, niin nämä jäänee pieneksi: FAJS 40IDF, ultrapesty, korjaussarja asennettu ja viime kesä ajettu. - 28mm sisäkurkuilla - 50 pääsuuttimet, 115 tyhjäkäynnit ja F2 seosputket. Tarvittaessa mukaan löytyy muistaakseni 55 ja 60 pääsuuttimet, sekä 120 tyhjäkäynnit. F11 seosputket pitäisi löytyä myös. - ~50mm korkeat imutorvet Toimivat kaasarit, mutta eivät mitkään priimat. Toista runkoa on paikattu kemiallisella metallilla, kun joku oli irroittanut stopparin vissiin kirveellä. 140e/pari, jos haluaa nuo ylimääräiset suuttimet ja seosputket, niin +20e Edellämainittuihin sopivat 85mm korkeat ilmansuodattimet, nämä 40e/pari CSP Bellcrank -vivusto, palautusjousella, eli tämä 100e Kaasarit ja ilmanputsarit 160e Koko läjä 250e Viljakkalasta löytyy ja Viljakkala - Pirkkala -akselille kulkeutuu omien menojen mukaan. Muuten Posti/MH, ostajan piikkiin.
  3. Mitäs sitä hyllystä löytyy Palliksen perässä ollut joskus tehdaskunnostettu 1600. Näytti tosin aika hurjalta, kun päällä oli isänmaata ja voiteluaineita. Tästä koneesta oli perimätieto, että 2010-luvulla tätä on huikkabensalla jopa käytetty. Pieni pesu koneelle ja alkoi näyttää paremmalta. Numeroiden ja merkintöjen mukaan kyseessä on VW:n kierrätyskammioon tehty kone. Luovuttaja-auto on poistunut tieliikenteestä 1997, joten tämä ei välttämättä ole edes kauhean paljoa ajettu. Kuplan koneesta otin kannet (ne kun on tehty 10-12tkm sitten uusiksi), ja muut koneen ulkopuoliset himmelit. Vauhtipyörä on Kuplan orggis 180mm kytkimelle tarkotiettu limppu. Kytkinlevyn ja asetelman kaivoin kaatopaikkakuormasta. Kaasariksi löytyi kanssaharrastajalta ultrapesty orggis PICT34, johon oli laitettu korjaussarja. Imusarja on tuon koneen oma. Koneen sain käymään perjantaina, kun löysin tulpanjohdoille oikean järjestyksen (oli akseli 180 astetta pielessä). 20km testilenkki, hyvin tuntuis pelaavan, kun hieroo vielä säädöt kohdalleen. Lauantaina sitten todellinen voimainkoitos, kun tehtiin päiväkäynti VW Weekendiin. Vähän reilu 400km tuli mittariin, hieman on vielä säädöissä hakemista, täytyy kellottaa tarkka YKK ja pistää sytkä sen mukaan, sekä säädellä kaasari ajan kanssa. Mutta koko reissun keskikulutus oli 7,7 l/100km. Mitään ongelmia ei ollut... Tai okei, alkumatkasta sammui auto täydestä laukasta, kun puolan maajohto oli tärissyt irti, pieni abikon kiristys ja johto takaisin, niin sitten taas rokkas. Tämä kesä ajellaan nyt tällä koneella ja mietitään, että millä reseptillä tuo toinen kone tehdään, onneksi tämä osoittautui ihan hyväksi pannuksi, niin ei ole kiire tuon toisen kanssa...
  4. Ompahan ollut vähän tapahtumia tämän kanssa... Auton sai liikenteeseen juuri ennen vappua. Vappuajelulla huomasin, että välillä jäi yksi pytty pois pelistä, paheni vaan koko ajan. Lopulta kun olin tsekannut about kaiken mahdollisen (mm. putsannut kaikki suuttimet ja seosputket), kokeilin viimeisenä vaihtoehtona vaihtaa tulpat, uusia ei ollut, mutta tallin seinällä oli yhdet muutaman tuhannen ajetut. Niillä lähti toimimaan. Tulpat oli siis tässä kohtaa olleet kiinni n. 200km. Sitten huomasinkin koneessa terävän naputuksen. Tätä sitten metsästettiin... Ensimmäisenä huomasin laturin puhaltimenpuoleisen laakeripesän olevan niin väljä, että laakeri pääsi liikkumaan. No siihen leikkasin limsa(!)tölkistä sovitteen ja laturista tuli hyvä. No kolina ei vaimentunut. Seuraavaksi sitten kone pois, pytyt ja männät irti, sitten vaihdoin kiertokangenlaakerit, vanhoissa oli vähän kulumaa, ei mitään radikaalia, mutta ilmeisesti öljyn sekaan vuotaneen bensapumpun takia on ollut vähän voitelunpuutosta. Ei vieläkään vaikutusta. No sitten vinkattiin keinuvipujen päittäisvälyksestä, sitäkin oli, shimmasin kuntoon... Tuntui hiljentyneen, kun pukissa käyttelin, joten heitin koneen paikalleen ja käyntiin... Ja taas naputtaa. Tässä kohtaa huomasin, että vääntyneen orggishihnapyörän tilalle hankittu alumiininen asteikkopyörä vippasi aivan samanlailla, kuin se peltinenkin. Kävin mittaamassa peltisen ja suora se oli, eli vippaus ei johtunutkaan hihnapyörästä... Kone pois ja auki. Aika pian löytyi vika... Kampiakselin hihnapyöränpään laakeri oli mennyt asentaessa pari milliä väärään kohtaan, joten ohjaintappi oli aiheuttanut muodonmuutosta. Kampura pyöri kuitenkin hyvin jo kasaushetkellä, eli ilmeisesti tämä ei vaikuta ihan niin paljoa, kuin runkolaakereissa (tuli huomattua, kun konetta kasasin). Laakerissa oli ihan silminnähtävää heittoa. Ja nyt kun katseli jotain keväisiä starttivideoita, niin kyllähän se naputus kuului jo niissä, mutta huomattavasti vaimeampana. Kellotin kampiakselin ja se näyttäisi olevan suora, eikä kauloissakaan ole mitään radikaalia, tuon hajonneen laakerinkaan kaulassa ei tunnu mitään pykälää kynnellä. Kampikammio nyt menee jokatapauksessa aarporaukseen, kampi käynee noin. Tässä kohtaa alkoi vain iskeä epätoivo, että jääkö kauden ajelut... ...KUNNES!
  5. Väki täällä on kuitenkin pidättänyt hengitystään, niin hihnapyörän päästä oli lager kaput. Oli mennyt asentaessa 2mm sivuun ohjaintapista, on sen pari vuotta kestänyt, mutta nyt ilmoitti, että "Moi, pitää mennä". Kampuran kuitenkin mittasin, on suora, eikä tuossa laakerikaulassakaan tunnu mitään vammaa. Kammion pistän varuiksi poraukseen ja kasaan ens kesäksi uusilla lakruilla.
  6. Löytyy vielä. Näköjään unohtanut kuviakin pistää. Tämmönen:
  7. Eipä tämä silti rauhoittunut, vaikka shimmasin keinuvipuakselitkin uusiksi. Ja nyt vasta huomasin, että kun vaihdoin kieron, peltisen hihnapyörän alumiiniseen, niin näemmä ihan samanlailla tuo alumiininenkin heittää ja kun mittasin peltisen, niin se on niin suora, kuin sen tönärillä tasoa vasten saa mitattua. Kampiakselin pää heittää pystysuunnassa, kun hihnapyörästä kokeilee. Eli remontinkorjausta olis sitten edessä.
  8. Cruising ajetaan näin: Lähdetään klo 13.00 Toivolansaaren leirintäalueen parkkipaikalta. Kierretään lenkki vanhainkodin pihassa, josta jatketaan kohti Mattilan Tilaa (Kurkelantie 75, IKAALINEN), jossa on lauantaina kesäkahvilan kesäkauden avajaiset. Sieltä sitten paluu omaan tahtiin leirintäalueelle. Mattilan Tila Facebookissa: https://www.facebook.com/tilallatapahtuu/?locale=fi_FI
  9. Ikinä ei näemmä mitään pitäis myydä, varakone täytyy elvytellä, ettei jää kesän ajot ajamatta. Eli 2r kansille, 1600 koneen imusarja ja pässinsarvet hakusessa. Ei tarvitse olla esilämmitykset toiminnassa. Ja nyt kelpaa vähän rähjäisempikin, eli hinnan olis hyvä olla halvan ja ilmaisen välimaastossa. jussi.rasi@gmail.com 0440613644
  10. Toivolansaaresta pyydettiin mainostamaan, että tänä vuonna vastaanotossa on virvokkeiden lisäksi myynnissä myös siipiä yms. grilliruokaa, eli jos ei välttämättä halua ruveta kokkailemaan, on mahdollista ulkoistaa se ammattilaisille. Ja naamakirjailijat käykääs klikkailemassa, että olette tulossa: https://facebook.com/events/s/kesatapahtuma-pirkanmaan-volkk/482223964258831/
  11. On sulla kyllä tarkka kuulo, kolmosen imussa on reippaasti välystä. Nyt kun vaan löytäis ne helvetin shimmit jostain. Avaamaton paketti on nyt hyvässä jemmassa.
  12. Kierteet on kunnossa ja tää naputus siis alkoi aivan yllättäen.
  13. Eip. Ja tää kombo tosiaan ton 10-15tkm on toiminut ja tarkastin laakerien vaihdon yhteydessä, että meni oikeinpäin.
×
×
  • Create New...