Jump to content

jrasi

Members
 • Content Count

  341
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Viljakkala
 • Ajoneuvot
  VW 1300 Typ 1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jrasi

  VW 1300 -72

  Jäi näköjään tarina kesken. Öljyt puhalsi pihalle laturinjalasta, jonka mutterit oli jääneet kiristämättä. Konehuone tasaisen öljysumun peitossa. Tai ainakin kiristämisen jälkeen on päässyt ajamaan vaihtovälin lisäämättä tippaakaan.
 2. jrasi

  VW 1300 -72

  Kesä sitten meni, eikä ajamiselta kerennyt kirjoittelemaan. Tähän tälläinen välipäivitys/matkakertomus ennen talven askareita. Auto tuli vähän vapun jälkeen ajoon ja tuntui toimivan... Paitsi: Kerran pelästytti, kun yhtäkkiä kesken ajon iski savua sisään jokaisesta kojelaudassa olevasta reiästä. Tuo Valkovenäjällä valmistettu reprokello yritti polttoitsemurhaa, polttimon kanta löi maihin ja samalla kärysi mittarinvalojen johtosarja, ennenkuin paloi sulake. Juhannusruuhkassa katkesi kaasuvaijeri polkimen päästä. Sain tehtyä los patentos ja matka jatkui. Kiinnitin siis katkenneen vaijerin teipillä kaasupolkimeen ja jatkoin koneen päästä vaijeria rautalangalla. BiFfissä oli auto kauhean hengetön, ei meinannut kavuta edes mäen päälle, tässä oli syyllisenä vain sytkä, joka oli kääntynyt pieleen... Tökkäsin alipainesäädön jakajaan kiinni ENNEN kuin lukitsin jakajan. Sehän kääntyi ja aika reippaasti myöhäiselle. Mutta muuten on toiminut niin hyvin, kuin tuollainen vain voi. Pisin reissu joka tehtiin, oli turnee Norjaan. 6pv ja 3000km, reittinä: Viljakkala - Vaasa - Ivalo - Honningsvåg - Nordkapp - Hammerfest - Alta - Viljakkala. Lähtökuopissa Ivalossa eka tauko Matkalla jossain Majoitus Honningsvågissa. Patikoimaan Euroopan pohjoisimpaan pisteeseen, Knivskjellodenille. Kohti Hammerfestiä. Ei mikä tahansa kultapossukerho Alta Kotona 1,5 litraa piti lisätä öljyä ja kerran kirsitää ikkunaveivin ruuvi, eli aika hyvin pärjättiin.
 3. Nyt ne on vaihtaneet jo, että oikein Type2 😁 Tää myyjä esitteli tuonne facebookin puolelle, mutta poisti ilmoituksen, kun oikaisin väittämää ”Harrastelijan tallista, käynnistetty säännöllisesti”, tuo auto on yhden keräilijän perikunnalta ostettu ja seisoi vuosia romun keskellä katoksessa.
 4. Toukokuussa alkoi ajokausi ja nyt on joku 12.000 km tullut mittariin.
 5. Paljonkos tuli ilmavaivaan kilometrejä koronakesän aikana? Ja jos kausi jatkuu, niin paljonko on tähän mennessä tullut.
 6. Tai sitten ihan autonpesufirmoihin, jotka tekee sisäpuhdistuksia.
 7. Isä hankki tämmösen raadon ja lupasin sille säilytyspaikan...
 8. Eli Kupla tarttis: - Vaihtovirtalaturin, sisäisellä säätimellä, ei kiinalaisia! - Konepellin päälle tuleva tavarateline, ei tartte olla virheetön.
 9. No mitähän pers... Näköjään copypaste meni vähän väärin, korjasin linkin.
 10. Mä tilasin jenkkiprojektiin tuommosen yleismallin boksin, mitä tuolla Simon Templarin linkissäkin mainostetaan £90 hintaan. Ebaysta bongasin, tais olla 60e posteineen. Odottaa vielä asentamista, mutta ihan fiksun oloinen setti. Johdot on värikoodattu JA niihin on myös painettu sulaketta vastaava teksti. Kuplaan tuo varmaan riittäisi hyvinkin ihan tuommosenaan, mutta täytyy varmaan ostaa toinen boksi vielä, josta voi ryöstää johdot, kun fullsizeen nuo on vähän lyhyet... Tämmönen
 11. Pystäriin pitäis löytää uudet ovitiivisteet ja huonoja ei viitsisi ostaa. Auton mukana tuli uudet, joilla on nyt ajettu kolme kesää, laatu ilmeisesti hyvin heikko B... Paikalleen asentaessa sai lyhentää jo 15cm molempia tiivisteitä, sitten seuraavana keväänä kun ovet kävi maalarissa ja laitoin tiivisteitä takaisin paikoilleen, sai taas ottaa 20cm. Paikallaan nuo eivät meinaa ilman liimaa pysyä ja tursuavat vähän joka välistä ulos. Viime kesänä 3000km reissu suhisevilla tiivisteillä riitti, ens kesäksi pitää saada ylimääräiset äänet pois.
 12. Kupla on vielä ajossa, niin kaverin Amazonista lupasin paikata "yhden pienen reiän takakaaresta". "Tee siihen semmonen, että voi kitata suoraks ja telata väriin, vaihdetaan siihen takakyljet kokonaan parin vuoden päästä" Taitavalla kuvanveistäjällä tää on ollut, kun kittiä oli yli sentti pahimmillaan, eikä ollut maali korkannut. Maalattu 2007.
 13. Ekan kesän jälkeen en kyllä huomannut mainittavaa kulumista, mutta nyt tänä kesänä tuli heitettyä 3000km reissu Norjaan, kaksi aikuista ja tavaraa niin paljon, kuin autoon sai sopimaan, niin saattoihan sekin vähän vaatia. Rengaspaineitahan en tietenkään muistanut nostaa, kun kuormasin auton täyteen.
×
×
 • Create New...