Jump to content

jrasi

Members
 • Posts

  584
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Viljakkala
 • Ajoneuvot
  Kupla ’72 ja Pallis ’75

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jrasi's Achievements

 1. Toivolansaaresta pyydettiin mainostamaan, että tänä vuonna vastaanotossa on virvokkeiden lisäksi myynnissä myös siipiä yms. grilliruokaa, eli jos ei välttämättä halua ruveta kokkailemaan, on mahdollista ulkoistaa se ammattilaisille. Ja naamakirjailijat käykääs klikkailemassa, että olette tulossa: https://facebook.com/events/s/kesatapahtuma-pirkanmaan-volkk/482223964258831/
 2. On sulla kyllä tarkka kuulo, kolmosen imussa on reippaasti välystä. Nyt kun vaan löytäis ne helvetin shimmit jostain. Avaamaton paketti on nyt hyvässä jemmassa.
 3. Kierteet on kunnossa ja tää naputus siis alkoi aivan yllättäen.
 4. Eip. Ja tää kombo tosiaan ton 10-15tkm on toiminut ja tarkastin laakerien vaihdon yhteydessä, että meni oikeinpäin.
 5. Eli keinujen shimmaus? Pitääkin tarkistaa. Mulla on kyllä noita keinujen shimmejä.
 6. Kuplan kone alkoi kolisemaan tyhjäkäynnillä. Kolisee kierrosten mukaan. Kun moottorin ulkopuoliset jutut, laturi, vauhtipyörä, kytkin, oli eliminoitu aiheuttajista, päädyin diagnoosiin kiertokangen laakereista. Vaihdoin laakerit, mittasin alasilmät pyöreiksi, laakereissa oli vähän jälkeä, mutta ei mitään ihan älytöntä. Kaulat oli hyvässä kunnossa ja pyyhkäisin tonnisella vesipaperilla pinnat kevyesti läpi. Kone nippuun ja kolina jatkuu. Kokeilin myös käyttää vajailla pytyillä irrottelemalla sytkäjohtoja, ei vaikutusta. Kone on ~15tkm sitten tehty uusiksi, sillä on nyt kaksi suvea päästelty. Lämpöjen tai öljynpaineiden kanssa ei ole ollut koskaan mitään ongelmaa. Koneen speksit: Kammio: AS41 AB Avatessa kammio oli vielä STD mitassa ja vanhoissa laakereissa VW:n leimat, kävi Vannepajalla aarporauksessa Kampi: vakio, tarkastettiin ja kiillotettiin Vannepajalla. Silverin laakerit Vauhtipyörä: 1600cc vakio Veivit: vakiot, aiemmin Silverin, nyt Kolbenin laakerit Sylinterit ja männät: AA 87mm Nokka: Engle W100, sisäänajo suoritettu oikeaoppisesti Nostajat: Uudet VW original Tönärit: Vakiot Venttiilijouset: Engle HD Keinuvivusto: Vakiokeinut, pulttikiinnitteisellä akselilla Kannet: 1300cc:n 2r kannet, Vannepajan toimesta avattu isommille putkille, istukat koneistettu, ohjurit holkitettu ja jokunen vaihdettu. Äänen tahti tuntuu, kun sormella kokeilee kammion päältä. Aikalailla tosta 2-4 pyttyjen kohdalta kuuluu. Ennen veivinlaakereiden vaihtoa ääni kuulosti tulevan 1-3 kohdalta, mutta silloin oli puhallinkoppa paikallaan ja saattoi tietysti hieman resonoida. Kampuran puolellakos sitten ongelmakohta lie? Mitään väljää ei tunnu mihinkään suuntaan. Ja tässä tämä viikon luontoääni: https://suljin.kuvat.fi/kuvat/VW 1300 2d Sedan '72/Kesä 2024/IMG_5399.mov
 7. Saa täällä ringetestäkin puhua, jos se on sydäntä lähempänä.
 8. Ihmismieli on hyvän tavaran edessä heikko. Oman kylän naamakirjakkrppiksellä oli Jukin neulasyöttöinen teollisuusompelukone ja teollisuussaumuri, Reiman vanhoja koneita.
 9. Käytettyjä, mutta ehjiä putkia: VW orggis, vakio, 1300->, yksiosaisilla esilämmityksillä. VW orggis, avarrettu sisältä, 1300->, yksiosaisilla esilämmityksillä. Kotimainen rallikuplan käärmeenpesä, hideout vaimentimella. Ollut 1303:saa. Lambdalle paikka. J-putkien kanssa suunniteltu, tosin j-putket puuttuu. 50€/kpl noudettuna Viljakkalasta tai Pirkkalasta. Lähetettynä 70€/kpl + kulut ostajalle. Lisäilen kuvia huomenna.
 10. Kun sai Palliksen rungon jättää hetkeksi rauhaan, oli aika siirtyä tämän kimppuun, että saa liikenteeseen lähiaikoina. Päätin, että nyt loppuu rystysten repiminen kaasareita säätäessä ja tulppia vaihtaessa Tein ikkunoihin karmit 20x3 lattaraudasta ja luukut 1,25mm pellistä. AEM:n laajakaistamittari löysi paikkansa kabiinista ja holkin kävin hitsauttamassa naapurissa OttoWörksillä Kojelaudan lisämittareiden kanssa kun kävi aikanaan niin, että nuukana en ostanut VDO:n kelloa, vaan valkovenäläisen repron Lada 1500SL:n kellosta, niin jouduin kairaamaan keskimmäisen reiän isommaksi. No se kello siirtyi jo toissa vuonna ajasta iäisyyteen ja kun päivitin öljynpaine ja -lämpömittarit Biltemalaisista VDO:n malleihin, niin nyt piti sitten ostaa se VDO:n aikarautakin. 52mm mittarin asentaminen 60mm reikään on vähän kinkkistä, joten tekaisin tällaisen, materiaalina 3mm pvc: Odottaa vielä kelloa postista, mutta omaan silmään lopputulos on siistimpi, kuin vain kolme mittaria pellissä. Samalla asensin uuden soittimen (Pioneer MVH-330DAB) kojelaudan alle ja handsfree -mikrofoni odottelee kuvassa telinettään maalauksesta. Kaiuttimethan on ovessa ja tähän asti on menty diy-ikkunaveiveillä, jotka on olleet huonot ja rumat. Tilasin Bus OK:lta spacerit ikkunaveivin alle (tarkoitettu T2/T25, mutta sopii myös kuplaan) jolloin ainakin nuo romulaatikosta löytyneet, kaikkien vw-tarvikeliikkeiden myymät kromiset "Custom ikkunaveivit" sopivat paikalleen ja väistävät juuri ja juuri kaiuttimen.
 11. Nyt oli meidän jätkillä päät kylmänä Kuopiossa, kolmanteen 4-1 takaa-ajoasemissa, siitä rinnalle ja ohi.
 12. Varsinaissuomen jaos. Tän vois tietysti muokata muotoon "Edesmenneen Esposition kohdalla", ettei tarvi jokeen ajella 😅
 13. jrasi

  Baja

  200mm saa leventää, kantaviin rakenteisiin ei saa tehdä muutoksia.
 14. Pitkä talvi on ohi ja on aika startata tapahtumakausi Toivolansaari Campingista, Ikaalisista! Luvassa on viime vuodesta tuttuun tapaan cruisingia, volkkarihaiheista ohjelmaa, sekä saunomista. Samalla on hyvä tavata vanhoja ja uusia tuttuja, sekä tutustua, mitä menneellä talvikaudella kukin on saanut aikaan. Majoitukset: - 4 hlö mökki, 70€/vrk - 4 hlö luhtiaitta, 65€/vrk - 2 hlö luhtiaitta, 50€/vrk - Leirintäpaikka, 25€/vrk +5€/aikuinen +2€/lapsi Majoitusvaraukset: https://mokkiavain.fi/toivolansaari-camping/ Lisätietoja päivitetään tänne, Facebookkiin (linkki tulee myöhemmin) ja Pirkanmaan Volkkariharrastajien sivuille: https://pirkanmaanvolkkariharrastajat.yhdistysavain.fi/tapahtumat/ Tervetuloa!
 15. Runko alkaa olla matkustamon osalta pikkuhiljaa iskussa, runkopalkit otin varaosa-autosta ja poikittaispalkit ostin ihan uusina Serial-Kombilta. Vähän saumojen siistimistä, torsioputkille vahvikekaulukset ja alapuolelle muutama soiro. Mutta uskalsi jo nostaa pukeille. Tämän viikon jos tätä runkoa vielä laittelis ja sitten saa bussi huilata kuukauden tai kaksi, kun täytyy Kuplakin saada ajoon. Kaveri tuossa soitteli, että onko mitään irto-osaa menossa puhallukseen, kun oli viemässä oman projektinsa osia. Tähän lähtöön en kerennyt, kuin varaosa-auton etuakselin heittämään kyytiin, mutta aika jees: Pohjaanlyöntikumien paikat vaatii pikku fiksiä, päätyihin pari pientä palaa ja jos nyt varmuuden vuoksi paistaisi tuohon säätöpalat kiinni, kun akseli on irrallaan. Tarkoitus ei ole näillä näkymin ruveta madaltelemaan, mutta eipä niistä haittaakaan ole. Puhalluksessa kävi Kangasalla, Vatialan Korroosionestolaitoksella, sinne menee vielä takaisin puhallukseen ja maalaukseen, kunhan hitsaushommat on valmiit. Samoin muut alustan kilkkeet. Pirkanmaalaisille harrastajille uskallan kehua, että on kyllä harrastajaystävällistä hinnoittelua.
×
×
 • Create New...