Jump to content

jrasi

Members
 • Posts

  367
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Viljakkala
 • Ajoneuvot
  Kupla ’72 ja Pallis ’75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jrasi's Achievements

 1. Ehkä tuo "fits stock application wheels!" tarkoittaa juuri sitä, 4x130 jaollisen Kuplan vakiovannehan on 15".
 2. jrasi

  Baja

  Mietin jo, että eihän toi nelkkujäähyllä mahdu, mutta sitten muistin että tää koppahan loppuu jo runkoaisojen kohdalla 😁
 3. Vähän järkeilin käytettävissä olevia aika- ja raharesursseja ja totesin, että kaikkea ei vain saa tehtyä... Eli jenkkiprojekti sai lähteä, bussi pääsee siis jo talvella työn alle. Käytiin juniorin kanssa raivaamassa viimeisetkin esteet ja samalla kokeilemassa, että pelaako teettämäni avaimet myös virtalukkoon ja takaluukkuun. Virtalukkoon toimi, mutta takaluukun lukko pyöri tyhjää. Lukko jumissa ja/tai rikki... Kaikkia muita värkkejä otin mukaan, mutta mitään WD-40 tms ei tullut matkaan. Sitten tuota pahiten pehmennyttä kylkeä tutkin enemmän... Lanka palaa, lanka palaa... Suomalais-ugrilaista lommonkorjausta. Tarina jatkuu syssymmällä. Täältä tähän.
 4. Aji cristallia on jo jokunen mennyt hampurilaisessa ja tacoissa, samoin cayennea on jokunen käytetty. Viikonloppuna nappasin pizzan päälle yhden habanero caribbean redin, juuri sopivasti potkua omaan makuun.
 5. Tarkoitatko tuota öljykellon ja öljynsuodattimen banjon välissä olevaa? Eikös tuo näytä ihan jatkomutterilta 🤔
 6. Joo, yhdistelmäkoodi, tuo bensaosuus oli ainoa mitä muistin ulkoa. Ja mietin kanssa että voihan se tarkoittaa jotain ihan muutakin, esim. vientimaan mukaan. Autossa kun on tehdasasenteisena (taas perimätiedon mukaan) eberi, vaikkei siitä ole mitään erityistä koodia.
 7. A51 Specifications for Great Britain Collection of M-codes: M 020/061/085/187/194 (1978-1979) 2x8 2 000 001 2x9 2 300 000 020 Speedometer and odometer in Miles 211-274 061 Type labelling of seat mounting and identification plate for England and Ireland 085 Filled in factory with double amount of petrol (used for driving on and off the train, for example) 187 Headlamps for left-hand traffic (for countries with left-hand traffic) 211-274, Countries with left-hand traffic 194 Rear view mirror outer, left and right, convex 211-268 Tuommosen listauksen löysin A51-koodista. Akuttomuushan on saattanut olla taas jotain suomalais-ugrilaista verokikkailua
 8. Tästä raadosta laitoinkin kuvan tuonne hankintaketjuun... Taustatarinaa: Olin hakemassa venettä talvisäilöstä ja muistin että siellä laanilla makaa yksi pallokeula, josta ei itsellä sen enempää tietoa ollut, joten ajattelin että kai sitä vois edes kurkata. Siinä sitten saatiin vene kiinnitettyä Mercedeksen koukkuun ja piikissä olleet säilytysvuokrat kuitattua, niin kysäisin tiluksien omistajalta Palliksesta. Vastaus oli, että "Tuollahan tuo edelleen makaa ja hävittää se pitäisi". Kysyin hinnan, joka oli varsin asiallinen ja ajattelin että otan muutaman kuvan ja tarjoan Pirkanmaan Volkkariharrastajille, josko sieltä löytyisi harrastava koti. Laitoin myös piruuttani kuvan kotiin, kun Palliksen hankintaa ollaan suunniteltu "jossain vaiheessa". Pirkanmaan hörhöistä ei nyt heti löytynyt kiinnostusta, mutta kotoa tuli viesti "Muuttaako Minttu meille?". Tässä vaiheessa naurahdin asialle pienenä vitsinä. Viikko siinä tuli sitten tätä emännän istuttamaa ajatusta kypsyteltyä ja sitten vähän pähkäiltiin että onkos meidän kylppäriremonttibudjetissa löysää yhden VW:n verran. Lopulta käytiin tutustumassa tuotteeseen ja todettiin että kyllä siihen remppabudjettiin pitäis tämän mahtua. Peltitöitähän tässä yksilössä on ihan riittävästi, mutta laitetaan lanka palamaan... M-platen perusteella autosta löytyi seuraavat tiedot: Pisteosiltaan tämä näyttäisi jotakuinkin täydelliseltä ja rekisteristä on poistettu vuonna 1998. Pitkän aikaa on seissyt perimätiedon mukaan jossain navetassa, nyt viitisen vuotta pihalla. Avaimia ei autoon löytynyt, kun ne oli jääneet yhden ostajakandidaatin taskuun. Onneksi avainnumeron kun kaivoi kuskin ovenkahvasta, sai suutarilla teetettyä uudet tiirikat. Kauheita päivityksia ei nyt seuraavaan vuoteen tähän todennäköisesti tule, kun pitää tehdä tallista yksi amerikkalainen liikenteeseen ensin, mutta kunhan auton saa omalle tontille, niin jotain kuvasaastetta on luvassa. Tarkoitus on kiikuttaa tämä mökille sisätiloihin odottamaan omaa vuoroansa. Ja sitten muutama kuva ensikohtaamisesta:
 9. Alkoi '72 Kuplassa oireilemaan repsikan ikkunannostin, yläasennossa on puolen kierroksen klappi, mutten tuntuu koko matkan toimivan ihan hyvin ja liikkuu kevyesti. Kun vika on vain yhdessä kohtaa lasin liikerataa, eikä esim. tietyssä kohdassa kampikierrosta, niin vika on ilmeisesti siinä nostimen kaapelissa, eikä rattaassa? Eikös tuon kaapelin saa nostimesta pihalle, jonka jälkeen sen voi putsata ja rasvata, sekä kääntää toiseen asentoon, jolloin sileäksi kulunut kohta ei enää olisikaan kammen rattaan kohdalla? https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=335018 <-- Tuossa ainakin kaapeli irroitetaan puhdistusta ja rasvausta varten.
 10. Viime viikolla tuli hifisteltyä ribsejen kanssa Marssijärjestys: Torstai-iltana ribseistä kalvot pois ja suolaveteen jääkaappiin. Perjantai-iltana sinappihuntu ja cajun-rubi pintaan (Ruokosokeri, juustokumina, savupaprika, jalapenorouhe, mustapippuri, sipulijauhe ja timjami) ja takaisin jääkaappiin. Lauantaina hyvissä ajoin lihat huoneenlämpöön ja weberiin valkea. Käytin brikettejä tällä kertaa, palavat tarpeeksi kauan, kun ei kunnon hiiliä ole tullut hankittua. Weberiin n. 120 lämmintä (oman mittarin mukaan, erillinen mittari on vielä kaupassa) ja brikettien päälle palaset omenapuuta. N. 3,5h tuossa 110-120 välissä savustusta, sitten foliot ympärille ja pari tuntia folioituna grillausta. Lopuksi pieni lämpötilan nosto, päälle Poppamiehen Cherry & Cola -kastiketta ja kolmisen varttia paistoa. Samalla nuo maissit ja ananaat syömäkuntoon. Lopputuloksena oli hyvä barkki ja todella murea liha. Sitten kuvasaastetta kronologisessa järjestyksessä:
 11. Ei oo lämmitintä, mutta paikka on niin aurinkoinen, että heti kun aurinko nousee, alkaa myös lämmöt nousemaan. Eikä meillä yöllä niin kylmiä nyt ole ollutkaan. Toistaiseksin ovat ainakin kestäneet.
 12. Jos kerran lähdetään suurvaltojen tapaan nokittelemaan joukkotuhoaseilla, niin Fatalii Gourmet Jigsaw Chocolatea on tulossa, virallista mittausta ei ole tehty, mutta odotettavissa on että vie päänahan tuolta Moruga Scorpionilta. Lisäksi on tulossa: Bhut Jolokia Trinidad Scorpion Habanero Caribbean Red Rocoto Turbo Pube Sugar Rush Rojo Aji Cristal Chiluagle Nero Cayenne Long Slim Erotica Mad Hatter Penis Pepper Jamaican Bell Viime vuonna chilit kasvoivat kuistilla ja kauhea kirvainvaasio tappoi kaikki.
 13. On pitkään tehnyt mieli hankkia uutta hitsikonetta, mutta kun ei ole pystynyt oikein perustelemaan itselle moista... Nyt pystyy 😁
 14. Täällä kuvia: https://suljin.kuvat.fi/kuvat/Wappuajelu+2021/
×
×
 • Create New...