Jump to content

jaketech

Members
 • Posts

  127
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by jaketech

 1. On 5/20/2021 at 9:30 AM, DWL_Puavo said:

  Käytännössä on havaittu että 30-32 sisäkurkuilla 125-130 pääsuuttimet jättää vielä vähän laihalle pienemmässäkin koneessa, vaikka ne kirjan mukaan olisivatkin sinänsä oikeat. 135-140 on miun veikkaus toimivimmasta pääsuuttimesta. Tämä voi johtua esim. nykybensasta jossa etanolia enemmän.

   

  itekki oon huomannut että kirja missä on suuttimien laskukaavoja ja ohjearvoja suuttimien valintaa ni ei pidä paikkaansa nykybensalla. kaveri toi bemarin penkiin mikä säädetty viimeksi joskus -90 luvulla ni laihalla se kävi nyky bensalla.

 2. 2 hours ago, Unkki said:

  On tietty, mutta tuli käsittääkseni ihan pikkuisen myöhemmin markkinoille. Ensin Passat, sitten Golf ja kohta perään Polo. Olisin kieltämättä voinut ilmaista itseäni hiukkasen tarkemmin, mutta keskityin vain noihin ilma- ja nestetematiikkaan liittyviin nimiin.

  vikipedian mukaa polo tuli 1975 mutta audi 50 joka on sama auto ku polo on 1974 ja golf samaan aikaan

 3. On 3/3/2021 at 1:31 PM, Unkki said:

  Tulipahan tässä mieleen, että kun VW siirtyi nesteen käyttöön moottorien jäähdyttämisessä, pienemmän auton nimeksi tuli Golf. Nimi viittaa tietysti aika suuren kokoluokan nestevirtaukseen. Passatissa oli vielä kuitenkin edes nimessä mukana ilman virtaaminen (siis pasaati). Sittemmin tuli Vento, jonka senkin nimi viittaa ilman virtaamiseen (ital. vento 'tuuli', samaa kantaa on mm. ventilaatio).

  eiköhä polo ja derby oo golfia pienempi 😉 

 4. On 12/4/2019 at 5:31 PM, P_Valtonen said:

   Telman tää inertia arvo on valitettavasti tuntematon. 

   

   

   

   jostain löysin telman inertia arvon mutta telmassa pitää ottaa huomioon myös sekin että se pyörittää ilmaa samalla ku se pyörii joka lisää inertiaa. omassakin dynossa lasketiin rullien ja yms inertiat ja siihen lisättiin telman inertia ni alhaisempia lukemia anto mitä piti. ei auttanu muu ku ajaa toisessa dynossa ja kaliproida sen tuloksilla.

 5. 13 hours ago, Tutkija said:

  Pienempi pääsuutin ja pienempi ilmasuutin ja suhde on 10 pääsuuti nta pienemmäksi niin 30 ilmasuutinta pienemmäksi et pysyy imasuutinalueella seos suunnilleen samana mitä ennen pääsuuttimen pienennystä.

   

  pienillä kaasun avautumisilla on tyhjäkäyntipiiri suuttimella eli läppä liikkuu sillon progressio reikien kohalla. reilumilla sitte siirrtyy pääsuutin piirille ku läppä menii reikien ohi,  monessa autossa saatu tyhjäkäyntisuuttimilla matkaajot seokset kohileen.

 6. 13 minutes ago, multanen said:

  Luulen että muuttuu tuo renkaan halkaisija kierrosten ("keskipakovoima") ja vääntöjen takia. Myös luisto aiheuttaa pientä virhettä ja sekin muuttuu kierrosten mukana (kierrokset  = rullan ja renkaan kierrokset). Yhteensä varmaan prosenttikaupalla mutta onko sillä nyt sitten merkitystä on toinen juttu.

   

  tähän on tekeilä että ottaa kierrosluvun rullalta ja moottorista mutta ei oo vielä saatu toimimaan moottorista kierrosluvun keruuta kunnolla. kaveri tekee harrasteena noita ni menee aikaa kehittelyssä.

  mitä ite oon seurannut säädettävien ecun tiedonkeruusta ja rullalta tulevaa kierroslukua ni on aika pientä muutosta ettei tavallisella harrastajalla oo merkitystä mutta tuossaki on muuttuvia tekijoitä  vaikkutamassa.

  enemän virhettä tulee noiten autossa olevien kierroslukumittareden avulla kaliproitaessa. viimeksiki kaliproin ni jäi noin 1000 kierosta vajaaksi. 

 7. On 1/25/2018 at 2:24 PM, Kaipaa said:

  Itsekin kun dynoa rakennan, törmäsin tällaisiin, lienekkö kenelläkään kokemusta?? Anturointi näyttää ainakin helpolta... Anturina on normaali releen käämi..

   

  https://sites.google.com/site/simpledyno/home

   

   

  kaveri teki simpledynon kokonaan uusiksi. poisti turhia juttuja ja lisäs omia. mulla itellä on purkki testikäytössä ja on niitä myyty malesiaan asti. arduino on tiedon kerääjänä joten tietokoneen äänikortti jää käytöstä pois. mulla tulee kierrosluku rullalta ja se kaliproidaan renkaan halkasijan ja kokonaisvälityksen mukaan oikiaksi, tai sitte syötetään auton kierroslukumittarin näyttämä ja rullan kierrosluku, ohjelma laskee siittä välityssuhteen.  teho käyriin saa ahtopaineen ja seoskäyrän. tähän on myös lisätty tehohäviön mittaus joten saa myös pyörätehon ja moottoritehon., säätila korjaus on.

 8. On 3/23/2019 at 12:37 PM, Ketsa said:

   

   

  Tuo imuilman lämpötila-anturin sijoitus on aika erikoinen, miksi laitettu sotkemaan virtausta imutorveen, kun käytännössä lömpötila on kuitenkin sama torven ulkopuolella.

   

  oon virtauspenkissä tutkinut tommosta asenusta ni prosentti pari muuttu virtaus. sitä en sitte tiiä mitä se todellisuudessa vaikuttaa auton mootorissa ku se käy.

 9. 15 minutes ago, Ketsa said:

  Roskapöntöissä kuuluu lajin luonteeseen yrittää salata omia oivalluksia, joten merkitsemättä jättämisellä ainakin varmistaa, että kukaan ei pura koodausta :)

   

  mulla tuli äffäryhmäläiseen ralliautoon saksmannilta hiotut nokat ja eikä niissä mitää merkintää myös ollut. paperilappu mukana missä oli koodinumeroilla nokan profiili ja yms tiedot.

 10. On 26.9.2018 at 3:32 PM, mikko k said:

   

  Juu ei kannata luottaa.

   

  Mutta muutenhan tuollainen on aivan perseestä olevaa meininkiä.

  eikä moni hiojakaan merkkaa nokkiin mikä malli on nokan profiilina. mullaki on yks kolfin nokka ja laaksonen hionut. kyselin laaksoselta että mikä se on nii se ei itekkää ollut enää varma koska oli tehty asiakkaan toiveesta pienemmällä perusympyrällä ku normaalisti tehhään. sitte on useita muun auton nokkia tallilla ja ei mitään merkintää nokissa mitä ne on.

 11. 21 hours ago, HSuomi said:

  Miten uudet autot ei sitten haise bensalle? Käyttävät erikoisletkua?

   

  Voiko haju tulla ilmanputsareista/takasin puhalluksesta?

   

   

  ei oo ilmanputsareita ja eikä puhalla takas. bensa vaan haisee kotelossa missä tankki on ku siellä on tankin huohtin putket ja siirtopumppujen välissä kumiletkua. painepumpulta keulaan on teräspunosteflon letkua ja paluu myös. nykyautoissa on muoviputkee linjat ja erinlaatusta kumiputkee mitä tarvikeena myydään. oli paljon pehmeempää kumia alkuperäiset ku purin pois.

 12. 3 hours ago, Tanhis said:

  Älkää nyt ihan oman turvallisuutenne vuoksi vetäkö bensalinjoja kumiletkulla yhtään pidempiä vetoja kuin on pakko. Tai jos ei omasta turvallisuudesta välitä niin ajatelkaa edes auton palamista. Tuo nykybensa tuppaa olemaan niin kauheaa tavaraa kumiletkuille että jos ei tiedä varmasti että letku kestää tätä nykymömmöä niin saattaa mennä jopa vuodessa haperaksi. Ja puhumattakaan siittä että sen letkun painaa aikahelposti kabiinissa ruttuun jos sille ei erillistä suojaa rakenna.

   

  nykyajan bensaletku taitaa päästää kaasuna läpi bensaa. mulla kilpurissa haisee bensa kontissa ja eikä vuoda mistää. jostain muualtaki lukkiin että päästää kaasuna läpi.

×
×
 • Create New...